یک تحلیلگر مسائل سیاسی:
دهه هشتادیها با ارزشهای رسمی نه تنها بیگانه که از آن منزجر هستند
یک تحلیلگر مسائل سیاسی نوشت: اتفاق مهمی در نسل جدید دهه هشتادیها رخ داده است. به دلیل ضعف شدید نظام آموزشی و به علت دسترسی آزاد به رسانههایی غیر از رسانه رسمی، این نسل عموما بیگانه با ارزشهای رسمی هستند و نه فقط بیگانه، بلکه منزجر هم هستند.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: اولین پرسشی که برای هر ناظر امور ایران مطرح میشود، این است که با ادامه این وضعیت آینده چه خواهد شد؟ آیا سیاستهای رسمی در مواجهه با اعتراضات موثر است؟ اگر بلی چرا ماجرا در حال تکرار است؟ و اگر نه، چرا به راهحل موثری فکر نمیشود؟ یک تعبیر از سیاست، حل پایدار و نسبی منازعات یا حداقل کنترل کردن آن بدون خشونت است. شاید در برخی موارد زور و قوه قهریه پاسخ دهد، ولی این پاسخ قطعا کوتاهمدت است و اگر اقدامات تکمیلی برای حل منازعه در نظر گرفته نشود، بهطور قطع در فرصتی مناسب و با شدتی بیشتر تجدید نزاع خواهد شد.
نمونه روشن آن در تجربه مردم ایران، در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ است که هیچگاه مساله سیاست در ایران را حل نکرد که پیچیدهتر کرد و در نهایت همراه با منازعات دیگر در سال۱۳۵۷ به انقلاب منجر شد. آیا اعتراضات سال۷۸ و ۸۸ و ۹۶ و ۹۸ و بسیاری دیگر از اعتراضات کمدامنهتر در این فاصله حل شده است؟ اعتراضاتی که میتواند از یک مساله محدود آغاز و سپس فراگیر شود. در بیشتر موارد با تقابل و تشدید خشونت میان طرفین این اعتراضات کنترل ولی حل نمیشود، البته تکرار آنها نه فقط هزینههای سیاسی و اقتصادی جدی دارد، بلکه میتواند به نتایج ناخواستهتری هم منجر شود.
اتفاقات ناگواری که این روزها و در پی فوت خانم مهسا امینی و عملکرد گشت ارشاد رخ داده است و در حال دگردیسی نسبی نیز هست، نتیجه بیتوجهی حکومت به اتفاقات دو دهه اخیر است. آنان توجه نکردند که با از میان رفتن انحصار تبلیغی و رسانهای، باید سیاستهای کلی و جاری خود را تغییر میدادند. ما نمیتوانیم یک نوع لباس و پوشش را در هوای ۲۰ درجه زیر صفر و ۴۵ درجه بالای صفر بپوشیم.
آن زمانی که انحصار مطلق رسانهای برقرار بود، تا حدی امکان پیشبرد برخی سیاستها ممکن بود، هر چند آن سیاستها در همان شرایط هم اخلاقی و درست نبود، ولی حداقل عملی بود. در حالی که در شرایط تنوع رسانهای عملی بودن آنها نیز غیرممکن مینماید. راهحل چه بود تا به اینجا نرسیم؟
بسط پایههای سیاسی و مدیریتی از دو گروه اصولگرایان و اصلاحطلبان با همه شاخههایش، به سوی گروههای دیگر و نیز نزدیکی بیشتر به نیروهای حرفهای و کارشناسی راهحل واقعی بود. ولی در نهایت تعجب شاهد بودیم که عکس این روند رخ داد و در مرحله اول اصلاحطلبان منتقد حذف شدند و در مرحله بعد نیروهای اصولگرا نیز دو شعبه شدند و یک گروه از آنان حذف شد. پس حذف سیاسی و کاهش مشارکت دو مولفه اصلی شکلگیری این بحران هستند. البته آثار این رفتار را در رشد فساد، ناکارآمدی فزاینده، اجرای سیاستهای نامعقول در حوزههای فرهنگ و اجتماع و اقتصاد به علاوه تنش در سیاست خارجی میتوان دید.
یکی از مهمترین آنها سیاستهایی است که موجب تحقیر شهروندان میشود. این سیاستها در برخی حوزهها بیشتر مشهود است. عموما در فرهنگ و مساله زنان و فشار به نهادهای مدنی و حرفهای دیده میشود. حذف عناصر حرفهای از مشارکت در سرنوشت خود، احساس بد تحقیرشدگی ایجاد میکند.
پزشکان، معلمان، فعالان هنری و نویسندگان جملگی با این تحقیر مواجه هستند. ولی بدترین تحقیر که تعداد زیادی از زنان را درگیر کرده، بیتوجهی به حقوق زنان و عملکرد گشت ارشاد است. گشتی که ابتدا ترسآور و تحقیرآمیز بود، ولی زنان به عنوان یک سازوکار دفاعی آن را تبدیل به میدان مبارزه کردند و در نتیجه در برابر وضع موجود مقاومت کردند. این تحقیر چنان نفرت و کینهای را ایجاد کرد که عوارض آن بسیار جدی است.
در این میان اتفاق مهمی در نسل جدید دهه هشتادیها رخ داده است. به دلیل ضعف شدید نظام آموزشی و به علت دسترسی آزاد به رسانههایی غیر از رسانه رسمی، این نسل عموما بیگانه با ارزشهای رسمی هستند و نه فقط بیگانه، بلکه منزجر هم هستند و از آنجا که نتوانستند از طریق سازوکارهای مدنی مثل انتخابات در فرآیند ادغام اجتماعی شرکت کنند و نظام آموزشی هم ویرانتر از آن بود که چنین نقشی را ایفا کند، لذا اکنون با نسلی مواجه هستیم که حکومت قادر نیست آن را کنترل کند و طرفداران حکومت با نادیده گرفتن واقعیت خود را با ساختن سرود سرگرم کردهاند گویی سرود جای واقعیت مینشیند.
در هر حال یک احتمال دارد که دیر یا زود این آتش نیز خاموش شود و زیر خاکستر برود و در زمانی دیگر و مکانی مناسب دوباره سربرآورد و قطعا زمانی خواهد رسید که خاموش نشود، ولی در هر صورت هزینههای آن گریبان همه را خواهد گرفت. آیا باز هم پشت گوش خواهید انداخت یا این بار برای اصلاحات اساسیتر آماده میشوید؟ آینده نشان خواهد داد که کدام راه را برمیگزیند.
اینها به خودشان هم رحم نمی کنند
در هیچ کجای قرآن برای برخورد با بیحجاب دستوری نیامده // برای برخوردو با شرابخوار دستور آمده اما برای کسی که نماز نمیخونه گوشت خوک میخوره یا حجاب نداره دستوری نداده . فقط گفته انجام بدین . نگفته اگر انجام نداد بزنین ببرین بگیرین و ....از قرآن بالاتر نیستی که
قران دستور به برخورد با بی حجابی نداده اما هشدار از عواقب کارکسانی که ، حق، رانادیده میگیرند زیاد داده ، که نتیجه همه انها راحالا میبینید.قران دستور به ظهور امام زمان هم نداده اما ان را پیش بینی کرده است چون از تحلیل روانشناسی مافوق بشری برخوردار است.قران فقط بیم دهنده و بشارت دهنده است،پس انتظار از عواقب کارها بعید نیست.
مهمترین مساله مردم بی عدالتی است و حجاب آخرین مساله است مردم خواهان حکومت جمهوری به معنای واقعی هستند
ارزش های رسمی یعنی : بچه های مسئولین با پول بیت المال و دزدی والدین بروند فرنگ ؟ اختلاس و دزدی و رانت و فساد مسئولین را نبینند ؟ تبعیض های حکومت در ایجاد سهمیه شغل ، سهمیه کنکور ، سهمیه مسکن ، سهمیه خودرو وهزار هزار فساد را نبینند ؟ یا اگر دیدند اعتراضی نکنند ؟
کثافت و فساد را درست کنید همه جا درست میشود
پس دزدان هم مقاومت کردن و الان با کمال آرامش جلوی دوربین میگویند ناز شست کسی که دزدی می کند آن هم جلوی پلیس
آره جانم!
من متولد 55هستم...گندی که پدران ما در سال 57 زدند فرزندان ما در 1401جبران خواهند کرد...
شاید دهه هشتاد های دور و بر شما اینجوری باشن
ولی در کل کشور ۲۰ ساله ها از ۲۰ ساله های اول انقلاب ارزشها را بیشتر دوست نداشته باشن کمتر هم دوست ندارن
جناب حمید خان
فکر کننم شما یا داری تو غار زندگی میکنی
یا داری تو شهرک محصور انقلابی زندگی میکنی که هیچ چیز رو نمیبینی
اگه لطف کنی یه شب ساعت 8-9 یه سر به پارک وسط شهر بزنی میفهمی که همینی که گفتن درسته
من پسرم دهه هشتادی هست
متاسفانه به هیچ صراطی مستقیم نیست و هیچی اعم از دین و شریعت و نظام و ... قبول نداره و فقط و فقط عقل و منطق خودش
هیچ چیزی رو هم بدون تحقیق قبول نمیکنه
دیروز یه بحثی رو داشتیم که نیم ساعت گم و گور شد
بعدش اومد گفت فلانجای صحبتت غلط بود به این دلیل و هزارتا دلیل اورد و آخرشم گفت مزیت اینترنت اینه
حالا هی بهش بگو 1400 سال پیش پیغمبری بوده و امامی و بوده و ....
منظورت ازارزشها اختلاس ودزی وبدبختی وسیه روزی که ارمغان اوردید
😂😂 چقدر چرت و پرت گفتی
حمید جرت نگو که خودت هم خنده کنی
سلام.علیر ضا تو خودت نتونستی بچه درست تربیت کنی به بقیه رو مثل خودت نبین ومن هم بچه های دهه هشتادی رو میشناسم طوری حرف وباادب ومتعهد به دین و شریعت هستند که لذت میبری
این اصلاح طلبان هم میخوان از آب گل آلود ماهی بگیرن، دنیا کجاست ما کجا ...
نسل جدید برده خرافات نیستند
سرود فرمانده روهمین دهه هشتادیها قرائت میکردن الانهم باید باتون وتحقیر وبچشن تابفهمن
دهه نودی ها بودن
گناه تضعیف اعتقادات مردم خصوصا نسل جوان، گناهی نابخشودنی و حاصل عملکرد غلط 40 ساله مسئولان است،
تا دیر نشده و کشور را بیشتر از این به ورطه نابودی نشانده اید، مسئولیتها را به افراد کارشناس بسپارید
تضعیف اعتقادات یا خرافات؟
کامنتت مثل اینه که به کلیسا نامه بزنی و بهش توصیه کنی تا دیر نشده جلوی سقوط نظریه زمین مرکزی رو بگیره.
واقعا اگر اعتقادی به دموکراسی هست یه رفراندم مشکلات رو حل میکنه حداقل به اکثریت احترام بذاره
نمیشه الان بگیم اکثریت کی هستن به هر حال ما هم آدمیم ایرانی هستیم تخریب و زدن درست نیست اما احترام و کرامت برای مخالفان وجود نداره
من به عینه دیدم یک سپاهی به سپاهی دیگه میگفت بزن میندازیم گردن زد انقلاب
اون سپاه نبوده ، چهار پاه بوده
هشت پا بوده
کوچکترین کسانی که به جمهوری اسلامی رای دادند الان ۶۰ ساله هستند..ما مردم ۱۵-۶۰ ساله به جمهوری اسلامی رای نداده ایم،پس به آرمانهای آن هم اعتقاد نداریم.رفراندوم راه راستی آزمایی است
دهه هشتاد عباس عبدی معاون دادستان کل کشور نبود؟ دستاوردش را به رخ میکشه
هر جا دین اومد
فقر اومد
فساد اومد
جهل اومد
دشمن تراشی اومد
اشک و ناله اومد
سرگرم شدن مردم ساده به دعا اومد
از اونور چپاول اموال ملت اومد
افسردگی اومد
بی انگیزگی اومد
ذهن های بسته اومد
قطع ارتباط با دنیا اومد
خرافات اومد
عابر بانک شدن مزار ائمه و امامزاده ها اومد
مُرده پرستی اومد
وارونه نشان دادن حقایق اومد
سو استفاده از اعتقادات مردم اومد
کلمه مرگ مرگ اومد.
لعنت و نفرین اومد
خشونت و بی رحمی اومد
کشتن یا حذف کردن مخالف عقیده ها اومد
نجس شدن تمام دنیا اومد
احادیث جعلی اومد
شکم گندگیِ علما اومد
ملت مذهبی رو فرستادن به سمت مرگ اومد
برای خودشون ولی چند تابعیتی و کانادا اومد
و کلی جنایت دیگه . . .
خودتو راحت کن بگو دین نمیخوایم حکومت دینی نمیخوایم تمام.....
هر چند سال و چند هزار سال یه بار ، مردم از چوب و گل خدا ساختند گذاشتن جلوشون پرستیدن..خدا مجبور شد یه نفر رو از بین خودشون انتخاب کنه که بهشون بگه من شما رو درست کردم نه این خدایی که با سنگ ساختید..بعد یا اون پیامبر رو گشتن یا بعد از اون پیامبر یه عده دینش رو منحرف ومتفرق کردند ..حالا اگر اومدن اصل دین طبیعیه ، به خاطر این که ازش سواستفاده کردند یا پشت بندش به اسمش چیزای نادرست اومد ، دلیل میشه که خود اون کار خدا رو برد زیر سوال؟ قصه ما به سر رسید ..کلاغه به خونش شاید رسید..
کسی خدا را زیر سوال نبرده اما دینی که بالای ۹۰ درصدش دروغه و تحریف شده، ارزش اعتنا کردن نداره. در کل اونایی که خودشون رو درگیر دین اونم بقول شما از چند هزار سال پیش نکردند، هم آرامتر زندکی کردند و هم عقل شون رو بازیچه چهارتا لاستيک به سر نکردند
چرند نگو. الان که غرب دین را گذاشته کنار . فساد نیست؟! فقط یه نمونه اش رو بگم برو فکر کن. جنگ جهانی اول و دوم کجای عالم اتفاق افتاد؟ ایا دین باعث این جنگ شد؟ چند ده ملیون انسان کشته شدن؟ حالا اواره و معلولها و ... به کنار. برای وحشی گری غرب همین یه مورد کافیه. غرب با رسانه هایش اینا رو مخفی می کنه و احمقهای داخلی هم نمی فهمن. مرگ بر غرب وحشی و بی دین.
جنایت های غرب شدیدا محکوم میشه
اما دین هم کم جنایت نکرده.
دروغ هایی که در گذر زمان به خورد مردم دادند، از صد تا جنایت بدتره.
در کل تا وقتی احمق هایی مثل شهریار هستند که دیگران رو احمق فرض میکنند و صد البته خودشون نهایت حماقت هستند، آخوندهای شکم گنده باید هم بتازند و تو رو بفرستند سوریه و خودشون در ناز و نعمت باشند.
شهریار، اکه فدایی هستی، ایشالا زودتر فدا بشی و حاجت روا
وقتی یکی مث شهریار میگه که غرب دین رو گذاشته کنار، دیگه جواب ندیم بهتره. همون خاموشی برای شهریار بهتره
سلام،هموطن ناآگاه من،حرف زدن،بریدن و دوختن کار سختی نیست،اما حرف درست زدن و درست عمل کردن سخت است.
تا زمانی که اطلاعات درست از دنیای پیرامون خود نداشته باشیم،قطعا تصمیم اشتباه میگیریم،شما هم متاسفانه اطلاع درستی از دنیای پیرامون خود ندارید،شما مفهوم،فراماسونها،آلومیناتها،بیلدربرگها،موسسه تاویستاک و باشگاه رم را نشنیده ایدلطفا بروید تحقیق کنید،
عده ای هستند که با ابزار،نفوذ رسانه ای دروغ،چاپ پول بدون پشتوانه،قدرت نظامی،و خوراک فکری به ظاهر زیبا و جذاب اما منحط،مغز شما را شستشو داده اند و شما و امثال شما با سطحی نگری همه چیز را پذیرفته اید و خیلی راحت دین رو نفی میکنید،اگر دلتان میخواهد بیشتر بدانید لطفا بروید کتاب کمیته ۳۰۰، اثر جان کولمن که عضو ارشد ciaو Mi6 بوده را بخوانید و مخصوصا جلد دوم آن که سیاست پردازی و نیرنگ نام دارد،آنوقت خواهید فهمید که به همین سادگی که شما فکر میکنید،نیست.
خلاصه بگویم،میدانستید بانک مرکزی آمریکا خصوصی هست و توسط 8 تا 13 نفر اداره میشود،میدانید که پول حاکم و پذیرفته دنیا دلار هست،و میدانید چاپ پول بدون پشتوانه یعنی چی؟
میدانید پلیس اینترپل مال چه کسی هست؟
میدانید شرکت نفت آرامکو مال چه کسی هست؟
اینها بخشهایی از ابزار قدرتمند و با آنها میشود بهش اعظمی از دنیا را با تغییر افکار آدمهایی مثل شما کنترل کنند،و شما و ما در ته یک جریانی هستیم که اگر این موضوعات را خوب نفهمیم،ضرر میکنیم،همدیگر را میکشیم و کشته میشویم و آنها به غارت منابع ما ادامه میدهند،دین هیچگاه بد نبوده و نیست،سو استفاده از دین،با عناوین خرافات و دزدی و اختلاس از دین و تهمت دروغ زدن با عنوان دین بد است،
ما بایستی موضوعات رو تفکیک بکنیم،مشکل ما در جامعه،دزدی سازمان یافته هلدینگ های اقتصادی است که باید برچیده شود،شناسایی نمایندگان فراماسون در کشور که در ساختار حکومتی ایران تحت لوای دین هر روز قیمت ها را بالا میبرند و جامعه را دچار تشویش و نگرانی میکنند،و هر روز یک بحران ایجاد میکنند و نمیگذارند آب خوش از گلوی مردم و مسئولین صادق بالا برود،ما هشتاد میلیون آدم با اقوام و فرق مختلف در ایران هستیم،اگر این هشتاد میلیون فقط تحت لوای ایران،نه ایران اینترنشنال و بی بی سی،با هم همصدا و همدست شویم نتیجه خواهیم گرفت،ما رهبری بالاتر از خامنه ای نداریم،
لطفا برید بخونید،رضاشاه رو انگلیسیها آوردن و در نهایت خودشون تبعیدش کردند،مصدق رو آنگلیس و آمریکا آوردن،و با ملی شدن نفت،با شلوغ کاری عمدی و سازمان یافته شبان بی مخ،مصدق رو کنار زدن،محمدرضا رو هم اونا آوردن و در آخر پس از سی سال خدمت صادقانه به آمریکا و انگلیس و دادن نفت مجانی به آنها،محمدرضا متوجه شد که اشتباه کرده و رو در روی اونا وایساد،و اونا طاقت نیاوردن، و خودشون از ایران بردنش و خودشون به عمد با یک پزشک آمریکایی در مصر کشتنش،الان هم اونا مزدورانش تو ایران هستن،اعم از سیاستمدار و مأمور امنیت و گروههای پولدار و اقتصادی بزرگ،و هر روز هم یه داستانی برای من و شما درست میکنند تا بگویند کشور خوب نیست حکومت خوب نیست،تا از آب گل آلود ماهی بگیرند،همانکاری که با رضا شاه و محمدرضا کردند،
لطفا بیشتر مطالعه بکنید.بهم تهمت نزنید،به همدیگه احترام بذارید و ساختار شکنی نکنید،اینو یادتون باشه اگر واقعا اهل حق و راستی باشید و به حق و راستی ایمان داشته باشید پیروزید این وعده خدا و ساختار طبیعی حاکم بر جهان است.
اتفاقا نسل جدید تعاریف که بر پایه علم و برهان روشن باشد بخوبی می پذیرد و بعبارتی رفتارهای فعلی آنان نتایج همین خصلت خوب است ،نسل ما بسیاری از رفتارها که توصیه میشد بدون کنجکاوی می پذیرفتیم مثلا اگر در رساله امر به پرداخت خمس است بدون مدرک انجام میگرفت لکن نسل جدید اگر سند متقن از وجوب خمس و شرایط دریافت کننده خمس ارائه نشود زیر بار آن نمی روند ویا اگر گفته می شود سگ نجس است بدون سند علمی و یا برهان روشن الهی آن را رد میکنن و این کار علما را زیاد خواهد کرد که هر فردی به یکباره ادعای مرجعیت نکندو یکسری مطالب که کپی کار دیگران هست را بعنوان رساله عملیه اشاعه دهد
سید جان خیلی آقایی
سید جان،خیلی مردی.دوران تقلید کور کورانه و سو استفاده از مردم و نان مفت خوردن ملاها گذشته است،دوران عقل و علم است نه خرافات چندهزار ساله
بچه ها اولین کساتی هستند که عدالت رابر پدر ومادر خود اجرامیکنند،مگرخدابداد این نسل برسد از دست بچه های فردا.
نکه سردمداران خیلی اهل علم وکارشناسی وفهم وشعورند انتظار داری مشکلی را علمی حل کنند اینا فقط راهی که بلدند کشتاروزورگویی ست .
ارزش فکر کردن ندارد از نظر مسولین .هر چند سال یه بار چند هزار نفرا میکشیم تا مدتی مشکل حله .
این طرز تفکرماکیاولیستی است که از نظر جامعه امروز مرود است چون با کشتن یک فرد یا عده تفکر آنان از بین نخواهد رفت .
من ندارم مسولین دارند 44 سالم هست نتیجه گرفتن
سلام.خبرفوری تا کی می خواهی از اصلاح طلبان که به اسم طرفداری از مردم هی خیانت به این مردم می کنند طرفداری می کنی
بیگانه بودن این نسل با ارزشها به خاطر ندیدن ارزشها در محیط خانواده برای مدت طولانی است. اما منزجر بودنشان بخاطر آن است که هر ارزشی را هم که دیده اند ، چه از طریق خانواده چه از طریق جامعه و محیط های آموزشی و چه از طریق ارزشگذاری های دستوری نظام به بدترین شکل و زشت ترین روش ممکن دیده و منزجر شده اند. خانه از پایه بست ویران است. خواجه در بند نقش ایوان است
دختر من هشت سالشه و عاشق نماز و حجاب هست اونقدر اصرار کرد که برایش چادر نماز بگیریم
که خودم خجالت کشیدم و برایش گرفتیم و الان میگه مامان کی وقت نمازه؟؟؟
اون میبینه من و پدرش نماز میخونیم میبینه ما چطور لباس میپوشیم نیاز به کار خاصی نیست ما سعی کردیم تو خونه رعایت کنیم بقیه اش دیگه با مدرسه و جامعه است
نسل جدید با توجه به امکانات پیشرفته که در اختیار آنهاست دارای هوش بالاتر از اولیا خود هستن و این طبیعی است ولی این خصلت ایشان سبب میگردد که هرآنچه با آموزه های خود مغایر بداند نپذیرد و حتی ممکن است با آن مقابله کند از نظر ایشان یک روحانی فردی است صالح و دور از زیاده خواهی دنیا ، مهربان و قابل اعتماد، روحانی الگوی دیگران است در اخلاقیات و امور دینی . این جوان با این آموزشها روحانیونی می بینه که بمحض بقدرت رسیدن باتمامی ارزشها گذشته خود فاصله میگیرد ، به اموال عمومی دست اندازی میکند در اختلاسها و فسادها و رانتها ردپا ایشان هویداست لذا ایشان دچار تضاد فکری میشود و حتی ممکن است وجود خدا را نعوذبالله منکر شود
به خانم ناشناس میگم مشکل شما نیستید دقیقا مشکل در جامعه هست با این مدیران نالایق فکر نکن دخترت میشه مسلمان تمام و کمال
ناشناس اولشه بذار بزرگتر بشه بعد بگو
مسئولین مملکت اینها تربیت شده خودتان هستند ببینید کجا را بخطا رفته اید
چرا باید دسترسی به محتوا برای همه یکسان باشه؟
بچه و نوجوان و جوان و بزرگسال؟
آخه چرا؟
چرا نباید محتواهای ناسالم حذف بشه؟
طوری میگه که انگار این نسل منطقی تره در حالی که طرف سرتا پای بدنشو تتو میکنه به زبونش منجوق میدوزه صد جور عمل جراحی میکنه نمیپرسه منطق این کارا چیه انواع مخدر را رو مصرف میکنه پای هر جور بازی رایانه میشینه موسیقی هایی دریغ از یک جو معنا و مفهوم اینا منطقیه اونوقت احکام دین بی منطقه الان اونور آب در اینیستا نجس خوری مد بشه بعضی از. این نسل مدیا میگن اصلا دین بر چه اساسی نجس خوری رو حرام کرده چنانچه حشره خوری رو عده ای با تقلید از خارج تبلیغ میکنن بعد عباس عبدی که فقط دنبال طرفدار جمع کردن و متمدن نشون دادن خودش وجریان اصلاحطلبه حقو میده به اینا
درود بر دکتر عبدی عزیز،دیکتاتور ها تا ۱۰ دقیقه قبل از سقوط می گویند،همه چیز ارام،تحت کنترل و مردم هم صد درصد راضی هستند
اش وباجاش بردن شمادیررسیدین انگارنانگارکه اینباهمه دردمندان جمع شدن وهرکسی یه درد بخصوصی دارد
کلا مردم با دیدن این همه دروغ و ریا و فساد و اختلاس و بی عدالتی و فسق و فجور آقازاده ها اعتمادشون رو از دست دادند و چون روحانیون رو نماد دین می دانند همه ی اینها رو از چشم دین می بینند!