روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی:
محدودیت اینترنت به معنای باور حکومت به صغیر بودن ملت است و مردم از آن کینه به دل میگیرند
روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: محدودیت اینترنت به معنای باور حکومت به صغارت ملت است، باوری که به هیچ عنوان قابل توجیه یا پنهانکاری نیست، به طوری که عموم مردم آن را به روشنی درمییابند و از آن کینه به دل میگیرند.
![محدودیت اینترنت به معنای باور حکومت به صغیر بودن ملت است و مردم از آن کینه به دل میگیرند](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/QGdgNG2e9LnT/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJCtbp59RUBqb/5724716.jpg)
احمد زیدآبادی در یادداشتی با عنوان «خلف وعده در مورد اینترنت» در روزنامه اعتماد نوشت: ناآرامیهای اجتماعی هفتههای اخیر دستاویزی برای قطع متناوب اینترنت بینالمللی و فیلترینگ اینستاگرام و واتسآپ در کشور شده است. ظاهرا برخی نهادهای مسوول، گویی منتظر چنین فرصتی بودهاند تا به نیات درونی خود در موردِ محدود کردن اینترنت جامه عمل بپوشند،
از همین رو آنها نه فقط وعده روشنی مبنی بر بازگشایی کارافزارهای مسدود شده نمیدهند، بلکه پنداری درصدد بهرهبرداری از شرایط پیشآمده برای منفک کردن مردم ایران از دنیای خارج هستند. متاسفانه این نوع برخورد با موضوع اینترنت کاملا ریاکارانه است و بر دامنه بیاعتمادی بین دولت و جامعه میافزاید.
از زمانی که طرح موسوم به صیانت در مجلس مطرح و دستخوش فراز و فرودهایی شده است، عموم مسوولان و حتی بسیاری از حامیانِ سرسختِ طرح، قسم یاد کردهاند که قصدی برای محدود کردن دسترسی به اینترنت و مسدود کردن کارافزارهای مورد استفاده مردم را ندارند و حتی درصدد توسعه آن هستند، اما با پیشامد اخیر، ظاهرا تمام آن قسم آیهها را فراموش کرده و در پی بستن فضای مجازی به روی مردمند.
تداوم این محدودیتها عوارض زیر را در پی دارد:
1. خلف وعده درباره اینترنت، مردم را نسبت به دیگر وعدههای مسوولان از جمله ایجاد ساز و کارهای قانونی برای اعتراض مسالمتآمیز جامعه کاملا بدبین میکند. در حقیقت، محدود کردن اینترنت این پیام صریح را از جانب دولت به مردم منتقل میکند که نهادهای حاکم در هنگامه فشار افکار عمومی و اعتراض آنها، به منظور آرام کردن فضای جامعه به وعدههای رنگارنگ متوسل میشوند اما به محض بروز علائم فروکش کردن اعتراضها، با تصور اینکه «خرشان از پل گذشته است» افزون بر آنکه آن وعدهها را به کلی فراموش میکنند، محدودیتهای تازهای را نیز علیه ابعاد مختلف زندگی مردم به اجرا میگذارند. طبیعی است که چنین رویکردی شکاف بیاعتمادی بین جامعه و دولت را عمیقتر و گستردهتر میکند.
2. مردمی که درآمد و معیشتشان به استفاده از کارافزارهای به خصوصی گره خورده است و نیز اقشاری که خود را از این طریق سرگرم و سرزنده نگه میدارند، با مسدود شدن منابع درآمد و سرگرمیشان، عمیقا سرخورده و ناراضی و خشمگین میشوند و منتظر ظهور فرصتی برای نشان دادن خشم خود برمیآیند.
3. محدودیت اینترنت به معنای باور حکومت به صغارت ملت است، باوری که به هیچ عنوان قابل توجیه یا پنهانکاری نیست، به طوری که عموم مردم آن را به روشنی درمییابند و از آن کینه به دل میگیرند. هیچ خشم و کینهای در این جهان عمیقتر و واقعیتر از خشم و کینه ناشی از احساس سلب اختیار افراد و تصمیمگیری برای آنها به بهانه صغارت و سفاهت آنها نیست!
4. مسدود کردن کارافزارهای خارجی و اجبار عمومی به مراجعه به کارافزارهای داخلی، کمترین کمکی به هدف حکومت برای هدایت و کنترل ذهنی مردم نمیکند. از قضا این کار نتیجهای معکوس به دنبال دارد. همانطور که یک جنگل فقط در یک فضای آزاد و از طریق تعامل با انواع تغییرات آب و هوایی میتواند دوام آورد، یک ملت هم فقط با برخورداری از فضای آزاد اطلاعرسانی و مواجهه با افکار و عقاید مختلف و متضاد، مقاوم و رویین میشود. همانطور که در فضای مصنوعی گلخانهای، جنگلی نمیروید و اگر هم به فرض بروید در مقابل کوچکترین تندبادی از بین میرود، هیچ ملتی هم از طریق انزوا از جهانِ پیرامون خود به رشد و بلوغ و پایداری نمیرسد و با هر رویارویی با عقیدهای متفاوت، شیرازه ذهنیاش از هم میپاشد.
5. مسدود شدن کارافزارها، علاوه بر مردم عادی، زندگی اهل دانش و نظر را نیز تباه میکند. در واقع از زمان ایجاد محدودیتهای اخیر در استفاده از اینترنت، عمده وقتِ اهل فکر و نظر، صرف جستوجوی راههای عبور از فیلترینگ شده و آنها را از دسترسی به منابع لازم برای هر نوع پژوهشی بازداشته است. بنابراین اگر مسوولان کشور علاقهمندند که دوباره اقشار مختلف جامعه را عاصی و از یک زندگی عادی و روتین محروم کنند و خودشان و کشور را به دردسر بیندازند، سادهترین راهش همین تداوم محدودیتها در فضای مجازی و مسدود نگه داشتن کارافزارهای مورد علاقه شدید عموم جامعه است!
همینجوری تنفر دارن اکثر مردم ازتون با قطع نت بیشتر منفور شدین دولتمردان ،طبق امار ۶۲ درصد کشور مخالف حجابن اونام ک موافقن ادمای خودتونن سپاه و بسیج و پلیس و خانواده شهدا و حقوق بگیرانه پاچه خوار
نمی دانم چرا ملت فهیم و شجاع و با بصیرت و ...
گاهی مثل یک بچه می شوند و باید وسایل خطرناک را از دسترس شان دور کرد ؟!!!!!
این همه از حکومت سالاری دینی میگیم
یک سوال از خود بپرسیم
اگر واقعا مردم البته اکثریت آن رای به تغییر شیوه ی حکومت داری
بدهند آیا مسولین راضی میشوند کنار بروند و از صندلی قدرت فاصله بگیرند؟؟؟
محدود کردن و عدم دسترسی به اینترنت
محدود کردن و عدم دسترسی به اپلیکیشنها
محدود کردن و عدم دسترسی به مسئولین برای اعتراض کردن به قوانین
محدود کردن وعدم دسترسی به موتور بالای 250 حجم
محدود کردن و عدم دسترسی به خودروی روز دنیا
محدود کردن و عدم دسترسی به موبایلهایی که دوس داری و ممنوعن !!
محدود کردن و عدم دسترسی به لوازم خانگی مرغوب دنیا
محدود محدود .....
خب این مردم بابت این توهینهایتان عصبانی نمیشن !؟
فرض کنین رییس قبیله خودش سوار اسبهای تیزپا بشه اما به مردم قبیله بگه که سوار شدن بر اسب ممنوعه !!!!
فکر میکنی خودشون نمی دونند نهایتا 20 درصد جیره خواران خواستارشونند .اما اینا وقیح تر از این سخنانند .
بابا اینترنت وصل کنین چه بساطیه درست کردین دارین کاری میکنین که ملت رو وادار کنین برن فیلترشکن بخرن!؟حالا میفهمم چرا قبل از جریان مهسا امینی بحث فروش vpn توسط پسر خزعلی راه انداخته بودین!
این کلا خصوصیت وعاقبت همه استارت اپها است که وقتی رشد میکنند وبه بحرانهای اجتماعی بزرگ برسند از ناکجایی فرو میپاشند.هرچند که واژه استارت اپ یک تعریف مناسب به معنای بالا امدن واپ شدن و سرامد شدن است و این واژه لاتین و بیشتر در موارد دیجیتال معرفی شده است اما در اصل همه کسب و کارها اعم از سیاسی،اجتماعی،فرهنگی،شغلی و....همه به نوعی استارت اپ هستند که از نقطه و جرقه فکری خاصی توسط یک یاچند نفر برای تامین مالی و بقا تشکیل و شروع به رشد کردن نموده اند.ارتش،نظام حکومتی،رستوران،بانک،احزاب، کارخانه،موسسه وحتی یک بغالی سنتی و....همه وهمه در اصل یک نوع استارت اپ هستند. پس طبیعی است که هرکدام از اینها در مسیر رشد ، تا وقتی به بحرانهای بزرگ نرسیده اند موانعی هم ندارند یا اگر هم چالشی دارند خیلی کسی با انها کاری ندارد اما وقتی به بحران عمومی برسند طبیعی است که باید فرو پپاشند و کاری هم از دست شخص خاصی برنمی اید مگر جرقه یک فکر نوین و استارت اپی دیگر.نتیجه اینکه : ریشه فروپاشی همه اینها در یک کلام خلاصه میشوددریک چیز ، و ان نادیده گرفتن ، حق ، است.این همان بروزرسانی تفسیر صحیح قران کریم است پیشینیان بیشتر از شما عمران و اباد کردند اما چون حق راندیده گرفتند عذاب شدند..
نه بابا نشانه اقتداره .
صغیر دونستن ملت از پایه های فکری حکومت هست . اختلال تو اینترنت جزو بند و مهاری هست که بلا نسبت مردم ، ملت رم نکن ، متاسفانه
اگر جرات دارید به والله به قرآن بیایین - از ملت رای بگیرین این جمهوری اسلامی رو میخایین یا نه - خدا لعنت تان کنه الان 20 روزه شغلم رو از دست دادم نمیتونم به هیچ ریموتی کامپیوتری وصل شم
چی میخایین از ما چه گناهی کردیم گیر شما افتادیم من کینه ای دارم که تا عمر دارم نمیبخشمتون .
شما ملت ایرتن 43 سال از اینترنت که خوبه بدبختها از نفس زندگی فکر اندیشه تفکر اینده امید حیات پیشرفت بزرگی عظمت خوبی نیکی خدا هستی خانه امید روشنی خدا پاکی و هزاران خوبی دیگر محروم و جای ان پلیدی کثیفی و سیاهی نجسی و ضحاک و ظلم و فساد گرفته . 57
فضای مجازی رابرای مردم مبیبندند به طوری که باوی، پی ،ان ،هم باز نمیشود ولی سران قوا خودشون به راحتی از اینستا و واتساپ وتوییتر استفاده میکنند،مرگ خوب است ولی برای همسایه!!!!!
ذهن بچه های کمسن و جوون منحرف شده و هر بهونه ای میشه میریزن شلوغ کاری دیگه کار از کار گذشته با قطع نت بیشتر از قبل دلخور میشن و پشتب نظاممیکنند و این جریانات و شلوغیا بازم در اینده رخ خواهد داد چون دیگه ترسی از عواقبش ندارن چون باعث نفرتشون شدید