انتقاد از توقف مذاکرات در دولت رئیسی؛ چشم انداز کنونی تیره تر شده است

در این فرایند پیچیده و زمانبر که سالهاست با بازیگری آمریکا و چین و روسیه ادامه و اطاله یافته است، برای ایران تنها فرصتها از کف رفته و بازارهای نفتی و مالی و فولاد و پتروشیمی و غیره فرسایش پیدا کرده است.

انتقاد از توقف مذاکرات در دولت رئیسی؛ چشم انداز کنونی تیره تر شده است

در پایان کار دولت سابق گامهای خوبی در باره برجام برداشته شده بود و به نظر می‌رسید اکنون هم با مقداری دقت و واقع گرایی در گفتگو و معامله، هم می‌توانیم منافع مذکور را به دست آوریم و هم به تثبیت هژمونیک یا برتری مواضع و موقعیت کشور اهتمام ورزیم. اگرنه، حداقل می‌توان بخشی از مشکلات و نیازهای داخلی را برطرف کنیم و مقداری از سرمایه‌های مسدود شده در کشورهایی چون کره‌جنوبی و چین را به داخل منتقل کنیم.

در این فرایند پیچیده و زمانبر که سالهاست با بازیگری آمریکا و چین و روسیه ادامه و اطاله یافته است، برای ایران تنها فرصتها از کف رفته و بازارهای نفتی و مالی و فولاد و پتروشیمی و غیره فرسایش پیدا کرده است.
جنگ روسیه و اوکراین یکی از دلایل این فرسایش است که آشکارا به ازاله و اطاله فرصت‌ها انجامیده است. در حقیقت میدانداری نماینده روسها و جناب اولیانوف در مذاکرات وین، بیش از برجام و مسایل مربوط به حل پرونده و امور صلح‌آمیز هسته‌ای ایران در آژانس بین‌المللی هسته‌ای، در پی ایجاد راه‌های امن برای کشور متبوع است و بر بازکردن مسیر کالا و تسلیحات برای مسکو تمرکز دارد. این یک اتفاق طبیعی است و نماینده چین هم قطعاً بیش و پیش از هرچیز به دنبال منافع ملی و کسب امتیازهای افزونتر در عرصه مناسبات بین المللی است.
چشم انداز کنونی در مناسبات ما با آمریکا و غرب، نسبت به سابق، هم تیره‌تر شده و هم از ابهام و پیچیدگی بیشتری برخوردار است. قبلاً پیشنهاد کردیم که بر مبنای نیاز زمستانی انرژی در اروپا و بحران در مرزهای شرقی اروپا با روسیه، که اصطکاک ناتو با مسکو را در نوک پیکان خود حمل می‌کند، می‌توان فصل تازه‌ای برای مذاکرات هسته‌ای و برجام در نظر گرفت و با آغاز این فصل از گفتگوها، موازنه و افق تازه‌ای در مناسبات خارجی ایجاد کرد.
می توان هم دست بالای روسیه و چین را که عملاً هیچ قدمی برای گره‌گشایی از مشکلات برجام برنداشتند و در مسیر استفاده از دارایی‌های بلوکه شده کشورمان سود هم بردند اما بهره‌ای بر اقتصاد و معیشت ما نیفزودند، تعدیل کنیم و همسایگانی چون ترکیه و پاکستان را نیز به واسطه شراکت اقتصادی با قدرت‌های صنعتی و وساطت شرکای اروپایی، مهار کنیم و هزینه فرصت بیشتر و بهتری در اقتصاد و صنعت به چنگ آوریم.

منبع: روزنامه اطلاعات
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس
    0

    وقتی که هدف مسئولین منافع ملی نباشد وصرفا به دنبال ارمانگرایی وفرصت سوزی باشند هیچ امیدی به گشایش اقتصادی و پیشرفت کشور وایجاد رفاه و آسایش برای مردم وجود ندارد و همواره ما از سوی قدرتهای جهانی و منطقه ای در حال بازی خوردن وعفب افتادن هستیم مسئولین ماسالهای متمادیست که در زمین چین و روسیه بازی میکنند وبا دست خود بر خلاف منافع ملی کشور مدام در حال دادن امتیاز به این دو کشور هستند

  • ناشناس
    1

    کاسبان تحریم و شرق گدایان با محوریت مافیای دانشگاه امام صادق در حال پیاده سازی نظرات رفیق هستند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      در نهایت ایران رو نابودتر خواهند کرد و دیگه در آن زمان تمام مردم بیرون خواهند آمد دیگه اون موقع اسم اغتشاش نمی تونید روش بذارید

  • ناشناس
    0

    اینا را برا کی میگی .تصمیم گیر مملکت محفل منقله که کل ایران وایرانی پشمشم نیست .تو توهمات بعد مصرفشون غرقند .کافیست امار 83 درصدی موافقان حجابشونا نگاه کنی .

  • داریوش اقبالی
    0

    سلام اینجا منافع سید حسن نصرالو و یمنی و هشدالشبی اولویت اول است ....دردی که ما می‌کشیم اگه کوه هم میکشید ذره ذره میشد و قطره قطره می چکید