ادامه اعتراضها در فرانسه؛ دانشجویان دانشگاه ها را تصرف کردند
دهها دانشگاه در سراسر فرانسه یا به اشغال دانشجویان معترض درآمده و یا فعالیت در آنها متوقف شده است.
به گزارش روسیا الیوم، حدود ۲۵۰۰ معترض شامگاه جمعه بار دیگر در میدان کنکورد شهر پاریس گرد هم آمدند تا مانند روز قبل، مقابل ساختمان مجلس ملی این کشور علیه اصلاحات مدنظر دولت برای تغییر قانون بازنشستگی دست به اعتراض بزنند.
پلیس فرانسه بیش از 61 نفر را در جریان تظاهرات علیه تصویب قانون بازنشستگی در میدان کونکورد پاریس بازداشت کرد.
درگیری های شدیدی میان معترضان و پلیس ضد شورش فرانسه در این پاریس رخ داد و پلیس برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور استفاده کرد.
در طول روز نیز پایتخت فرانسه صحنه برگزاری اعتراضات دانشجویی و دانشآموزی متعددی بود.
قبل از برگزاری تجمع میدان کنکورد، حدود ۲۰۰ نفر عمدتا جوانان، در مقابل اداره پلیس منطقه یک پاریس تجمع کردند؛ جایی که دو دانشجوی دستگیر شدۀ بامداد جمعه در بازداشت بودند.
به گفته اتحادیه دانشجویی «آلترناتیو» که در خط مقدم این جنبش قرار دارد، دهها دانشگاه در سراسر این کشور یا به اشغال دانشجویان معترض درآمده و یا فعالیت در آنها متوقف شده است.
بامداد جمعه تجمعی نیز مقابل دانشگاه پاریس ۱ برگزار شد و مقامات دانشگاه به دلیل نگرانیهای امنیتی ترجیح دادند فعالیتهای اداری آن را متوقف کنند.
دانشجویان که گفته میشود تعدادشان بین ۱۵۰ تا ۴۰۰ نفر بوده، سعی در سازماندهی یک تظاهرات گستردهتر داشتند اما حرکت آنها به سرعت توسط نیروهای پلیس سرکوب شد؛ چند دبیرستان هم روز جمعه در پاریس بسته شدند.
پیش از این در روز پنجشنبه، بیش از ۱۶۰۰ جوان از دانشگاه سوربن راهپیمایی کردند و سپس به جمع تظاهرکنندگان در میدان کنکورد پیوستند.
این تجمعات مقابل مجلس ملی برگزار میشود؛ زیرا در همین ساختمان بود که دولت اعلام کرد تصمیم گرفته اصلاحات مدنظر خود در قوانین بازنشستگی را بدون رای گیری در پارلمان، قانونی کند. قانونی که یکی از مفاد آن افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ سال به ۶۴ سال است.
چندین حزب مخالف در پارلمان فرانسه خواستار استیضاح دولت شدند
احزاب مخالف در پارلمان فرانسه علیه دولت طرح استیضاح ارائه کرد.
به گزارش آناتولی، جناح اپوزیسیون در فرانسه در اعتراض به استفاده دولت از اختیارات خود برای تصویب اصلاحات بازنشستگی بدون رای پارلمان، از مجلس ملی خواستار استیضاح دولت شد.
الیزابت بورن، نخستوزیر فرانسه در سخنانی در پارلمان این کشور اعلام کرد که دولتش برای تصویب چنین اصلاحات مورد مناقشه به بند سوم اصل 49 قانون اساسی متوسل میشود.
بنابراین پنج گروه مختلف در پارلمان فرانسه خواستار استیضاح دولت شدند.
اتحادیه نوین اکولوژیک و اجتماعی خلق طی بیانیهای در این زمینه اعلام کرد که در صورت پذیرش طرح استیضاح، اصلاحات بازنشستگی مردود و دولت ساقط خواهد شد.