چرا ایران و آمریکا مذاکره کردند؟
پس از اینکه مذاکرات هستهای ایران با محوریت تهران و واشنگتن ماهها در بنبست قرار داشت، بهتازگی اخباری از برخی گفتوگوهای غیرمستقیم بین مقامات ایران و آمریکا منتشر شده و حتی برخی اخبار حاکی از رسیدن طرفین به نوعی توافق ضمنی است.
اهمیت این موضوع بر کسی پوشیده نیست. مدتها است که عموم تحلیلهای سیاستی پیرامون وضعیت اقتصادی کشور بر اثر بخشی سیاست خارجی روی اقتصاد کلان تاکید میکنند.
این اثر از محل آزادسازی منابع ارزی و نیز گشایش در روابط اقتصادی، وضعیت تجارت خارجی و ورود و خروج ارز به کشور را دچار تغییر میکند. بنابراین فهم علل مذاکرات غیررسمی ایران و آمریکا در مقطع کنونی به درک آینده متغیرهای کلان اقتصادی کمک میکند. البته در این مدت دائما رسیدن به هرگونه توافقی از سوی ایران و آمریکا تکذیب شده است که شاید دلیل آن را باید در برخی مخالفتهای داخلی و خارجی و سنگاندازیهای احتمالی جستوجو کرد. در این مدت، مذاکراتی در سطح برت مکگرک، هماهنگکننده ایالاتمتحده در امور خاورمیانه و علی باقریکنی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران در مسقط و رابرت مالی و ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک صورت گرفت. اما مساله اینجاست که چرا تهران در این مقطع زمانی حاضر شده است با جدیت بیشتری پای میز مذاکره حاضر شود؟ همچنین آیا این مذاکرات را باید عقلانیت در دقیقه ۹۰ قلمداد کرد یا ایران با استراتژی از پیش طراحیشده و با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد در این برهه وارد چنین گفتوگوهایی شده است. در این شماره از باشگاه اقتصاددانان، سه استاد دانشگاه به تفصیل به این موضوع پرداختهاند.
قدیما می گفتن اگه این دوتا را باهم قاطی کنی دوتا آدم حسابی ازشون در میاد حالا هم اگه همه چیزهای خوب این دوتا کشور رو کنارهم بذاری یه چیز فوق العاده درست میشه. به امید موفقیت روز افزون درجهت اینکه همه چیزهای خوب دنیا در کنارهم قرار بگیره و همه ی چیزهای بد دنیا حذف بشن و بهشت موعود محقق بشود به زودی انشاالله.اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه والنصر و جعلنا من خیر اعوانه و انصاره البته اگر جماعت نهروان بگذارند و سنگ اندازی نکنند مرا به خیر تو امیدی نیست شر مرسان
چون برای اصول گرایان ممنوعه نداریم
چون کف گیر اقتصاد ایران به ته دیگ خورده و مسئولان چیزی برای دزدی ندارن وتنها چاره مذاکره با امریکا است والا اینها امریکا را بت بزرگ ودشمن قسم خورده ایران میدانند البته که در گمراهی بزرگی بسر میبرند
این حرفها برای ماهاست ,وگرنه بین خودشان ارادت قدیمی پایدار است.مگر تا حال نشده است که در لحظه خطر به نجات یارعزیز شتافته اند؟این هم یکی دیگر!
ایران خود امریکا است تفکر کنید
چون آمریکا قدرتمند ترین کشور دنیاست و با کسی که قدرتش از تو بیشتره نباید روبروش وایساد وگرنه میزنه لت و پارت میکنه و از چند جهت مختلف جر میخوری.
بنده سه سال پیش گفتم که برجام به هیچ وجه قابل برگشت نیست وآنچه که درحال رخ دادن است توافق نانوشته است تا کسی مانع آن چه از داخل ایران چه داخل آمریکا چه مخالفان بین المللی نشود. حصار تحریم هست ولی نگهبانها خودشان را به خواب زده اند. ازطرفی آمریکا توان مبارزه همزمان در چند جبهه را ندارد ودور شدن ایران یعنی دورشدن از منابع جدید لتیوم. یعنی پیروزی روسیه وچین. ازطرفی دورشدن تدریجی عربستان از آمریکا ضرورت نزدیکی به ایران را به عنوان یک رقیب منطقه ای برعلیه عربستان ایجاب میکند. وچون ضعف ایران درمقابل عربستان فقط از جنبه اقتصادیست سعی میکند با تقویت کنترل شده اقتصاد ایران تاحدودی توازن ایجاد کرده تا عربستان از عمل خود پشیمان شود. به هرشکل در دوره نزدیک به چند قطبی شدن ویارگیریهای جدید رفتارهای متضاد ونامتقارن را درکشور ها خواهید دیدکه با سیاستهای خطی و مشخص گذشته تفاوت دارد.
جیبشون خالی
نگید آمریکا با ایران مذاکره کرده, بگید ایران تمامی خواسته های آمریکا و اسرائیل را قبول کرده و تعهد هم داده آنریکا قبول کرده که با ایران مذاکره کنه...