دبیر کمیسیون اصل نود مجلس در گفتگو با خبر فوری:

شعار "زن، زندگی، آزادی" در گفتمان اسلامی هم هست/ من مصداق عینی یک زن مسلمان ایرانی هستم

دبیر کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در مجلس بیان کرد: شعار "زن، زندگی، آزادی" در گفتمان اسلام هم هست، ارزشی که اسلام به زن می دهد قابل قیاس با هیچ جای دنیا نیست.

شعار "زن، زندگی، آزادی" در گفتمان اسلامی هم هست/ من مصداق عینی یک زن مسلمان ایرانی هستم

مریم محمدپور- اولین نماینده زن مردم نائئین، خور و بیابانک در پارلمان ایران پس از انقلاب اسلامی است. الهام آزاد دانش آموخته حقوق بین الملل است و سابقه تدریس در دانشگاه را دارد. او که از جمله نمایندگان دهه شصتی مجلس یازدهم است، در روز خبرنگار مهمان خبر فوری بود. با او درباره موضوعات مختلفی از اعتراضات سال گذشته گرفته تا انتخابات پیشرو سخن گفتیم. در این بین گریزی هم به اقدامات کمیسیون اصل نود در مجلس یازدهم زده شد. البته گفتگو به مناسبت روز خبرنگار، با موضوع مرجعیت رسانه شروع شد. از منظر او، انتقال مرجعیت رسانه صحت ندارد و مسئولان باید از خبرنگاران داخلی حمایت بیشتری داشته باشند.

الهام آزاد گفت: من به عنوان خادم مردم در مجلس شورای اسلامی، همواره معتقد بودم همانطور که حضرت آقا فرمودند، رسانه‌ها، جهادگران عرصه تبیین هستند. نقش شما بسیار اساسی است و در این جنگ شناختی، مهمترین و اصلی‌ترین نقشی که خبرنگاران ما باید ایفا کنند، آگاهی‌بخشی و تبیین است.

وی درباره ناآرامی های یک سال اخیر در کشور و شعار "زن، زندگی، آزادی" بیان کرد: این شعار در گفتمان اسلام هم هست، ارزشی که اسلام به زن می دهد قابل قیاس با هیچ جای دنیا نیست. ارزش زن، آن ارزش واقعی و معنوی است که اسلام به او می دهد و نه نگاهی مادی که کشورهای غربی به زن دارند. لذا خودمان باید تامل و تعمق کنیم و ببینیم کدام نگاه ارزشمند است.

فرصت نمایندگی را انقلاب اسلامی برایم ایجاد کرد

این نماینده مجلس ادامه داد: لازم است خاطره ای عرض کنم. من عضو هیات رئیسه مجمع زنان اتحادیه بین المجالس جهانی هستم. در بحبوحه اغتشاشات ایران در مهر ماه سال گذشته، اجلاسیه ای در کشور روآندا داشتیم و موضوع اجلاسیه، زنان بود. موضع گیری کشورهای غربی برعلیه ایران مشخص است؛ می گفتند که زن در ایران از هیچ جایگاهی برخوردار نیست. بنده به عنوان مصداق عینی یک زن مسلمان ایرانی در مجمع بلند شدم و نطق کردم و گفتم تفسیری که رسانه های خارجی و معاندان از نظام مقدس جمهوری اسلامی برعلیه ایران اسلامی می کنند، درست نیست. بنده مصداق عینی یک زن مسلمان ایرانی هستم و این فرصت را انقلاب اسلامی برایم ایجاد کرد که بتوانم عضو پارلمان جمهوری اسلامی ایران بشوم و الان عضو هیات رئیسه مجمع زنان اتحادیه بین المجالس جهانی و همچنین نماینده حوزه آسیاپاسفیک در همان اتحادیه هستم. نادرست بودن تفسیر آنها از فضای داخل ایران را تببین و روشنگری کردم. این امر، باعث شد که نه بیانیه ای برعلیه ایران صادر شود و نه بندی در قطعنامه بیاید.

آزاد تاکید کرد: باید ببینیم که آیا زن جایگاه واقعی خود را در انقلاب اسلامی دارد یا خیر؟ که قطعا دارد. زن ایرانی فرصت تحصیل، رشد، تلاش دارد. اینها عرصه‌ای هست که انقلاب اسلامی برای زن ایرانی فراهم کرده است، چراکه نسبت به اوایل انقلاب شاهد رشد حضور زنان را در عرصه‌های مدیریتی، تخصصی، پزشکی و دانشگاهی و... هستیم اما متاسفانه گاهی تحت تاثیر رسانه‌های غربی قرار می‌گیریم. مهمترین امر این است که عزت نفس داشته باشیم و به خودباوری برسیم. در ایران تمام شرایط و امکانات برای رشد زن مهیاست. من نباید خودم را با نگرش ها و تفکرات غربی تطبیق دهم. من یک زن مسلمان ایرانی هستم.

با ارزش‌های حکومت اسلامی به شعار زن زندگی آزادی قائل هستیم

او ادامه داد: فلسفه خلقت انسان، رسیدن به کمال و سعادت است و جایگاه اصلی انسان همین است. من باید ببینم کمال و سعادت کجاست که باید به آن برسم. وقتی که جایگاه اصلی خودم را به عنوان یک زن پیدا کنم، در راه رسیدن به کمال و سعادت قدم برمی‌دارم. ما با تعاریف اسلامی و به سبک زندگی ایران اسلامی و ارزش‌های حکومت اسلامی به شعار زن زندگی آزادی قائل هستیم.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه حجاب برای یک زن ارزش است و ما همیشه چیزهای با ارزش را در حرز خودش می‌گذاریم، درباره زنانی که امروز حجاب را به مانند قبل رعایت نمی‌کنند، گفت: همانطور که حضرت آقا فرمودند آنطور نیست که ضعیف‌الحجاب‌ها انقلاب و اسلام را قبول نداشته باشند. من معتقد هستم فطرت جوان های ما پاک است و به ما بستگی دارد که به چه روشی گفتمان خودمان را برای آنها بیان کنیم.

از او پرسیدیم که آیا در اطرافش «ضعیف‌الحجاب» هست؟ پاسخ داد: من قبل از نمایندگی در دانشگاه تدریس می‌کردم و همه دانشجوها یک نوع حجاب نداشتند. معتقد هستم انسان با رفتار خودش پیامش را منتقل می کند. رفتاری که با این عزیزان داشتم، باعث تغییر در آنها می‌شد. در پایان ترم به من می‌گفتند که دوست دارند به سبک من باشند یا دست‌کم در کلاسی که من بودم، بدون اینکه صحبتی در این خصوص بکنم، خودشان رعایت می کردند. ممکن است خیلی از دانشجویانم صحبت‌های مرا بشنوند، مطمئن هستم که صحبت‌های بنده را تایید می‌نند.

کمیسیون اصل نود، «مجلس در مجلس» است

آزاد در ادامه از فعالیت‌های سه سال اخیر کمیسیون اصل نود مجلس گفت: از کمیسیون اصل نود، با عبارت «مجلس در مجلس» یاد می شود، چراکه رئیس این کمیسیون مانند رئیس مجلس، با رای تمام نمایندگان انتخاب می شود. هشت نفر اصلی اعضای کمیسیون اصل نود نیز با رای اعضای کمیسیون های چهارده‌گانه و هیات رئیسه مجلس انتخاب می شوند. نمایندگانی از کمیسیون های فرعی مجلس نیز، اعضای فرعی کمیسیون اصل نود می شوند.

او ادامه داد: طبق اصل نودم قانون اساسی، کار ما رسیدگی به شکایات مردم از «طرز کار» دستگاه‌های دولتی است. کار ما شبه قضایی است. ما شکایت‌هایی که واصل می‌شود را بررسی می‌کنیم و اگر تخلف برایمان محرز شد به قوه قضائیه ارجاع می دهیم. با همکاری و همراهی آقای اژه ای که شعبه 2 را به طور تخصصی به پرونده های کمیسیون اصل نود اختصاص دادند، پرونده‌ها رسیدگی می شود.

رئیس کمیته حقوقی و قضایی کمیسیون اصل نود مجلس اظهار کرد: فعالیت هایی که در دوره یازدهم در کمیسیون اصل نود صورت گرفته بسیار زیاد و متنوع است. چند کارگروه داشتم. یکی از پیگیری های ما به کاداست مربوط می شد که باید در برنامه ششم توسعه تکمیل می شد اما متاسفانه سیر خود را طی نکرده بود. با نظارت هایی داشتیم اجرای آن سرعت گرفت. چندین مدیر متخلف را شناسایی کرده و به دستگاه قضا معرفی کردیم که خدا را شکر برکنار شدند. هزار میلیارد از هدررفت بیت المال جلوگیری کردیم.

آزاد به نمونه های دیگری از دستورکارهای کمیسیون اصل نود نیز اشاره کرد: در کاهش جمعیت کیفری زندانها و حبس زدایی ورود کردیم. تامین اعتبارات برای پابند الکترونیک را پیگیری کردیم. قانون صدور چک یک نمونه دیگر بود که باعث شد بسیاری از پرونده های چک کاسته شود.

او تاکید کرد: سعی کردیم از فسادهای زیادی جلوگیری شود. مردم نامه های زیادی می نویسند و مسائل مختلفی را مطرح می کنند اما در مجموع در دولت آقای رئیسی شکایات کمتر از دولت قبل بود.

اگر ما مسئولان خوب عمل کنیم، انتخابات پرشور می‌شود

از این نماینده مجلس درباره نقش شورای نگهبان در پرشور شدن انتخابات سوال شد. او نظارت استصوابی را تایید کرد و گفت: آنچه که شورای نگهبان انجام می دهد بر اساس نظارت استصوابی خودش است. همانطور که حضرت آقا فرمودند نتیجه اول برای ما مشارکت حداکثری است و نتیجه انتخابات برای ما مهم نیست.

او گفت: حضور پررنگ مردم در گروی عملکرد ما مسئولان است. اگر بتوانیم با کارهای خودمان امید را به مردم برگردانیم و مردم بدانند خادمان و خدمتگزاران خودشان تمام تلاش خود را می کنند، مردم در انتخابات حاضر می شوند. بنابراین بیشترین نقش را ما بازی می کنیم.

این گفتگو را ببینید.

 

فیلم و عکس از مجید محمدی

منبع: خبر فوری
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید