روستازاده ای که بزرگترین دشمن چین است/ رئیس جمهور جدید تایوان را بشناسید/ آیا جنگ چین و تایوان قطعی است؟

پیروزی لای چینگ ته باعث شد برای سومین دوره متوالی، حزب دموکراتیک ترقی خواه در راس قدرت قرار بگیرد. این پیروزی در حالی رقم خورد که چین امید زیادی داشت که حزب دموکراتیک ترقی خواه که مخالف چین است به قدرت نرسد.

روستازاده ای که بزرگترین دشمن چین است/ رئیس جمهور جدید تایوان را بشناسید/ آیا جنگ چین و تایوان قطعی است؟

به گزارش خبر فوری، روز شنبه، لای چینگ ته، 64 ساله، معاون فعلی رئیس جمهور تایوان، از طرف حزب حاکم دموکراتیک مترقی (DPP)، در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد و  بعد از پیروزی، توانست رئیس جمهور بعدی تایوان شود.

بر اساس گزارش سی ان ان، پیروزی لای باعث شد برای سومین دوره متوالی، حزب دموکراتیک مترقی در راس قدرت قرار بگیرد. این پیروزی در حالی رقم خورد که چین امید زیادی داشت که حزب دموکراتیک ترقی خواه که  مخالف چین است به قدرت نرسد.

 لای در یک گردهمایی پس از پیروزی خود به هزاران طرفدار خود گفت: انتخابات به جهان تعهد مردم تایوان به دموکراسی را نشان داد ...  امیدوارم چین بتواند این مساله را درک کند. لای، که مدت‌ها با خشم پکن به خاطر حمایت از حاکمیت مستقل تایوان روبرو بوده است، به عنوان رئیس‌جمهور جدید گفت که "مسئولیت مهمی برای حفظ صلح و ثبات در تایوان" دارد و متعهد شد که گفت‌وگو با چین را بر اساس اصول دموکراتیک و اصل برابری دنبال کند.

او پیش از سخنرانی پیروزی خود به خبرنگاران گفت: ما همچنین مصمم هستیم تایوان را در برابر تهدیدات و ارعاب مداوم چین حفظ کنیم.

پکن تحت رهبری شی جین پینگ، مقتدرترین مقام ارشد چین در دهه های گذشته، فشار دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی خود را بر تایوان افزایش داده است. چین تایوان را بخشی از سرزمین خود می داند، این در حالی است که غرب بر استقلال تایوان از چین تاکید دارد.

تنش‌ها در سراسر تنگه تایوان از سال 1996 تا کنون افزایش یافته است. در سال ۹۶، نخستین انتخابات آزاد تایوان برگزار شد. این اتفاق باعث شد چین که تایوان را بخشی از سرزمین خود می داند، موشک‌هایی را به آب‌های سواحل تایوان شلیک کند. برای لای، که در آن زمان یک پزشک جوان در بیمارستانی در شهر تاینان بود، بحران موشکی سال ۹۶ به «لحظه ای تعیین کننده» تبدیل شد.

روستازاده ای فقیر که به بزرگترین دشمن چین بدل شد

لای ورود خود به سیاست را "سفری غیرمنتظره" خواند. لای که در یک‌ خانواده فقیر در یک روستای معدنی در نزدیکی سواحل شمالی تایوان بزرگ شده، از کودکی آرزوی پزشک شدن داشت. او پنج خواهر و برادر داشت و مادرش آنها را به تنهایی، با کارگری بزرگ کرد. پدرش که کارگر معدن زغال سنگ بود، در یک حادثه جان باخت. لای در آن زمان نوزاد بود. او در ماه مارس سال گذشته در مراسمی گفت: «اما یک روز ناگهان متوجه شدم، بزرگترین دارایی پدرم برای من این بود که خانواده‌ام فقیر هستند. با بزرگ شدن در چنین خانواده‌ای، بالغ‌تر شدم و قدرت اراده و شجاعت بیشتری برای غلبه بر مشکلات به دست آوردم.»

لای پس از گذراندن دوره لیسانس در رشته طب فیزیکی و توانبخشی، به دانشکده پزشکی تاینان رفت. او چند سالی به عنوان پزشک در تاینان فعالیت کرد تا اینکه یکی از اعضاء محلی حزب DPP به او مراجعه کرد. او از لای که پزشک محبوب شهر بود، خواست تا به یک سیاستمدار حزب دموکراتیک ترقی خواه کمک کند تا در انتخابات محلی تاینان پیروز شود.

این اتفاقات در سال 1994 رخ داد، کمتر از یک دهه پس از اینکه حزب DPP برای اولین بار از جنبش دموکراسی تایوان که علیه حکومت حزب کومینتانگ (KMT) فعالیت می کرد، بیرون آمده بود.

در جریان جنگ داخلی تایوان، ده‌ها هزار تن از مخالفان سیاسی کشته یا زندانی شدند. جریان DPP توسط بسیاری از کهنه سربازان و مخالفان کومینتانگ تشکیل شد.

لای به حزب DPP علاقه داشت و موافقت کرد که به پیروزی اعضاء این حزب در انتخابات محلی کمک کند، اما نامزد مورد نظر او و حزب در پایان انتخابات شکست خورد. یک سال بعد، برخی فعالان دموکراسی خواه از لای دعوت کردند تا به DPP بپیوندد و برای انتخابات مجلس نامزد شود. او در ابتدا این ایده را رد کرد چون دوست داشت به طبابت ادامه دهد، اما دوستان سیاسی او حاضر به اصرار خود ادامه دادند. ماه‌ها بعد، بحرانی جدید در تایوان شعله‌ور شد. چین چند موشک به سمت تایوان شلیک کرد و میان دو کشور تنش ایجاد شد. این مساله لای را متقاعد کرد که به طور جدی وارد سیاست شود‌.

اختلافات با چین به اوج خود می رسد

قبل از انتخابات، چین تمایل خود را برای جلوگیری از پیروزی لای و حزبش پنهان نکرد. مقامات چینی مکرراً انتخابات اخیر را انتخاب بین «صلح و جنگ» توصیف کرده  و از لای به دلیل ایجاد «تقابل و درگیری منطقه ای» انتقاد کردند. لای که عضو جناح رادیکال تر حزب دموکراتیک ترقی خواه است، زمانی حامی آشکار استقلال تایوان بود و این خط قرمز پکن به حساب می آید. با بالارفتن درجات لای در دولت تایوان، دیدگاه‌هایش معتدل تر شد. با این حال، چین هرگز او را به خاطر اظهارات شش سال پیش که در آن خود را "کارگری برای ساخت استقلال تایوان" توصیف کرد، نبخشید.

لای اکنون خود را مدافع وضعیت فعلی دانسته و اعلام کرده که "تایوان در حال حاضر یک کشور مستقل است" و بنابراین، "هیچ برنامه یا نیازی" برای اعلام استقلال وجود ندارد. این موضع ظریف، شبیه نظر سلف پیشین وی، تسای، اولین رئیس جمهور زن تایوان است که به دلیل محدودیت های  دو دوره ای، نتوانست دوباره در این سمت باقی بماند.

پکن پس از روی کار آمدن خانم تسای در سال 2016، ارتباطات رسمی خود را با تایپه قطع کرد و کمپین خود را برای منزوی کردن تایوان در سطح بین‌المللی افزایش داد، چیزی که به نظر می‌رسد در زمان ریاست جمهوری لای هم تداوم خواهد یافت و شاید تشدید هم بشود.

مشکلات دولت جدید تایوان

لای توانست در انتخابات بیش از ۴۰درصد آرای مردم را به دست آورد، در حالی که  رقیب او در حزب KMT حدود ۳۳ درصد و رقیب دیگرش که عضو حزب مردم تایوان (TPP) بود حدود ۲۶درصد رای را به دست آورد.

با این حال، DPP اکثریت کرسی های خود را در مجلس از دست داده است. حزب حاکم تایوان حدود 51 کرسی از 113 کرسی پارلمان را به نمایندگان رقیب داده و این یعنی لای خود را محدودتر از تسای دانسته و برای تصویب قوانین مورد نظرش نیاز به نرمش و ائتلاف با احزاب سیاسی دیگر دارد.

این به خصوص زمانی مورد توجه قرار می گیرد که بدانیم اختلافات تایوان و چین رو به فزونی است. ساعاتی پس از اعلام پیروزی لای، چین نتیجه انتخابات تایوان را رد کرد و گفت که DPP "نماینده افکار عمومی" در جزیره تایوان نیست. 

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 15
  • تلمبه
    2

    خوبه

  • ناشناس
    3

    به امید روزی که تایوان یک کشور مستقل بشه ❤

  • ناشناس
    3

    به ماچه به ما مربوط بود که جزایرسه گانه روبخشیدخلیج فارس روصاحب شدن ماهی های جنوب رووکیوم کرد وبنجل های درجه سه بازارش روبه سه برابرقیمت فروخت ونفت وگازکشورمون رویک چهارم اونم خام باسوبسید حمل ونقل باایران خرید صدرحمت به امریکا

  • بهلول
    4

    شماكه ميگيددرمقابل استكباروزورگوبايدايستادحالاهم بايدازاين روستازاده حمايت كردزنده بادتايوان

  • ناشناس
    2

    ۹۹ درصد مسئولان ما هم همین مشخصه را دارند پس چرا اینقدر بی تفاوتند

  • ناشناس
    2

    مرگ بر کمونیست های بی دین و حامیان احمق آن ها را

    نظرات شما -
    • چن تا آیتم
      2

      ما رییس جمهور و دیگر مقامات کشورهای پیشرفته و آزاد رو میشناسیم
      کانی هستند که تحصیلات واقعی دارن
      الکی الکی بهشون دکترا ندادن
      حرف زدن بلدن
      دزدی و رانت و اختلاس بلد نیستن
      به منتقدین در کمال ادب و احترام جواب میدم
      اعتراض مردمشون رو بر حق میدونن
      برای معیشیت و اقتصاد مردم 24 ساعته تلاش میکنن
      فرزنداشون هم در کنارشون زندگی میکنن

    • ✌✊
      0

      ب 14:33:44 دوست عزیز دمت گرم

  • ناشناس
    2

    زندا باد تایوان و دنیای آزاد و دموکراسی،راستی چرا حکومت اسلامی از استقلال مسلمانان کوزوو و تایوان حمایت نمی کند؟؟؟مگه شعار نمی دهید که ما همیشه مستقل هستیم و از مسلمانان و مظلوم دفاع می کنیم؟؟؟پس کو؟؟؟چرا ما رفتیم زیر بلیط چین و روسیه،دوتا حکومت کافر و کمونیست که خدا را قبول ندارند و حتی ناموسشان هم پول است و پول

  • ناشناس
    2

    مردم اصیل ایرانی همیشه از کشور تایوان مستقل حمایت میکنند. کشور غیرواحد چین در امور کشورهای مستقل دخالت نکنه

  • حسن
    2

    منم روستازاده ام کل ملت ایران روستازاده است

  • واحد حقگو
    3

    سلام عرض تبریک به مردم تایوان پیروزی دمکراسی در برابر دیکتاتوری جین دیکتاتور.

  • رسول
    2

    هنوز غرب گراهای احمق درک نکردند که دیگه دوره غرب تموم شده

  • فاطمه
    0

    یه کلیپ دیدم این چشم بادومی ها یه خرچنگ زنده رو انداختن تو روغن داغ بیچاره خرچنگ خودش رو میکشید سمت دیواره ظرف پاش در حال سرخ شدن بود در حالی که خودش زنده بود اینقدر گریه کردم براش به خدا اگه تموم مردم شون تکه تکه بشن ککم نمیگزه اینا انسان نیستن

    نظرات شما -
    • ✌✊
      0

      ب فاطمه خاله....موجوده زنده را آنطوری سرخ کردن قابل درکه....فکر میکنید انسان بر انسان هم ب نوعی از این کارا نمیکند...اونم تو جای مذهبی