در برنامه «میزگرد سیاسی»
قالیباف: جبهه انقلاب قبل از ۸ تیر به یک نفر برسد/ آمادگی بیشتری نسبت به دیگر کاندیداها دارم
کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: به صحنه آمدم چون کشور در نقطه حساس است و احساس کردم آمادگی بیشتری نسبت به بقیه کاندیداها دارم.
محمدباقر قالیباف یکشنبه - ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - با حضور در برنامه تلویزیونی «میزگرد سیاسی»، با تبریک عید سعید قربان اظهار کرد: اگر با اعتماد مردم دولت چهاردهم را تشکیل دهم، سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی بسیار با اهمیت و رکن دولت خواهد بود؛ یعنی همه دستکاه های دولتی یک طرف و بحث سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی یک طرف است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: حکمرانی در سیاست خارجی به معنای تنظیم روابط است و اینکه حداکثر منافع و حداقل هزینه را برای کشور داشته باشد. همچنین آرمان گرایی واقع بینانه در سیاست خارجی بهترین روش و رویکرد برای سیاست خارجی است.
این نشست با محوریت «سیاست خارجی» برگزار شد. فواد ایزدی، محمدکاظم سجادپور و ابراهیم متقی به عنوان کارشناسان برنامه و کاظم غریب آبادی و فکری به عنوان مشاوران محمدباقر قالیباف در این نشست حضور داشتند.
قالیباف عزت و مصلحت و حکمت را سه رکن مهم در حوزه سیاست خارجی دولت خود عنوان و اظهار کرد: معتقدم در عرصه های بین المللی موضوع ما «ایران و جانمایی ایران در روابط بین المللی» به خصوص در استراتژی های بخشی پنجگانه مهم است.
وی با اشاره به موقعیت ایران ادامه داد: در حوزه اقتصادی آگاهی دارم، اما تخصص ندارم و این شامل حوزه های فرهنگی و اجتماعی می شود، اما در حوزه راهبردی و ظرفیت های جغرافیایی کشور اطلاعات کامل داشته و شاگردی پیش اساتید داشته و در دانشگاه هم درس می دهم.
قالیباف ادامه داد: ۱۹.۵ درصد ظرفیت نفت و گاز جهان در ایران است و ما منابع معدنی غنی داریم؛ اگر این ظرفیت ها هم نبود به تنهایی موقعیت ژئوپلیتیک برای ادامه کشور کافی بود، اما از این ظرفیت استفاده نکردیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: مدیریت قوی، آگاه، دارای کارنامه و برنامه، دارای شجاعت تصمیم گیری و تنظیم روابط و اتخاذ تصمیم نهایی مهم است که متاسفانه در دستگاه دیپلماسی این اتفاق نیفتاده است؛ توضیح می دهم و چقدر برنامه باز داریم و پرونده بسته داریم که گفت و گوها تبدیل به قراداد شده، اما توان اجرا نداشتیم.
*سیاست دولت شهید رئیسی در گسترش روابط با همسایگان را ادامه می دهیم
وی اقتدار منطقه و انتفاع اقتصادی را به عنوان راهبردهای خود در عرصه سیاست خارجی بیان کرد و گفت: اقتدار منطقه ای به معنای گسترش روابط با همسایگان است که این سیاست در دولت شهید رئیسی بود که با قوت و قدرت ادامه می دهیم؛ تقویت محور مقاومت و تامین امنیت و ثبات در منطقه را دنبال کرده و اینکه منطقه تحت تاثیر قدرت های بیگانه و خارج از منطقه نباشد و ارتباط نزدیک با کشورهای منطقه داشته باشیم.
قالیباف با بیان اینکه تبدیل شدن به «هاب منطقه» در حوزه ترانزیتی را دنبال می کند، گفت: در حوزه انرژی و صدور کالاهای خدمات عمومی مثل خدمات بهداشت و درمان و مهندسی و آموزش به موضوع انتفاع اقتصادی توجه می شود.
*برای رفع تحریم باید از ظرفیت شرکتهای کوچک استفاده شود
وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت آسیا و اوراسیا گفت: با توجه به اینکه در تحریم هستیم، باید برای رفع تحریم اولویت به شرکت های کوچک داده شده که ظرفیت های خوبی برای ما فراهم می کنند.
قالیباف با بیان اینکه به روابط مالی دوجانیه کم توجه شده است، گفت: برخی از شرکت ها و سازمان ها خارج از قدرت ها جهانی و یا در رقابت هستند که می توان از فرصت آن ها بهره گرفت ولی به آن ها کمتر توجه شده است.
* رئیس جمهور باید بتواند اجماعی بین نخبگان ایجاد کند
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: امتداد مسائل مربوط به سیاست داخلی و خارجی با یکدیگر است؛ نکته مهم در سیاست خارجی قدرت اجماع سازی در درون کشور است. در سال های گذشته در این رابطه چالش داشتیم. رئیس جمهور باید بتواند اجماعی بین نخبگان ایجاد کند.
در ادامه متقی کارشناس برنامه خطاب به قالیباف درباره لزوم اخلاق حرفه ای در امر مدیریتی کشور گفت: آیا هر توزیع قدرتی باشد، باید مشارکت داشت و یا نگاهمان به ساخت قدرت، تراکمی و انباشتی باشد به خصوص که حضرت آقا پیام داده که وقتی وارد مجلس شدید انگیزه نداشته که در دولت مشارکت و نقشیابی کنید؛ این مساله جدی است که آیا نگاه به فضای مدیریتی نگاه مرحله به مرحله است. گویی یک «ذهن بیقرار» برای حوزه های اجرایی و مسئولیتی وجود دارد، انتظار می رفت آقای قالیباف در مجلس بماند.
قالیباف در پاسخ گفت: آقای متقی حکم استادی بر بنده دارد؛ خیلی صریح به سوال جواب می دهم. شما می فرمایید چرا بعد از آن که رئیس مجلس شدم، ناگهان در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردم که پاسخ روشن است.
وی ادامه داد: حرکتی را در جبهه انقلاب در شکل گیری مجلس یازدهم شروع کردیم و ادامه آن در دولت سیزدهم دولت شهید رئیسی بود. مسیر کار را پیش بردیم و خروجی همکاری بین نخبگان دولت و مجلس برنامه هفتم به عنوان میثاق ملی شد که امروز تنها سند ما است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: تقدیر الهی بود که این شهید از جمع ما خارج شد. اگر این مسیر را به پیش نرویم ریل پیشرفت متوقف و به دهه ۹۰ برگردیم.
وی افزود: من در دوراهی قرار گرفتم؛ من رئیس قوه بودم و با اقتدار و با رای ۱۹۸ نماینده، رئیس شدم و قانون اساسی اختیار مطالبه گری داده اما وقتی دیدم دوستان به عرصه آمدند و می خواهند نمایندگی کنند، به صحنه آمدم چون کشور در نقطه حساس است و احساس کردم آمادگی بیشتری نسبت به بقیه دارم.
قالیبا گفت: از راحت طلبی فرار کردم و به جای مطالبه گری خودم را در معرض زحمت پاسخ قرار دادم؛ اداره کشور به تخصص و قدرت و علم حکمرانی نیاز دارد؛ من ۳۵ سال در این موضوع شاگردی کرده و معلم دانشگاه بودم. کشور نگاه درست و اجتماعی می خواهد.
قالیباف با بیان اینکه ۴۵ سال زندگی شخصی نکردم گفت: بنده خودم را عرضه کرده و اخلاق حرفه ای را رعایت کردم. آگاهم و تجربه و کارنامه حداقل نسبت به دیگر کاندیداهای در معرض دارم.
*جبهه انقلاب قبل از ۸ تیر به یک نفر برسد
وی درباره امکان کناره گیری بعد از مناظرات گفت: دیروز با ستادها صحبت کردم و دو نکته را متذکر شدم، یکی رعایت اخلاق و اینکه جبهه انقلاب باید ملاک باشد؛ باید جبهه انقلاب قبل از ۸ تیر به یک نفر رسیده و این عقلانیت و گذشت و محبت در جبهه انقلاب است.
وی در واکنش به صحبت های یکی از کارشناسان درباره اولویت ها در انتخابات رئیس جمهور از نگاه رهبری گفت: شما بیانات رهبر انقلاب در ملاقات با مدال آوران عرصه علم را نگاه کنید؛ رهبری فرمود که به ملاک های انقلاب نزدیک تر باشند اما قبلش می فرمایند به کار آشنا و سابقه داشته و هم به ملاک ها توجه شود، یعنی لازم است کار بلد بوده و هم به ملاک های ایران و انقلاب وفادار باشد.
قالیباف بیان کرد: ادعا ندارم که در هر دو بهترین هستم چون نسبی است؛ بعد از دفاع مقدس همواره در راه مبارزه با رژیم صهیونیستی بوده و روحیه استکبارستیزی دارم.
وی ادامه داد: آقای حاجی زاده چند سال قبل مطرح کرد که فلانی در موضوع موشکی تحول و پایه اصلی را گذاشت. در دوره ای که شهید سلیمانی مسئول جبهه مقاومت بود، با ایشان همراه بوده و تلاش و مشورت داشتم که داخل کشور و دشمنان می دانند که نگاه انقلابی و در صحنه بودن کار من بوده و افتخار می کنم.
الان عمدتا به سمت غرب آسیا رفته و توجه خوبی به سمت شرق آسیا نشده است، حال اینکه این منطقه ظرفیت های خوبی دارد
* در برنامه هفتم اولویت ما در منطقه تقویت جبهه مقاومت است
وی با بیان اینکه در برنامه هفتم اولویت ما در منطقه تقویت جبهه مقاومت است گفت: نگاه ما صرفا امنیتی نیست و تمام استراتژی های بخشی در حوزه توسعه و رشد اقتصادی است و نمونه ای از الگوی انقلاب اسلامی است.
رئیس مجلس تاکید کرد: امروز فلسطین فقط موضوع جهان اسلام نیست و تبدیل به موضوع اصلی دنیا شده است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره برنامه اش برای برقراری توازن گفت: موضوع توازن کلیدی است و به آن توجه داریم؛ ظرفیت های بالقوه نیز باید بالفعل شود که آن در گرو وجود مدیر قوی و کارآمد است.
قالیباف با اشاره به ظرفیت های هوایی کشور گفت: ضعف مدیریت و عدم آگاهی از موضوع باعث شده از ظرفیت هوایی و عبور از فضای هوایی کشور استفاده نشود. بیش از ۶ میلیون هم وطن ما به فرودگاه امام آمده و به کشورهای همسایه می روند و بعد از آن جا به کشورهای دیگر سفر می کنند در نتیجه از درآمدهای آن استفاده نشده است.
وی گفت: مستضعف کسی است که ظرفیت بالقوه را نتواند بالفعل کند و مسئولی که این کار را نکند، ظلم کرده است.
*بی شک جمهوری اسلامی قدرت منطقه است
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت های منطقهای گفت: بیشک جمهوری اسلامی قدرت منطقه است که می توان از ظرفیت پیمان های بریکس و شانگهای استفاده کرد.
* باید دنبال دوست و دشمن مشترک و منافع مشترک باشیم
قالیباف در پاسخ به سوالی درباره رفع تضادهای منطقهای گفت: بهترین حالت این است که باید دنبال دوست و دشمن مشترک و منافع مشترک باشیم.
وی ادامه داد: الان عمدتا به سمت غرب آسیا رفته و توجه خوبی به سمت شرق آسیا نشده است، حال اینکه این منطقه ظرفیت های خوبی دارد.
قالیباف یادآور شد: وقتی غده سرطانی رژیم صهیونیستی در آن جا قرار دارد و به دنبال ناامنی و بازکردن پای امریکا و انگلیس به منطقه است، رویکرد ما سیاسی و امنیتی می شود.
وی افزود: وقتی از حوزه ژئوپلیتیکی به سمت شرق نگاه می شود، رفتار ما یک فرهنگ ایرانی، اسلامی و تمدنی و زبان فارسی است.
قالیباف با اشاره به ظرفیت ترانزیتی در شرق و غرب و کریدوری که چینی ها دنبال می کنند گفت: روسیه، هند، چین، پاکستان و آسیای میانه ظرفیت های خوبی دارند و ایران در ارتباط با این کشو کلید طلایی است؛ این کشورها با هم چالش جدی دارند و ایران با این کشورها دوستی مشترک دارد. می توان از این فرصت بزرگ استفاده کرد، اما به دلیل ضعف مدیریت و شناخت این اتفاق رخ نداد.
قالیباف با اشاره به وضعیت بندر چابهار گفت: کریدور آیمک از هند به سمت امارات، عربستان، اردن، حیفا و یونان میرود. اگر این مسیر ریلی و دریایی فراهم شود به معنای دور زدن ایران است؛ نباید اجازه دهیم ایران دور بخورد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری فرصت های جنوب خلیج فارس را مهم برشمرد و گفت: باید طوری رفتار کرد که امنیت و اقتصاد محور مشترک همه باشد. میتوان دوست مشترک باشیم و نشان دهیم دشمن مشترک کیست. در این باره دستگاه دیپلماسی ضعیف بوده و یا آگاهی و توان نداشته است.
وی تاکید کرد: بر این اساس می گویم که توان دستگاههای دولت چهاردهم برای تحول یک طرف و دستگاه دیپلماسی یک طرف دیگر است و این سیاست قطعی دولت است که هرگز در انفعال ژئوپلیتیک نیستیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا از ظرفیت آموزش برای دیپلمات ها راضی است، گفت: ما فکر می کنیم هر کجا هستیم علامه دهر هستیم و فرق بین تصمیمسازی و تصمیم گیری قائل نیستیم و در اتاق های دربسته تصمیم گیری می شود که نمونه آن تصمیم درباره نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی است که اساس و پایه آن مشخص نیست.
وی با بیان اینکه حال نخبگان خوب نیست، گفت: امروز در دانشگاه ها فقط ذهن افراد پر می شود و معلوم نیست که آن ها مهارت لازم دارند را دارند یا خیر؛ همین وضعیت در آموزش و پرورش هم است که در طول ۲۰ سال گذشته ۱۷ وزیر و سرپرست داشته، حال اینکه ما حتی بقالی را این طور اداره نمی کنیم.
* مردم را در تحول حذف کردیم
این کاندیدای انتخاب ریاست جمهوری با بیان اینکه اساس و فلسفه انقلاب اسلامی مردم هستند، گفت: ما مردم را در تحول حذف کردیم که من هر جا بودم، مردم را مشارکت دادم.
وی گفت که از وضعیت آموزش راضی نیست و چنین شرایطی در دستگاه دیپلماسی هم می شود.
وی با بیان اینکه باید نگاه دولت تولی گری و نه تصدی گری باشد، افزود: ما اولویت بندی در کار نداریم؛ به اندازه ای که بروکراسی کشور را اذیت می کند تحریم ها اذیت نمی کند. باید به سمت هوشمندسازی و شفاف سازی در بستر تصمیم سازی و تصمیم گیری درست رفت، اما ما نگاه سیستماتیک به موضوع نداریم.
قالیباف همچنین گفت: برای کالای اساسی دچار مشکل شدیم و در دهه ۹۰ می توانستیم از فرصت هایی با کشورهایی مثل چین استفاده کرده و تحریم ها را تسهیل گری کنیم. تحریم ها را امریکا به ما تحمیل کرده و تحریم سازمان های بین المللی نیست. خیلی شرکت ها در این موضوع با امریکا در تضاد هستند و میتوان از ظرفیت آن ها استفاده کرد.
وی ادامه داد: دهها هزار شرکت داریم که هیچ تجارت با امریکا نداشته و می توانند مبادلات غیردلاری با ما داشته باشند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: ۵ میلیارد دلار اعتبار ارزی با روسیه داریم. آن ها آماده بودند که پول ما را بدهند اما به خاطر نظر مخالف دو وزارتخانه و در مواردی اختلاف بین دو معاونت در دو وزارت خانه معطل مانده است؛ این ها چه ربطی به تحریم امریکا دارد.
وی گفت: ما می توانیم با اجماع سازی و همدلی و حضور مردم مسیر را طی کنیم. برنامه هفتم که میثاق همه ماست و قانون برنامه به گونه ای تصویب شده که امکان و ظرفیت اجرایی شدن دارد.
قالیباف بیان کرد: مجلس یازدهم قوانین مهم اقتصادی را اصلاح و قوانین جدیدی در عرصه اقتصادی به تصویب رساند و ما تجربه این کارها را داریم.
این کاندیدای ریاست جمهوری مجددا گفت که رفع تحریم و مشکلات خارجی اولویت اول دولت او است که در رفع تحریم به دنبال انتفاع اقتصادی است.
آقای قالیباف برنامه شما نسبت ب اخراج اجنبیهای افغان چیست؟؟؟ و چگونه ثروت ملی ایرانیان را غارت میکنید؟؟؟ لطفاً توضیح دهید
بالا رفتن از دیوار سفارتها، تصویب قوانین سد کننده مذاکرات رفع تحریم ،انحصار برخی نهادها در دور زدن تحریمها ، واردات و صادرات، هرکی بیکار شد میشه سفیر و دیپلمات و.. واقعیت سیاست خارجی .... حفظ منافع ملی کجاست.
حاجی به دیگرحاجی ها رک پوست کنده بگو به نفع تو انصراف بدن .جنابعالی ودیگرحاجی ها من حیث المجموع ۵الی ۶میلیون رای دارین لکن پزشکیان به تتهایی بالای۲۰میلیون رای
بسم الله اولین نفر خود شما انصراف دهید ......
قالیباف جلیلی هاشمی و پور محمدی پزشکیان ب نفع زاکانی کنار بروند جالب میشه
همین بیانات کافی است تا آن عده قلیل بداند که در بر همان پاشنه خواهد چرخید،مردحسابی تا با آمریکا و غرب مذاکرات نکنی،برجام احیا نشه و تحریم ها رفع نشه،رونق اقتصادی، سراب و رویایی بیش نیست،که این مقوله هم دست دولت نیست،چرا صادقانه به مردم نمی گویید که رفع تحریم ها با دولت نیست؟؟؟؟
مشت نشانه خروار است ،،،،
کارشناس شما تو برنامه تلویزیونی اسم (پلیس ۱۱۰)
را نمیدونست، شما بهش گفتی، ۱۱۰
حالا رئیس جمهور بشی؟ همین دوتارا بیار معاونت
خودت بهشون بده!!!!!! چی بشه
آقای قالیباف واقعا درست میگید احسنت.
پس خواهشا بزن کنار.
برادر بزرگوار دکترپزشکیان بیاد .
همه چی درست بشه