پاسخ به یک شایعه انتخاباتی درباره ۳ برابر شدن اعداد اعلامی

«اگر کسی حواسش هست که نرم‌افزار ۳ برابر را نشان دهد، اینقدر حواسش خواهد بود که چند عدد را جابه‌جا کند که این اتفاق نیفتد. فعالان ستاد آقای پزشکیان گفتند برای آزمایش نرم‌افزار، با ارتباطی که با سراسر کشور داشتند حدود ۴۰-۵۰ نتایج صندوق را گرفتند، با نتایج اعلامی از سوی ناظران ستاد پزشکیان مقایسه شده و تمام نتایج بدون حتی یک رای کم و زیاد یکسان بوده است.»

پاسخ به یک شایعه انتخاباتی درباره ۳ برابر شدن اعداد اعلامی

عباس عبدی، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سیاسی در پاسخ به ادعاهای برخی از کانال‌ها و رسانه‌ها مبنی بر ضریب ۳ گرفتن مشارکت گفت: «هدف انتشار این مطلب مشخص است. این مطلب جهت ایجاد ابهام مطرح‌شده تا مشارکت مردم در انتخابات را کاهش دهد. اما واقعیت این است که بدبینی‌هایی نسبت به انتخابات گذشته به‌ویژه نسبت به انتخابات ۱۳۸۸ این شائبه را ایجاد می‌کند که این نوع استدلال‌ها پذیرفته شود.»

او با اشاره به استدلال‌ها افزود: «اولین استدلال این است که هر کدام یک‌سوم احتمال را دارا هستند و وقتی چند برابر می‌شود، احتمال وقوع آن ۹۹ درصد کاهش پیدا می‌کند. به لحاظ آماری می‌گویند کاهش پیدا کند و این یکی از احتمالاتی است که می‌توانسته وجود داشته باشد. اما با توجه به ابهامات گذشته این موضوع از نظر مخاطب پذیرفتنی نیست. بنابراین اگر من هم باشم و راه دیگری نباشد این استدلال را می‌پذیرم. اما راه‌های معتبرتر دیگری وجود دارد.

اولین راه این است که هیچ‌وقت این را ضرب‌در ۳ نمی‌کنند چراکه نماینده نامزدها حضور داشتند و به‌صورت آنلاین هر لحظه تعداد افراد مشارکت‌کننده را حتی بر حسب استان می‌دیدند. برای خود من می‌فرستادند تا حداکثر مشارکت را محاسبه کنم. به عنوان نمونه وقتی ساعت ۶ آرا رشد پیدا کرد محاسبه کردم که مشارکت تا ساعت ۱۲ احتمال دارد به۳۰ میلیون نفر برسد، اما بعد از ساعت ۸ روند کاهشی شد. در حقیقت اعداد به صورت آنلاین وجود داشت.»

عبدی با بیان این‌که شاید بگویند که نرم‌افزار دستکاری‌شده تا آرا ۳ برابر شود، تاکید کرد: «اگر کسی حواسش هست که نرم‌افزار ۳ برابر را نشان دهد، اینقدر حواسش خواهد بود که چند عدد را جابه‌جا کند که این اتفاق نیفتد. فعالان ستاد آقای پزشکیان گفتند برای آزمایش نرم‌افزار، با ارتباطی که با سراسر کشور داشتند حدود ۴۰-۵۰ نتایج صندوق را گرفتند، با نتایج اعلامی از سوی ناظران ستاد پزشکیان مقایسه شده و تمام نتایج بدون حتی یک رای کم و زیاد یکسان بوده است. در گذشته این روند دستی بود و معمولاً کم و زیاد هم می‌شد اما این‌بار چنین اتفاقی نیفتاد. نکته اول اینکه نظرسنجی‌ها بیشتر از این اعداد را اعلام می‌کرد و نظرسنجی‌ها تقلبی نبود.

حتی نظرسنجی‌های خارج از کشور نیز میزان مشارکت را بیشتر از میزان اعلام‌شده عنوان کرده بودند. چطور می‌شود میزان مشارکت اینقدر پایین تلقی شود، اما در نظرسنجی‌ها دروغ گفته شود؟ نکته دوم اگر می‌خواستند تقلب کنند چرا عدد ۳ را انتخاب کردند؟ ضرب‌در ۴ یا ۵ می‌کردند که با نظرسنجی‌ها تطبیق داشته باشد. اساساً این ضرب‌کردن سازوکار پیچیده‌ای دارد و نمی‌شود در صندوق‌ها دست برد. تمام صندوق‌ها در دسترس است و اگر شکایت کنند می‌توانند آن را بررسی کنند.»

این تحلیل‌گر سیاسی با اشاره به این‌که در گذشته نیز از این طریق تقلب صورت نمی‌گرفت، گفت: «در انتخابات مجلس سال ۱۳۹۰ این تقلب را مطرح کردند که مشارکت پایین بوده و به آن ضریب دادند. بررسی کردم و گفتند در تبریز این اتفاق افتاده است. با آقای پزشکیان برای اولین بار تماس گرفتم و پرس و جو کردم که گفت: «چنین چیزی نیست و رای‌های ما همان است که اعلام شده است.» بنابراین نمی‌شود در صندوق‌ها دستکاری کرد.

تقلب در جای دیگری صورت می‌گیرد که باید جلوی آن را گرفت. یکی در خواندن نتایج سر صندوق است. به‌عنوان مثال یک کاندیدا ۱۰۰ رای آورده و نامزد دیگر ۱۵۰ رای. یکی را ۹۰ و دیگری را ۱۶۰ اعلام کنند یا برعکس. درست است که تعداد قابل توجهی زمان خواندن آرا حضور دارند، اما جایی که می‌توان تقلب کرد، این‌جاست.

اما اهمیت این است که اگر ناظری وجود داشته باشد مشخص می‌شود که اشتباه خوانده شده است و دوباره شمارش شده و نتیجه را تصحیح یا باطل می‌کنند. یک نوع تقلب دیگر این است که رای را داخل صندوق بریزند. این تقلب هم به‌راحتی انجام نمی‌شود. البته در انتخابات گذشته به نوعی این تقلب انجام شد چون با شناسنامه انجام می‌شد. اما حالا با کدملی رای‌گیری می‌شود و اگر کسی رای داده باشد دیگر نمی‌تواند رای بدهد.

در گذشته ممکن بود دو دفعه رای بدهند. در حال حاضر این تقلب ممکن نیست مگر آنکه به جای کسی که رای نداده، رای بدهند که در انتخابات مجلس چنین چیزی دیده شد. در این انتخابات ناظران ستاد آقای پزشکیان که از وزارت کشوری‌های قدیم و مسلط به این امور هستند حضور دارند. این ناظران تاکنون اعتراضی نسبت به هیچ موردی نداشتند، ممکن است بعداً موردی پیش بیاید اما قطعاً چنین اعتراضی وجود خارجی ندارد. می‌گویید چرا رخ داده؟ به دلیل همان ۰/۴ درصد. اساساً معنای احتمالات همین است. »

 

ببینید: مشاور جلیلی: اگر یکی دو نفر از VPN فروش‌ها را اعدام کنیم، بقیه دست و پای خود را جمع می‌کنند/ ویدئو  

 

بخوانید: آقای قالیباف! قسم حضرت عباس شما را باور کنیم یا دُم خروس را

منبع: هم میهن
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 36
  • ناشناس
    8

    بیشتر از 50 در صد در انتخابات شرکت داشتد .حال اگه همگیتون شعوراتونا روی هم ریختید وتونستید چگونگیشا پیدا کنید ؟؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      مهم اعتماد مردم به حکومت است که وجود ندارد .

  • ناشناس
    0

    آقای عبدی!! احتمال اینکه 5 عدد تصادفی مضرب 3 در بیایند یک سوم به توان پنج است حالا می خواهد شما هر تفکر سیاسی داشته باشید!!!!

  • ناشناس
    0

    ریاضیات تابع تحلیلهای جنابعالی نیست که به خورد این وآن می دهید!!! در غیر اینصورت جایزه فیلدز را به شما می دادند نه به میرزاخانی

  • ناشناس
    1

    احتمال 4 در هزار واقعا احتمال قابل صرفنظر کردنی است. شاید این مضرب 3 در آمدن این 5 عدد دلیلی فنی داشته باشد که باید از وزارت کشور پرسید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      13

      به هر حال احتمال داره و احتمالش صفر نیست

    • ناشناس
      0

      ناشناس 10:27
      هیچ چیزی احتمالش صفر نیست ولی اگر چیزی با احتمال بسیار کم به وقع پیوست در تصادفی بودن آن باید تردید جدی داشت مثل اینکه همه اهالی یک مجتمع تاریخ تولدشان یکی باشه

    • ناشناس
      21

      آره، اما اگر قراره در ۳ ضرب کنن باید از همون اول که نتایج رو اعلام می کنن، در ۳ ضرب کنن.
      همون نتایج ۵ صبح، ۷ صبح، ۱۰ صبح و ...
      چرا اونا مضرب ۳ نیستن؟

    • ناشناس
      1

      10:44
      نتایج نهاییه که مهمه

    • فرزند ایران زمین
      0

      بله احتمال ۴ در هزار وجود دارد که همه این اعداد مضربی از ۳ و یا ۱.۵ باشند خالا شما باید بگویید که چطور چنین چیزی ممکنه نه اینکه بجای پاسخ دادن سوال کنین که چرا ضرب در ۴ یا ۵ نکردن!!!!

  • ناشناس
    0

    به هر حال شبهه ای ریاضی مطرح شده وجواب آن را باید با ریاضی بدهید نه اخلاق سنجی و تعیین ضریب هوشی یا دقت متولیان انتخابات.

  • 85 قشنگ
    2

    خب
    اما چیز یکه مهمه که جمعیت 60 درصدی ها بعدن بیشتر میشن
    الان خیلی از افراد هستن که مدعی اند که
    من 60 درصدی هستم
    برای انتخابات بعد میشه من 85 درصدی ام

    نظرات شما -
    • می سی سی پی
      2

      من 60 درصدی هستم
      من 60 درصدی هستم
      من 60 درصدی هستم
      من 60 درصدی هستم
      من 60 درصدی هستم
      من 60 درصدی هستم
      من 60 درصدی هستم
      من 60 درصدی هستم

  • ناشناس
    1

    وقتی ما به چشمان خود می بینیم از کوچه و خیابان و محله ما حتی ۱۰٪ مردم در انتخابات جمهوری اسلامی ایران شرکت نمی کنند و مسجد شعبه رأی گیری محله ما سوت و کور است و صفی تشکیل نشده و به غیر از مجریان و ناظران انتخابات و مأمور محافظ صندوق و چند نفر از هیأت امناء و اهالی مسجد شخص دیگری در شعبه اخذ رأی وجود ندارد چطور باور کنیم تعداد افراد شرکت کننده در انتخابات ضربدر ۴ و ۵ نمی شود؟!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      اینها به کنار ؛ من و تمام اقوام به پزشکیان رای دادیم؛ از هر کی هم میپرسم میگه به پزشکیان رای دادم؛ حالا چطور رای جلیلی تقریباً برابر پزشکیان هست ؟؟؟؟ 🤔

  • احمد
    1

    برا اینکه خیال مردم راحت بشه که تقلبی درکارنیست واسه موبایلشون پیامک شرکت در انتخابات بفرستن اونوقت مشخص میشه دیگه واسه هر کد ملی یه پیامک میاد یا سه تا

  • ناشناس
    1

    چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است

  • محمد گلکار خوزانی
    4

    هواپیمارو روی هوا زدن گفتن ما نبودیم. بعد 3 روز گفتن ما بودیم. چه جوری میشه به اینا اعتماد کرد؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      این تنها یک نمونشه

  • مهدی
    0

    عبدی میگه چرا اعتراض نکردند؟!
    چه کسی و چرا باید اعتراض کند وقتی نتیجه برای همه کاندیداها یکسان است!
    عباس عبدی دفاع خوبی نکرده!!!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      به کی و به چه مرجع بی طرف و عادلی،اعتراض کنند؟؟؟؟ایا دادگاه ها و شورای نگهبان بی طرف و مستقل از حکومت هستن،که به اعتراض رسیدگی کنند؟؟؟مگه میشه شکایت متهم را برای رسیدگی،پیش خود متهم برد؟؟؟؟؟؟!!!!!

  • اشنا
    2

    احتمال اینکه دور دوم شمارش دستی باشه را بنوعی میخواهند بگویند که انتخابات را دستی و شمارشی نکنند چون انتخابات با این سیستم دقیق هست و یهو دستی نشود تشکر

  • ناشناس
    0

    حالا یه دستکاری هم بشه، چه اشکالی داره؟! خب باید یه جورایی بشه تبریک گفت حماسه حضور مردم رو، با درصد پایین نمیشه، میشه؟😉🙄🤔😳

  • ناشناس
    0

    خب چرا از ناظران مستقل بین المللی استفاده نمیکنید تا شک و شبهه ای بوجود نیاد مگر اینکه .......

  • ناشناس
    0

    از خرداد ۸۸ دیگه اعتماد مردم نسبت به نظام سلب شد؛ مردم دیگه اعتمادی به مسئولین نظام ندارند !!!!

  • ناشناس
    0

    از عبدی و امثال ایشان غیر از ماست مالی و ماله کشی توقع دیگری نیست . این بدبخت ها از حکومت رانده و از اپوزیسیون جامانده هستند و بهترین حالت را حفظ وضع موجود می دانند .

  • ناشناس
    1

    دوره خاتمی هم گفتند از متخصص هااستفاده میشود ولی اینطور نبود دیگر به این حرف شما اعتماد نمی کنند مردم

  • ناشناس
    0

    دلیل این شبهه ها این است که باید در سایت وزارت کشور نتیجه انتخابات در همه شهرها سریعا پس از اعلام نتیجه زده شود ولی هنوز خبری از آن نیست.

  • ناشناس
    0

    هرکاری که خودتون صلاح میدونیدانجام بدید.اصلا از همون اول خودتون رئیس جمهور انتخاب کنید و تمام.

  • ناشناس
    0

    چرا در دوره های قبلی ریاست جمهوری هم مضرب سه هست
    یا دستکاری عمدی هست یا خطای نرم افزاری که این همه سال متوجه نشدین

  • ناشناس
    0

    مضرب 3 بودن همزمان تعداد ارای 4 کاندیدا و ارای باطله همانقدر عجیبه که قهرمانی فوتبال ایران در جام جهانی با 10 گل زده در هر بازی

  • ناشناس
    0

    أز قبل رئيس جمهور مشخص شده بقيه كارها عوام غريبي است

  • ناشناس
    0

    مشکل طیف حاکم این است که درس درست حسابی نخوانده اند و در ریاضیات یا کاملا بیسوادند یا کم سواد برای همین فهم درستی از اعداد ندارند. همین است که هزار را میلیون و صد را هزار می بینند.

  • ناشناس
    5

    شایعه ناجوانمردانه نسازید فقط مشارکت پایینه وگرنه انتخابات ریاست جمهوری پاک پاک است .

  • ناشناس
    0

    تو این کشور کار نشد نداره

  • ناشناس
    0

    درمقابل ریاضیات هم مقاومت میکنید!تلاش میکنید منطق را غیر منطقی و خود را منطقی جلوه دهید،عجبا انگار ما تو یه فیلم کمدی داریم زندگی میکنیم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها