محسن رنانی، اقتصاددان و تحلیلگر سیاسی:

پزشکیان باید «مجاهدین شنبه» را از خود دور کند/ «مجاهدان جمعه» خودشان باید فضای اطراف پزشکیان را خالی کنند تا در صدقشان تشکیک نشود/ تصمیم گرفته‌ام موقتاً پُست «موی دماغ دولت» را برای خودم انتخاب کنم/ هر اصلاحی در این ساختار از شفافیت شروع می‌شود

پزشکیان باید «مجاهدین شنبه» را از خود دور کند اما «مجاهدان جمعه» خودشان باید فضای اطراف پزشکیان را خالی کنند تا در صدقشان تشکیک نشود.

پزشکیان باید «مجاهدین شنبه» را از خود دور کند/ «مجاهدان جمعه» خودشان باید فضای اطراف پزشکیان را خالی کنند تا در صدقشان تشکیک نشود/ تصمیم گرفته‌ام موقتاً پُست «موی دماغ دولت» را برای خودم انتخاب کنم/ هر اصلاحی در این ساختار از شفافیت شروع می‌شود

محسن رنانی اقتصاددان در یادداشتی با عنوان «مجاهدان جمعه» در کانال تلگرامی خود نوشت:  

من با خودم پیمان بسته‌ام که وارد دولت نشوم. اما نیز پیمان بسته‌ام که، دستکم تا زمانی که در پزشکیان صداقت هست و به توسعه‌خواهی او امیدی هست، دولت را رها نکنم؛ یعنی مثل رگ گردن به دولت نزدیک‌ باشم. بنابراین تصمیم گرفتم فعلا موقتاً پُست شریف «موی دماغ دولت» را برای خودم انتخاب کنم و منتظر حکم رئیس‌جمهور نمانم و از همین روز اول، کارم را شروع کنم. امیدوارم رئیس‌جمهور منتخب هم به‌دل نگیرد و باور داشته باشد که تلاش‌های کنشگران از روی خیرخواهی و برای کمک به او در مسیر شفافیت و کارآمدی و سلامت قوه مجریه است. 

ما کنشگرانی که در این انتخابات به میدان آمدیم، چون نگران ایرانیم و چون سرنوشت ایران به عملکرد و آبروی آقای پزشکیان هم پیوند خورده است، نگران آبروی ایشان هم هستیم. ما اکنون در معرض پرسش ایرانیانی هستیم که علی‌رغم میل خود، به ما اعتماد کردند و به میدان آمدند.

دیروز دکتر محمد فاضلی از نگرانی‌اش درباره «مجاهدین شنبه» گفت (در لینک پایین) که نگرانی کاملا بجایی است. اما بیش از آن، من نگران «مجاهدان جمعه» هستم. یعنی آنان که واقعاً در جریانات دو هفته‌ای انتخابات برای پزشکیان از وقت و پول و انرژی و اعتبار و خواب و خوراک خود گذشتند. آنان که برای ستادها مکان و دفتر دادند؛ نیرو برای تبلیغ آوردند؛ پول چاپ بنر و پوستر دادند؛ غذا و پذیرایی و خودروی ستاد‌های ایشان تامین کردند؛ برای تبلیغ به استان‌ها سفر کردند یا در تمام سفرها و سخنرانی‌ها او را همراهی کردند؛ برایش ایده تولید کردند و حتی متن سخنرانی نوشتند و به او مشاوره دادند. 

شنیده‌ام که برخی علاقه‌مندانش، گروهی و خانوادگی و حتی طایفه‌ای به تهران یا مراکز استان‌ها رفتند تا کمک کنند. دستمریزاد که اگر پزشکیان موفق شود و خدمتی به کشور کند،‌ اینان نیز در آن شریکند و وجدانشان آسوده است که وظیفه‌ خود را برای اعتلای کشور به‌موقع انجام داده‌اند.

این «مجاهدان جمعه»‌ البته در پیمانشان صادق بوده اند چرا که حتی با وجود احتمال عدم موفقیت دکتر پزشکیان، باز به خاطر اعتقادشان به باورها و برنامه‌های ایشان، همه توان و اعتبارشان را وارد میدان کرده‌اند. بنابراین همین صداقت در میهن‌دوستی آنان حکم می‌کند که مراقبت کنند که هیچ فشاری و تحمیلی به رئیس‌جمهور منتخب وارد نشود تا او بر اساس مصالح کشور و قول‌هایی که به مردم داده است، نیروهای دولت خود را گزینش و چینش کند. یعنی پرسش این است: این «مجاهدان جمعه» که برای موفقیت پزشکیان، پول و آبرو و هنر و دانش و خلاقیت و عشق خود را گذاشتند، آیا گذشتند؟

به‌گمان من «مجاهدین شنبه» را پزشکیان باید از خود دور کند و «مجاهدان جمعه» خود باید فضای اطراف پزشکیان را خالی کنند تا در صدقشان تشکیک نشود. 

شنیده‌ام دکتر پزشکیان برای پرهیز از تبارگماری و جلوگیری از چانه‌زنی و سهم‌خواهی، کمیته‌ای را مأمور کرده است تا معیارهای انتخاب اعضای دولت (وزرا و معاونان) را استخراج کند و سپس کمیته‌های تخصصی انتخاب وزیر به صورت جداگانه برای هر وزارتخانه تشکل شود. کار بسیار درستی است به شرط آن که تا آخر شفاف پیش برود.

درخواستم این است که آن کمیته، هم مراحل فعالیت خود و پیشرفت کار را اطلاع رسانی کند و هم شیوه نامه و معیارهای انتخاب اعضای کابینه را به اطلاع عموم برساند و راهی نیز برای اظهار نظر کارشناسان دستگاهها و صاحب‌نظران مستقل درباره آن معیارها معین کند. حتی شاید بهتر باشد سازوکاری برای نظردهی عموم مردم هم در مورد شیوه‌نامه انتخاب و هم در مورد نامزدهای پیشنهادی وزارتخانه‌ها در نظر بگیرند.

تقریبا پیشاپیش روشن است که در خیلی از حوزه‌ها بویژه حوزه‌های صنعتی و اقتصادی، بدون حل مساله ‌تحریم‌ها و بدون گشایش روابط با خارج تحول ویژه‌ای نمی‌توان ایجاد کرد. باز روشن است که در برخی حوزه‌ها بدون خواست، حمایت و همکاری همه اجزای نظام سیاسی، تحولی چهره نمی‌بندد؛ مثل حذف رانت‌ها و عقب راندن نهادهای نظامی و دینی از انحصارگری در برخی حوزه‌های اقتصادی و مجبور کردن آنها به دادن مالیات.

 پس چرا دکتر پزشکیان مسئولیت شکست احتمالی همه ارکان دولتش را بر عهده بگیرد؟ اگر او انتخاب مقامات ارشد دولتش را از انحصار خویش و نزدیکان خویش خارج کند و به یک سازوکار شفاف غیرشخصی بسپارد، هم امروز از فشارها و سهم‌خواهی‌ها آزاد می‌شود و هم فردا همه مسئولیت شکست‌های احتمالی به پای او نوشته نخواهد شد. پزشکیان اگر نیامده است که رانتی ببرد و رانتی بدهد، باید مواضع توزیع رانت را شفاف کند و انتخاب وزرا یکی موقعیت‌های توزیع رانت است.

ما فرصت خطا نداریم. هر اصلاحی در این ساختار از شفافیت شروع می‌شود. اگر دولت چهاردهم فقط همین یک قلم وظیفه را به خوبی انجام دهد تقریباً ماموریتش تمام است.

منبع: انتخاب
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • پدر
    1

    مطالب خوب و تخيلي بود ... مطمئن باشيد سهم خواهان قبل از فعاليت كارت بازي خود را دريافت كرده اند . و به سرعت به عرصه سياسي باز خواهند گشت . و به همان نسبت وعده هاي انتخاباتي در حد همان وعده باقي خواهد ماند .

  • ناشناس
    1

    پس از برگزاری مراسم تنفیذ و تحلیف آغاز به کار دوره چهار ساله ریاست جمهوری آقای دکتر مسعود پزشکیان مهمترین اقدام آقای رئیس جمهور باید انتخاب کابینه ای اصلاح طلب از بین افراد متعهد، کاربلد و متخصص باشد. پیشنهاد می شود آقای رئیس جمهور ار نظرات کارشناسان خبره جهت معرفی اعضاء کابینه بهره مند شده و به همین مج سامانه ای مردمی الکترونیکی جهت اخذ نظرات و پیشنهادات اهل فن به این مهم اختصاص داده شود!

  • محمد فتحی
    4

    سلام ای ناقلا داری سهم خود ت ودوستان که خرج کردن وانشا نوشتند میبری بعد میگی مسعود رانت باز ورانت ده نیسه خدا بداد مملکت ومردم برسه با این طرز فکر وبده وبستان شما

  • ناشناس
    2

    پس 4سال اولا صرف انتخاب کابینه باید بکند .اگه وقت کم نیارد .تازه با این مجلس !!

  • ناشناس
    1

    از لیست های پیشنهادی کابینه هویداست که همچنان درب بر همان پاشنه میچرخد. دوباره چهره های تکراری و فسیل و پوسیده مطمئن باشید چنین ترکیبی هیچ بشاشیتی به جامعه تزریق نخواهد کرد. در وزارت نیرو و در شرکت های مادر تخصصی زیر مجموعه آن جمع کثیری از مدیران فسیل و بازنشسته و مندرس بدون کارکرد بر سر کارند و تعداد کثیری افراد جوان صاحب دانش عالیه بدلیل تفکرات جناحی و انگ اصلاح طلبی بعنوان مشاور کنار گذاشته شده و سالهاست فقط حقوق میگیرند باید اینها را بکار بگیرند

  • عابر همیشه پیاده
    0

    تا حالا یک پزشک جراح فوق تخصص در منصب ریاست جمهوری نداشتیم، چقدر خوبه که یک
    استاد تمام(پروفسور) برای ریاست جمهوری انتخاب شد!
    تشکر می کنم از نیک اندیشی مردم و حسن انتخاب ملت شریف،،،خب واقعا یک نظریه پرداز تئوریسین در سایه نشسته با مدرک علوم سیاسی که رشته ی سهل الوصول در دانشگاه های پیام نور و علمی کاربردی بدون کنکور است!!!
    کجا و یک جراح زبر دست کجا!!!!
    در دبیرستان داتش آموزان با آی کیو بالا رشته تجربی می خوانند،در بین رشته های دانشگاهی ،،،پزشکی ،،،
    برترین و سخت‌ترین رشته است و ورود به این رشته کار هر کسی نیست. البته بدون سهمیه ها اعم از ایثارگری ۵درصد، جانبازی خانواده شهدا ۲۵ درصد و اعضای هیات علمی دانشگاه ها و ... پس در نتیجه جناب مسعود یک فرد خود ساخته بدون سهمیه وارد رشته پزشکی شده و این نشان‌دهنده ی هوش سرشار و استعداد خدادادی است،،، ما به او و عدالت خواهیش اعتماد کردیم باشد که به کوری بدخواهان و کار شکنان
    به لطف خدا ،،،دکتر مسعود اوضاع مملکت را سامان بدهد و مهر بطلان بر دهان یاوه گویان بزند از جمله زاکانی و امثالهم.انشا ا...