خبرفوری بررسی میکند
واکنش مردم به شایعه بنزین 8 هزار تومانی/ مسعود به وعده اش عمل می کند؟/ موافقان و مخالفان افزایش قیمت سوخت چه می گویند؟
اگرچه مساله بنزین 8 هزار تومانی می تواند حاصل سوءبرداشت از اظهارات اخیر رئیس جمهور باشد اما به طور کلی، افزایش قیمت بنزین مورد پسند مردم قرار نگرفته است.
به گزارش خبر فوری، رئیس جمهور لایحه بودجه 1404 را تقدیم مجلس کرد. هنوز جزئیات این لایحه فاش نشده است اما اظهارات رئیس جمهور در مجلس باعث شده بسیاری نگران تغییرات اقتصادی کشور در یک سال پیش رو باشند. مهم ترین بخش صحبت های مسعود پزشکیان در مجلس مربوط به اصلاح قیمت سوخت و ناترازی بنزین بود (اینجا بخوانید).
اگرچه پزشکیان صراحتا از افزایش قیمت بنزین سخن نگفت اما اظهارات او در رابطه با سوخت و نرخ آن به شکلی بود که بسیاری را به این گمان کشاند که احتمالا قیمت سوخت در سال آتی افزایش خواهد یافت.
رئیسجمهور در بخشی از سخنانش در مجلس گفت: در بحث اصلاحات اقتصادی، اکثریت اقتصاددان ها تاکید بر اصلاح تدریجی دارند و متفق القول هستند اصلاح در نظام ارزی و یارانه سوخت الزامی است. حرکت در تک نرخی کردن ارز مهم ترین راهکار برای کاهش رانت در اقتصاد است. این برنامه توسط بانک مرکزی در حال دنبال شدن است. برای تامین کالاهای اساسی حفظ سیاست نرخ ارز ترجیحی را لازم است داشته باشیم.
یکی دیگر از چالشهای موجود اصلاح یارانه انرژی است. مصرف بنزین در سال جاری ۴۰ درصد بالاتر از سال ۹۸ است. امروز هزینه تمام شده تولید بنزین بدون لحاظ قیمت نفت حدود ۸ هزار تومان است. امسال حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان و در صورت ادامه روند سال آینده باید ۱۳۰ هزار میلیارد واردات بنزین انجام شود و هر لیتر بنزین وارداتی بین ۳۰ و ۴۰هزار تومان هزینه دارد. اصلاح این روند این مشارکت همه بخش ها جامعه را می طلبد تا بتوانیم این ناترازی به نفع محرومان اصلاح کنیم.
اظهارات پزشکیان در رابطه با اصلاح قیمت سوخت در حالی است که پیش از این هم پزشکیان بارها از الزام افزایش قیمت سوخت و جبران ناترازی آن سخن گفته بود. این اظهارات قبل از کاندیداتوری پزشکیان به ثبت رسید و بعد از نامزد شدن او مجددا توسط رسانه ها و به خصوص مخالفانش، مطرح شد.
یکی از مهم ترین اظهارات پزشکیان در رابطه با لزوم افزایش نرخ سوخت زمانی بود که او ضمن بیان دیدگاه های اقتصادی خود، گفت: من (به عنوان دولت) پول گندم، پول دارو و پول نهاده و حقوق بازنشستهها را ندارم، اما بنزین دلار ۵۰ تومان را می فروشم ۱۰ تومان. کدام منطقی این را از ما قبول میکند که ما داریم این کار را می کنیم؟
با این حال، بعد از طرح شایعه افزایش قیمت سوخت در صورت پیروزی پزشکیان در انتخابات، او صراحتا اعلام کرد که بدون هماهنگی با مردم و همراهی آنها و توجیهشان، قیمت سوخت افزایش نخواهد یافت. پزشکیان در سخنانی که در مجلس بیان کرد نیز بر این مساله تاکید کرد و گفت: «اصلاح این روند این مشارکت همه بخشها جامعه را می طلبد.»
با این حال، برخی نمایندگان مجلس و تحلیلگران اقتصادی معتقدند، اظهارات پزشکیان در روز ارائه لایحه بودجه 1404 نشان می دهد که او تغییراتی را در نرخ بنزین پیشنهاد داده است. این در وضعیتی است که طبق اعلام خود پزشکیان، بدون همراهی مردم، نباید این تغییر صورت بگیرد. لازم به یادآوری است که نه تنها شخص رئیس جمهور بلکه وزیر نفت دولت چهاردهم نیز صراحتا اعلام کرده بدون همراهمی و پذیرش مردم، قیمت بنزین افزایش نخواهد یافت. چندی پیش وزیر نفت دولت در اظهاراتی تأکید کرد: بهینه سازی مصرف و مدیریت تقاضا راهکارهایی دارد و بخش عمده زحمت آن، روی دوش مردم عزیز است که باید همکاری و همراهی کنند تا بتوانیم مسئله ناترازی را به مرور زمان حل کنیم.
مخالفان و موافقان افزایش قیمت بنزین چه می گویند؟
اکنون دو پرسش مهم مطرح است. پرسش نخست این است که آیا مردم و تحلیلگران موافق افزایش قیمت بنزین هستند یا نه؟ پرسش دوم این است که دولت از کجا متوجه پذیرش و همراهی مردم با افزایش قیمت بنزین می شود و اصولا نحوه ارتباط مردم و دولت در ارتباط با بهینه سازی نرخ سوخت چگونه است؟
پرسش دوم مساله ای است سخت که به بحثی مفصل احتیاج داد. در این گزارش قصد داریم تنها به پرسش نخست بپردازیم. از زمانی که شایعه افزایش قیمت بنزین پخش شده، واکنش های متفاوتی از جانب تحلیلگران و مردم عادی دیده و ثبت گردیده است. در میان تحلیلگران، برخی موافق و برخی مخالف افزایش قیمت بنزین هستند. موافقان اصلاح قیمت بنزین بر ناترازی بنزین، جلوگیری از واردات و قاچاق، کاهش مصرف و کم شدن آلودگی هوا، کاهش ترافیک و کاهش بی عدالتی در توزیع یارانه بنزین تاکید دارند. این تحلیلگران به خصوص بر مورد اول و آخر یعنی رفع ناترازی و توزیع عادلانه یارانه ها انگشت می گذارند.
در مقابل، مخالفان این رویه معتقدند که افزایش قیمت سوخت باعث تورم شدید شده و قیمت سایر اقلام را بیشتر می کند و در شرایط تورمی فعلی، این اتفاق می تواند عواقب اجتماعی و سیاسی وحشتناکی داشته و منجر به تکرار حوادثی مانند آبان 98 شود.
مرتضی عزتی، اقتصاددان، یکی از مخالفان افزایش قیمت سوخت است که مدتی پیش در یادداشتی برای «فرارو» نوشت: تغییر قیمت یک کالا مانند بنزین در ایران اثرات بسیار گسترده ای در جنبه های مختلف دارد. از جمله در زمینه اقتصادی باید توجه کرد که اثرات این تغییر قیمت، بسیار گسترده است و بدون مطالعه دقیق این ها و اثبات منافع آن نمی توان این اقدام را توجیه کرد. می توان از جمله اثرات آن را چنین برشمرد: این افزایش در وهله نخست بر بودجه و هزینه های خانوار اثر شدیدی دارد. اثرات آن بر درآمد و هزینههای رانندگان و بخش حمل و نقل بسیار گسترده است. آثار آن بر قیمتهای نسبی مهم و معنادار است.
این افزایش قیمت سوخت می تواند بر تولید خودرو و تولید در بسیاری از بخش های دیگر اثر منفی داشته باشد. تورم را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و به تبع آن، موجب کاهش قدرت خرید مردم به ویژه حقوق و دستمزد بگیران می شود. اگر هدف کنترل تورم است، افزایش قیمت سوخت با آن در تضاد است. اگر هدف افزایش تولید است افزایش قیمت سوخت برعکس عمل می کند. افزایش قیمت بنزین رفاه مردم را کاهش می دهد. اثرات آن بر تولید و عرضه کالاها و خدمات گسترده است.
در مورد «رفع ناترازی» نیز برخی کارشناسان از جمله نمایندگان مجلس راهکارهایی داده اند. برای مثال، مالک شریعتی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون انرژی مدتی پیش با تاکید بر لزوم اجرای برنامه هفتم توسعه درباره تنوع در سبد سوخت گفت: برای رفع ناترازی بنزین نیاز به افزایش قیمت بنزین نیست بلکه باید به قانون برنامه توجه شود. شریعتی با اشاره به بند «ب» ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم گفت: طبق قانون برنامه برای رفع ناترازی باید سبد سوخت متنوع شده و از ال پی جی استفاده شود از رئیس جمهور که همواره بر اجرای برنامه هفتم تاکید دارد، درخواست دارم که قانون برنامه هفتم توسعه را در این زمینه اجرایی کند چرا که اگر ال پی جی و سی ان جی و خودروی برقی اعمال شود نیاز کشور به ۲۰ تا ۳۰ درصد واردات بنزین مرتفع می شود.
آیا مردم آماده افزایش قیمت بنزین هستند؟
به جز تحلیلگران، مردم نیز واکنش های متفاوتی به شایعه افزایش قیمت بنزین داشته اند. بخش کوچکی از مردم موافق و بخش بزرگی مخالف این مساله هستند. رصد فضای مجازی و شبکه ایکس نشان می دهد که تعداد توییت های منتشر شده در رابطه با نقد دولت در مورد افزایش قیمت بنزین در حال بیشتر شدن است.
آمار فوق مربوط به موج قبلی شایعه افزایش قیمت بنزین یعنی مرداد 1403 است
در میان مردم کوچه و بازار هم مخالفان زیادی وجود دارد. طبق پیگیری خبرنگار خبر فوری، بیشتر مردم نگران آینده هستند. مهدی، یکی از شهروندان تهرانی است که می گوید لیسانس اقتصاد دارد. او در مورد تغییر نرخ سوخت به خبرنگار خبر فوری می گوید: «افزایش قیمت بنزین در شرایط فعلی اشتباه است. ممکن است حوادث سال 98 تکرار شود. رئیس جمهور در نطق خود تاکید کرده که قیمت بنزین بدون فروش نفت 8 هزار تومان است. عبارت «بدون فروش نفت» چه معنایی دارد؟ چرا نباید نفت ما به فروش برسد؟ چرا باید دود بی تدبیری دولت به چشم مردم برود؟ دولت مدعی است که اصلاح قیمت بنزین به علت جبران ناترازی است اما این درست نیست. دولت پول ندارد. چرا پول ندارد؟ چون نمی تواند نفت بفروشد؟ چرا نمی تواند نفت بفروشد؟ چون تحریم است. بنابراین، بهتر است ابتدا همان تحریمی را رفع کند که پیش از انتخابات وعده اش را داده بود.»
علی آقا، که یک مغازه کوچک قهوه فروشی دارد، هم در مورد افزایش قیمت بنزین می گوید: «پرش قیمت بنزین از 1500 یا 3 هزار تومان به 8 هزار تومان می تواند باعث بروز مشکلاتی شود. دولت از سال 98 که بنزین (آزاد) را به نرخ 3 هزار تومان رساند تا این لحظه که در سال 1403 هستیم، 5 سال وقت داشت که آرام آرام و پلکانی قیمت بنزین را افزایش دهد. این اتفاق می توانست جلوی شوک اقتصادی و خشم مردم را بگیرد و آرام آرام نرخ سوخت را هم اصلاح کند اما این اتفاق نیفتاد و حالا می خواهد از نرخ 3 هزار تومان به نرخ 8 هزار تومان (آنطور که رئیس جمهور گفته) بپرد. این اتفاق نتایج بدی خواهد داشت.»
اگرچه مساله بنزین 8 هزار تومانی می تواند حاصل سوءبرداشت از اظهارات اخیر رئیس جمهور باشد اما به طور کلی، افزایش قیمت بنزین مورد پسند مردم قرار نگرفته است. بار دیگر اظهارنظر مهم رئیس جمهور را تکرار می کنیم: «هر حرکتی که می خواهیم برای اصلاح قیمت بنزین و رفع هر کدام از ناترازی ها انجام دهیم در ابتدا باید مردم را توجیه و آماده کنیم و در آنها این پذیرش به وجود بیاید که این مداخله منجر به درمان خواهد شد؛ اینکه من تصمیم بگیرم بدون مشارکت مردم و نظر مردم یک شبه تصمیم بگیرم و آن فاجعه به وجود بیاید نه علمی و نه قابل قبول است.»
به نظر می رسد مردم نه آماده افزایش قیمت بنزین هستند و نه توجیه شده اند و نه آن را سیاستی درمانی می دانند. بنابراین، رئیس جمهور و دولت کار سختی را پیش رو دارند و باید پیش از هر تغییری در نرخ سوخت، مردم را قانع کرده و آنان را از شرایط موجود آگاه کنند. این هم مساله ای است که دولت بر آن تاکید کرده و هم سیاستی عقلانی است که می تواند جلوی تکرار اتفاقات تلخ سال 98 را بگیرد.
صنایع پیشرفته خودروسازی به سمت خودرو هیدروژنی رفتن ..ما هنوز درگیر بنزین بیکفیت هستیم ..وقتی کشور میتونه موشک هایپر سونیک بسازه چرا ما هنوز درگیر بنزین هستیم .
مگر نه اینکه میگویند در تولید بنزین ناترازی داریم بیایند چند کار انجام دهند وکار به کارشناسان دلسوز ومجرب منافع ملی ومردم واگذار کنند ،اما کارهای که انجام دهند وقبلا مردم بارها آنها اعلام نموده اند،۱- مبارزه جدی وپیگیر با قاچاق سازمان یافته سوخت و برخورد شدید با عوامل و گردانندگان آن ،چرا که این حجم قاچاق از سوی مردم امکان ندارد رخ دهد وبستن گلوگاهها ومنافذ جهت جلوگیری از قاچاق ۲-کاهش تعرفه های نجومی به ۲۰درصدتا۳۰درصد حداکثر در مورد واردات خودروهای کم مصرف وبا کیفیت خارجی و فروش به مردم مطابق قیمتهای جهانی وکشورهای منطقه ۳-قطع دست رانت خواران ودلالان وآنهایی که در حاکمیت تعارض منافع دارند در مورد فروش وتولید خودرو و واگذاری این امر به خود مردم۴- گسترش حمل و نقل عمومی ارزان برای مردم
فکر نمی کنم دولت و مجلس دست به چنین حماقتی بزنند
احمق تر از انند که چنین نکنند.چون تنبل و ازمند هستند و این گرانتر کردن را سهلترین راه می شمارند.عواقب اجتماعی برای انها که یک پایشان در ان سوی ابهاست هیچ اهمیتی ندارد و عده ای شان هم که منتظر و مشتاق چنین عواقبی هستند!
پزشکیان در تور کاشناسی و اطلاعاتی بی اصولهای حریص پول پرست است و برغم هشدارهای هوادارانش برای حفظ ظاهری قدرت موقتش به جانب گرانتر کردن بنزین غش خواهد کرد و بازمانده اعتبار بی اساسش را از دست خواهد .و این همان نقشه ای است که برای به میدان اوردنش کشیده اند تا رسوایش کنند و با او اصلاحات مرده را رسوا کنند تا پایداری حجتیه انگلیس ساخته با فراغ بال وبا جشن و پایکوبی هسته سخت و ارتجاعی طماع قدرت دنیاپرست دین فروش بر گرده مردم بنشیند و باتجدید عظمت و شکوه رسانه میلی ساخته عصر رئیسی یک دور ه دیگر ایران را عمیقا شخم بزند!
راحت ترین کار دست تو جیب مردم کردن است
بجای حل مشکلات وتنظیم روال عادی اقتصاد بسراغ جیب مردم می روند
مگر چی به ملت داده اید که بنزین ۸هزارتومانی بگیرید بجز فقر و بیکاری
جرأت ندارید بنزین را گران کنید حتی یک قران؟!
دولتهای وقت هر از گاهی با گران کردن بنزین که رابطه مستقیم در افزایش گرانی و بار مالی هزینه ای اجتماعی دارد بطور موقت سعی در کمبود منابع مالی خود دارند و با افزایش تورم و تحریمها مجددا دچار کمبود منابع مالی و ارزی روبرو میشویم و این پروسه همچنان با کاهش ارزش پول ملی تکرار میگردد و دوباره شایعه افزایش بنزین در برنامه های دولتهای آینده قرار میگیرد که مشکل را در سیاستهای خارجی و مدیریت ان باید جستجو کرد و بد نیست از تجربه های کشورهای منطقه هم بدور از تعصب در حفظ منافع ملی استفاده نمود
اگر دولت قصد اف،ایش قیمت بنزین را دارد باید قبل ازآن تعرفه واردات را به زیر ۱۵ درصد برساند ، واردات را برای عموم مردم آزاد کند ، هر کس که پول دارد چه داخل و چه خارج بتواند خودرو وارد کند . سهمیه بازی را هم قطع کند . در غیر اینصورت امکان نا آرامی بسیار زیاد است
یک پیشنهاد عملیاتی برای افزایش قیمت بنزین:
سال اول قیمت بنزین ۳هزار تومانی را ۵ هزار تومان کنید اما قیمت بنزین ۱۵۰۰ را تغییر ندهید
سال بعد ۵ را به ۸ و سهمیه بنزین را ۵ لیتر کاهش دهید
سال سوم ۸ را به ۱۲ و سهمیه بنزین را ۵ لیتر کاهش دهید
بعد از ۱۲ سال قیمت مناسب و سهمیه حذف می شود
به کسانی که خودرو ندارند یارانه بنزین بدهید
بنزين در ایران از آب معدنی ارزانتر است گران کردن بنزین حق دولت است
نابغه فکر نمی کنی که یک بطری آب شهری را به مردم گران می فروشند
با حل بحران منطقه خاورمیانه که متاسفانه فعلا جهان سلطه گر ایران را بانی آن میدانند تمام مشکلات یکشبه حل خواهد شد مشکل کشور بنزین و قیمتش نیست از یک چوپان هم که امروز یک فرد سیاسی و صاحب نظر و کارشناس خاورمیانه شده هم بپرسید راهکار دارد و میداند چگونه حل کند نیازی به تحلیل رسانه ای ندارد
کم بودن قیمت بنزین باعث کمبود بودجه دولت ایران شده و باعث تورم است
من شخصی را می شناسم که از محل قاچاق بنزین ماهانه بیش از 1 میلیارد تومان درآمدداره!!!
برای اولین و آخرین بار دلتون را بزنید به دریا و قیمت همه چی را مثل ترکیه واقعی کنید حتی حقوق ها که داد همه در آمده.
در شرایطی که مردم تا کمر خم شده در گل و لای فقر این درست نیست راه حل این نیست عواقب این عمل هزینه اش بیشتره برا کور و نظام
به نظر بنده و یک شهروند قیمت ۸تومن قیمت کف است که می توان برای آن در نظر گرفت . این سرمایه الهی و میهنی نباید به این قیمت با توجه به وضعیت بازار موجود فروخته شود . این قیمت کف است . باید کمی انصاف داشته باشیم . من به خدا کارگرم ولی ایران و آقای رییس جمهور رو دوست دارم .
سلام هرچقدر هم خودمان را به در و دیوار بزنیم هرکاری که بخواهند انجام میدهند
اون کسی که علت افزایش قیمت سوخت رو جلوگیری از آلودگی هوا و قاچاق سوخت میدونه ، نباید بهش گفت کارشناس بلکه یک ابله واقعی هست .
حیف که در ایران بی صاحب گران شدن هر چیز باعث گران شدن هر چیز دیگر میشود و اگر اینطور نبود ایکاش بنزین لیتری ۱۵ هزار تومان میشد تا هم خودرو کالای سرمایه ای نباشد و هم دوردور الافها و بویژه خانمها کمتر شود
فقط اختلاس گران از افزایش قیمت سوخت استقبال میکنند . به جای این طرح های تورم زا و غلط جلوی اختلاس گران رو بگیرید مطمئن باشید کسری بودجه حل خواهد شد
چرا دروغ میگید مگه مردم نمی دونستند پزشکیان قراره بنزین را 25 هزار تومان بکنه
اگه یه وقت خواستید از این غلطها بکنید فقط نگید به خاطر خود مردمه و از این چرت ها که از هزار تا فحش بدتره.
بنزین همین الانم گرانه . من محل کارم تا خونه حدود یک ساعته ، ماهی حدودا دو میلیون پول بنزین میدم !
یعنی یک سال گذشته فقط بابت رفتن به سرکارم حدود 25 میلیون پول بنزین دادم !
ما مردم ایران در این زمان از تاریخ ایران ، هیچ عکس العملی نداریم ، می خواهید گران کنید ، بکنید . ایرانی های امروز جمعی بی تفاوت ، جمعی ترسو و اکثریت دلال دوریالی هستیم . ایرانی با جَنَم خیلی به ندرت وجود داره در این زمان .
مردم ؟؟ یعنی نمیدونن مردم مخالف هستن ؟ اون مثلا کارشناسی که موافق افزایش هست لابد رئیس فلان وزارت خانه هست و ماهی صد میلیون حقوقشه . و حق نداره از طرف مردم حرف بزنه
حکومت همیشه فقط زورش به مردم رسیده
و گرنه این میزان مصرف سوخت خودروهای تولید داخل اصلا قابل قبول نیست. الان خودروهای روز جهان حداکثر بین 3 تا 4 لیتر در هر 100 کیلومتر مصرف میکنند ولی خودروهای داخلی بین 8 تا 12 یا بیشتر در هر 100 کیلومتر سوخت مصرف میکنند
این شایعات توسط کسانی در جامعه دامن زده می شود که در انتخابات شکست سختی را متحمل شده اند البته ناگفته نماند همه این مشکلات بجای مانده از زمان دولتی است که بدون کوچکترین بررسی علمی با یک ندانم کاری اقتصاد کشور را با دادن ارقام غلط به لب پرتگاه ورشکستگی رساند دولت سیزدهم خزانه خالی را تحویل دولت آقای پزشکیان دادند و همین جدیدا صدای رییس جمهور هم در آمد که فقط قانونِ تصویب می کنید و دولتی ورشکسته را تحویل ما داده اید در سه سال دولت قبل چرا یک ریال به حقوق بازنشستگان اضافه نکردند چرا خودشان متناسب سازی را پیاده نکردند که اگر از همان موقع هر سال اجرایی کرده بودند این همه به بازنشستگان فشار روحی و روانی وارد نمی شد که در آخر بگویند 40 درصد 30 درصد و30 درصد کردند
هر وقت پول نداشتی به بنزین متوسل شو
ادامه قیمتهای فعلی به هیچ عنوان امکان نداره
قیمت بنزین از آب هم ارزونتره بدون شک نمیشه ادامه پیدا کنه این قیمت
همه درآمد مملکت که نباید صرف بنزین بشه. باید قیمت بنزین واقعی بشه
درآمد را به دلار پرداخت کنن بنزین و آب و برق و گاز و مالیات را دو برابر کشورهای دیگر اخذ کنن
بنظرم.باید کلابنزین را حرام اعلام کنند.تاخیالشان راحت باشدهیچ ماشینی هم.درخیابان.وجاده تردد نکند.مردم پیاده روی کنند بهتره
اتفاقا آلودگی هوا و بیابان آمد از وقتی ماشین آمد دیگه برف نمیاد قدیم با درشکه و گاری خوش بودیم الان هی قیر آسفالت ضد آباد میوه کم چون ماشین باعث جاده سازی و دشت و باغ بیابان شد اعتقاد من اینه دنیا بدون ماشین نیکه دنیا میشه بی کینه افسوس رویای منم اینه
مثل گنج یابی که داخل اسلام حلاله ولی بعضی از
مسولین برای ما حرام کردند
نه چک زدیم نه چونه قیمت بنزین آوردیم تو خونه
نودو هشت که خوب بود الان نرخ ارز شصت تومنه یعنی ششصد درصد تورم با دلار چار تومنی هزارو پونصد درصد تورم اینجاد کردن طی چند سال
بهتره همه چی قیمتش واقعی بشه تنها چیزی که قیمتش واقعیه طلا و دلار هست برای همین اقتصاد ایران حرفی برای گفتن نداره
پای رایی که دادین وایسین .....
اون شصت درصدی که در انتخابات شرکت نکردن دارن پاسوز رای دهندگان میشن
اگر بنزین گرون بشه سه تا بچه رو دیگه نمی شه فرستاد مدرسه پس بچه هام بشینن کنج دل مادرشون
من دیگه نمیتونم بیشتر از این هزینه هارو تامین کنم اخرش یا خودمو می کشم یا کل خانواده با هم این چه زنگی سگی هست که ما داریم ده تومن حقوق هشت تومن اجاره و....و...چقدر هر روز بمیرم و از خجالت آب بشم چقدر
جامعه ایران دیگه جا برای گرانی دوباره کالا نداره بجای فشار برمردم بفکر صلح بادنیاباشید
مزارع و خاک اطراف شهر را اینقدر آسفالت نکنید. کسی نمیاد برایتان لقمه بگیره
،۹۳۶
تا وقتی هر تعطیلی ملت در جاده شمالند برای مسئولان دلسوز و کار بلد بدین معناست که جا داره خوبم داره ، و این جدای از تشکیل صف پیش خرید خودرو و سکه و مصرف گوشت ۸۰۰ تومانی و غیره و غیره است
مصرف زیاد بنزین به خاطر آشغالهای تولیدی سایپا وایران خودرو است ماشین خوب کم مصرف خارجی هم که آقا زاده های حکومتی وارد میکنند و5برابر قیمت جهانی میندازندبه مردم که اونم مردم قدرت خرید ندارند پس ایراد از خود حکومته که جلوی این دو خودرو ساز را نمیگیرد واجاره هم نمیدهد خودرو خوب خارجی با قیمت مناسب به دست مردم برسه دیگر خود بخوانید بقیه ماحرا از فسادورانت و........
شیر یک لیتری پاکتی 43000 تومانه یعنی 28 برابر یک لیتر بنزین ..سلامت بچه ها تون واجبه یا سوزاندن بیخودی بنزین مفت تو خیابانها و جاده ها
ساده ترین راه دست کردن توی جیب مردم
یکبار روحانی شنبه فهمید و اون شد که زیبنده یک نظام با ارمان هایی که شهدا داشتند
شما که با مردم دعوا ندارید ، می گویند شعار و وعده نداد ولی وقتی فرمود برنانه توسعه هفتم رو انجام میدم یعنی هزاران وعده در خودش داره
جناب حفظ الله به شما رای ندادم ولی وقتی به حمایت رهبری از شما و رای مردم احترام میزارم ، خناسانی به اسم کارشناس رو مواظبت کنید ، کاری نکنید که نامی چون فلانی از شما باقی بمونه ، التهاب در داخل سم مهلکی هست که از جنگ به مراتب مخرب تر خواهد بود
مسعود هیچ کاری نمیکمه ، الکی دلتون رو خوش کردید و رای دادید . دوباره مثل پینوکیو ، مردم گول خوردند .
اولا به تحلیلهای دقیق کارشناسان دلسوزی و توانمندی چون دکتر یاسر جبرئیلی درباره قیمت تمام شده بنزین توجه شود که اثبات می کنند قیمت تمام شده اعلامی دروغ است و پالایشگاهها در قبال دریافت نفت، محصولاتی مانند بنزین تحویل می دهند و ...
ثانیا: اگر قیمت تمام شده بنزین وارداتی مثلا 70 سنت باشه؛ شهروند باید به قیمت واقعی دلار که حدود 20 هزارتومان است خریداری کند نه 50 هزار تومان.... چرا که افزایش قیمت دلار ناشی از بی تدبیری دولتهاست نه مردم. لذا اصلا منصفانه نیست مردمی که باید به خاطر کاهش ارزش سزمایه خود در مقام شاکی از دولت باشند؛ در عوض؛ مجبور به پرداخت هزینه به قیمت دروغین دلار باشند...
ثالثا: مردم چه گناهی دارند که بخاطر فشار مافیای خودروساز و ممانعت آنان از واردات گسترده خودروهای کم مصرف؛ ناچار به استفاده از خودروهای پرمصرف داخلی آن هم به قیمتهای نجومی هستند؟! پس مقصر افزایش ناترازی انرژی دولتها هستند نه مردم.... لذا پس دادن تاوان آن هم باید با دولت باشد نه مردم....
دوستان کاربر
بدور از حب و بغض ها و سایر کسر و کوتاهیای اقایان مسوول در مورد قیمت بنزین باید منطقی بود
بنزین به این قیمت ضرری جبران ناپذیر به دولت و ملت است
لاودگی هوا
سلامتی شروندان
ترافیک و سایر مسایل اجتماعی و نابودی سرمایه ملی از نتایج دادن بنزین تقریبا مفت دست مردمه
لذا بهتره منطقی فکر کنیم و انتظار نداشته باشیم بنزین را در قرن 21 به قیمت هوخشتره بخریم
یکی از شاخص های مهم در هر اقتصادی قیمت سوخته، هر نوع افزایشی در قیمت سوخت باعث افزایش قیمت سایر کالاها میشه که موجب نگرانی مردم خواهد بود، بر این اساس چنانچه فرض کنیم اگر قراره مثلا قیمت بنزین آزاد از ۳۰۰۰ تومن به ۸۰۰۰ تومن افزایش پیدا کنه رشدی ۱۶۶ درصدی خواهد داشت، بنابراین دولت اگر دستمزدها و حقوق رو متناسب با این افزایش بالا ببره ( حداقل ۱۵۰ درصد)، نگرانی بابت افزایش قیمت سوخت وجود نخواهد داشت
گرانی بنزین ربطی به گرانی اجناس ندارد تاکسی ها و آژانس سهمیه ویژه دارند 60 لیتر 1500 تومانی جای خودش مازاد ان لیتری 8 هزارتومان .اتفاقا جرات اجرا میخواهد به نفع جامعه و محیط زیست است
پول نداره از جیب ملت میدوزده مگه دوزدی حتما باید از دیوار کسی بری بالا مردم دیگه توان تورم بیشتر از این نگاره فکر کنم آخرین ریس جمهور باشی با ترفند
بازی بانرخ بنزین بازی با دم شیر است همین
چرا هشت هزارتومان؟؟؟ يكدفعه قيمت رو بياريد روي هشتصدهزار تومان فشار سالهاي ديگه رو هم يكسره كنيد ديگه... اوني كه داره ككش نميگزه... اوني هم كه نداره بره بميره.... اينطوري جمعيت كشور هم ميشه چند ميليون مفيد پولدار
بنزین را مافیاها قاچاق میکنند ازتونل میبرند یک کارگر با هزار بدبختی ی پراید خریده باماهی 60لیتر بنزین این به کجاش میرسه اون ثروتمندی که چند تا ماشین مدل بالا تو خونشه بنزین لیتری خدا تومان باشه براش مهم نیست چرا ساز را ازته پف میکنید .
وعده هایی که به نفع مردمه هیچ وپوچ وپشت سرانداختن ولی درعوض اونیکه کاملا به ضررملته تانیامده سریع عملی میشه قضاوت باشما.!
نه چون لاتی راه میره و بعد فوت همسرش ازدواج نکرده بهترین رییس جمهورها
التماس تفکر برای اون افرادی که رفتن بهش رای دادن بدون تفکر
سلام
در کجای دنیا با ایجاد تورم و گرانی مشکل اقتصادی را حل کردن که اختلاس دان های ایران با این روش می خواهند مشکل حل کنند انصافاً در این چهل و پنج سال به غیر ضعیف کردن قدرت خرید مردم دیگه چکار کردن ؟
دوم اینکه ما ایرانی ها به عنوان مصرف کننده گرانترین بنزین دنیا را مصرف می کنیم فرض کنید در آمریکا بنزین لیتری دو دلار باشد پس یک آمریکایی دو 2 واحد پول می دهد و یک لیتر بنزین می خرد اما ما فلک زده ها سی 30 هزار واحد پول می دهیم و یک لیتر بنزین می خریم . حالا انصافاً بگویید چه کسی گران تر می خرد .
سوم اینکه دولت توان تثبیت ارزش پول ملی را ندارد چرا همیشه این را پتک می کنند و تو سر مردم می زنند.
تروخدا به فکر مردم باشید به فکر کارگرها به فکرپدرهایی که نمیخان شرمنده زن وبچشون بشن 😔
خبر فوری تو مارو اسیر کردی تو انتخابات برای پزشکیان الان نرد باش پای حرفایی که زدی وایسا باید فکر گرونی بنزین رو میکردین گرونی بنزین یعنی گرونی همه کالاهای اساسی مردم بالا بالاها نشستین فکر اینجاهارو نمیکنید
وعده گران نشدن بنزین مال خر کردن حدود ۱۷ ملیون ایرانی بود وهیچ ارزش دیگری ندارد
غربگداهای لیبرال و اصلاحات چی های اسراییلی همیشه با نیرنگ ابتدا رای ملت را میگیرند و سپس تیشه بر ریشه ملت می زنند. هنوز عرق کردن های ظریف و فریادهای هیهات من الچای دبشش توی گوشمه !! اصولاً اینها چیزی به جز جیب خودشان و نوکری جوامع لیبرال کاری بلد نیستند
ملت بیچاره شدند با این تصمیمات دوزاری
اگر بنزین گران شود با این حقوق ها دیگر کار کردن صرف ندارد همه بنشینند خانه به هوا نگاه کنند تا از گرسنگی و بدبختی بمیرند چطور ممکن است بدون اصلاح ماشینها جاده ها ترافیک دستمزد فقط به فکر آخرین تکیه گاه مردم باشید
این همه گرونی که کمر مردم رو شکسته وسفره مردم کلا جمع شده ورفت وآمدها جمع شده وفشار روحی وروانی جامعه به حدانفجار رسیده،یه عده به اصطلاح مسئول رو سرعقل نیاورد ودوباره یه جو عقلشونو دادن به یه جماعتی که آرامش وآسایش مردم وکشور رو نمیخوان!اگه کسی که منتخب دولتی میشه و نمیتونه کشور رو اداره کنه وهیچ برنامه ای نداره و دستشو در برابرمشکلات موجود به هر خس وخاشاکی میده تا غرق نشه مگه اجبار بوده که بیاد ثبت نام کنه وکشور ومردم رو به باد فنا بده؟مردم با این وانفسای قیمتها وازبین رفتن حرمتها که از فشار ناشی از ندانم کاریهای پیوسته و ناکارآمد مسئولین تئوری نویس حاشیه نشین به وجود اومده به مرز قطع امید از دنیا وآینده رسیدن چون برنامه ندارن وتنها راه کارشون دست بردن به جیب مردم برای اداره امور رو بلدن!خدا شفاتون بده که به اصطلاح وبه ظاهر به فکر مردم هستین.فردی راس امور اقتصادی کشور باید باشه که از عمق جان به نظام وکشور ومردم اعتقاد داشته باشه وبرای وطنش دل بسوزونه وبرای رفاه کشور ومردم راه حل داشته باشه نه اینکه خون مردم رو توی شیشه بکنه.
یک پیشنهاد عملیاتی برای افزایش قیمت بنزین:
سال اول قیمت بنزین ۳هزار تومانی را ۵ هزار تومان کنید اما قیمت بنزین ۱۵۰۰ را تغییر ندهید
سال بعد ۵ را به ۸ و سهمیه بنزین را ۵ لیتر کاهش دهید
سال سوم ۸ را به ۱۲ و سهمیه بنزین را ۵ لیتر کاهش دهید
بعد از ۱۲ سال قیمت مناسب و سهمیه حذف می شود
به کسانی که خودرو ندارند یارانه بنزین بدهید
بنزین ۸۰۰۰ تومن=باحقوق 70/000/000تومن
دولت قبول کنه...بسم اله
مجلس باید پاسخگو باشد با رای اعتمادی که به همه اعضا کابینه داد ۳ سال باوجود آقای اوجی بعنوان وزیر نفت یک ریال بنزین گران نشد..
خخخ راست می گه بنزین گرون نشد چیز دیگه نمنده بود که دو برابر نشه
مونده تا حالا اینها مملکت رو به درگیری بکشونن!!
اولشه💔
بانک ها رو ول کردن چسبیدن به جیب ملت بدبخت آقا ما مردم ایران نمیخواهیم در اقتصاد کشور (دولت )باشیم ما راه خودمون رو میریم شما هم راه خودتو برو تا وقتی ناترازی بانک هارو درست نکنی بنزینو ۱۰۰ دلار هم بکنی هیچی درست نمیشه یه نمونه از بانک ها ۱۸۰ همت خلق پول کرده بدون اینکه یه چوب کبریت تولید کنه بعد بین خودشون تقسیم کرده یه نفر هم از ملت نمیتونه وام ضروری بگیره . ناترازی بانک ها بلای جان مردم
دکتر پزشکیان ،زمان انتخابات فرمودن بنزین رو گرون نمیکنن،
ولی الان یه حرف دیگه میزنن،
چطور به وعده انتخاباتی خودشون ،هنوز چندماه نگذشته پایبند نیستند!!!!!!
اول دولت سعی کند رابطه با کل دنیا را خوب کند واز تنش ودرگیری جلوگیری کند وتوریست که منبع درامد برای کل دنیا هست استفاده کند وموانع توریستها که شامل حجاب وغیره را رفع کند برای انها ودوم سرمایه دران خا جی وداخلی حمایت کند ورانت داخلی را از بین ببرد که در دست نهاده های وارگانهای هست بگیردومجبور به رقابت داخلی شود در کالاها وسوم موانع اقتصادی وشفاف سازی در امور مالی شود وخودی وغیر خودی وسهمیه امضای طلای برای بعضی دیگر نباشد اگر اینها در جامعه مردم ببینند اگر بنزین لیتر هر چه باشد مردم با دل جان قبول می کنند مردم از بی عدالتی وتبعیض ناراحت هستند. حودات 98 بوجود می اید وگرنه مردم منطقی وصبوری هستند اگر اینده روشن وامیدوار کنند باشد یکفرد کم سواد واز دل مردم هستم خواه پنده گیرید وخواه بعضی ناراحت شونندکه منافعشان به خطر می افتد. واقعیت است خود دانید؟
وقتی عرضه ندارن قیمت دلار را پایین بیاورند,
بنزین را گران میکنند که بگویند ما هم هستیم!!!!!!
در کشورهای جهان هستی به جز ایران ؛ قیمت بنزین گران هست و قیمت خودرو ارزان می باشددر کشور ایران قیمت خودرو بسیار گران میباشد .اگر قرار باشد که نرخ بنزین افزایش یابد باید قیمت خودرو های تولیدی و وارداتی به قیمت کارخانه تولید کننده بفروش برسد.با این اوصاف خودرویی مانند تویوتا و بنز را مسولین باید به قیمت ۲۰۰ میلیون تومان بفروش برسانند و خودروهای ایرانی را به قیمت ۱۰ میلیون تومان تا ۱۵ میلیون تومان بفروش برسانند.
کم کم دارم به این نتیجه می رسم که رئیس جمهور و بطور کلی دولت در ایران یک مقام تشریفاتی ست!
۱۰ لیتر از سهمیه بنزین کم شد بدون اطلاع ما کافی است
همه چیز گران شده . حقیقت این است که من به شخصه دیگه سفره ای در خانه پهن نمیکنم که کوچک شود . از بس توان خرید چیزی نداریم
آقای پزشکیان بدون توسل به غرب و عنوان تحریم به وعده خود عمل کنید ومردم را دریابید نه مرفهین بی دردی که در دولت شما پست گرفتند وسابقه درخشان دارند
در عوضش سایت شما یه حاشیه مثلا برا پایداری و جلیلی درست میکنه تا حواس مردم از دروغگویی پزشکیان پرت بشه. بنزین 8 تومنی هم نوش جانمان.
ماشین با کیفیت کم مصرف ارزان دست مردم بده وسایل نقلیه عمومی زیاد بشه گران کردن راحت ترین راه هست
آقا یا خانوم مدعی آزادی بیان ! چرا همه نظرات رو نمیذاری ؟
نظرات رو بقیه نقد میکنند نگران چی هستی ؟
هر نظر لوده و توهین رو میذاری
با این بنزین گران کردن عقیده دارند یه مشت دیگه از ملت به رگبار ببندن
مسولین ما برای گناهان خودشون مردم را متهم میکنند چرا باید شما مجوز تولید وتحملی خودروی پر مصرف ایرانی را بدهید بعد مردم را تحت فشار قرار میدید که مصرفتون بالاست دولت یکبار برای همیشه اختیار خودش را بدست بگیرد ومافیای خودرو را کنار بزند
مشخصه واکنش مردم چیه! خب فحش میدن دیگه.نکنه فکر کردید رقص و پایکوبی میکنند!!!!
سلام تو رو خدا دست برداریم از سر مردم بدبخت ایران ما دیگه چقدر باید بدبختی بکشیم به قرآن خسته شدیم
چرا دلار هر روز بال میره و ارزش پول ملی پائین میاد که امروز بگی بنزین گران را ارزان می فروشی بابا ول کنید این خزعبلات را نابودمان کردید
خاک عالم برسرتون یک سکه 8 گرمی طلا شده 50000000 تومان خجالت بکشید برید دست بردارید از این کار شما فقط طلب جنگ و هدفتان ویرانی برای ایرانی و اهالی خاورمیانه هستید ننگتان باد مردم بزودی نان خالی را هم در سفره هاشون ندارند خلایق هر چه لایق