پیامدهای اعدام شش ایرانی در عربستان/ چگونه مواد مخدر به عربستان قاچاق شد؟

وزارت کشور عربستان در اطلاعیه ای از اعدام شش ایرانی به اتهام قاچاق موادمخدر با همدستی تعدادی از کارمندان وزارتخانه های این کشور خبر داد. در این گروه از اعدام ها ۱۳ نفر کشته شدند. شش ایرانی اعدام شده چه کسانی بودند و چگونه موادمخدر را قاچاق کردند؟

پیامدهای اعدام شش ایرانی در عربستان/ چگونه مواد مخدر به عربستان قاچاق شد؟

وزارت کشور عربستان سعودی در بیانیه ای با نام بردن از «جاسم شعبانی»، «عبدالرضا تنگسیری»، «خلیل سامری»، «محمد جواد عبدالجلیل»، «مهدی غانمی» و «حر شعبانی»، از آنها به عنوان ایرانی هایی یاد کرده که به اتهام قاچاق حشیش بازداشت شدند. در این بیانیه اعلام شده که ایرانی ها به دلیل «وارد کردن مخفیانه حشیش» به عربستان سعودی، اعدام شدند.

در همین حال، کریمی شصتی مدیر کل کنسولی وزارت امور خارجه در واکنش به خبر اعدام ۶ نفر از اتباع ایرانی زندانی در عربستان سعودی به اتهام قاچاق مواد مخدر، ضمن ابراز اعتراض شدید وزارت امور خارجه نسبت به این اقدام، اعلام کرد:

«این افراد چندین سال قبل به اتهام قاچاق مواد مخدر به عربستان از سوی دستگاه قضایی این کشور به اعدام محکوم شده بودند و در طول این مدت وزارت امور خارجه تلاش مستمری برای ارائه خدمات کنسولی به آنها و تخفیف مجازات اعلامی انجام داده بود. با وجود این، اجرای احکام اعدام، آن هم بدون اعلام قبلی به سفارت، به هیچ عنوان پذیرفته نیست و ناقض قواعد و موازین حقوق بین‌الملل از جمله کنوانسیون روابط کنسولی می‌باشد.»

پیامدهای اعدام شش ایرانی در عربستان/ چگونه مواد مخدر به عربستان قاچاق شد؟

در همین خصوص سفیر عربستان سعودی در تهران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران و مغایرت این اقدام با روند کلی همکاری‌های قضایی دو کشور طی یادداشتی به وی ابلاغ و بر ضرورت ارائه توضیح لازم در این زمینه تاکید شد.

بر اساس آمار رسمی خبرگزاری فرانسه، ریاض در سال ۲۰۲۴، ۱۱۷ نفر را به اتهام قاچاق مواد مخدر اعدام کرده است. در سال ۱۴۰۲، مقامات پادشاهی عربستان یک کارزار ضد قاچاق مواد مخدر را به راه انداختند که شامل دستگیری هایی بود که در میان آنها شش ایرانی نیز دیده شدند. عربستان سعودی در سال ۱۳۹۵ پس از حمله معترضان به اعدام شیخ  نمر النمر، روحانی شیعه این کشور، روابط خود را با ایران قطع کرد و با گذشت هشت سال، روابط دیپلماتیک با میانجیگری چین از سر گرفته شد.

این در حالی است که استفاده از مجازات اعدام توسط ریاض مرتبا از سوی گروه های حقوق بشری مورد انتقاد قرار می گیرد. مقامات سعودی می گویند مجازات اعدام برای حفظ نظم عمومی ضروری است و تنها پس از اتمام مهلت دادخواست تجدید نظر، استفاده می شود. وزارت کشور عربستان سعودی در اطلاعیه های خود به «اِعمال شدیدترین مجازات های مقرر توسط پادشاهی سعودی علیه قاچاقچیان به دلیل از دست دادن جان افراد بی گناه، فساد در جوانان و نقض حقوق آنها» هشدار داد.

پیامدهای اعدام شش ایرانی در عربستان/ چگونه مواد مخدر به عربستان قاچاق شد؟

ایرانی های قاچاق کننده موادمخدر چگونه دستگیر شدند؟

برابر اعلام اداره مسئول در مبارزه با مواد مخدر عربستان سعودی، قاچاق حدود ۴۷ میلیون قرص آمفتامین در داخل یک محموله آرد پنهان شده بود و قرار بود با هماهنگی تعدادی از ماموران متخلف اداره زکات، اداره مالیات و اداره گمرک به عربستان قاچاق شود. این محموله بزرگترین میزان قاچاق موادمخدر در نوع خود بوده که در یک عملیات شناسایی می شود.

همچنین سخنگوی رسمی اداره کل مبارزه با مواد مخدر عربستان اعلام کرده که پیگیری امنیتی شبکه های قاچاق و ترویج مواد مخدر با هدف ایجاد امنیت در پادشاهی عربستان منجر به نظارت بر روند قاچاق موادمخدر شد. این در حالی بود که قاچاقچیان قرار بود بعد از ورود محموله به بندر خشک ریاض و انتقال آن به یک انبار، بار قاچاق شده را توزیع کنند که در نتیجه این عملیات، متهمان دستگیر شدند.

پیامدهای اعدام شش ایرانی در عربستان/ چگونه مواد مخدر به عربستان قاچاق شد؟

استنادات حقوقی عربستان درباره قاچاق موادمخدر بر اساس کدام قانون این کشور است؟

قانونگذار در عربستان سعودی، شدیدترین مجازات های ممکن را برای هر کسی که به قاچاق مواد مخدر محکوم شده است، تصویب کرده که جدی ترین پرونده در این کشور، پرونده های مواد مخدر محسوب می شود. طبق ماده سی و هفتم قانون مبارزه با مواد مخدر عربستان، قاچاقچیان به قتل تعزیری محکوم می شوند.

در عین حال، قانونگذار حاشیه ای از آزادی را برای دادگاه باقی گذاشته تا بر اساس دیدگاه خود در مورد مجازات مناسب تصمیم بگیرد، زیرا به دادگاه اجازه می دهد پس از محکومیت به قاچاق مواد مخدر، از مجازات اعدام چشم پوشی کند.

در صورت تخفیف دادگاه، مجرم به حبس به مدت حداقل پانزده سال و جریمه نقدی کمتر از یکصد هزار ریال سعودی و شلاق با حداکثر پنجاه ضربه شلاق محکوم شود. اگر مجرم به اعدام محکوم نشود، دادگاه می تواند مجازات حبس را برای مدت حداقل بیست و پنج سال اعمال کند. علاوه بر جریمه حداقل صد و پنجاه هزار ریال سعودی و شلاق با حداکثر پنجاه ضربه که در مقایسه با سایر جرائم، شدید است.

تحلیلگران غربی از جمله چارلز لیستر، مدیر برنامه های سوریه و مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در موسسه خاورمیانه در واشنگتن دی سی، معتقد است قاچاق موادمخدر به عربستان بخشی از جنگ مخالفان رژیم سعودی در خاورمیانه است که علیه این کشور در جریان است. چنین ادراکی در مقامات سعودی نیز وجود دارد و به قاچاق موادمخدر به عربستان صرفا نگاه مجرمانه ندارند و حساسیت این کشور بر اتباع خارجی، با دیدگاه های امنیتی شدت یافته است.

این در حالی است که اجرای  مجازات اعدام شش ایرانی، با آگاهی عربستان از تشدید تنش بین ریاض و تهران انجام شده و اجرای این حکم در شرایط بعد از سقوط بشار اسد معنادار و قابل تحلیل است.

منبع: خبر آنلاین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 21
  • ناشناس
    2

    کشوری که ضعیف شده همه بهش زور می گن
    عربستان اسراییل سوریه تاجکستان ترکیه حتی افغانستان

  • ناشناس
    0

    این افرادی در کشور مواد مخدر صنعتی توزیع می کنند باید مثل رفتار سعودی ها با آنها رفتار شود..در ضمن اعدام این ۶ تبعه ایرانی در خاک سعودی سیاسی است.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      اینهمه موادمخدرقاچاق کردن !!؟
      براساس قوانین ما هم حکمشان اعدام بود چه خبره

  • بهلول
    6

    این قرصی که میگی محل تولیدش درسوریه وتوزیع کننده حزب الله بوده وحالاعلت اعتراض شدیدشمارادرک میکنیم

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      قرص که مال علم فرویدته به اسم پزشکی .....

  • ناشناس
    4

    والللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللله نماند اثر از....

  • ناشناس
    0

    دفاع از قاچاقچی یعنی چی ؟؟؟؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      مگر نمی‌دانید خودشان مصرف کننده و توزیع کننده هستند. عاملانشان دستگیر و اعدام شدند به تیپشان برخورده

  • ناشناس
    0

    فکرکردن اینجاهم مثل بضی جا صاحب مرده است میلیونی عملی بریزن

  • واحد حقگو
    0

    هموطنان باید به حساسیت کشورها توجه کنند و از قاچاق مواد مخدر که بد نامی برای کل ایرانی هاست خودداری کنند .

  • ایمان رستمی
    0

    اگر ادعاشون در موردن قاچاق درست باشه، دمشون گرم دستشون میبوسم

  • حاتم
    0

    ديك به ديك ميگه روت سياه
    عربستان و ايران در آمار اعدام در حال رقابتن

  • سیما
    1

    قانون به این میگن نه اینکه قاچاق فروش رو شما می گیرید بعد از جریمه چند سال زندانی آزاد می کنید در کشور عربستان دزد نداریم یاد بگیرید

  • ناشناس
    0

    ماموران گمرک و اداره زکات و…چی!!؟؟چقدر همینها مسبب بدبختی جوونهای کشورمون شدند ،اینها از کجا حمایت میشوند،خاک بر سر بیشعور …..

  • ناشناس
    2

    این قرص های اعتیاد اور همون هایی که توسط ماهر اسد تولید میشد که حدود ۱۰ سال پیش زیر نظر دستگاه امنیتی سوریه به عربستان قاچاق شد.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      آهان به اسم پزشکی پاکت پاکت بدن.حلال می شه

  • ناشناس
    0

    سران کشور عربستان محاسنی دارند که اجازه نمیدهند مواد مخدر درانجا باعث معتادشدن مردمشان شود اول همه سالم و وطن پرست هستند و دوم اهل گرفتن رشوه و زد و بند نیستند سوم همه مجری قانون و به ان احترام میگذارند.

  • ناشناس
    0

    خوب کاری کردند
    ما از ان جنایتکاران مردمسوز اعلان برئیت می کنیم !

  • ناشناس
    0

    فکر کردید عربستان هم مثل ایران بگیرن بعد ازاد کنن
    نه اونجا یه کاری میکنن که فکر قاچاق به ذهن انسان خطور نکنه.

  • بهلول
    0

    جای تشکر داره.

  • چای دبش باغ ازگل
    0

    صنعتی بوده یا سنتی مقدار مواد چقدر بود