ابزارهای فشار حداکثری آمریکا علیه ایران / ترامپ میتواند صادرات نفت ایران را به صفر برساند؟
وزیر خزانهداری آمریکا درحالی مدعی شده است که آمریکا می خواهد صادرات نفت ایران را به تنها ۱۰۰ هزار بشکه در روز برساند که تردیدهایی درباره موفقیت راهبرد فشار حداکثری ترامپ علیه کشورمان وجود دارد.
![ابزارهای فشار حداکثری آمریکا علیه ایران / ترامپ میتواند صادرات نفت ایران را به صفر برساند؟](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/Te4k6d7E3YzF/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJLN3wvGQTQ6R/IMG_20250215_000708_231.jpg)
دونالد ترامپ تنها ۱۰ روز پس از به قدرت رسیدن، سندی را امضا کرد که خبر از بازگشت سیاست فشار حداکثری علیه ایران می داد.
مهمترین بخش این سند، محدود کردن صادرات نفت ایران است که درآمدهای دلاری دولت را به شدت کاهش خواهد داد. همین باعث شد تا در روزهای اخیر نرخ طلا و ارز به شدت افزایشی شود.
اما سوال اینجا که آمریکا چگونه صادرات نفت ایران را کاهش می دهد؟
به عقیده تحلیلگران، ایالات متحده به منظور کاهش صادرات نفت ایران، اقداماتی چندجانبه را در پیش گرفته است. این اقدامات شامل تحریمهای جدید، فشار بر کشورهای خریدار و هدف قرار دادن زیرساختهای مرتبط با صادرات نفت میشود.
تحریمها
تحریمهای هدفمند: آمریکا به تازگی تحریمهایی را علیه شبکهای از افراد و شرکتها که به فروش نفت ایران به چین کمک میکنند، اعمال کرده است. این تحریمها شامل کشتیها و شرکتهای حمل و نقل مرتبط با صادرات نفت ایران است.
کارزار فشار حداکثری: دولت ترامپ به دنبال بازگشت به سیاست «فشار حداکثری» است که هدف آن کاهش صادرات نفت ایران به کمتر از ۱۰۰ هزار بشکه در روز است.
فشار بر خریداران
مقابله با خریداران چینی و هندی: آمریکا تلاش دارد تا کشورهایی مانند چین و هند را تحت فشار قرار دهد تا از خرید نفت ایران خودداری کنند. این فشار شامل تهدید به تحریم نهادهای مالی و بانکی است که در معاملات نفتی ایران دخالت دارند.
کاهش معافیتها: واشنگتن همچنین با کاستن از حجم معافیتهای تحریمی نخواهد گذاشت کشورها از نفت ایران بدون اعمال تحریم بهره ببرند.
استراتژیهای دور زدن تحریم
البته تهران در برابر این دست تهدیدات چندان دست بسته نیست. ایران با استفاده از روشهایی مانند انتقال کشتی به کشتی و تغییر برند نفت، سعی در دور زدن تحریمها دارد. این روشها به تهران اجازه میدهد که همچنان نفت خود را با وجود محدودیتهای بینالمللی صادر کند.
همچنین شکاف بین آمریکا و اروپا و نیز چالشهای واشنگتن و پکن فضای خوبی برای بی توجهی جهانی به تحریمهای یکجانبه آمریکا ایجاد خواهد کرد.
در همین راستا تحلیلگران بر این باورند که اگرچه این تحریمها میتوانند تأثیرگذار باشند، اما برای رسیدن به هدف صفر کردن صادرات نفت ایران نیاز به اقداماتی سختگیرانهتر و جامعتر دارد که آمریکا و متحدانش فعلا توان آن را ندارند.
با تحریم می تواند کاهش دهد نمی تواند ب صفر برساند چونکه سران قوا خرج و مخارج زندگیشون باید تأمین شود ملت هم که هیچ ماندد سالهای گذشته سر هم دیگر کلاه میگذارند برای امرار معاش
نظر اقتصاد دان ها این است که توافق با آمریکا یعنی خو
خروج از کوچه بن بست دور زدن تحریم ها یعنی ایجاد هرج و مرج یعنی درآمد ایران نا معلوم دقیقآ مانند قضیه بابک زنجانی یعنی دزدها بخورند مردم هم نگاه بکنند بس کنید تعامل کنید خزانه خالی شده رحم کنید
وقتی ایران نتواند نفت بفروشد
هیچ کشوری هم نمی تواند
زورگویی تاوان دارد
اخر بی خرد مگه دیگران هم تحریم هستند. ما تحریمی هستیم
ملت امیدوارند بزودی به صفر برسد، نفتی که برای ملت نباشد هملن بهتر که نباشد
کی؟ ترامپ؟ ترامپ سگ کی باشه که نتونه. بخدا میتونه یه چیزی هم اون ور تر. لامصب نفت که هیچ. نونمون هم می بره زیر صفر. اما ما هم بیکار نمشینیم نگاش کنیم. ما هم محکومش می کنیم. بابای باباش را در میاریم. نامه می نویسیم سازمان ملل. پیش چین و روس هم چغلیش را می کنیم.
گذشت زمان همه چيز را خل خواعد كرد
بله قطعا به صفر یا حدود صفر میرسه
اگر آشنا به مسائل تحریم باشی میدونی که مافیا چطور از گلیم نشینی به کاخ نشینی رسیده است و طبفه متوسط و فقیر چطور به فقر رسیدند.تحریم را اوباش و شرکتهای خریدار با هم میخورند.