بررسی پرونده سقوط بالگرد یک رییس جمهور؛
تلخ ترین اتفاق سال ۱۴۰۳ چگونه رقم خورد ؟
سقوط بالگرد رییس دولت سیزدهم اتفاق تلخی بود که در سال 1403 رخ داد و منجر به برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری شد.

به گزارش خبر فوری؛ سال 1403 سالی پرحادثه در کشور بود . سالی که با سقوط بالگرد رییس دولت سیزدهم ، کشور در شرایطی غیرمنتظره قرار گرفت و بر اساس قانون، انتخابات زود هنگام چهاردهم ریاست جمهوری برگزار شد.
مرحوم رییسی پس از محمدعلی رجایی دومین رئیسجمهور ایران است که در زمان ریاست جمهوری به شهادت می رسد.
سقوط بالگرد مرحوم رییسی و همراهانش اتفاق تلخی بود که طرفدارنش را در بهت فرو برد و براساس نظر سنجی که خبر فوری انجام داده است تلخ ترین اتفاق سال 1403 بود. ( اینجا بخوانید)
ماجرای سقوط بالگرد مرحوم رییسی و همراهانش چه بود ؟
قبل از ظهر ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ، رئیسی برای افتتاح سد قیز قلعهسی به آذربایجان شرقی سفر کرد. در مسیر بازگشت بالگرد حامل او در جنگلهای ارسباران دچار سانحه شد. سید محمدعلی آلهاشم امامجمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر، همراه او در بالگرد بودند. گروههای امدادی بلافاصله به محل سانحه بالگرد اعزام شدند؛ اما شرایط آب و هوایی تلاش برای امدادرسانی را با سختی روبرو کرده بود.
صبح روز ۳۱ اردیبهشت، پس از پیدا کردن محل وقوع سانحه و یافتن لاشهٔ بالگرد حامل سید ابراهیم رئیسی، خبر فوت او و همراهانش منتشر شد.
مراسم تشییع پیکر درگذشتگان از ۱ خرداد در تبریز آغاز شد و پیکر امام جمعه تبریز به خاک سپرده شد. روز چهارشنبه ۲ خرداد ، پیکر مرحوم رئیسی و مرحوم امیرعبداللهیان به تهران و سپس قم منتقل شد و مراسم تشییع دیگری در ۲ خرداد با حضور مقام معظم رهبری ، مقامات داخلی و خارجی از جمله اسماعیل هنیه رهبر حماس و شهباز شریف نخستوزیر پاکستان در دانشگاه تهران برگزار شد. پیکر رئیسی در ۳ خرداد وارد بیرجند شد و سپس به زادگاهش مشهد منتقل و همان روز در حرم امام رضا دفن شد.
ماجرای ابهام های در مورد سقوط بالگرد مرحوم رییسی چه بود ؟
محسن منصوری معاون اجرایی مرحوم رییسی، در شب حادثه سقوط بالگرد در مصاحبه ای می گوید ؛ از نقاط امیدوارکننده وقوع سانحه برای بالگرد رئیس جمهوری این است با یکی از سرنشینان هلیکوپتر و یکی از کادر پرواز ارتباط برقرار شده است که نشان میدهد میزان سختی حادثه بالا نبوده است.
اعلام این خبر از سوی مقامی رسمی ، روزنه های امیدی برای زنده ماندن سرنشینان بالگرد بود، ولی صبح روز بعد که لاشه بالگرد پیدا شد و بعد از آن مشخص شد که در همان لحظه سقوط ، رییس جمهورسابق و همراهانش فوت کرده است ابهامات در مورد این اتفاقات را به وجود آورد . ( اینجا ببینید)
البته منصوری بعدا در مورد این سخنان توضیحاتی را ارایه کرد . ( اینجا ببنید )
شهریور ما 1403 بود که گزارش نهایی ستادکل نیروهای مسلح درباره علل سانحه بالگرد شهید رئیسی منتشر شد که علت اصلی سقوط بالگرد، "شرایطِ پیچیده اقلیمی و جوّیِ منطقه، در فصل بهار"، در بوجود آمدن ناگهانیِ "تودهِ غلیظِ مِهِ متراکمِ و بالارونده"، به سمت ارتفاع و برخورد بالگرد، با کوه تشخیص داده شد. ( اینجا بخوانید)
با آنکه پیش از گزارش نهایی هیات بررسی این اتفاق 2 گزارش دیگر نیز منتشر شده بود و گزارش نهایی شهریور ماه ظاهرا به همه تحلیل های متفاوت پایان داده بود ، ولی ماجرا به اینجا ختم نشد .
کامران غضنفری نماینده مجلس، در همایشی با عنوان فریاد ایران ۲ که ۲۲ آذر در تهران برگزار شد، ادعا کرد که آمریکا و اسرائیل با همدستی حکومت آذربایجان سیدابراهیم رئیسی را به شهادت رساندند. اما در داخل برخی مصلحت نمیدانند این حقیقت را اعلام کنند و سقوط هلیکوپتر رئیسجمهور سابق را به یک توده ابر نسبت میدهند. ( اینجا بخوانید )
این اظهارات با واکنش هایی همراه شد از جمله این واکنش ها ؛ معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا بود که در اظهار نظری گفت: این مدعیان انقلابیگری، هدفشان دیده شدن است . شاید چنین ادعاهایی حس خودنمایی و دیده شدن را برای مدعیان ارضا و تأمین کند، اما هزینه آن، ایجاد بیاعتمادی یا اعتماد سوزی در جامعه علیه امنیت ملی و حافظان امنیت است که در شرایط فعلی، با نگاه به ابعاد امنیتی آن، حتی اگر دستگاههای نظامی هم شکایت نکنند، انتظار میرود دستگاه قضا به عنوان مدعی العموم به آن رسیدگی و مانع توسعه و تداوم آن و تشویش بیشتر افکار عمومی شود.( اینجا بخوانید )
محمد مهاجری، دیگر فعال سیاسی اصولگرا در این ارتباط گفت: نتیجه بررسیهای فنی و دقیق چندگروه تخصصی و کارشناسی درباره سقوط بالگرد شهید رئیسی نشان میدهد هیچ شواهدی مبنی بر خرابکاری، حمله، توطئه و امثال آن در این سانحه وجود ندارد و تنها دلیل سقوط، خطای انسانی بوده است. با این حال ختم پرونده اعلام نمیشود و فضا برای شایعه افکنی مهیا باقی میماند. ( اینجا بخوانید)
ویدئویی درباره روز حادثه برای رئیسجمهور
مروری بر زندگی نامه و فعالیتهای سید ابراهیم رییسی
سید ابراهیم رئیسالساداتی مشهور به سید ابراهیم رئیسی، سیاستمدار اصولگرا بود که از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ بهعنوان هشتمین رئیسجمهور ایران فعالیت میکرد. او عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده و نایبرئیس اول مجلس خبرگان رهبری بود.
رئیسی پس از گذراندن تحصیلات دورهٔ ابتدایی، دروس حوزوی را نخست در مشهد و از سال ۱۳۵۴ در قم ادامه داد. او مدّت کوتاهی پس از انقلاب ۱۳۵۷، فعالیت قضایی خود را در ۲۰ سالگی به عنوان دادستان در کرج آغاز کرد و سپس دادستانی همدان را نیز بهطور همزمان برعهده گرفت. او در سال ۱۳۶۴ به تهران منتقل شد و جانشین دادستان تهران شد.
رئیسی در جریان اعدامهای تابستان ۱۳۶۷، یکی از اعضای هیئت رسیدگی به وضعیت زندانیان سیاسی بود . در زمان مرحوم یزدی رییس وقت قوه قضاییه، مرحوم رئیسی به عنوان دادستان تهران منصوب شد.
او در سال ۱۳۷۳ به عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد و تا سال ۱۳۸۳ در این سمت بود. او از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳، معاون اول قوه قضائیه، در سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۴ دادستان کل کشور بود. در اسفند ۱۳۹۴، رئیسی با حکم مقام معظم رهبری به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. همچنین، او در سال ۱۳۹۶ به مدت پنج سال به عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد. او در سال ۱۳۹۷ به عنوان رئیس قوه قضائیه منصوب شد و پس از انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ از این سمت استعفا داد.
رئیسی از سال ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰، دادستان دادگاه ویژه روحانیت، از سال ۱۳۸۵، نماینده خراسان جنوبی و از سال ۱۳۸۷ بهطور پیوسته عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و از سال ۱۳۷۶، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز بود.
حضور فعال رییسی در انتخابات های ریاست جمهوری
رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶، نامزد اصلی اصولگرایان بود و با کسب 3/38٪ آرا، در برابر ۵۷٪ حسن روحانی شکست خورد.
اما در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، ۶۲٫۱۷٪ آرا را به خود اختصاص داد و به عنوان رئیسجمهور منتخب برگزیده شد.
در نهایت پس حادثه فوت مرحوم رییسی ، بر اساس قانون در تیرماه 1403 انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری برگزار شد و مسعود پزشکیان توانست به پاستور راه یابد.
تلخ ؟؟؟
بسیار شیرین و دلچسب بود چون به دیدن معبود شتافت
کدوم اتفاق کدوم تلخی ؟!
برای خیلی ها تلخ نبود
خیلی هم تلخ نبود !!!!!
تلخ ترین حوادث سال ۱۴۰۳ برای بنده سقوط هلیکوپتر رئیسی نبود بلکه فوت دوست عزیزم عباس و نیز فوت عموی مهربانم حاج علی بود.برای اینها بود که جگرم کباب شد نه ایشون.بفهم.
بهتره معنای اتفاق تلخ رااز مردم بپرسید
روح شهید رئیسی شاد خدایا دشمنانش را رسوا کند
چرا ننوشتی شهید رجایی و شهید رئیسی ؟!
مثل معاون پزشکیان برای سیر وسفر نرفته بود برای خدمت به این کشور جانشون را از دست دادند!!!
یک آدم نادان هر چقدر هم که تلاش کنه، آخرش مثل خاله خرسه کمک می کنه.
از گزارشات مهمل و پوچش معلومه که چقدر به پیشرفت کشور کمک کرده.
یکی از تلاشهای بی وقفه آقای رئیسی وارد کردن بیش از ده میلیون افغانی گوگولی بود اون هم فقط در عرض سه سه سال ! آخ اگه ایشون نبودند ما این همه افغانی رو از کجا پیدا می کردیم ؟
امان از دهه 60
در ماجرای سقوط بالگرد، خلبان و همکاران ایشان را هم یاد کنید.
واقعاً مظلوم واقع شدند و کمتر از آنها چیزی گفته می شود
خدا از سر تقصیرات رییسی بگذرد اما تلخ ترین اتفاق به نظرم کشته شدن کارگران معدن طبس بود که دولت زیاد بهش نپرداخت
تلخ ترین اتفاق سال ، کوچک شدن سفره مردم و شرمنده شدن پدران زیادی در مقابل همسر و فرزندانشان بود و نه فوت ایشان!!!!!
سال گذشته برای کاسبان تحریم اما قند تر عسل بود. افزایش قیمت دلار . کاهش ارزش پول ملی . گرانفروشی و احتکار کالا . علی الخصوص کم فروشی . همه این ها باعث شد یک شبه راه هزارساله را بروند . پس فقط تلخی لیموشیربن ماند به کام افراد ضعیف و کم درآمد و حقوق بگیر . شب بخیر
تلخ ترین اتفاق سال ۱۴۰۳ تورم و گرانی افسارگسیخته خدمات و کالاهای اساسی ملت بود .
برای زن و پدر زنش و دخترش اره،،،،،،،،
تو به من امید زندگی میدی گل جاوید همیشگی میدی رو لبات تا گل خنده وا میشه دلم از هر چی غمه جدا میشه
قطعا سه چهار هزار خانواده ناراحت نشدند بله درست حدث زدین خانواده های مخالفان دهه شصت که شهید رئیسی یکی از پنج مسئولان شهید کردنشون بودن به نام هیات ...
اشتباه کردی، من خوشحال شدم و جزو اون خانواده هایی که هم گفتی نیستم
به جهنم واصل شدن این آشغال کجاش تلخه؟
شاید به خاطر ازدست رفتن همراهانش به خصوص امیر عبداللهیان می گویید تلخ
با رای مردم اومد که نیومد ، سواد داشت که نداشت ، بی حجابی و نظم مملکت رو بهم نزد که زد ، مردم اونو قبول داشتن که نداشتن ، روابط خارجه خوبی داشت که نداشت ، وووووووووو
داداش راجب حسن روحانی نمیگنا رئیسیه ، همونی که وقتی روحانی لج کرده بود واکسن کرونا نمیاورد واکسن وارد کرد ، اگه روحانی بود که هنوز نوبت واکسن به تو و امثال تو نرسیده بود ، مردم قبولش داشتن ؟ خوبه یه کارنامه ای داشت ، کارنامه حسن فریدون جون که خیلی بیریخت بود ! رفت و آمد به انگلیس بدون ویزا و ..... ، پزشکیان هم که نیومده پکونده ، باشه طرف هرکی میخوای باش ولی مرد بنده خدا حداقل جزو کسانی بود که تابعیت نداشت و در حین کار مرد ، تهش بگو عرضه نداشت ولی مقایسه کنی با حسن فریدون و این پزشکیان باید رو سر بزاریش !
تلخ ترین انتخاب پزشکیان بود که حالا هنوز مونده ! صبر کنید و ببینید که یه بچه مدرسه ای رئیس جمهور میشد بهتر از این بود ! تلخ رو بزودی متوجه میشین ! انقدر تلخ که الان کنارش مثل چایی شیرین میمونه ! حالا اصول گراها و اصلاحطلبان کل کل کنید ، شما مردم هم بیفتید تو بازی این احزاب سیاسی ، بجا ایستادن جلو این احزاب مفت خور قدرت طلب ، هی گول اینا رو بخورین اینا هی دولتارو پاس کاری کنن و به ریش شما بخندن !
له شدن نوزادان غزه برایتان عادی بود