واکنشهای به جمع آوری تحصن کنندگان حجاب
ماجرای آغاز و پایان تحصن جنجالی
در تصاویر اثری از درگیری فیزیکی نیروهای پلیس با معترضان نیست. بلکه فیلمهای منتشر شده از چند زاویه نشان میدهد که یکی از زنان حاضر در تحصن به نیروی پلیس حمله میکند. تصویری نیز پیکر خونین یک خانم که صورتش زخمی شده بود به طور گسترده در فضای داخلی و خارجی منتشر شد. در مستندات منتشر شده از سوی پلیس، مقام انتظامی حاضر در فیلم به این موضوع اشاره میکند که فرد مذکور خودزنی کرده است.

شامگاه جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴، تحصن حامیان ابلاغ قانون عفاف و حجاب مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی با ورود نیروهای یگان امداد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ به پایان رسید. ابتدا تصاویری از سوی تحصنکنندگان در فضای مجازی منتشر شد که مدعی بودند ۸۰۰ موتور نیروی انتظامی برای پراکنده کردن آنان به سمت مجلس حرکت کرده است.
سپس تصاویری منتشر شد که مدعی ضرب و شتم متحصنین از سوی فراجا بود. در نهایت فیلم دیگری منتشر شد که نشان میداد نیروهای پلیس افراد تجمع کننده مقابل مجلس را به منطقه حرم امام خمینی (ره) منتقل کردند. اما ماجرای آنچه مقابل مجلس رخ داد، به این سرراستی نیست. پلیس به فاصله چند ساعت مستندات دیگری منتشر کرد.
آنها یک گروه خاص هستند. گروهی که برخی آنان را جایگزین انصار حزبالله و برخی دیگر گروه فشار نوظهور مینامند. اما خودشان نام امت حزبالله را استفاده میکنند. محل اصلی فعالیت آنها دو پلتفرم داخلی ویراستی و ایتاست و چند هدایتکننده دارند که نامشان حتی بیشتر از حسین الله کرم، شخصیت شناختهشده این جریان که از جمله سخنرانان این برنامهها بوده است نیز بیشتر شنیده میشود.
پایان تحصن
در فیلمهای منتشر شده از سوی پلیس، مقامات و ماموران فراجا به این موضوع اشاره میکنند که ۴۱ یا ۴۲ روز این تحصن به صورت غیرقانونی برپا بوده است. برخی گزارشها میگویند این تحصن از ۴۸ روز پیش آغاز شد. ابتدا نیز مشخص نبود که پس از این حدود ۴۰ روز، به چه دلیل پلیس وارد عمل شده و این تحصن را پایان داده است.
چرا که طی این روزها، علاوه بر تجمعاتی که مقابل مجلس ساماندهی و اجرا شد، برخی نمایندگان شناختهشده مجلس نیز در جمع تجمع و تحصنکنندگان حاضر شدند و به دلجویی از آنان یا سخنرانی در برنامههایشان پرداختند. در نهایت، اطلاعیه رسمی پلیس نشان میدهد که ورود فراجا به صحنه برای پایان دادن به تحصن، با مصوبه شورای امنیت کشور (شاک) زیرمجموعه شورایعالی امنیت ملی که ریاست آن را وزیر کشور بر عهده دارد، انجام شده است.
در تصاویر اثری از درگیری فیزیکی نیروهای پلیس با معترضان نیست. بلکه فیلمهای منتشر شده از چند زاویه نشان میدهد که یکی از زنان حاضر در تحصن به نیروی پلیس حمله میکند. تصویری نیز پیکر خونین یک خانم که صورتش زخمی شده بود به طور گسترده در فضای داخلی و خارجی منتشر شد که صورتی زخمی داشت. در مستندات منتشر شده از سوی پلیس، مقام انتظامی حاضر در فیلم به این موضوع اشاره میکند که فرد مذکور خودزنی کرده است.
مهری طالبی دارستانی که به عنوان لیدر این وقایع شناخته میشود، در توئیتر خود مدعی شد: «رفتم و از نزدیک پیگیری کردم. از سر زن شیعه مقابل نامحرم روسری و چادر کشیده شده و التماس میکردند که روسری را بدهید و نمیدادند. باید مشخص شود کدام مسئول در روز قدس چنین دستوری را صادر کرده؛ و باید این مسئول هر که هست به جرم هتک حرمت زن عفیفه محاکمه شود.» اما در فیلمهای منتشر شده از سوی خود متحصنین نیز چنین تصویری یا ادعایی وجود ندارد.
در نهایت، پلیس با جمعآوری چادرهای برپا شده و دیگر وسایل موجود در محوطه مقابل مجلس به این تحصن پایان میدهد. پس از انتشار گسترده تصاویر مربوط به این اقدام پلیس، تصاویری از خانمهای حاضر در این تحصن منتشر شد که نزدیک حرم امام خمینی (ره) بودند. ابتدا این موج در فضای مجازی راه افتاد که آنان را در بیابان رها کردهاند.
اما در بیانیه پلیس به این موضوع نیز اشاره شده است: «پلیس طبق وظیفه قانونی خود پس از ساعتها مدارا و مذاکره با پایان یافتن ضرب الاجل مشخص شده، به این تحصن پایان و بنا بر درخواست تعدادی از آنها از جمله خانمها (که بخش اعظم آنان از شهر قم آمده بودند) به مرقد حضرت امام انتقال داده شدند.»
فراخوان جدید
از انتشار این فیلمها زمان زیادی نگذشته بود که یک فراخوان جدید در فضای مجازی برای ساعت ۱۵ روز ۹ فروردین منتشر شد.
فراخوانی که تاریخ آن به اشتباه ۹ فروردین ۱۴۰۳ قید شده بود. اما از یک سو طالبی دارستانی در توئیتر اعلام کرد که این فراخوان مورد تائید او نیست و از سوی دیگر حسین الله کرم با عنوان «سخنگوی مطالبهگران عفاف و حجاب» در بیانیهای اعلام کرد: «بدین وسیله به اطلاع همگان میرساند، مطالبه ابلاغ قانون عفاف وحجاب در مقابل مجلس طی ۵۰ روز گذشته به دو شکل تحصن خواهران وتجمع حمایت آمیز هر روز عصر برادران انجام شده است.
این وضعیت متاسفانه در جمعه ۸ فروردین ساعت ۲۲ با حضور نیروی انتظامی جمعآوری شد این درحالی است که مطالبهگران عفاف وحجاب اعلام کرده بودند که یکشنبه ۱۰ فروردین عازم سفر زیارتی راهیان نور میباشند. بر همین اساس گرچه حادثه فوق بلافاصله به اطلاع جمعی از نمایندگان مجلس رسید، اما از آنجا که برخورد و جمعآوری متحصنین با غیرت در شام روز قدس آنهم پس از حضور گسترده مردم در حمایت از مردم مظلوم غزه ومقابله با جنایات گسترده و تهدیدات رژیم صهیونیستی و آمریکا صورت گرفت و پیامد ناهنجار و بدی داشت لذا از نمایندگان مجلس ونیروهای امنیتی خواستار رسیدگی فوری وجدی میباشیم.»
الله کرم در بخش دیگری از بیانیه خود اعلام کرد که تجمع بعدی پس از تعطیلات نوروز انجام خواهد شد: «بیتردید مطالبه عفاف وحجاب باتوجه به «بیبندوباری» و «ولنگاری» افرادی «جاهل» و «هنجارشکن» ادامه داشته و این مطالبه هرگز بر زمین نخواهد ماند لذا تجمع مطالبهگری ابلاغ واجرای قانون عفاف و حجاب مقابل مجلس پس از تعطیلات اعلام خواهد شد.»
کدام نمایندگان به این تجمع آمدند؟
اقدامات این گروه که طی چند ماه گذشته تجمعات مختلفی در تهران و چند شهر دیگر از جمله مشهد برگزار کردند، در حال حاضر با پشتیبانی فردی به نام آیتالله حامد وفسی که از او به عنوان استاد اخلاق تهران نام میبرند، انجام میشود.
آنها طی ماههای گذشته چند تجمع، تحصن و کاروان موتوری در مطالبه ابلاغ قانون حجاب و عفاف، مخالفت با رفع فیلترینگ از سوی دولت پزشکیان، عزل محمدجواد ظریف و همچنین حمله به اسرائیل در قالب وعده صادق ۳ برگزار کردهاند. اما در سه تجمع آنان نمایندگان مجلس نیز حاضر شدند و تعدادی از نمایندگان نیز به دیدار متحصنین رفتند و از آنان دلجویی کردند.
کامران غضنفری، نماینده تهران در مجلس که با کتاب راز قطعنامه شناخته میشود، سخنران اصلی و شاخص تجمع این گروه در روز ششم بهمن ۱۴۰۳ در میدان پاستور تهران بود. در همین تجمع بود که او مدعی شد محمدجواد ظریف توسط ساواک به آمریکا فرستاده شده است. شاخصترین سخنرانان در تجمع ۱۴ بهمن آنان مقابل مجلس نیز مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و همچنین کامران غضنفری بودند. در تجمع ۲۱ اسفند که شلوغترین فراخوان آنان بود و چند صدنفر از شهرهای مختلف در آن شرکت کردند، مرتضی آقاتهرانی، محمدتقی نقدعلی نماینده خمینیشهر، زهرهسادات لاجوردی نماینده تهران و علی شیرینزاد نماینده کرج اعضای مجلسی بودند که در این تجمع برای دلجویی از معترضین سخنرانی کردند.
همچنین امیرحسین ثابتی منفرد نماینده تهران و علی نیکزاد نایبرئیس مجلس نیز از جمله نمایندگانی بودند که برای دلجویی از متحصنین به مقابل ساختمان مجلس آمدند. حضور هر کدام از این نمایندهها و جملاتی که مطرح میکردند، باعث جنجال در فضای رسانهای کشور میشد. نیکزاد در جریان حضور خود گفته بود که «قانون حجاب یه جوری داره اجرا میشه؛ سربسته بهتون بگم گفتهاند اجرا بشود. حضور شما برای ما زحمت نیست، اما بودن شما در دفاع از حلال خدا، با این سرما و دهانهای روزه، باعث ناراحتی ما است.» ثابتی نیز گفته بود: «حالا که ظریف معاون رئیسجمهور بهصورت غیرقانونی در مسند قدرت نشسته، بقیه غلط میکنند به کار غیرقانونی شما چیزی بگویند.» صحبت ثابتی با واکنشهای تندی مواجه شد.
شوت کردن دوباره توپ به زمین قالیباف
پس از انتشار یک پست در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) از سوی رئیس اداره اخبار مجلس و اظهارنظر دیگری از سوی مشاور رئیس مجلس، نوک پیکان انتقادات به سمت محمدباقر قالیباف رفت. امیرحسین یزدانپناه، رئیس اداره اخبار با انتشار عکسی از افرادی که در جریان سخنرانی قالیباف در نمازجمعه روز قدس شعار میدادند، نوشت: «امروز قبل، حین و بعد از سخنرانی دکتر قالیباف در نماز جمعه روز قدس که متمرکز بر تحولات منطقه و به خصوص پاسخ به تهدیدات ترامپ و نتانیاهو علیه ایران بود و همچنین بعد از اتمام نماز جمعه، تعداد اندکی با شعارهایی به ظاهر درباره قانون عفاف و حجاب علیه رئیس مجلس و سایر سران قوا طعنهپراکنی میکردند. قاطبه مردم نمازگزار و مومن که حتما آنها هم درباره حجاب، اقتصاد و... مطالبه دارند ولی میدانند ساماندهی مسئله مهم حجاب از مسیر درست آن توسط مسئولان دنبال میشود، با درک درست مسائل اصلی کشور با آن تعداد اندک همراه نشدند، همانگونه که با متحصنین همراهی نکردهاند.» انتشار این توئیت به فاصله کمی قبل از این اقدام، باعث شد که انتقادات بیشتری متوجه قالیباف شود.
امیرابراهیم رسولی، مشاور محمدباقر قالیباف نیز پستی در توئیتر منتشر کرد که با واکنشهای تندی روبهرو و سپس حذف شد. او با استفاده از هشتگ رافت نظام، نوشت: «پایان تحصن غیرقانونی جلوی مجلس پس از صبر مهربانانه.» حمید رسایی، نماینده تهران در واکنش به این توئیت نوشت: «آقای قالیباف! این فرد مشاور فعلی شماست که سخگوی شورای ائتلاف اصولگرایان و کاندیدای مورد حمایت شما در لیست تهران بود و البته نفر ۶۵ شد. این موضع وی در صفحه شخصیاش رسماً مسئولیت برخورد با متحصنین جلوی مجلس آنهم در شام روز قدس و ایجاد بدبینی در بین نیروهای انقلاب را متوجه شما میکند.
خود دانید و مشاورتان.» با این اظهارنظرها، قالیباف که پیش از این از سوی متحصنین و معترضین به عنوان مانع ابلاغ قانون حجاب معرفی میشد، در حال حاضر بیشتر در معرض انتقادات آنان قرار دارد.
گزارش خبرگزاری فارس
خبرگزاری فارس در گزارش خود راجع به این رویداد از ادبیات خاصی استفاده کرد که مورد توجه قرار گرفت. در این گزارش آمده است: «گروهی از بانوان مؤمن و انقلابی که با دغدغه حفظ ارزشهای حجاب، دیشب در نزدیکیِ مجلس تحصن کرده بودند، با برخورد غیرمنتظره نیروهای پلیس روبهرو شدند. براساس گزارشات و شواهد منتشرشده، این تحصن با مداخله نیروهای پلیس و استفاده از روشهای فیزیکی به پایان رسید. تعدادی از شرکتکنندگان از ضربوشتم و انتقال اجباری با خودروهای پلیس به حاشیه شهر و رهاسازی در نیمهشب خبر دادند.
این در حالی است که پیشتر کارشناسان و دلسوزان جامعه نسبت به لزوم گفتوگوی سازنده با گروههای مختلف اجتماعی برای جلوگیری از شکافهای فرهنگی تأکید کرده بودند. معترضان اعلام کردند که بهجای شنیدهشدن صدایشان و برگزاری جلسات کارشناسی، با برخوردهای تند و اتهامهای ناروا مواجه شدهاند.» این گزارش مربوط به پیش از انتشار مستندات پلیس به خصوص انتقال بانوان به حرم امام خمینی (ره) بود.
مجلس ورود میکند
پایان دادن به تجمع مقابل ساختمان مجلس، با واکنش برخی نمایندگان روبهرو شد. در همین رابطه، سیدعلی یزدیخواه نماینده تهران و رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در ویراستی نوشت: «با توجه به بازتابهای منفی برخورد با متحصنین مطالبهگر حجاب مقابل مجلس در شام روز قدس و ادعاهایی که درباره نحوه این برخورد مطرح میشود، جلسه مجمع نمایندگان استان تهران با دعوت از مسئولان استانداری تهران فرماندهی فراجا تهران بزرگ فردا صبح [یکشنبه]در مجلس برگزار میشود.»
پیشتر حمید رسایی، این برخورد را ناشی از نفوذ یا بیعقلی دانسته بود. او نوشت: «تصمیم جمع کردن متحصنین مقابل مجلس در شام روز قدس که مردم انقلابی، متعهد و پای کار انقلاب کشورمان، با لبیک به دعوت رهبر انقلاب و حضور میلیونی در راهپیمایی این روز، تصویر زیبایی از اراده آهنین خود در برابر نظام سلطه نشان دادهاند، ازطرف هرکس و هر جایگاهی که بوده یا بدلیل بیعقلی است و یا به دلیل نفوذ! من قبلا هم نوشتم و گفتم که تحصن چندین هفتهای مقابل مجلس را روش درستی برای مطالبه اجرای قانون نمیدانم ولی آقایان روسای قوای محترم، تصمیمات خلاف قانون، رفتارهای غیرقانونی تولید میکند. راه حل فقط تن دادن به قانون است.» رسایی البته در چند پست دیگر به این موضوع اشاره کرد که اصل مخالفت او با این برخورد به دلیل انتخاب شامگاه روز قدس است و مسئله ضرب و شتم متحصنین از سوی پلیس را به صورت قطعی تکرار نکرد.
در واکنش به همین اظهارات بود که مجتبی زارعی، دیگر نماینده تهران با اشاره به صحبتهای یزدیخواه نوشت: «آقای یزدیخواه! صف تان را از متهم کنندگان فراجا به نفوذ و بی عقلی جدا کنید؛ شآن مجمع نمایندگان استان تهران را حفظ کنید! آقای یزدیخواه! شما را فردی معقول، انقلابی و خدمتگزار میشناسم؛ اطلاعیه نشست مجمع را در رسانهها دیدم؛ فکر نمیکردم برای کسانی که فراجا را متهم به نفوذ و خیانت و بی عقلی میکنند کوچه باز کنید؛ شما نمایندهای بسیجی و صادق و خدوم هستید؛ شما دیگه چرا؟! در جلسهای که موضوعش از پیش جهت گیری داشته باشد شرکت نمیکنم!»
او پیش از این در واکنش به اظهارات حمید رسایی نیز نوشته بود: «نماینده لجباز بعد از تبیینهای مستند فراجا عقب نشینی و فرار به جلو کرد؛ اما کماکان در اطلاعیه جدیدش فرماندهی آشوب ذهنی بدنه انقلابی علیه نیروی انتظامی را در پیام رسان ایتا در دستان خود حفظ کرده است!... انقلابی گری در دست انقلابی نمایان، نوعی کسب وکار است!»
قتل و تجاوز به زن عفیفه چی؟اون محاکمه نداره؟
همین جمله ات هم نشانه ای از نژادپرستی دارد .
قتل و تجاوز به زن عفیفه ؟!
اگر کسی تشخیصش این بود که شما و خانوادت عفیفه نیستید ، تجاوز بهتون اشکالی نداره ؟!
این نمایش را اجرا کردند که یعنی ما خودمانی را هم جمع می کنیم ، حالا اگر مردم واقعی اعتراض بکنند آنها را هم باید جمع کنیم . بازی لو رفت !
پول گرفتند آمدند ، پول گرفتند رفتند
بازیهای سیاسی خودشونه . مردم آگاه شدن
دولت الان نفعش در بی حجاب یه.مردم رو با بی حجابی سرگرم کرده سکه میفروشه و دلارو بالا میبره
یه نمایش مسخره واسه اینکه بگن واسه ما فرقی نمیکنه و ما با هر کسی که به اصطلاح در نظم عمومی اخلال ایجاد کنه برخورد میکنیم و کاری به عقاید و انقلابی بودن و نبودنش نداریم،خودتونید
دست ازابن میخره بازیها برنمیدارن؟ تا کی مترسک دوتا نفهم میشین ؟ کشور داره نابود میشه سکینه فاطی .