چرا رهبر انقلاب درگیری نظامی با آمریکا را محتمل نمی‌دانند؟

رهبر انقلاب اسلامی در سخنانی احتمال درگیری نظامی با آمریکا را بعید دانستند و در صورت هرگونه درگیری نیز «ضربه محکم سخت» را در توصیف پاسخ ایران به کار بردند.

چرا رهبر انقلاب درگیری نظامی با آمریکا را محتمل نمی‌دانند؟

از سوی دیگر اقدام به حمله نظامی می‌تواند پایگاه‌ها و نظامیان آمریکایی در منطقه را در تیررس ایران قرار دهد. ایران بر اساس این دکترین که اگر جنگی علیه ایران رقم بخورد، «مادر همه جنگها» خواهد بود، گستره جنگ را به پایگاه‌های آمریکا در منطقه تسری خواهد داد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دو روز قبل ایران را تهدید کرد که اگر با آمریکا به توافق جدید دست نیابد، بمباران می‌شود.

آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنانی که می‌تواند واکنشی به این اظهارات ترامپ باشد در عید فطر تاکید کردند: «تهدید می‌کنند شرارت خواهند کرد. اما اینکه شرارتی انجام بگیرد، ما خیلی اطمینان نداریم. احتمال زیاد نمی‌دهیم از بیرون شرارتی انجام بگیرد. اما اگر از بیرون شرارتی انجام بگیرد ضربه محکم سختی خواهند خورد.»

آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه تصریح کردند: «اگر هم به فکر فتنه در داخل کشور باشند جواب‌شان را خود ملت ایران خواهد داد. چنانچه در گذشته دادند.»

پیشتر هم حضرت آیت الله خامنه‌ای در سخنرانی نوروزی در حسینیه امام خمینی گفته بودند: «ما هیچ وقت شروع کننده درگیری نبودیم، اما اگر کسی شروع کند بداند که سیلی‌های سختی خواهد خورد.»

در این راستا، علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب نیز در گفت و گوی ویژه خبری با اشاره به نامه ترامپ گفت: محتوای نامه ترامپ همین صحبت‌هایی است که ترامپ بیان می‌کند. در امور دیپلماتیک مرسوم نیست که محتوای نامه‌ها علنی شود، اما در کل همان حرف‌هایی است که مدام بر زبان می‌آورد. علت اینکه رهبر انقلاب هم فرمودند که ما احتمال درگیری نمی‌دهیم این است که ترامپ فرد تاجری است و می‌داند این خطا چقدر برایش هزینه دارد، اما فرماندهان نظامی ما در آمادگی کامل هستند. اما این حمله هیچ نفعی برای آمریکا نیز ندارد، زیرا هرچقدر در منطقه هزینه جنگ پرداختند صرفا خسارت دیدند. مگر اینکه ترامپ بخواهد بر سر جان نظامیان خود قمار کند.

او ادامه داد: البته مرام ایران این نیست که به دنبال جنگ طلبی باشد. ترامپ گفته است که به دنبال صلح است در حالی که حرف از جنگ می‌زند. یا آمریکا می‌خواهد بر سر مسائل اقتصادی کار کند که می‌تواند به نفع هر دو کشور باشد، اما اگر به سمت جنگ برود برای خودش نیز هزینه دارد. مساله هسته‌ای ایران نیز پذیرفته شده است که تابع قوانین آژانس است. حتی پروتکل الحاقی را نیز پذیرفتیم که همین ترامپ آن را برهم زد.

وی تأکید کرد: آمریکایی‌ها در رابطه با مسئله هسته‌ای ایران حرف بی حساب می‌زنند. فتوای رهبری این است که ما به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم. ایران به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رود مگر اینکه آمریکا ما را مجبور کند طور دیگر تصمیم بگیریم.

عباس عراقچی وزیر خارجه ایران نیز در گفت‌و‌گو با المسیره یمن گفت: تهران به هیچ وجه زیر بار تهدید نخواهد رفت و به احدی اجازه نمی‌دهیم که با زبان زور با ما صحبت کند. دشمنان از این تهدیداتشان پشیمان خواهند شد.

سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه مراسم نماز عید فطر در خصوص زبان تهدید دشمنان علیه ملت ایران، گفت: این تکرار یک عادت شکست وار برای دشمنان است [و نشان می‌دهد]که از حوادث ۴۵-۴۶ سال گذشته درس عبرت نگرفتند.

همچنین، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس به زبان انگلیسی و در واکنش به تهدید ترامپ به بمباران ایران نوشت: تهدید صریح ایران به بمباران توسط رئیس یک کشور به مثابه تقابل آشکار با ذات و جوهره صلح و امنیت بین‌المللی است.

وی افزود: چنین تهدیدی نقض فاحش منشور ملل متحد و پشت‌پا زدن به رژیم پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. خشونت، خشونت می‌آورد و صلح، صلح می‌آفریند. ایالات متحده می‌تواند انتخاب کند، همراه با آثار و تبعاتش...

در اقدامی دیگر، با توجه به شرارت‌های مستمر رژیم صهیونیستی برای ایجاد ناامنی در منطقه و نیز تهدیدات رئیس‌جمهور آمریکا، صبح روز دوشنبه سرپرست سفارت سوئیس (در غیاب سفیر) در ظرفیت حافظ منافع آمریکا توسط عیسی کاملی مدیر کل آمریکای وزارت امور خارجه به وزارت خارجه فراخوانده شد.

مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه در این جلسه ضمن محکوم‌کردن و رد اظهارات تنش‌زا و خلاف حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، یادداشت رسمی هشدار ایران در قبال هرگونه شرارت و عزم جمهوری اسلامی ایران برای واکنش قاطع و فوری بِه هر تهدیدی را به وی ابلاغ کرد.

سرپرست سفارت سوئیس اطمینان داد که مراتب را بلافاصله به دولت آمریکا منتقل خواهد کرد.

سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوا و فضا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه مراسم نماز عید فطر، گفت: آمریکایی‌ها در منطقه حداقل در اطراف ایران ۱۰ پایگاه دارند که بالغ بر ۵۰ هزار نفر نیرو دارد. این به معنای نشستن آنها در اتاق شیشه‌ای است.

وی افزود: کسی که در اتاق شیشه‌ای می‌نشیند، سمت کسی سنگ پرانی نمی‌کند.

بر اساس واکنش مقامات ایران، تهدید آمریکا به حمله نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران می‌تواند تبعات خطرناکی برای آمریکا به دنبال داشته باشد. اولین اقدام محتمل ایران، تغییر در دکترین هسته‌ای است. سردار حق‌طلب، فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هسته‌ای در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ در واکنش به تهدید حمله نظامی رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران گفته بود: اگر رژیم جعلی صهیونیستی بخواهد از تهدید حمله کردن به مراکز هسته‌ای کشورمان برای تحت فشار قرار دادن ایران استفاده ابزاری کند، تجدید نظر در دکترین و سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته محتمل و قابل تصور می‌باشد.

از سوی دیگر اقدام به حمله نظامی می‌تواند پایگاه‌ها و نظامیان آمریکایی در منطقه را در تیررس ایران قرار دهد. ایران بر اساس این دکترین که اگر جنگی علیه ایران رقم بخورد، «مادر همه جنگها» خواهد بود، گستره جنگ را به پایگاه‌های آمریکا در منطقه تسری خواهد داد.

از سوی دیگر تغییر در دکترین هسته‌ای ایران، باعث دومینوی مسابقه هسته‌ای در منطقه خواهد شد و متضرر اصلی آن آمریکا و اسرائیل هستند و توازن قوای هسته‌ای به ضرر رژیم صهیونیستی رقم خواهد خورد. اگر به این موضوع از منظر «تهدید هستی شناختی» اعراب برای اسرائیل نگاه کنیم، تبعات وحشتناک هسته‌ای شدن کشور‌های منطقه برای رژیم صهیونیستی مشخص خواهد شد.

همچنین بی ثباتی منطقه، آمریکا را بیشتر در باتلاق جنگ‌های منطقه خواهد کشاند؛ موضوعی که بیشتر به نفع چین و روسیه خواهد بود و سیاست مهار چین را دچار تزلزل خواهد کرد.

منبع: تابناک
شبکه‌های اجتماعی