شما نظر بدهید
۴ سناریو درباره آینده مذاکرات ایران و آمریکا / از بازگشایی سفارتخانهها، تا بازگشت به جبهههای جنگ
در "شنبه سرنوشتساز"، ایران و آمریکا گامی هرچند کوچک برای کاهش تنش برداشتند. اما همین گام کوچک، طوفانی در بازارها ایجاد کرد.

حکایت تهران و واشنگتن، حکایت همان بازی مشهوری است که در گیم تئوری (نظریه بازیها) علمای علم سیاست بسیار به آن استناد میکنند. در این بازی، دو جوان بر سر دختری وارد چالش میشوند و قرار میگذارند هر یک سوار بر اتومبیلی با سرعت به سمت دیگری حرکت کند. هریک زودتر کنار رفت، دختر نصیب دیگری میشود.
نظریه بازیها میگوید، عقل حکم میکند که در لحظه برخورد، هردو جوان اتومبیل را از ترس تصادفی واقعی کنار میکشند تا جان خود را برای آن دختر از دست ندهند.
حالا ایران و آمریکا درست در لحظه برخورد، هردو تصمیم گرفتهاند فرمان را به سمت دیگری بچرخانند. مدعیان فشار حداکثری، حالا به مذاکره غیرمستقیم ایران تن میدهند و وزیر خارجه ایران هم برخلاف پیشبینیها حاضر شده با فرستاده دونالد ترامپ دیدار مستقیم کند تا حرف پرزیدنت موطلایی آمریکا زمین نماند!
البته تنها توافق عراقچی و ویتکاف در عمان، فعلا ادامه مذاکرات در شنبهای دیگر بوده، اما از همین توافق حداقلی هم چنین برمیآید که مواضع دوطرف چنان تند نبوده که ناامیدی مطلق از ادامه گفتگو به بار آورد.
از جزئیات مذاکرات چه میدانیم؟
درباره جزئیات گفتگوها فعلا خبر زیادی در دست نداریم. خبرهای رسمی به واژههای کلیشهای "مثبت و سازنده" محدود شده اما رسانهها، ادعاهایی درباره گفتگوهای مکتوب مطرح میکنند.
مثلا وال استریت ژورنال نوشته است: "به گفته مقامات ایرانی و عرب، مقامهای ایرانی گفتهاند که خواهان کاهش سریع تحریمهای آمریکا هستند و این کاهش باید بخشی از یک توافق باشد. آنها همچنین خواستار دسترسی به میلیاردها دلار دارایی مسدودشده در خارج و پایان فشارهای آمریکا بر خریداران نفت ایران در چین به عنوان بخشی از کاهش گستردهتر محدودیتها هستند. بنا به گفته مقامات ایرانی و اروپاییانی که با آنها گفتگو کردهاند، در ازای آن، ایران آماده است تا به همان سطح از غنیسازی اورانیوم بازگردد که در توافق سال ۲۰۱۵ تعیین شده بود؛ توافقی که ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود آمریکا را از آن خارج کرد."
اگر این گمانهزنی درست باشد، ترامپ عملا پذیرفته به برجام بازگردد، بیآنکه دیگر نامی از آن توافق در یادها مانده باشد.
پاسخ به ۱۰ سوال درباره مذاکرات عمان
حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان هم مدعی شده است: طبق خبر موثق که به کیهان رسیده، محتوای پیشنهادی ویتکاف، فرستادۀ ترامپ، در آغاز مذاکرات غیرمستقیم در مسقط، با فضاسازی رسانهای گسترده و ادعاهای برخی مقامهای آمریکایی تفاوتی آشکار دارد. در پیشنویسی که ویتکاف به عراقچی ارائه داده، هیچ اشارهای به مواردی چون برچیدن تاسیسات هستهای یا تهدید نظامی دیده نمیشود؛ تمرکز تنها بر اطمینان از غیرتسلیحاتیبودن فعالیتهای هستهای ایران است.
همین موضوع صهیونیستها را نگران کرده و تندروها در واشنگتن را واداشته با انتقاد از مذاکرهکننده آمریکایی، یادآوری کنند که دلال املاک، تجربه دیپلماتیک کافی برای آنکه از پس عباس عراقچی بربیاد، ندارد.
حالا چه خواهد شد؟
فعلا تدبیر مذاکرات عمان باعث شده بازارها در ایران آرام بگیرد، خطر جنگ کم شده و مسیر دیپلماسی احیا شود.
اما برای آنکه بدانیم در بلندمدت چه خواهد شد، دستکم چهار سناریو متصور است؛ سناریوهایی از خیلی خوشبینانه تا خیلی بدبینانه: از احیای رابطه تا جنگ!
سناریوی خیلی خوشبینانه: براساس این سناریو، ایران و آمریکا در حل و فصل اختلافاتشان چنان پیش خواهند رفت که کم کم زمینه بازگشایی سفارتخانهها فراهم شده و رابطه احیا خواهد شد. موافقان این سناریو معتقدند دونالد ترامپ و رفیق مذاکرهکنندهاش ویتکاف، تاجرانی هستند که برخلاف دیگر سیاستمداران آمریکایی، تضاد ایدئولوژیک و بنیادین با انقلاب اسلامی ندارند و تنها دغدغه کسب ثروت بیشتر دارند. همین میتواند آنها را تا سرحد ارتباط موثر با ایران و سرمایهگذاریهای مشترک پیش ببرد.
سناریوی خوشبینانه: در دومین سناریو اما توافقات تداوم خواهد داشت، اما نه آنقدر که سفارتخانهها باز شود. موافقان این سناریو میگویند، هزینههای جنگ و حتی تحریم برای دو طرف چنان بالاست که تن به توافقات موقت اما پی در پی خواهند داد تا بدون جنگ و تشدید تنش، اوضاع را آرام کنند. این شاید چیزی شبیه به برجام باشد که اینبار توافقی یک به یک است، نه یک در برابر ۱+۵.
سناریوی بدبینانه: اما بدبینها به مذاکرات معتقدند با ورود دوطرف به جزئیات مذاکرات، به خصوص جزئیات فنی، حصول توافق سخت خواهد شد. به گمان این دسته از تحلیلگران، اسرائیل و تندروهای ایرانی و آمریکایی ن۷واهند گذاشت مسیر مذاکرات هموار بماند. به همین خاطر با وجود پیشرفت اولیه گفتگوها، بهزودی این مسیر با دستاندازهای جدی مواجه خواهد شد و در نهایت به توافقی عملیاتی نخواهد انجامید.
سناریوی خیلی بدبینانه: این بدبینیها در نوع حاد خود به سناریوی چهارم میرسد که بازگشت به نقطه رویارویی نظامی است. موافقان این سناریو با اشاره به پیشینه مواجهه ایران و آمریکا، میگویند انباشت کینه و بدبینی نیان دو طرف، خیلی زود سرنوشت توافقات اولیه میان ایران و آمریکا را به سرنوشت آتش بس غزه دچار خواهد کرد. همان وضعیتی که صلحچند هفتهای به دور تازهای از جنگ انجامید. این دسته از تحلیلگران معتقدند، دو طرف بهزودی به نقطه تنش نظامی که فعلا از آن فاصله گرفته اند، بازخواهند گشت.
برای پیشبینی قطعی عجله نکنید
آنچه فعلا مشخص است، ایران و آمریکا هیچیک قصد جنگ ندارند. همچنین معلوم است آمریکا قصد ندارد سناریوی اسرائیل برای لیبی سازی ایران را پیش ببرد.
با این حال بعید است واشنگتن حاضر باشد تن به برجامی دیگر دهد. دونالد ترامپ میخواهد به توافقی سرسختانهتر برسد که ترمز جنگطلبان صهیونیست کشیده شود. اما آیا ایران به چنین تعهداتی تن خواهد داد؟
فعلا برای پیشبینی فرجام مذاکرات زود است. اوضاع بازار البته نشان میدهد کفه ترازو به سمت خوشبینی سنگینتر است اما کیست که نداند قیمت دلار و طلا حالا بیش از هر زمان دیگری بند حرفهای رئیسجمهور آمریکاست که این روزها بالاخره به خواستهاش رسیده و توانسته با ایران مذاکره کند. مذاکرهای که در دولت نخست او چهار سال از وی دریغ شد اما سرانجام او توانسته مدل خود در حل و فصل پرونده هستهای ایران را پیش ببرد.
اینها که گفتی یعنی بازگشایی سفارتخانه ها و یا جبهه های جنگ بستگی به عمل تندروهای بیسواد و بی سیاست داخل ایران دارد. مثل حسین شریعتمداری و امثالهم. در ضمن اگر جنگی صورت بگیرد کشور به ماقبل تاریخ باز خواهد گشت.( قابل توجه تندروهای بی منطق)
تند رو کجا بود اینا که می بینی در ظاهر تندرو هستند اما تمامشان کاسب فلاکت مردم هستند عاشق دلار وسکه و شمش طلا هستند
نه سفارتخانه ای باز میشود و هیچ فردی به جبهه میرود. توی دنیایی که پهپاد و بمب هوشمند است دیگه کدام جبهه؟
شاید در کوچه و خیابان های شهر و روستا با ستون پنجم هایی به نام افغانها بجنگیم.
تندرو ها جز بازیچه هزاردستان نیستند.اگر اراده توافق با امریکا را حتی به حقیرانه ترین شکل بکند ,این تندروها ان را به مثابه یک عنایت اسمانی رنگ امیزی خواهند کرد.تندروها هویت مستقلی ندارند و در واقعی نوعی چماقدار اربابشان هستند.
روزی که نخست وزیر ژاپن پیام آوزد برای انجام مذاکره ایران وامریکا اگر مذاکرات از سر گرفته شده بود مثل حالا ،مگر حالا چه فرق کرده ، آن زمان سردار سلیمانی هنوز زنده بود ،هواپیمای مسافر بری اکراینی در ایران ساقط نمیشد وغزه وحماس وحزب الله سوریه وسایر گروههای مقاومت به این وضع دچار نمیشدن و از همه مهمتر مردم ایران و کشور در این مدت متحمل هزینه های سنگین وکمر شکن تحریم و سود جویی کاسبان تحریم نمیشدن وکشور در مسیر توسعه و رفاه پیش میرفت،ولی افسوس که او هرگز نگاه ما نمیخواند
حکم به ظاهر نمی توان کرد . تحلیل ها و سناریونویسی در حد مطبوعات باقی می ماند . آمریکا فقط و فقط می خواهد با روش مذاکره نفوذ و ضربات به ایران را کاری تر و عمیق تر کند .
این همه التماس آمریکایی ها برای مذاکره از زمان پیام آوری نخست وزیر ژاپن تا الان حیله گری و مکر برای شکستن ایران است . هر چه قدر ما وا بدهیم و فریفته آمریکایی ها شویم هزینه های سنگین تری را متحمل خواهیم شد . آمریکا را جز این نمی توان تفسیر کرد .
اون زمان هم داده ها رو دادند و ستانده ای جز مکانیسم ماشه و اسنپ بک و ساسپند رو ارمغان نیاوردند
این بار فقط فرقی که کرد با تحلیل های غیر واقعی و دروغ های بزرگ و گروگان گرفتن بیشتر معیشت مردم ، اذهان مردم رو در دست گرفتند تا به مرحله آخر بازی مرگ ببرند
اوضاع خطری است. به پیچ خطرناک رسیده ایم. باید مملکت را از این دره عمیق و پیچ خطرناک به سلامت عبور داد.
در نهایت سفارتخانه ها باز میشود چون به نفع هر دو طرف هست
ترامپ ملعون اول( دانه پاشیده) رو زمین ایران جذب شدروش اول ترامپ تمام نیروهای مقاومت ایران در ذهنشان از ایران (سرد )میشن و دیگه هم هرکاری کنید دیگه بهتون گوش نمیدن دوم میخواد ادامه دار بشه کمی تا تمام کشورها قدرت آمریکا را حس کنند و به آمریکا چشم بگن اگه ایران مجبور بشه دوست هم بشه تمام اونهایی که طرفداری ومدافع ایران بودند به ایران ناسزا میگن که این همه جنگ آخرش دوستی بس همون اول دوست میشدین تا این همه مردم غزه نمیمردند. .ودرآخرانداختن ایران در تور یا همان قفس روش قمار بازی ترامپ
شاید از نظر حضرات حکام ترامپ ملعون باشد اما قطع یقین ترامپ از نظر مردم ایران ملعون نیست
مگه این پوتین و آقازاده ها اجازه می دهند کشور پیشرفت کند!؟
پیش بینی می شود دست اندازهای حصول توافق بین آمریکا و حکومت ایران از شنبه هفته آینده ۱۹ آوریل که چارچوب کلی گفتگوها و ورود به جزئیات آن آغاز می شود بیشتر رخ بنماید و خود را نشان دهد و حصول توافق بستگی به انعطاف طرفین مذاکره به ویژه ایفای نقش نرمش قهرمانانه از سوی حکومت ایران دارد. به هر حال این توافق هر چه باشد و هر چه نام گذاری شود توافقی دائمی بین ایالات متحده آمریکا و حکومت ایران نخواهد بود و توافقی خواهد بود که فقط در دولت ترامپ ضمانت اجرایی و قابلیت اجرا خواهد داشت و پس از دولت ترامپ به تدریج شروع به نقض شدن خواهد کرد و به سرنوشت برجام ۲۰۱۵ دچار خواهد شد که به غیر از نام پوسته ای از آن باقی نمانده است! اصولا توافقی که بدون قصد و رضا طرفین یا یکی از طرفین و از روی تهدید و ارعاب و ناچاری و جهت دفع موقت شر شکل بگیرد در عمل دوام چندانی نخواهد داشت و نقض خواهد شد. تنها راه حل شدن مشکلات اساسی و ریشه ای و دائمی بین ایالات متحده آمریکا و حکومت ایران تغییر نظام سیاسی در ایران است و راه حل دیگری ندارد.
ای کاش دوره بایدن ویا طرفهای اروپایی مذاکرات سازنده انجام میگرفت
ترامپ نتانیاهو به حکومت ایران هیچ اطمینانی ندارن
آنها باتوافق ودادن چند امتیاز درپی خلع وانتقال مواد انباشته شده ایران هستن تا درصورت حمله نظامی ایران اقدام به سلاح هسته ای نکند
ترامپ هیچ ارزشی برای امضا وتعهدات بین المللی قائل نیست ترامپ باید در هراس ساخت سلاح هسته ای ایران بماند تا جرات حمله همه جانبه نکند
تجربه بد اکراین و ليبی نکنید
هرگونه مذاکره را به دوران بعد از ترامپ موکول کنید
امیدوارم فردی همانند اباما دوره بعدی رئیس جمهور آمریکا شود و درایران افراد پوک مغز ترسو کنار برن ویک توافق جدی کامل با دوام با آمریکا صورت پذیرد
به قول دوستتان
آن....رالولوبرد
آخرین فرصت را از دست دادن بخاطر تندروهای فاشسیم پایداریچی و کاسبان تحریمها یک حماقت است کیهان باید پاسخگوی زمین های دماوند باشد
مثل را بطه گرگ وگوسفند هست درست نخواهدشد
دوباره سناریو سازی های بچه گانه شروع شد ، خاک بر سر اون کارشناسی که نمی داند استراتژی صهیونیست مبنایی و آخرالزمانی است و موجودیت خود را در نبود ایران میداند و به کمتر از نابودی ایران راضی نخواهد شد ، همانطور که سوریه و لیبی را نابود کردند
چند بار کتاب بی شعوری را بخوانی بد نیست
درسته..
حاجی فعلا که در بین خودمان میخواهند ایران وایرانی نابود بشه نه آنها
نتیجه نهایی این می شود : با توجه به سمبه پرزور کاسبان تحریم و دوستان روسیه و چین ، طرف ایرانی مذاکرات را طوری پیش می برد که نهایتا به نفع این 2 طیف مذکور شود.
پیش از این
دستاوردهای این رویکرد را به عنوان شروع یک زندگی بهتر و آرامش و آسایش و رفاه اجتماعی بلند مدت
تمام کشورها برای رسیدن به آنچه گفته شد نیاز به قدرت و ثروت دارند و بدون شک نباید فراموش کرد دستاوردهای علمی و کاربردی نتیجه این رویکرد ((گفتگو ایران و آمریکا)) را به مردم اطلاع رسانی کنید تا فرصت استثنایی که بوجود آمده از طریق دشمنان سرزمین ایران کمرنگ یا بی اهمیت جلوه داده نشود
دستاوردها
ما توانستیم سایه جنگ ،تحریم ، اختلاف افکنی داخلی و داروهای کمیاب ارزش پول و انزوای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و جهانی ایران و راه حل رفع این موارد را خوب پیش ببریم
مردم باید متوجه باشند ما خدا را داریم و تواناییهای منحصر به فرد خودمان را داریم که دشمنان باید از این سرزمین بترسند
یک آبی به سر و صورتت بزن
اونی که این متن رو نوشت بلاک کن
چرا میگفتند مذاکره نمی کنیم حالا چه پاسخی به ملت دارند ملتی که اطراف آنان هستند همان 10%
بااین توافق همان ۱۰درصدراهم دارن ازدست میدن
فقط جلوی تندروهای لجباز بی تدبیر و بی خرد رابگیرید، همه چیز به خوبی وصلح آمیز پیش می رود ،امان از نفهمی
خیلی دلت خوشه
اینقدر تندروها تو ایران بزرگشون نکنید مگر اینها کی هستن جز یه مشت آدم بیسواد اینبار اگر بخواهند مثل دوره روحانی کفن بپوشن مطمعا باشین ملت بزرگ وآزاده ایران زیر پا لهشون میکنن
این آخرین فرصت است
چقدر زود دیر می شود.
کاسبان تحریم وجنگ طلبان ۴درصدی تمام سعی خود را برای برهم زدن مذاکره به نفع مردم می کنند. تدبیر برای حذف این گروه متوهم دانایی وقدرت وجنگ طلب از سپهر سیاسی واجرایی کشور لازم است
انشالله که طرفین درجهت صلح و آرامش جهان ومنطقه ومردم عزیز ایران به توافقی عادلانه برسند ضمنا اگه تندروهای کاسب تحریم طرفین بخواهند مانع توافق شوند مطمئن باشند مردم حقیقی جواب اون دسته مفت خور که دارن خون مردمو میمکند رو خواهند داد به هر مدلی شده با خاک انداز جارو خواهند شد وسلام
آقای دکتر عباس عراقچی و تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در مذاکرات با طرف آمریکایی باید به یک موضوع مهم توجه کافی نمایند و آن اینست اگر در توافق جدید مانند برجام قرار است سطح غنی سازی اورانیوم در ایران به ۳/۶۷% کاهش پیدا نماید و استفاده از سانتریفیوژ های پیشرفته برای غنی سازی اورانیوم محدود یا ممنوع گردد ذخایر ارزشمند و حیاتی اورانیوم ۲۰ و ۶۰ درصدی ایران به عنوان تاوان ۹ تا ۱۰ سال نقض برجام از سوی شرکای غربی برجام و تاوان جبران بخش کوچکی از خسارت ۷ سال خروج آمریکا از برجام در ایران حفظ و نگهداری شود و به خارج از کشور فرستاده نشده یا رقیق نشود. اگر اینطور نشود جز تحمیل خسارات سنگین به بیت المال ایرانیان و اتلاف وقت و انرژی دانشمندان هسته ای ایران اقدام دیگری صورت نگرفته است.
به نظرم سناریوی خوشبینانه و تا حدودی بدبینانه محتملتر است.خیلی خوشبینانه و خیلی بدبینانه امکانپذیر نیست.
توافق کوتاه مدت خواهدشد،ولی اصل ماجرا حجم زیادورودناوهای هواپیامبروجنگندهای b2_b52وزیردریایی هسته ای وغیرو گواه ،جنگ بزرگ خواهدبود،چون توپیشگویی معتبر فعلی وقدیمی هست ،علت آن کشته واسیرشدن آمریکاییان در طوفان حماس هست🔥🔥🔥🔥🔥🔥
باشه و قبلش از معصومه تعهد محضری بگیرد که دوباره از دیوار سفارت نکشه بالا که کاسه و کوزه ها رو دوباره بشکنه.
آمریکا ذاتا" زور گوست اما شرایط فعلی آن بدلیل بدهیهای سر سام آور و رشد اقتصادی چین بسیار نا امید کننده است بهمین دلیل است که ناچار به وضع تعرفه های بالا برای واردات از کشورهای همپیمانش شده است . از طریق مذاکره با ایران اولا" میخواهد به چین ضربه بزند ثانیا" ایران را تاحدی مهار کند زیرا دشمنی با ایران برای امریکا هزینه های سنگینی را تا به حا داشته است که البته در صدموفقیت این مذاکرات بسیار پایین است .
سلام وعرض ادب خدمت ملت شریف ایران
دوستان تا حالا به بله برون عروسی دعوت شدین. متوجه شدین قبل از این جلسه 2 تا خانواده شرط و شروط گذاشتن و بعد میان شمارو دعوت میکنن که یعنی بگن همین توافقه . بعد داستان یه چیز دیگه است.
حالا گوش کنید به این چند نکته
1-تیم مذاکره کننده برای این مسئله ی ریشه دار و مهم بین المللی بین ایران و آمریکا شده -----عمو عباس عراقچی و یه دلال املاکآمریکایی. به نظرتون خنده دار نیست.
2- سکوت اروپا چه معنایی داره .به نظرتون انگلیس شریک آمرکا تو این سناریوی جدید نیست؟ البته که هست.
فرانسه.آلمان.روسیه.چین. عربستان.قطر.و.....چرا لال مونی گرفتن.
چون میدونن این یک نمایش برای گرفتن باج بزرگ از ایرانه
3-نمایش رفتن دلال آمریکا پیش پوتین لازم بوده؟مگر آمریکا منتظر نظرات پوتین میمونه؟این خنده داره
4-موضوع هسته ای از سال1967 و قبول(npt)منع گسترش سلاح هسته ای توسط ایران مورد قبول واقع شده و طبق قوانیین بین الملل و آژانس انرژی اتمی ایران حق داشتن بمب هسته ای را از خودسلب کرده. به نظر شما در شورای امنیت این موضوع به صراحت و سادگی قابل حل نیست؟
معلومه که موضوع برنامه هسته ای نیست..
5-به نظر شما آمریکا بودجه جنگ با افقانستان. و عراق و کمک به اوکراین و ...و ....را از کجا میا ره ؟ خوب معلومه با قلدری و ترساندن و غارت منابع کشورهای دیگه .الآن آمریکا هزینه کمک کردن به اسرائیل در برابر حمله 7 اکتبر و هزینه خسارت یمن. و هزینه اشغال سوریه و فرار بشار اسد و را از چشم نیروهای نیابتی ایران میدونه و به همین دلیل لشکر کشی نظامی به خلیج فارس و محافظت از کل منابع دنیا(آمریکا این را تبلیغ کرده که من محافظ منبع انرژی خاورمیانه هستم)را از کی مطالبه میکنه. خوب فکر کنید چه کشوری بهتر از ایران ثروتمند. که میتواند به راحتی تمام بودجه و خسارت های آمریکا رو پرداخت کنه .
6 دوستان عزیز یه مقدار عاقلانه فکر کنید. ببینید ایران برای آمریکا و کسب درآمد برای اروپا بهترینه . چون با ایران هراسی کل منطقه از آمریکا و اروپا و چین و روسیه هر ساله تسلیحات میخرن. مشاوره نظامی هزینه داره برای کشورهای عربی منطقه و. اعراب راحت نفت به قیمت اصلی میفروشن ما هستیم که تا یک سوم قیمت اون هم بدون پول نقد از طرف خریدار مجبوریم نفت با کالا تهاتر کنیم...
پس این که با ایران توافق کنند و باج بگیرن محتمل است.
در خاتمه امیدوارم در آینده ملت شریف ایران به ایرانی بودن و پول ملی افتخار کنند.
اگر در راه وطنم ایران کشته شوم برایم سربلندی بیشتری خواهد داشت
من موافق جنگ نیستم .اما موافق باج دادن به هیچ کشوری هم نیستم.
ما باید هوشمندانه و با شرافت و احترام متقابل با کل دنیا حتی آمریکا و .....دست دوستی بدهیم . یا علی .به امید سلامتی و شادیه همه عزیزان وطنم-------ایران-----
چون طرفین به هم اعتماد ندارند و امریکااز موضع بالا صحبت و زور بیشتری برخوردار است برای راستی آزمایی باید توافقات مرحله به مرحله از توافقات کوچک شروع شود و ادامه یابد. اول از همه راستی آزمایی سلاح خستهای که ربطی به غنی سازی ۶۰ در صدی ندارد و در مقابل کاهش بخشی از تحریمهای ثانویه .
سپس مثلا از ۶۰ درصد به پنجاهدر یک دوره مثلا ۶ ماهه و بهمین ترتیب و یا در منطقه توافقات مرحله برای کاهش آلام فلسطینی ها و از ان طرف ارامش در سرزمین های اشعالی و همکاری در ایجاد دو کشوری در فلسطینو در مقابل کاهش تحریمها و بهمین ترتیب در مسایل دیگر
کی اتفاق افتاده مدیر روزنامه کیهان موافق اقدامی باشد همیشه نامیدی و یاس را تزریق میکند و خود را عقل کل می پندارد.
چیزی که ما دیدیم ترامپ گفت ایران سلاح هسته ای نداشته باشه تمام گفتند ملت ایران ملت باسواد فهیم دوست دارم همیه ملت ایران بهترین ها را داشته باشند چیزی بهتر از این
ما مردم ایران خواستار بازگشایی سفارت آمریکا در ایران هستیم.احترام به قوانین نشانه بارز یک مومن
اگر تندروها وآقازاده ها وکاسبان تحریم بزارند ولی دکتر پزشکیان می توند جلو اینا مثل یک شیرجلو اینا به ایستد چون مردم با او هستند
تحت هرشرایطی ترامپ را به تهران دعوت کنید تا مشکلات کشور منطقه جهان همگی حل شود
به جای اینکه آمریکا که کشوره اوله جهانه به ایران بیاید بر عکس کشوره آخر جهان افغانستانی داخله ایرانه ت بخوان آخر ه حدیث را
خالبافان همچنان مشغول کارند.....در همین ایام مذاکرات آمریکا در چندین موارد ایران رو تحریم کرد.هنوز چک های برجام نقد نشده...دنبال چی میگردید.... عوامل افزایش قیمت دلار و سکه و....در داخل باید جستجو کرد.... ترامپ مذاکره فقط برای وجه داخلی خودش میخواد.در آینده خواهد دید نه تنها هیچ تحریمی برداشته نخواهد شد. بلکه افزایش هم خواهد داشت.
جناب خاکزاد کاسب تحریم میترسی دلار سکه طلا بشکنه ضرر کنی کارت فقط فقیر کردن مردم بیچارست دلال
درودبرشما. سناریوی دوم محتمل تر است. اگر درهردوطرف انگیزه برای کنترل تندروها باشدوجنگ طلبی از گفتمان سیاستمداران حذف شود ، چه بسابه روابط سفارتخانه ای هم کشیده شود.
به داد مردم برسید بزارید توافق کنند مردیم از گرانی و بدبختی 46 سال تحریم برای چه ،ما چرا حق نداریم ماشین خوب سوار شویم ؟چه گناهی کرده ایم که این همه توان پس می دهیم ، سفر نمی توانیم بریم،میوه نمی توانیم بخریم،گوشت نمی توانیم بخریم ، حرفمان را به کی بزنیم ، مابه پزشکیان رای دادیم برای این کار به رای مردم احترام بزارید.بزارید ما هم چند روزی نفس بکشیم.
فقط دلار الکی پایین اومده. کدو کالا ارزون شده ساده لوح
داداش فکر کردی تحریم بردارن مثلا پراید ۳۰۰ملیونی باز میشه ۴ملیون فقیر همش فقیره دلار فکر کردی میارن به ما میدن نه عزیز اینقدر تو تحریم بودیم احداقل بعد توافق باید ۱۰سال بکوب کار کنیم تا کمی زندگی هامون شبیه قبل تحریم شه
خداروشکر که دو خط موازی گفتگو را آغاز کردند و در نهایت همدیگر را قطع نکردند و به یه خط مستقیم رسيدند و در مذاکرات بعدی دیگه دوگانه مستقیم و غیرمستقیم حساسیت و چالشی ایجاد نخواهد کرد!
سی است.سیاست. مخفف SAT .برای آنهایی که دم ازآن میزنند که بهترین ها هستیم که اگر نطق درهرموردی نکنند سکته ۱و۲و۳تمام.اماعقیده راچاشنی صحبت کردن بدنیست.بنده حقیر عقیده دارم که زمان و مکان درهرشرایطی وافرادوقضاوت در هر جرمی هم حتی زمان و مکان وفرد هم تأثیر داردپس بایدبسنجیم صحبت مان راتاسنجیده شده مکتوب کنیم.الان ایران درسال ۵۷است.ونه درسال ۶۷است.ونه درسال و۷۷و۸۷و۹۷.است.دیگرآنهایی که ازسیاست الفبای آنرافقط میدانستند نیستندودیگر درکل چرخش۳۶۰درجه هست.مگربا۷۰کشوردردفاع مقدس در راس آنها آمریکا وشوروی وفرانسه وانگلیس نبودندآخربااین همه بدیهایی که اینقدرجوان ومال وعقب افتادگی ۵۰ساله درگیرنبودیم . اما کمکهای سعودی و عربهای منطقه اگرآمارواقعی باشد این عربهابودند که باصدام همکاری مخصوصاباپول هزینه سلاح صدام رامیدادند.وهرکشوری هم منافع خودرامی سنجدهدف ازاینکه گفتم آمریکا پول میگرفت سلاح میدادوفرستاده ای مک فارلین راسری به ایران فرستاده بود که کمک ایران کندوکارصدام راتمام کنداما به دلایلی توسط نفوذی هافاش شد.پس آمریکا رگیرباایران متحدشودودرسال ۱۴۰۴هستیم زمان و مکان واکثرافراد بدخواه کم شده اند .هیچ کشوری یاحتی جهان هم جلودارشان نخواهند بود.این حرف فقط تصمیم عاقلانه وجرات دارواقعی میخواهد ومی طلبدکه بتواند برشاخ گاوراگرفتن به دست نه پشت سرش ایستادن ولگدخوردن ونر بودن نه گاوماده شیردادن.درپایان مثل شکل نقشه ایران بودن بچه شیر که روزی بزرگ شیرشوی ورئیس گله شیر.موافقان تاییدکنیدلطفا.وخدایی وباوجدان داشتن چاپ کنید ممنون.
بنظرم روابط دوستی ایران و امریکا انقدر بیشتر میشه که سفارت که هیچ ما در کاخ سفید چند تا واحد خواهیم داشت و حسینیه هم برپا خواهیم کرد همان چیزی که تندروها قبلا میگفتن..اما با روابط دوستی نه با جنگ و تصاحب زوری....
امیدوارم مسولین ایرانی این بار تصمیم عاقلانه بگیرند و بعد از 46 سال مردم روی آرامش ببینند وگرنه این بار این مسولین هستند که روی آرامش نخواهند دید .
تکلیف نیابتی ها و مقاومت چی میشود
دشمنان قسم خورده داخلی وخارجی مانع دینداری وپیشرفت جوانان وقدرتمند شدن مملکت هستند و درتلاش هستند ایران را به سالهای قبل از انقلاب برگردانند وابستگی به غرب و به منجلاب کشاندند زن ومرد جز اهداف شوم آنها هستند.
با مدیریت روسیه و مشاوره چین به همت تندروهای داخلی و کاسبان تحریم احتمال صلح ایران و آمریکا تقریبا صفر است.
چراغ سبز آمریکا تو دور اول مذاکرات و کاهشی شدن قیمت ها نشون میده که ترامپ بازی بلد هست منتظر روزی باشید که آمریکا اعلام شکست مذاکرات بکنه اونوقت با شیب تندتری قیمت ها بالا بره هدف چی هست بالا رفتن فشار اجتماعی و نارضایتی
شک نکنید این یک دام برا جمهوری اسلامی هست
به زبان ساده می گویم
شاخ گاو را ول کرده و از شیرش استفاده کن مثل چین
چقدر خود تحقیر ها دلشون صابون زدن .
آمریکا آمریکاست هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد .مگر اینکه مثل سوریه شویم .
خبر فوری خیلی ذوق زده شده چخبره ،واقعا شما اصلاح طلب ها مردم چی فرض کردید.بدجام تعریف کردید چی شد جز خاک بر سری، اینم همونه شک نکنید
آن فردی که حسین شریعتمداری را بی منطق می داند اولا خودش منطق ندارد ،ثانیا جنگی هم نخواهد شد،ثالثا بیسواد و بی منطق پادوهای غربگدا و مرفهین بی درد هستند
خودت و اون شخص نفهم واقعی هستید و تا شما وجود دارید مردم روی خوش نمیبینند
به نظر بنده حکومت باید با دنیا صلح کند الان 46ساله ایران بیخود و بیجهت هزینه های ندانم کاری ی سری ها رو پرداخت میکند مردم واقعا خسته اند شما وضعیت اجتماعی اقتصادی و غیره رو ببینید در کنار این ندانم کاریها اغلب کشور های همسایه از موقعیت ایران استفاده کردند و کشورشان را توسعه دادند یعنی ما شدیم ی ضرر برای خودمون و ی فرصت برای دیگران
خسته ای بخواب
ما خوش بین به این مذاکرات هستیم ولی هرچی فکر میکنم نمیتونم قبول کنم که ترامپ داره با ایران راه میاد .سخته خیلی خیلی این راه بظاهر هموار نا همواره.از این میترسم که سرکار باشیم و وسط مذاکره ترامپ یهو بزنه زیر میز.ایشا.. که اینطور نشه.
معادله ای بس دشوار ؛ کشورهای غربی عصبی از پیشرفت های ایران! از سوی دیگر
ومردم کشور فلاکت زده و بدبخت، پیدا کنید پرتغال فروش را. !!!!,!!!!
حتی اگر ترامپ به نوعی برجام پیشین باز گردد باز امریکا را برنده تر از برجام روحانی کرده است:همه مزایای ناشی از این توافق را معطوف امریکا می کند و برای اروپا یک شرمندگی بزرگ جهانی باقی می گذارد!