حضور دومین ناو آمریکا در منطقه خاورمیانه/ فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، از آغاز مأموریت ناو کارل وینسون خبر داد

فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، سنتکام روز یکشنبه ۱۳ آوریل (۲۴ فروردین) از آغاز مأموریت ناو هواپیمابر یواس‌اس کارل وینسون خبر داد.

حضور دومین ناو آمریکا در منطقه خاورمیانه/ فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، از آغاز مأموریت ناو کارل وینسون خبر داد

سنتکام با همرسان کردن ویدئویی از پرواز یک جنگنده از روی این ناو در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس کارل وینسون (سی‌وی‌ان ۷۰) در محدودهٔ مسئولیت فرماندهی مرکزی آمریکا به شعار خود "Vis Per Mare" به معنی "قدرت از دریا" جامه عمل پوشانده است.»

این ویدئو که ساعاتی بعد از آغاز مذاکرات غیرمستقیم نمایندگان ایران و آمریکا در مسقط، پایتخت عمان منتشر شده، نشان می‌دهد که آمریکا همزمان تمایل به ادامه قدرت‌نمایی رزمی در منطقه دارد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پیشتر ایران را در صورت نپذیرفتن مذاکره برای توافق، به حمله نظامی نیز تهدید کرده بود.

افزایش حملات هوایی و تغییرات در معادلات امنیتی منطقه‌ای، آمریکا را به استقرار دومین ناو هواپیمابر خود در آب‌های استراتژیک منطقه واداشته است.

پیش از این، ناو هواپیمابر هری ترومن با بالا گرفتن تنش‌ها در منطقه، در دریای سرخ مستقر شده بود. پنتاگون روز یکم آوریل اعلام کرده بود که ناو هواپیمابر یواس‌اس کارل وینسون به خاورمیانه می‌رود و به ناو هری ترومن می‌پیوندد. این ناو در هفته‌های پیش از آن در اقیانوس‌های آرام و هند مستقر بوده است.

حضور ناو کارل وینسون در منطقه بخشی از برنامه نمایش قدرت دریایی آمریکا با هدف پشتیبانی از عملیات و تأمین بازدارندگی در برابر تهدیدات احتمالی است. در واقع این ناو هم برای مقابله عملیاتی با حوثی‌ها در صحنهٔ فعلی نبرد در دریای سرخ حضور دارد و هم در چهارچوب راهبرد گسترده‌تر آمریکا برای مهار نفوذ منطقه‌ای ایران.

ویژگی‌های ناو کارل وینسون

ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس کارل وینسون (USS Carl Vinson) با شماره بدنه سی‌وی‌ان ۷۰، یکی از ناوهای کلاس نیمیتز نیروی دریایی ایالات متحده است.

ناوهای این کلاس، از جمله پیشرفته‌ترین ناوهای هواپیمابر جهان به‌شمار می‌روند. آن‌ها با پیشرانه هسته‌ای کار می‌کنند، دارای ظرفیت حمل بیش از ۶۰ فروند هواگرد هستند و می‌توانند بیش از ۵ هزار پرسنل را در خود جای دهند. این ویژگی‌ها به آن‌ها امکان می‌دهد عملیاتی بلندمدت در آب‌های دوردست را بدون نیاز به سوخت‌گیری انجام دهند.

ناو کارل وینسون که در دسامبر ۱۹۸۲ به آب انداخته شد، توانایی میزبانی از انواع هواپیماهای جنگی از جمله جنگنده‌های F/A-18E/F Super Hornet، هواپیماهای هشدار زودهنگام E-2C Hawkeye و بالگردهای «ام‌اچ-۶۰ سی‌هاوک» را دارد.

همچنین، ناو کارل وینسون از جمله نخستین ناوهایی بود که جنگنده‌های نسل پنجمی «اف-۳۵ سی لایتنینگ-۲» را به‌کار گرفت.

منبع: یورو نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس
    1

    برای مذاکره صلح آمیزه

  • ناشناس
    3

    برادران حوثی سریع غرقش کنید مثل ناو ترومن !!!!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      ترومن رو دارند تعمیر می کنند
      یک موقعی کسی به مخیله ش عبور نمیکرد
      که به امریکا و ضرابخانه مرگش نگاه چپ بکنه
      الآن زرت زرت روزانه هواپیماش سقوط میکنه
      ناوهاش هم چسب زخمی شدند

  • ناشناس
    3

    امیدوارم که این ناو آمریکا با همه سرنشینان هواپیما به قعر دریا برود انشاالله زنده باید یمن قهرمان

    نظرات شما -
    • بهلول
      0

      حکومت کوتاه امده توهم کوتاه بیاخوبیت نداره