مروری بر تاریخ مراسم افطاری کاخ سفید / آیا ترامپ این سنت را پاس می دارد؟
چند سالی میشود که کاخ سفید و دولت آمریکا یک مراسم افطاری در ماه رمضان (یا جشن عید فطر) برگزار میکند. با این حال، چندی پیش وزیر امور خارجه آمریکا از احتمال لغو این مراسم در سال جاری خبر داد. به این بهانه مروری داریم بر تاریخ مراسم افطاری کاخ سفید.
به گزارش خبر فوری وبه نقل از واشنگتن پست، شاید باور این موضوع سخت باشد اما اولین مراسم افطار در کاخ سفید در دسامبر 1805 در دوره ریاست جمهوری توماس جفرسون برگزار شد. در حقیقت داستان از این قرار است که روزی برخی سیاستمداران برای صرف شام به کاخ سفید دعوت شدند. معمولا شام پس از جلسه سنا یا ریاست جمهوری پس از ساعت 3.30 بعد از ظهر برگزار می شد. اما این بار اتفاق دیگری رخ داد. توماس جفرسون تصمیم گرفت که شام را دقیقا پس از غروب آفتاب سرو کنند. این عمل جفرسون به خاطر حضور یک سفیر تونسی به نام سلیمان ملیمِلی در مجلس بود که دقیقا چند هفته پیش به آمریکا رسیده بود. از قضا در آن هنگام ماه رمضان هم مصادف با دسامبر بود. به همین علت، جفرسون به احترام سفیر روزه دار تونسی ، مراسم را کمی دیرتر و پس از غروب آفتاب برگزار کرد.
آغازگر این سنت چه کسانی بودند؟
اگرچه آغازگر سنت افطاری کاخ سفید توماس جفرسون بود اما آنچه امروز به عنوان سنت در کاخ سفید مشهور است جشن مراسم عید فطری است که در سال 1996 آغاز شد. بانوی اول وقت آمریکا یعنی هیلاری کلینتون در ماه رمضان(فوریه) آن سال میزبان حدود 150 مسلمان بود و مراسم عید فطر را هم با آنان جشن گرفت. در آن روز کلینتون جشن عید فطر کاخ سفید را یک موقعیت استثنایی و تاریخی دانست که به بهانهی آن برای اولین بار در تاریخ آمریکا به مسلمانان هم بها داده اند( احتمالا او از مراسم افطاری جفرسون بی خبر بود).
این سنت را جرج بوش هم ادامه داد. او حتی این مراسم افطاری و جشن عید فطر را پس از حملاتش به عراق و افغانستان ادامه می داد. اما تقریبا در زمان ریاست جمهوری اوباما بود که این سنت به صورت دقیقی شکل گرفت چرا که اوباما دقیقا داستان جفرسون را به همه اعلام کرد و سعی کرد آن را به صورت یک سنت درآورد.
ترامپ با این سنت چه میکند؟
اگرچه همانطور که دیدیم این سنت جفرسون تقریبا 200 سال پس از او هم توسط روسای جمهور آمریکا دنبال شد اما کاخ سفید امسال هنوز اعلام نکرده است که مراسم افطاری را برگزار می کند یا نه. با این حال ، وزیر امور خارجه آمریکا رکس تیلرسون به صورت ضمنی از لغو این مراسم در سال جاری خبر داده است. با وجود این، کارکنان کاخ سفید همچنان امیدوارند که مراسم افطاری در هفته جاری برگزار شود و به همین دلیل همچنان در تدارک این مراسم هستند. اکنون باید صبر کرد و دید که آیا ترامپ راه پیشینیان خود را ادامه میدهد یا بار دیگر به یک سنت زیبای دیگر حمله میکند و آن را لغو مینماید.
منبع: خبر فوری
33