نقشههایی که نگاهتان را به دنیا تغییر میدهند
در این مطلب نقشههای متفاوتی از جهان را میبینید، نقشههایی که بر اساس موضوعات مختلف تنظیم شدهاند و دیدتان را نسبت به دنیا بازتر میکنند.
دیدن این نقشهها دیدتان را نسبت به دنیا بازتر میکنند.
۱. امید به زندگی
این نقشه دنیا را بر اساس امید به زندگی نشان میدهد. طبق دادهای سازمان بهداشت جهانی، آفریقا تنها قارهای است که کشوری با میانگین امید به زندگی زیر ۶۰ سال دارد و تعداد این کشورها ۲۸ تاست! کمترین طول عمر در سیرا لئون و ۴۶ سال است. مردم ژاپن بیشترین امید به زندگی، یعنی به طور میانگین ۸۴ سال دارند. آندورا، استرالیا، سوئیس، ایتالیا، سنگاپور و سن مارینو با ۸۳ سال در رده بعدی قرار دارند.
۲. کجا امن است؟
این نقشه، کشورها را بر اساس میزان امنیتشان نشان میدهد. سازمان امور خارجه بریتانیا معتقد است کشورهایی که با رنگ سبز نشان داده شدهاند، امن و کشورهای قرمز رنگ ناامن هستند. همچنین توصیه میشود به بخشهایی از کشورهایی که با رنگ زرد نشان داده شده اند، سفر نکنید.
۳. تراکم جمعیت
این نقشه، بیشترین و کمترین تراکم جمعیت را در میان کشورهای جهان براساس آخرین آمار بخش جمعیت سازمان ملل نشان میدهد. اگر تنهایی را دوست دارید، از بیشتر کشورهای شرق و غرب اروپا اجتناب کنید و به گرینلند، مغولستان، نامیبیا، استرالیا، ایسلند، سورینام یا بوتسوانا فکر کنید.
۴. مصرف الکل
این نقشه سرانه مصرف الکل را نشان میدهد. بلاروس بالاترین سرانه مصرف الکل را دارد، یک فرد بالغ معمولی در این کشور، سالانه ۱۷.۵ لیتر الکل خالص مصرف میکند. مولداوی، لیتوانی، روسیه، رومانی و اوکراین در ردههای بعدی قرار دارند. در مقابل، کشورهای مسلمان کمترین سرانه مصرف الکل را دارند. در پاکستان، موریتانی، لیبی و کویت، شهروندان به طور متوسط ۱۰۰ میلی لیتر الکل در سال مصرف میکنند.
۵. برابری جنسیتی
انجمن اقتصاد جهانی در بخشی از گزارش تبعیض جنسیتی جهانی سالانه خود، ۱۵۰ کشور را از نظر برابری جنسیتی طبقهبندی کرد. طبق این گزارش ایسلند کمتر از هر کشوری در دنیا تبعیض جنسیتی دارد و بعد از آن نروژ و فنلاند قرار دارند. شاید این در کشورهای اسکاندیناوری عجیب نباشد، اما احتمالا تعجب میکنید اگر نام کشورهای رواندا و نیکاراگوئه را در میان ده کشور برتر ببینید و جالبتر اینکه بریتانیا در جایگاه پانزدهم قرار دارد!
۶. فراوانی پرواز
این نقشه طبق دادههای منتشر شده توسط بانک جهانی در سال ۲۰۱۴، نشان میدهد که کدام کشورها بیشترین تعداد پرواز را دارند و ایالات متحده با توجه به ثروت و ابعادش، در رده اول قرار دارد و هر سال ۹۵۵۳۲۱۴ سفر هوایی از فرودگاههای آن انجام میشود. چین با ۳۳۵۶۷۵۶ در رده دوم قرار دارد. سایر کشورهایی که بیشترین پرواز را دارند عبارتند از: کانادا (۱۲۹۰۴۲۰ پرواز)، انگلستان (۱۰۶۹۴۲۰ پرواز)، برزیل (۹۳۷، ۴۳۷)، ژاپن (۹۲۷، ۴۳۷)، آلمان (۹۱۳، ۱۵۶)، روسیه (۷۴۷، ۸۰۴)، ترکیه (۷۲۳۲۰۷ پرواز) و هند (۷۲۰۰۵۰ پرواز). کمترین نرخ پرواز در سال گذشته هم در چاد و تنها ۷۵ پرواز بوده است.
۷. بلایای طبیعی
این نقشه نشان میدهد که کدام کشورها بیشتر در معرض زلزله، طوفان، سیل یا خشکسالی هستند. اروپا (به جز هلند، آلبانی و صربستان) همچنین آمریکا و کانادا کمتر از همه در معرض خطر هستند. آفریقا و کشورهای حاشیه اقیانوس آرام بیشترین خطر را دارند.
۸. شهرنشینی
این نقشه جهان را براساس درصد جمعیت شهری نسبت به کل جمعیت نشان میدهد. کشورهایی که با آبی تیره نشان داده شده بیشترین جمعیت شهری را دارند و هرچه رنگ روشنتر میشود جمعیت شهری کمتر میشود. هفت جا وجود دارد که ۱۰۰% جمعیت در شهر زندگی میکنند: هنگ کنگ، سنگاپور، برمودا، ماکائو، جزایر کیمن، سنت مارتان و موناکو. سایر کشورهایی که بیشترین جمعیت شهری را دارند عبارتند از: قطر، کویت، بلژیک، مالتا و اروگوئه. کمترین جمعیت غیرشهری عمدتا در آسیا، آفریقا و حوزه کارائیب قرار دارند و ترینداد و توباگو، بروندی، پاپوآ گینه نو، اوگاندا، مالاوی، نپال و سریلانکا بیشترین جمعیت روستایی را دارند.
۹. سبزترین کشورهای جهان
این نقشه کشورها را براساس درصد مناطق جنگلی آنها نشان میدهد. سرزمینهای گرمسیری آمریکای جنوبی، کارائیب، آفریقا، جنوب شرقی آسیا و اقیانوس آرام جنوبی در صدر قرار دارند. اما برخی کشورهای شمالی هم درصد بلایی از مناطق جنگلی دارند: فنلاند (۷۲.۹ درصد) در جایگاه یازدهم، سوئد (۶۹.۲ درصد) در جایگاه پانزدهم و ژاپن (۶۸.۶ ردصد) در جایگاه هفدهم قرار دارند؛ و کدام کشورها کمترین درخت را دارند؟ چهار کشور هستند که هیچ جنگلی ندارند: سن مارینو، قطر، گرینلند و عمان و ۱۲ کشور دیگر کمتر از یک درصد جنگل دارند.
۱۰. راه آهن
این نقشه، کشورهای جهان را براساس راه آهن نشان میدهد. کشورهای آبی تیره طولانیترین شبکه راه آهن را دارند. جای تعجب نیست که بزرگترین و شلوغترین کشورها مثل آمریکا، چین، روسیه، هند و کانادا در صدر باشند. جالب است بدانید که رومانی با ۲۲۲۹۸ کیلومتر خط آهن در رده پانزدهم قرار دارد با اینکه ۸۱اُمین کشور بزرگ دنیاست. بسیاری از کشورها اصلا راه آهن ندارند که بیشتر به علت شرایط سخت و کوهستانی یا جنگلی زمینهایشان است. از جمله ایسلند، گرینلند، یمن، عمان، بوتان، لیبی و پاپوآ گینه نو.
۱۱. تلفات جادهای
این نقشه براساس تعداد تلفات جادهای سالانه در هر ۱۰۰ هزار نفر تنظیم شده است. ۱۰ کشور آخر از جمله اریتره، لیبی (۴۰.۵)، عراق (۳۱.۵)، تایلند (۳۸.۱) و آفریقای جنوبی (۳۱.۹) مرگبارترین رانندگی را دارند. در اکودار، ویتنام، برزیل، پاراگوئه، کنیا و لائوس نیز جادهها نسبتا خطرناک هستند. امنترین مکانها برای رانندگی مالدیو (۱.۹ مرگ) نروژ (۲.۹)، دانمارک (۳)، سوئد (۳) و سوئیس (۳.۴) هستند.
۱۲. بیشترین جادهها
این نقشه کشورهای جهان را بر اساس مجموع طول شبکه جادهای آنها نشان میدهد. بیشک آمریکا که در آن اتومبیل پادشاهی میکند، با ۶۵۸۶۶۱۰ کیلومتر جاده در صدر قرار دارد. پنج کشور بعدی عبارتند از: هند، چین، برزیل و روسیه. سورینام، اردن، لسوتو و السوادور نیز کمترین طول جاده را دارند. از همه کمتر تووالو در اقیانوس آرام با تنها هشت کیلومتر شبکه جادهای است.
۱۳. سرعت شبکه اینترنتی
این نقشه کشورهای جهان را بر اساس میانگین سرعت اینترنت نشان میدهد. جزیره نروژی سوالبارد و یان ماین با میانگین سرعت اینترنت ۳۶.۵ مگابیت بر ثانیه در صدر قرار دارد. کره جنوبی، ایرلند، هنگ کنگ، سوئد، هلند، ژاپن، نروژ، لتونی و فنلاند و سوئیس ۱۰ کشور برتر هستند. آمریکا در رده بیستم، استرالیا در جایگاه ۵۰اُم و چین ۱۱۱اُم قرار دارند.
منبع: برترینها
24
متاسفانه کشورمان در هیچ چیزی جایگاه خوبی در جهان ندارد ...
با خیلی از فاکتورها سیاسی برخورد شده. در کل نمیشه قبولش کرد