چند پیشنهاد برای استفاده کودکان از گوشی موبایل
نمیتوان کودکان را از دنیای دیجیتال منع کرد، اما در عین حال نمیتوان فناوری را بی حد و مرز در اختیارشان گذاشت. به هر حال خرید گوشی هوشمند برای کودکان تصمیم بزرگی است.
امروزه، چه خوشمان بیاید و چه خوشمان نیاید، گوشیهای هوشمند جزئی لاینفک از زندگی روزمره شدهاند و تمایل کودکان به داشتن گوشی نیز اجتناب ناپذیر است. اما آیا اجازه استفاده از گوشیهای هوشمند را به کودکان بدهیم یا خیر؟ نمیتوان کودکان را از دنیای دیجیتال منع کرد اما در عین حال نمیتوان فناوری را بی حد و مرز در اختیارشان گذاشت. به هر حال خرید گوشی هوشمند برای کودکان تصمیم بزرگی است. البته گوشیها رابط خوبی میان والدین و کودکان میتوانند باشند اما به همان اندازه یا بیشتر، میتواند خطراتی نیز به همراه داشته باشد
درواقع بحث ما درباره کودکان زیر ده سال است اما اگر برای خرید گوشی نوجوانان هم مردد هستید، این مقاله را بخوانید.
گوشیهای قدیمی یا گوشیهای هوشمند
دو گزینه پیش روی شماست. گوشیهای قدیمی یا گوشیهای هوشمند. اینکه کدام یک از آنها را انتخاب کنید به نوع مواردی که می خواهید فرزندتان به آنها دسترسی داشته باشد، هزینهای که قصد دارید صرف کنید و قوانین شخصی خانواده شما مربوط میشود. در این مقاله ویژگی های کلی را که می توانید از هر دو نوع دستگاه انتظار داشته باشید نام میبریم.
گوشیهای قدیمی (غیرهوشمند)
اگر انتخابتان گوشیهای قدیمی است، به گوشیهایی که اوایل دهه 2000 داشتیم ، فکر کنید. مثل موتورولا ، گوشیهای کشویی و گوشیهای آجری نوکیا. این تلفنها برای ارسال متن و نوشتن متن عالی بودند ... اما انتظار بیشتر از این نباید داشته باشید.
امروزه، گوشیهای غیرهوشمند، علاوه بر این ویژگیهای اصلی چند قابلیت جدیدتر مانند دوربین، بازی، موسیقی یا حتی دستیار هوشمند (مانند الکسا) را ارائه می دهند. برخی از این گوشیها حتی دارای قابلیت GPS هستند که به شما امکان می دهد مکان فرزندتان را ردیابی کنید.
عملکرد ساده این گوشیها بسیار مناسب برای بچههای کوچکتر است. عملکرد این تلفنها پیچیده نیست و کودکان به راحتی میتوانند کارکردن با این گوشیها را یاد بگیرند. بسیاری از این تلفنها حتی قابلیت اتصال به اینترنت را هم ندارند. بنابراین دیگر نگران دسترسی فرزندتان به دانلود اپلیکیشنهای پرهزینه ، محتوای ناخوشایند آنلاین یا خطرات رسانههای اجتماعی نخواهید بود.
گوشیهای هوشمند
به احتمال قریب به یقین، شما با گوشیهای هوشمند آشنایی دارید و تا به حال صاحب چند دستگاه از این تلفنها بودهاید.
این گوشیها دارای مجموعهای از ویژگیها و قابلیتهای بسیار کارآمد، سخت افزار قدرتمند و توانایی دسترسی تقریباً هر چیزی که شما میخواهید، هستند. از طریق فروشگاه اپلیکیشنها(گوگل پلی و اپاستور)، میتوانید هر برنامهای مربوط به هر موضوعی بیابید. بازیها، سرویسهای استریم، نرمافزارهای یادگیری زبان و ورزش و ...
گوشیهای هوشمند دارای مرورگرهای وب نیز هستند که به شما امکان دسترسی به هر چیزی را که میتوانید از طریق لپتاپ یا رایانه رومیزی دسترسی داشته باشید میدهند.
تفاوتهای اساسی گوشیهای قدیمی و هوشمند را گفتیم. حالا سراغ ریزهکاریها و مرحله انتخاب برویم.
بارزترین ویژگی گوشیهای غیرهوشمند، ارزان بودن آنهاست. بدون وجود سختافزار پیشرفته و سایر ویژگیهای مدرن، تمام گوشیهای موجود در بازار برای برقراری تماس و ارسال پیامک است. از آنجا که امکانات این گوشیها بسیار ابتدایی هستند، استفاده از آنها برای کودکان بسیار آسان است و حتی میتواند نقطه شروعی برای استقلال آنها باشد. با این گوشیها لازم نیست نگران قبضهای پرهزینه و محتوای نامناسب باشید.
نکات منفی:
عملکرد این گوشیها محدود است و شاید بتوان گفت که چندان برای نوجوانها مناسب نیستند. حتی ممکن است نوجوان شما به دلیل نداشتن گوشی هوشمند و مدرن مورد تمسخر همسالان خود قرار گیرد.
گوشیهای هوشمند
همانطور که گفتیم، گوشیهای هوشمند مجموعهای از ویژگیها و قابلیتهای کاربردی وبسیار جذاب هستند که حتی به بهبود شیوه نظارت والدین بر کودکان نیز کمک میکنند. مثلا میتوانند شما را از محل کودکتان آگاه کنند یا حتی در صورت گم شدن گوشی، شما را از محل آن باخبر کنند.
به وسیله تلفنهای هوشمند، کودکان به راحتی با دوستان و معلمهای خود چت میکنند، از طریق برخی اپلیکیشنها میتوانند برنامههای سرگرم کننده مخصوص سن خود دانلود کنند و البته از طریق یوتیوب ویدئوهای آموزشی و سرگرم کننده ببینند.
نکته مهمی که شاید کمتر به آن توجه شود این است که گوشیهای هوشمند میتوانند حس مسئولیت پذیری را در کودکان تقویت کنند. به خاطر سپردن شارژ کردن گوشی یکی از نمونههای افزایش حس مسئولیت پذیری در کودکان است. همچنین وجود اپلیکیشنهایی مانند آلارمها، نرمافزارهای برنامهریزی و لیست کارها میتواند حس استقلال را نیز در کودکان و نوجوانان تقویت کند.
در نهایت، با یادگیری استفاده از گوشیهای هوشمند در سنین پایین ، کودک شما در واقع در حال یادگیری استفاده از فناوری است که در زندگی مدرن جزو ضروریات است. کار کردن با گوشی هوشمند راه یاد گیری کارکردن با اینترنت و کامپیوتر را نیز برای آنها هموار میکند.
نکات منفی
اولین نکتهای که باید در نظر داشته باشید، هزینه بالای گوشیهای هوشمند است. شما باید چندمیلیون برای خرید گوشی هوشمند برای کودکتان کنار بگذارید. علاوه بر این، هزینه صورتحساب ماهیانه برای اینترنت و قبض را هم در نظر بگیرید!
اما نکته مهم، امنیت و ایمنی کودکان در دنیای اینترنت است. از آنجا که این گوشیها به اینترنت دسترسی دارند، از محتوای نامناسب آنلاین و آزار و اذیت اینترنتی گرفته تا کمپانیهایی که فرزند شما را با تبلیغات ردیابی و هدف قرار میدهند، و حتی نگرانیهای بی شماری درباره حریم خصوصی، کودک شما را در معرض خطرات احتمالی قرار میدهد. در هر صورت باید آگاه باشید که کودک شما در برابر این مسائل آسیب پذیر است.
کنترل والدین
گوشیهای هوشمند علیرغم همه نگرانیهایی که به وجود میآورد، اما شیوه کنترل و نظارت والدین را نیز به راحتی در اختیار پدر و مادرها قرار میدهد. برنامههای بسیاری مثل Screen Time و Digital Wellbeing به والدین امکان نظارت بر رفتار کودکان در محیط اینترنت را میدهد.
با استفاده از اپلیکیشنهای کنترل والدین (در دسترس برای هر دو سیستم عامل Android و iOS )، میتوانید فیلترهای اینترنتی خاصی را تنظیم کنید، دسترسی به برنامه های خاصی را مسدود کنید و گزارشهای مربوط به استفاده روزانه و هفتگی را دریافت کنید. برخی از برنامهها حتی میتوانند محل تلفن را ردیابی کنند یا هنگام ورود یا خروج فرزندتان به یک منطقه تنظیم شده (مانند خانه یا مدرسه) ، اعلانی برای شما ارسال کنند.
اپلیکیشن Apple Time Screen در گوشیهای iOS و Digital Digital Wellbe Android برای اندروید به شما اطلاع میدهد که کودک شما چه مدت زمانی را صرف اینترنت و برنامه ها میکند. همچنین به شما اجازه می دهد محدودیتهایی را برای ساعات استفاده از گوشی و یا حتی اپلیکیشنهایی خاص تعیین کنید. این مورد به شما کمک میکند تا از اعتیاد به دیجیتال در کودکان نیز جلوگیری کنید.
انتخاب گوشی
خرید جدیدترین گوشی اندروید یا آیفون احتمالا انتخاب مناسبی برای یک کودک نخواهد بود. چرا که کودک شما هنوز در حال یادگیری است و امکان گم شدن و خراب شدن این گوشیها وجود دارد. ضمن اینکه گوشیهای هوشمند از قابلیتهای مختلف مخابراتی نیز استفاده میکنند و قاعدتا هزینههای بیشتری را تحمیل خواهند کرد. گوشیهای قدیمی (غیرهوشمند) علاوه بر هزینه کمتر، دسترسیهای محدودتری نیز دارند.
گوشیهای پیشنهادی برای کودکان:
GreatCall Lively Flip
GreatCall Lively Flip یک گوشی ساده است که دارای دکمه های بزرگ با نور پس زمینه است. نمایشگر این گوشی لمسی نیست. نکته مهم این گوشی اسن است که دارای یک دکمه اختصاصی پاسخ فوری برای کمک اضطراری و دستیار آمازون الکسا آمازون است.
Gabb Z2
طراحی ظاهری Gabb Z2 دقیقاً مانند یک گوشی هوشمند به نظر می رسد. دارای یک صفحه نمایش بزرگ 5.45 اینچی به همراه جک هدفون، اسکنر اثر انگشت برای امنیت، فناوری موقعیت یابی GPS و هر دو دوربین جلو 5 مگاپیکسلی و عقب8 مگاپیکسلی است.
این گوشی به طور پیش فرض، دسترسی به اینترنت، بازی و رسانه اجتماعی ندارد. در عوض دسترسی به پیامک و تماس تلفنی ، تقویم ، دوربین و برنامه هایی برای گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم هایی که با استفاده از تلفن دانلود یا ضبط کردهاید را ارائه میدهد.
Google Pixel 4a
این گوشی نسبتاً کوچک است اما از نمایشگر 5.8 اینچی برخوردار است و این سایز گوشی برای دست های کوچکتر نیز عالی به نظر میرسد. البته Pixel 4a به کاربران امکان دسترسی به مجموعه ابزارهای گوگل مانند Gmail ، Duo ، Messages ، Calendar و Camera ، و دسترسی به گوگل پلی را میدهد. در این گوشی امکان استفاده از مرورگر کروم را نیز خواهید داشت. و همانطور که در بالا اشاره کردیم ، Google Pixel 4aبه شما امکان استفاده از Digital Wellbeing Android را می دهد .
Apple iPhone SE
اگر از طرفداران آیفون هستید و تصمیم دارید برای فرزندتان هم آیفون بخرید، توصیه ما به شما Apple iPhone SE است. طراحی جمع و جور این گوشی هم برای دستان دستان کوچک کودکان مناسب است. این گوشی دارای یک نمایشگر 5.4 اینچی لبه به لبه و دوربینهای فوق العاده جلو و عقب است. به علاوه دارای دسترسی به فروشگاه App Apple و Safari (مرورگر اینترنت اپل) است. ضمن اینکه با ویژگی Apple Screen ، همانطور که در پاراگرافهای بالاتر گفتیم، می توانید محدودیت زمانی را برای استفاده از گوشی و برنامهها تعیین کنید و بر نحوه استفاده فرزند خود نظارت بیشتری داشته باشید.
منبع: ایتنا
46