سفر به عصر قاجار، از نمایش چوب و فلک تا تفرج در تجریش
در مجموعۀ «سفر به عصر قاجار» هر بار با چند عکس باکیفیت که از آرشیوهای معتبر تهیه شدهاند، شما را به تماشای گوشههایی از زندگی مردم ایران در بیش از یک قرن قبل میبریم.
این عکسها را میتوان بارها و بارها تماشا کرد و هر بار چیزهای تازهای در آنها دید؛ از جزییات لباسها و چهرهها گرفته تا شکل و شمایل خانهها و خیابانها و هر چیز دیگری که در طول این یک قرن و اندی دچار تغییرات فراوان شده است.
عکس نخست امروز تصویری از صحنۀ مجازات یک مرد با چوب و فلک است؛ البته با دقت در جزئیات تصویر، این احتمال به ذهن میرسد که این صحنه حالتی نمایشی داشته باشد. تقریبا تمام افراد حاضر در عکس منجمله مردی که روی زمین دراز کشیده به دوربین خیره شدهاند؛ کسانی هم که چوب در دست دارند، حالت بدنشان حالت ضربه زدن واقعی نیست؛ به علاوه، مرد جورابهای ضخیمی به پا دارد که طبیعتا در یک مجازات واقعی نمیتوانسته از آنها استفاده کند.
عکس دوم یکی از فیلهای فیلخانۀ ناصرالدینشاه را نشان میدهد که ظاهرا در مقابل یک خیمۀ سلطنتی آورده شده و جمعی از درباریان مشغول تماشای آن هستند. این فیلها اغلب هدایایی بودند که پادشاهان کشورهای مختلف به شاه ایران اهدا کرده بودند.
عکس سوم تصویر یک دستفروش و یک پسر جوان را در کنار یک از گذرهای تهران نشان میدهد.
عکس چهارم چشماندازی از سرپل تجریش را نشان میدهد؛ این منطقه در زمان قاجار نیز محلی برای تفریح و تفرج بوده است. آنطور که در عکس دیده میشود تعداد زیادی از مردم در حال عبور از جاده هستند و برخی از آنها نیز در اطراف جاده نشستهاند. پلی که در تصویر دیده میشود، دقیقا جایی است که میدان تجریش امروزه در آن قرار دارد.
عصر حاضر بسیار شبیه دوره قاجار می مونه اون موقع فلک می کردن الان شلاق میزنن، اون موقع بیشتر شغل های ایران کاذب محسوب می شد الان هم فقط شغل های کاذب مثل دلال ها و واسطه ها عملا پول در میارن