مروری بر روابط ایران و عثمانی
پایان ماه عسل تهران و استانبول/ بازگشت به جنگ های ایران و عثمانی/ سیاست نادر یا شاه اسماعیل؛ ایران باید با ترکیه چه کند؟
روابط ایران و عثمانی فراز و فرود بسیار زیادی داشته است. از زمان روی کار آمدن صفویه و ایجاد ایران شیعۀ جدید، دشمنی ایران و عثمانی آغاز شد و این دشمنی تا زمان جنگ جهانی اول و فروپاشی عثمانی تداوم یافت. با این حال، چنین نبوده که رابطه ایران و عثمانی همیشه پرتنش بوده باشد.
به گزارش خبر فوری، با سقوط بشار اسد در سوریه و به قدرت رسیدن شورشیان متحد با ترکیه، بسیاری از تیره شدن رابطه تهران و آنکارا و تنش در برخی مسائل سیاسی نوشتند. رابطه ایران و ترکیه مدت ها است که علی رغم برخی تنش های جزئی، مساعد بوده است. از زمان روی کار آمدن آتاتورک در ترکیه و رضاشاه در ایران، روابط این دو کشور مهم منطقه خوب بوده است اما به نظر می رسد ایران و ترکیه حالا وارد تنش و درگیری نیابتی شده اند.
لازم به ذکر است که این درگیری ها پیش از به وجود آمدن ترکیه و در زمان عثمانی نیز وجود داشته است. درگیری های زیادی بین ایران و عثمانی رخ داده و جنگ های متعددی به وقوع پیوسته است. به همین علت، می توان عثمانی را مهم ترین دشمن ایران از عصر صفویه تا قاجار دانست.
روابط ایران و عثمانی فراز و فرود بسیار زیادی داشته است. از زمان روی کار آمدن صفویه و ایجاد ایران شیعۀ جدید، دشمنی ایران و عثمانی آغاز شد و این دشمنی تا زمان جنگ جهانی اول و فروپاشی عثمانی تداوم یافت. با این حال، چنین نبوده که رابطه ایران و عثمانی همیشه پرتنش بوده باشد. با گذشت زمان، ایران توانست سیاست امنیتی مناسبی را اتخاذ کند و به یک دیپلماسی پایدار در رفتار با عثمانی دست یابد.
می توان رویکرد سیاسی- امنیتی ایران در قبال عثمانی را که در طول زمان به نوعی تکامل دست یافت، به چند دوره تقسیم کرد:
الف. دوره جنگ مذهبی
تاج گذاری شاه اسماعیل صفوی در اردبیل و رسمی کردن مذهب شیعه در ایران باعث درگیری ایران و عثمانی در جبهه های مختلف شد. ایران صفوی شروع به حمایت از شیعیان و حتی برخی گروه های باطنی آناتولی و لبنان و عراق کرد. این مساله باعث خشمگین شدن عثمانی ها شد. بعد از روی کار آمدن سلطان سلیم یاووز، عثمانی ها تصمیم به لشکرکشی به ایران گرفتند. 200 هزار سرباز عثمانی به ایران حمله کردند. شاه اسماعیل با 50 هزار سرباز به مقابله با آنان پرداخت. عثمانی ها که ارتش نوینی داشته و مجهز به توپ و تفنگ بودند، ارتش شاه اسماعیل را در چالدران شکست دادند. شاه اسماعیل که از تدابیر جنگی و سیاسی نوین بی خبر بود مجبور شد تا نزدیکی اردبیل عقب نشینی کند و تبریز را به عثمانی ها بدهد.
سید جواد طباطبایی معتقد است بحران سیاسی ایران را می توان از تحلیل جنگ چالدران به خوبی فهمید. شاه اسماعیل زمانی به محل نبرد یعنی چالدران رسید که ارتش 200 هزار نفری عثمانی هنوز استقرار نیافته و به خصوص توپ هایشان در محل های مناسب قرار نگرفته بود. در این زمان، نورعلی خلیفه لو و محمدخان استاجلو، دو مشاور اصلی شاه به دلیل آشنایی قبلی با روشهای جنگی عثمانیان و قدرت توپخانه آنها پیشنهاد کردند که پیش از آنکه دشمن موفق به تکمیل آرایش دفاعی خود گردد، حمله را از پشت به آنها آغاز کنند. شاه اسماعیل صفوی با این پیشنهاد مخالفت کرد و آن را خلاف مرام مردانگی دانست. او گفت: «مگر ما حرامی (راهزن) هستیم... ما از جلو حمله می کنیم و خدا به ما کمک خواهد کرد.» این تصمیم به خوبی نشان می دهد شاه صفوی تا چه میزان از درک اقتضائات نظامی و سیاسی زمان خود عاجز بود و منافع ملی را درک نمی کرد.
اولین مواجهه نظامی ایران جدید و عثمانی یک سیلی محکم بود که به گوش شاه اسماعیل نواخته شد. تصویر شاه الهی و شکست ناپذیر در یک لحظه از بین رفت. شاه دیگر شأن و مقام گذشته را نزد قزلباشان نداشت. اعتماد به نفس او از بین رفت. در زمان جنگ حدود 27 یا 28 سال سن داشت اما به سرعت افسرده شد. دیگر تا آخر عمر، هیچ جنگی را فرماندهی نکرد. بعد از ورود به اردبیل، عمامه ای سیاه بر سر بست و تا آخر عمر عزادار چالدران شد. او نام یکی از پسرانش را «القاص» (قصاص کننده) گذاشت و عهد کرد تا انتقام نگیرد آرام ننشیند (اینجا بخوانید).
ب. دوره مقاومت و صلح
پس از شکست چالدران، نیروهای عثمانی عزم تصرف کامل ایران را داشتند اما هنگام حرکت از تبریز به نقاط دیگر ایران، زمستان سختی از راه رسید و خطوط ارتباط تامین آذوقه و گردان های عثمانی قطع شد. سلطان سلیم نیز دستور لغو پیش روی بیشتر را داد و نیروهای عثمانی از ادامه جنگ صرف نظر کردند.
با این حال، جنگ عثمانی و ایران پس از مدتی ادامه یافت. شاه اسماعیل قصد داشت مجددا سپاهی فراهم کرده و به جنگ ترک های عثمانی برود اما در جوانی از دنیا رفت و به جای او پسرش شاه طهماسب اول بر تخت نشست. شاه طهماسب مدت زیادی بر تخت ننشسته بود که عثمانی ها مجددا به شهرهای ایران حمله کردند. شاه طهماسب بیش از 22 سال با قدرت در مقابل ترک ها ایستاد و اجازه نداد عثمانی ها اراضی بیشتری را تصرف کنند.
در پایان، سلطان عثمانی یعنی سلطان سلیمانی قانونی که بیشتر تمایل داشت کشورهای اروپا را تصرف کند، به ایران و شاه طهماسب پیشنهاد صلح داد. شاه طهماسب نیز علی رغم مخالفت شدید اطرافیانش که گرایش های ضد سنی شدیدی داشتند، دست دوستی به طرف دشمن درجه یک پدرش دراز کرد.
طبق قرارداد صلح ایران و عثمانی که با نام «پیمان آماسیه» شناخته می شود، ایالت های آذربایجان، ارمنستان، داغستان جنوبی و گرجستان شرقی در اختیار دولت صفوی قرار گرفت و گرجستان غربی، و مناطق عراق کنونی به دولت عثمانی واگذار شد. همچنین، سلطان عثمانی موافقت کرد که با پیروان مذهب شیعه با مدارا رفتار کند و از زوّار ایرانی که عازم مکه و مدینه هستند، حمایت کند. بهعلاوه، به فرماندهان مرزی نیز تأکید شود تا از صدور هرگونه دستوری که موجب منازعات مرزی شود، خودداری کنند.
صلح آماسیه باعث شد میان ایران و عثمانی 25 سال صلح باشد. تنها پس از مرگ شاه طهماسب و ورود شاهزادگان صفوی به جنگ تاج و تخت، عثمانی ها از فرصت استفاده کرده و مجددا به مرزهای ایران هجوم بردند.
ج. دوره نوسازی و هجوم
در ایران دوره «فترت» آغاز شد. پس از مرگ شاه طهماسب چند پادشاه به قدرت رسیدند اما عمر همه آنها کوتاه بود و همگی به دست شاهزادگان و قزلباشان عزل یا کشته شدند. عثمانی از این فرصت استفاده کرد و مجددا آذربایجان را به تصرف درآورد. همزمان، ازبک ها نیز از شرق، ایران را مورد تاخت و تاز قرار داده بودند.
در این وضعیت، شاه عباس اول به قدرت رسید و شروع به نوسازی ارتش و ساختار سیاسی ایران کرد. شاه عباس بر خلاف اسلافش اقتضائات عصر مدرن را درک کرد. او دولتی ساختارمند به وجود آورد. دستگاه قضایی مستقلی به وجود آورد، ساختار بوروکراسی کشور را سر و سامان داد، قزلباشان را تبعید کرد و ارتش واحد و نوینی به وجود آورد. او همزمان، تجهیزات نظامی ایران را نوسازی کرد. شاه عباس فهمید که بدون ارتباط با دول خارجی نمی تواند از پس عثمانی ها براید. شاه صفوی با انگلیسی ها قرارداد بست و آنها برای ارتش شاه صفوی توپ و تفنگ ساختند.
شاه عباس پس از نوسازی ارتش و ساختار سیاسی ایران، ابتدا با عثمانی ها صلح کرد تا در دو جبهه مشغول جنگ نباشد. او بخش های وسیعی از آذربایجان را به عثمانی ها داد و وقتی خیالش از جبهه غرب راحت شد به شرق لشکر کشید و ازبک ها را شکست داد و مناطق تصرف شده را پس گرفت. سپس به غرب لشکر کشید و عثمانی ها را شکست داد و تمام مناطق تصرف شده و به خصوص تبریز را پس گرفت.
شاه عباس پس از شکست عثمانی ها شروع به حمایت از شیعیان آناتولی و عراق و لبنان کرد و بسیاری از آنها (به خصوص علما و صنعتگران) را جذب ایران کرد. این مساله باعث شد عثمانی ها با مشکلات زیادی مواجه شوند و در مقابل، تلاش کردند از طریق اتحاد با سنی های مرزی به خصوص در کردستان به ایران صفوی ضربه بزنند. در واقع، جنگ ایران و عثمانی در زمان شاه عباس و شاهان دیگر صفوی ادامه داشت و به شکل عیان و نهان دنبال می شود.
د. دوره اعتدال
از زمان شاه عباس تا دوره قاجار، ایران به یک سیاست میانه یعنی سیاست «اعتدال» متوسل می شود. ایران پس از شکست عثمانی ها تا حدی در رفتار سیاسی خود تغییر ایجاد می کند و ترجیح می دهد وارد جنگ جدی با عثمانی نشود اما در عین حال، تهدیدات جدی عثمانی ها را دفع می کند.
اوج این سیاست در زمان «نادرشاه افشار» دیده می شود. پس از سقوط اصفهان به دست افغان ها، عثمانی ها شروع به تصرف مناطقی از آذربایجان و قفقاز می کنند. آنها همزمان از افغان های سنی مذهب و شخص اشرف افغان حمایت می کنند و حتی به او سلاح می دهند. با این حال، نادرشاه افغان ها را شکست می دهد و بعد از شکست آنها، به سمت غرب رفته و عثمانی ها را شکست می دهد.
با تلاش نادر، عثمانی ها مجبور به عقب نشینی می شوند. با این حال، شاه افشار به مرزهای عثمانی حمله نمی کند و از سیاست «اعتدال» پیروی می کند. نادرشاه در نامه ای که بعد از انتخابش به عنوان پادشاه به سلطان محمود، سلطان عثمانی نوشته، تاکید می کند که مذهب شیعه جعفری در کنار مذاهب چهارگانه اهل سنت یعنی حنفی، شافعی، حنبلی و مالکی قرار می گیرد و اصولا این مذهب قابل جمع با مذاهب اربعه است. او از سلطان عثمانی می خواهد که به شیعیان و ایرانیان احترام بیشتری گذاشته و به خصوص در مراسم حج، به آنان مقام مخصوصی دهد (اینجا بخوانید). نادرشاه تاکید می کند که ایران دیگر قصد تحریک شیعیان عراق و آناتولی را ندارد. او با این کار، سعی می کند راهی متفاوت از شاه اسماعیل طی کند و با اعتدال، جلوی جنگ های آتی ایران و عثمانی را بگیرد.
سیاست اعتدالی نادرشاه در دوره «کریمخان زند» هم دنبال می شود و اگرچه او «بصره» عراق را به تصرف در می آورد اما در مجموع تلاش می کند که جنگ های ایران و عثمانی تکرار نشود. قاجارها نیز راه خان زند را ادامه می دهند و علی رغم درگیری های مختلف بر سر مرزهای دو طرف در عراق، شاهد جنگی بزرگ بین ایران و عثمانی نیستیم و می توان گفت پس از صدسال جنگ و درگیری، نهایتا دو طرف به نوعی عقلانیت نسبی در رابطه با دیپلماسی دوجانبه می رسند؛ هر چند نباید از خاطر برد که این دیپلماسی تا حدی معلول تضعیف دو طرف (یعنی ایران و عثمانی) بوده است.
کمتر ملت برن پول تو ترکیه خرج کنن همینجا هم چیز میز فضا مضا گیر میاد برا خوش گذرونی
دو مرد خراسان دو صد مرد روم
نادرشاه فرستاد برای ال عثمان
جنگ ایران و توران از دوران باستان تا ب امروز ادامه داشته سرزمین تور از بنیاد غیر قابل اعتماد بوده بارها در طول تاریخ از پشت خنجر فرو برده بر پشت ایران زمین شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی تاریخ کهن ایران زمین است قبل از حضرت زردشت علیه السلام و در زمان فریدون فرخ شاه و بعدها لهراسب و گرشاسب کیکاووس رستم و حضرت سیاوش علیه السلام که سر ایشان توسط تورانیان بریده شد و حضرت زرتشت علیه السلام را در آتشکده آذرگشسپ آذرشهر ب همراه خانواده لهراسب توسط تورانیان قبل از مرگ سیاوش کشته بودند شاهنامه را مطالعه فرمایید ماهیت کثیف سرزمین تور قبل عثمانی را بدانید؛ ترکیه و روسیه هرگز قابل احترام و اعتماد نیستند!! در طول تاریخ هزاران بار در میدان جنگ ایران دمار از روزگار تور در آوردن
چرا همیشه دیگران مقصرند در حالی که دخالت در امور همسایه ها همیشه کار مابوده
ففط جنگ جنگ؟! کی میریه بجنگه، نجنگیده داریم از سرما تو خونه هلاک میشیم تو چله زمستون دارن دو سه ساعت برق هارو میبرن به موشک بخوره نیروگاه حرارتی یا ستاره خلیج فارس تو جنوب نه برق میمونه نه بنزین جنگ پول میخواد بودجه میخواد جنگ نیروی انسانی وطن پرست میخواد
دیدگاهی نژادی و احمقانه که خود فردوسی چنین نگاه نکرده است!تندروی ناشی از نادانی همراه با تعصب جاهلانه تنها در مذهبیها دیده نمی شود؛ متاسفانه در میان قوم گرایان بیخرد هم از هر سو کم نیست.
آقای با مطالعه
اصلا می دونی محدوه جغرافیایی سرزمین توران کجا میشه؟
45 سال سوریه با ما بوده حالا با ترکیه این که دلیل خصومت نمیشود و نباید بشود ما با ترکیه همسایه و منافع مشترک زیادی داریم.
مثل خریدسیسمونی
عهدنامه زهاب که به عهدنامه قصرشیرین هم معروف است یکی از معاهدههایی است که باعث کوچکتر شدن ایران بزرگ شد. این عهدنامه میان حکومت صفوی و عثمانی در تاریخ ۱۷ می ۱۶۳۹ در شهر قصرشیرین به امضای دو طرف رسید. طبق این قرارداد ( ترکیه ) برای همیشه از ایران جدا شد
اما سیاست ایران به دنبال پیروی از بینش رهبر ایران کشورگشایی و قدرت طلبی نیست که حسن روابط همجواری ست که رهبری بارها فرمود :
مرزهای بینالمللی هم باید رعایت بشود؛ یعنی دو طرف به مرزهای بینالمللیِ کشورها تعدّی و تجاوز نکنند و مرزهای بینالمللی بایستی محفوظ باشد
در عین حال هم تذکر داد :
تروریستها هم بایستی در نزدیکی مرزهای ما مستقر نشوند. اگر چه بعضیها انکار میکنند، لکن در گزارشهای قابل اطمینان وجود دارد که یک تعدادی تروریست از اینجا و آنجا وارد این ماجرا شدهاند؛ اگر اینها نزدیک مرز باشند و احساس خطر بشود، قطعاً برخورد قاطع خواهد شد؛ اینها بایستی نیایند.» (۱۳۹۹/۰۸/۱۳)
فعلا فکری به حال کشور و ملت بکنیم بعد میریم سراغ تر کیه
ترکیه بعنوان همسایه سوریه منافع و مشترکات بیشتری نسبت بما داره و طبیعی که حساسیت بیشتری داشته باشه باید تحولات اخیر منطقه را درک و از راه پیموده و پر هزینه درس گرفت و ار تقابل دوباره و بی نتیجه که چیزی عاید کشور نشد اجتناب کرد و و به انتخاب انها در سرنگونی حکومت مستبدانه اسد احترام گذاشت و مختار هستند که دوستان خود را بر اساس احترام متقابل و منافع ملی ملت سوریه انتخاب کنند
ایران باید با اسرائیل چه کند؟!؟! ایران باید با ترامپ چه کند،؟!؟!؟ ایران باید با اروپا چه کند؟!؟!؟! ایران باید با ترکیه چه کند؟!؟!؟!,جمع کنید این سوالات مضحک را...
ایران باید تنها کاری که بکند با هیچ کس کاری نکند....ایران و ایرانی باید زندگی کند چون حق زندگی دارد،..ایران باید به فکر رفاه مردم خویش باشد....ایران باید به فکر سازندگی واقعی درونی باشد و برای هیچ کشوری خط و نشان نکشد.
خواسته ۹۰ درصد مردم ایران حمله به ترکیه و تخریب سد های بیشمار آن کشور و قلع و قمع و اشغال سرزمین عثمانی است
داداش منظورت از ۹۰ درصد مردم ایران تو و خانواده ی محترم هستید !؟ 😂
بی جهت بر طبل و ناقوس جنگ نزنید و ندمید. ما در این ۴۶ سال اخیر چه بطور مستقیم و چه بطور غیرمستقیم (نیابتی و تأمین منابع مالی و مهمات جنگی برای جنگجویان) در حال جنگ با برخی همسایگان و کشورهای منطقه غرب و جنوب غرب آسیا بوده ایم و دیگر قادر به ادامه جنگ نیستیم. جای جای ایران پهناور حتی در بوستانها، کوهستانها و دانشگاهها به قبرستان مردگان تبدیل شده است!
جنگ با تركيه !!! جنگ با افغانستان !!! جنگ با عراق !!!! جنگ با اسرائيل و ..... به نظر من زماني ما موفق خواهيم شد كه كلمه جنگ جاي خود را به تعامل بدهد اولين جنگ ما بايد با بي خردي و ناآگاهي داخل كشور باشد كه ذخاير و منابع غني ثروت ايران را به باد فنا داده است و راه تعامل و دوستي را با تمام همسايگان و كشور هاي دنيا بر گزينيم .
همه اینها دلیل برازبین رفتن وسقوط ارباب یعنی آمریکاست وقتی ارباب مشکل داره اول کسی که منوجه میشه نوکران ونوکرا ادعای تجدید حیات حکومتهای تاریخی میکنند تا خودی نشون بدهند (آن سبو بشکست وآن پیمانه ریخت) ولله العزه ولرسوله وللمومنین(
اممراطوری عثمانی = سلطان سلیمان پس از حمله و تجاوز به کشورها و آنها فتح ، مردم آنجا را به زور شمشیر مسلمان سنی می کرد .
این مطالب تاریخی خیلی مفید بود ممنون👌👏 باید از رفتارگذشتگان درس گرفت، هم قدرت نظامی مستحکم و بسیار پیشرفته، هم سیاست و هوشیاری بسیار قوی باید داشته باشیم 👌ایران پایدارباشی💪
ترکیه بسیار عالی کار کرد.همه دنبال منافع خودشون هستند به غیر از ما.
چرا مدام از جنگ صحبت می شود؟ شاید قرنها و دهه های قبل هم عده ای تندرو باعث این همه جنگ خانمانسوز شده باشند.
این همه هزینه و کشته برای سوریه آخرش همه فرار کردند آمدنداز بی خردی بودوبس
به نام خداوند قادر
نظر یک فرد عادی که از سیاست هیچ نمیداند
بهترین رقابت ما با همسایگان علیالخصوص دشمنان به ظاهر دوست استفاده درست از منابع در دسترس جلوگیری واقعی از خام فروشی با بستن قرارداد های خارج از تحریم بامدیران و دانشمندان و صنعتگران خارجی ( همچون مربیان ورزشی ) بدون تعصب راه اندازی مجدد نساجی ایران
راه اندازی فرآوری چرم
راه اندازی کارخانه های فرآوری سنگ های زینتی و کاشی و سرامیک
استفاده از زمین های بایر و معرفی بذز های استراتژیک کشت دیم توسط واگذاری اجاره ایی به مردم عادی بر چیدن طایفه گرای و قوم گرایی در هر کاری
مطمئن باشید در عرض ۱۰ الی ۱۵ سال هیچ دشمنی مارو نمیتواند زمین بزند ولی افسوس تمام تلاش ها بر ضد این فعالیت هاست
چه پول ها و دلار ها ایرانیان در ترکیه خرج و حیف میل کردن شد، کشور ما در تنگاه ارزی بود چقدر ارز از ایران به ترکیه سراریز شد، کاهش همه در ایران عزیز خودمان خرج می شد؟؟؟؟
هر کشوری سعی در جذب سرمایه و ارزهای خارجی دارد و بر همین مبنا مسئولین هر کشوری برای حفظ منافع خود از شرایط دیگر کشورها بهترین بهره برداری را میکنند چیزی که در مسئولین ما چه جذب سرمایه های خارجی و چه نخبگان اراده ای دیده نمیشودو چه بسا حتا دفع هم میکنند
این خبر فوری خیلی مشکوکه،مواضعش خیلی به پایداری ها و مخالفان برجام نزدیکه
همش دنبال تنش با همسایگان هستیم یکی قطر تهدید میکنه الان هم بحث ترکیه هست ! بظاهر کسی دنبال حل مشکلات داخلی نیس گرونی بیداد میکنه
حالا ترکیه به سقوط دیکتاتور سوریه کمک کرده و مردم سوریه را ازدستش خلاص کرده و دارن در خیابونها پایکوبی می کنند
شما شروع کرده اید اتفاقات منطقه از زمان هوخشتره را دارید سخم میزنید که ببینید میتونید موردی برای علم کردن دشمنی بین ایران و ترکیه پیدا کنید ؟؟؟!!!!!
صبح و شب و ظهر و گاه و بیگاه برق منازل میره بیچارمون کرده در همه موارد تراز را از دست داده ایم دو روز هوا یکم سرد شده زندگی بخاطر بی برقی و گازی تعطیل شده ....
اینها مقصرش ترکیه و دیگرانند ؟!
از این گرد و خاک کردنها ابی برای مردم گرم نمیشه ....
جنگ مابین تورکان صفوی و افشار با تورکان عثمانی ربطی تاجیکان ندارد . دعوا خانوادگی بوده و غریبه ها نامحرمند در این قضایا
به بی بتگان هم ربط نداره با رسم خط خودت بنویس!!!!
فعلا هر جایی سرچ کنی هم صفویه هم افشار جزو سلسله های ایرانند نه تورچیه ، جنگ بین ترک و ایرانم به مغولا ربطی نداره
بجای حرفهای نفت زدن بیائید سیاستهای که باعث شکل دادن این اتفاقات گردید بررسی کنید همان اشتباهی که شروعش از حمله ۷اکتبر حماس بدون تحلیل کارشناسانه وانتحاری شروع کردند وعاقیتش. به اینجا رسیده،خواهشا ترکیه دیگر دشمن نکنید بروید از سیاست کشورهای مثل عربستان وقطر وامارات وعمان یاد بگیرید که هم در مناسبتهای خاورمیانه وجهانی حضور فعال داشته باشید وهم برنامه های پر رنگ خود در جهان اسلام البته بر اساس خرد گرایی ونه تصمیمات تندرویانه
از جنگ و دعوا خسته ایم!
بهترست به سمت هیچ جنگی نرویم وفقط بدون شیپور کار بازدارندگی انجام دهیم ومتمرکز شویم روی اقتصاد وتعامل با دنیای تاثیر گذار نه دنیای فقیر وگیرنده متاسفانه یک مشت دیوانه بعنوان مشاور گرد شما ازبالا تاپائین جمع شدند تا با تفسیرهایشان شما را خوش کنند
یه دشمن تازه به دشمنان ایران اضافه شد اینجوری که پیش میریم کل دنیا دشمن ما شدن
دوستای ما کیان؟
چند نکته اگر گوش شنوایی باشه:
ایرانشهر با توجه به گستردگی، تاریخ، انسجام اجتماعی و منابعش به صورت طبیعی قدرت برتر منطقه است
ابرقدرتی طبیعی ایرانشهر در منطقه و هژمونی طلبی آن با مخالفت و مقابله قدرتهای فرا منطقه ای و منطقه ای مواجه بوده، هست و خواهد شد فارغ ازینکه چه حکومتی در ایرانشهر مستقر باشد
متاسفانه در سالهای اخیر با غفلت عجیب مسوولان، کارآمدی حکومت در امور اقتصادی، مبارزه با فساد سیستماتیک و رعایت حقوق طبیعی و انسانی اکثریت مردم ایران به زیر سوال رفته و باعث ایجاد احساس تحقیر، تبعیض و بی عدالتی و جدایی بین حاکمیت و ملت شده که با تغییر رفتار حکومت هنوز قابل ترمیم است و خوشبختانه به نقطه بی بازگشت نرسیده و هنوز قابل جبران است. هنوز یعنی اینکه وقت داریم اما نه خیلی زیاد.
تحولات در منطقه انشالله در درازمدت به سود ایرانشهر خواهد بود ( البته در صورت اصلاح مصائب داخلی) و هیچ یک از بازیگران فرا منطقه ای و منطقه ای مخالف حضور و هژمونی ایرانشهر در منطقه استراتژی برنده ای در مواجه با مشکلات بنیادی منطقه خاورمیانه مانند حضور نامشروع رژیم اسرائیل در منطقه (به نیابت از آمریکا) ، استبداد حاکم بر کشورهای عربی منطقه و نادیده گرفته شدن بلند مدت حقوق مردم منطقه ارائه نکرده اند و نمی توانند ارائه کنند.
رمز موفقیت ما در این شرایط حساس حول دو محور: پیروی از مقام رهبری در سیاست خارجی و احترام به نظرت اکثریت جامعه در مدیریت امور داخلی کشور( ضمن احترام به حقوق افراد و افکار اقلیت) خواهد بود که باعث ایجاد انسجام و یکپارچگی در داخل کشور و در مواجه با دشمن است.
از من شهروند معمولی گفتن بود...امید که گوش شنوایی برای شنیدن باشد
اون زمان حماقت کردنند که سره مذهب باهم درگیر شدن
نباید جنگ میشد هرچند گناه کاران صفوی ها بودنند .
دشمنه درجه یک این سرزمین از ۲۰۰سال پیش تاالان شوروی یاهمون روسیه هست نه تورکیه .
تورکیه برادره ماست صفوی و عثمانی هردو تورک بودنند. و حاکم به نصف اسیا اما چون اون زمان اعتقادات مذهبی افراطی وجود داشت یبار باهم درگیر شدن که اشتباه بوده .اون بالاییکه چرت و پرت گفته باید بگم که ایرانه کنونی بخشه کوچکی از توران هست . بهت میگم به تو نیومده گنده حرف بزنی افغان زاده.
تو شاید عثمان زاده باشی هیچ قسمت از ایران کنونی جز توران نبوده
افغان ها رو از کشور اخراج کنید عاقل نباید از یک سوراخ دو بار گزیده بشه افغان ها رو اخراج کنید
ترکیه بزودی چوب بزرگی می خورد و نابودی او حتمی است یکی از طرف خداوند قادر متعال و یکی از طرف اروپایی ها مثل یونان و قبرس . خیانت اردوغان به مسلمانان و مردم سوریه بی جواب نمی ماند کمی صبر کنید
آن همه پول سیسمونی رفت به ترکیه ، آخرش هیچ
ما ایرانی ها ماندیم با گرانی و تورم و دلار بالای ۷۰ هزارتومن
برید از دیگران بپرسید در زمان شاه ایران کجا بود و ترکیه کجا بود.آنچه که از لاف گزاف بر ایران نازل شود حقش است.بیچاره مردم ایران که گول حرفها را خوردند .
خُب شما بگو زمان شاه گور به گور شده ما کجا بودیم و ترکیه کجا بوده! در همان زمان هم ترکها که وارث امپراتوری عثمانی بودند از ایران پیشرفته تر و سرتر بودند. اگه باور ندارید چرا اون رضا قلدر شما یه سفر به ترکیه رفت شروع کرد به الگوبرداری از ترکیه!؟
این ادمهای معلوم الحالی که اینجا دم از جنگهای گذشته و حال و اینده با این و ان میزنند کسی نیستند جز دلارفروشان زالوصفت که نون در خون ملت میزنند و میخورند !
ان شاالله روزی ملت حساب تک تک اینها را خواهد رسید !
جسارتا برادر شوروی را هم بگویید که نصف ایران را بلعید و در زمان حال هم ما را بدبخت کرده!!!
جرأت جنگ با ترکیه رو که دومین ارتش قدرتمند ناتو رو بعد از آمریکا داره رو هرگز ندارید فقط لب و دهنید
مردم ترکیه باید تکلیف خود را با دولت و. مقامات منافق و مرموز خود روشن کنند. باید مردم ترکیه را روشن کرد
شما اول طرز حرف زدنت و یاد بگیر ..به عالم و آدم تکلیف نکن بعدا
موسی به دین خود . عیسی به دین خود .
ترکیه به فکر مردم خودش هست ولی دولت مردان ایران به فکر پر کردن جیب خود و اطرافیانش پس با ترکیه درگیر نشوید میبازید
بایک گروهک ساخته شده توسط سیاستمداران دنیا تمامی ذخایر مارا گرفتند ماهم بازی خوردیم نباید احساسی عمل کنیم
اسرائیل در خاورمیانه مستقر شده و آمریکا هم به معادله اضافه شده
به راحتی ایران تجزیه و متلاشی میشود
تنها راه دوستی با آمریکا هست
هر وقت اندازه تورکها شدین حرف بزنین عیران مگه اونزمان بوده برین این سایت حقایق رو ببینین new.chronology نادرشاه خودش تورک بوده چالدرانی هم نبوده جنگش
وقتی ایران مسئول نداشته باشه هر لاشی براش شاخ میشه
ایران هم باید از سیستم ماشه علیه ترکیه استفاده بکنه یه حرکت محکم برداره این کشور باید نا امن بشه
چرا مردم را با تاریخ ساختگی قول میزنید.؟
آن زمان که عثمانی بود،ایرانی وجود نداشت که.
جنگ چالدیران بین دو دولت تورانی عثمانی و صفوی بود .
چهل درصد ایران تورک زبان هستش ایران نمی تواند با تورکیه درگیر شود تورکیه دومین قدرت ناتو و جهان تورک است با یک سیاست بالانس با قدرتهای دنیا قدرت خودش را به نمایش میگذارید با ایجاد اتحادیه تورک زبانهای جهان و استفاده از موقعیت استراتژیک و ژئوپولیتیک خود در کریدور شرق وغرب و شاهراه انرژی قدرت واقعی خودش را نه وقت در منطقه بلکه در دنیا دیکته خواهد کرد
ای مگس عرصه سیمرغ نه جولان که توست
یک چیزی بگم ازاخرش اردوغان زمانی که داشت باهواپیماازترکیه همین چند سال پیش فرارمیکرد ما بودیم که بایک تلفن توی هواپیمایی که نشسته بودتماس گرفتیم گفتیم برگرد ترکیه رو دادیم مجددا دستش الآنم میدون که همانطورم بایک تلفن ازحکومت برش میداریم اصلا ترکیه سرباز پیاده ما هم حساب نمیشه آره بابا اون بزرگشون خوب میدون توایران ما قدرتی داریم فراترازهرقدرت ودانش همه دنیا هم جمع بشن یک ساعت نمیتوانند جلو ایران دوام بیارن اینم خودشون خوب میدونند
جنگ آذربایجان و ترکیه عثمانی در چالدران جنگ دو برادر بود واین افراد وابسته به احزاب شعوبیه و پانایرانیست ها سعی در پمپاژ اختلاف میان ترکهای مسلمان هستند ولی کور خواندند ترکیه و ترکهای ایران تا قیامت با همدیگر اختلافی ندارند و نخواهند داشت این افراد حسود ونژاد پرست هیچ غلطی بیشتر از همچنین حرفها نمیتوانند انجام دهند مسئولین کشورمان همه چیز را بهتر از هرکسی میفهمند یک عده هم احمقانه به همه ترکها توهین میکنند و همیشه از ترکها مدد میجویند
ترکیه گفتار خدا کند از هم به پاشد
سابقا قدرتهای وقت از جمله انگلیس ترکیه عثمانی را کنار زدند و اکنون نیز اجازه ظهور دوباره آنرانخواهند داد اگر امروز قدرتها اجازه بروز مجدد ترکیه عثمانی را می دهند این اجازه تا جایی است که ترکیه با حس و رویای عثمانی شدن ایران را دشمن خود پندارد و این دو کشور را به جان هم بیاندازند تا با ضعیف شدن هر دو کشور را تنها با یک تلنگر در نهایت کنار بزنند آنچه مسلم است هوشیاری سیاسی هر دو کشور است تا از این سیاست مرموز قدرتها بدور بمانند
بعضی ها هنوز توهم امپراتوری ایرانشهر رو دارن
ایرانشهر پس از حمله اعراب و مغول نابود و مردمش به قتل رسیدن و ترکها و عربها و ...جایگزین شدن و یا از نظر زبانی و مذهبی تفاوت دارن وامروز اگر بتوانیم همین ایران خودمان را حفظ و قوی کنیم هنر کردیم.
ترکیه اگر در سوریه وارد شده سوریه ۵۰۰ سال تحت سلطه ترکیه عثمانی بوده و حوزه فرهنگی او بوده مثل هرات و آذربایجان و بکو که جز حوزه ایران بوده است.
هفتاد درصد ملت دزد هستن بیایید جلوی دزدی اینا رو بگیرید بهتر از صدتا جنگ هست دارن خون مردمو میمکن فقط یه عده جیب خودشان را پر میکنن با این اوصاف میخوان نبرد هم بکنن شنا ملت از دستتون به تنگه زمانش شد خودتون میدونید فقط خودتون رو به خری نزنید
فقط باید ایرانی اصیل بود تا بتوان ترکیه را تحت سیطره داشت فقط خشایرشاهی باید عمل کرد ترکیه کشور کثیفی است و حاکمان ان نیز روباه صفت هستند این کشور با ایجاد جنگ های دینی و دامن زدن به مسایل منطقه منتظر حمله به ایران استوعده صادق باید اینجا واقع شود تا صداقت در گفته و عمل موجود شود حامی اسراییل رورسیه چین آمریکا وو است نان بنرخ روز خوری
خب تحلیل روزتون چی بود؟
اینکه تو ویکی پدیا هست
در باره تیترتون چی نوشتید؟
پرخودایران جاهای هست که مردم نمیرن ببین بیشترشون نمیشناس جنگهای منطقه کلیبر اونایی که رفتند دید داخل جنگل بهار تابستان چشمه های هست آبشار داخل جنگل ها هتل های هست والا در ترکیه نیست اینالو آبشار باغ وحشی نزدیک بغل جاده آهو بزکوهی شیر پرنده های زینتی ازنزدیک نگاه میکنن
سربازان خونخوار عثمانی افرادی بی رحم و لاقید بودند درست مانند تروریستهای کنونی که اصلا به احکام الهی پایبند نیستند و فقط بدنامی برای اسلام دارند .در کنار تمام این وحشیگریها افرادی عهدشکن و ترسو بودند و همیشه از پشت حمله کردند و همیشه چشم طمع به خاک ایران داشتند . البته در آینده نه چندان دور گرفتار مصیبتی بزرگ خواهند شد.
خلاص دو پادشاه تورک باهم دعوا داشتنند،،حکومت فارسی آوردنند،تا اتحاد مسلمانان از بین برود،،هم عثمانی شکست خورد،هم ایران ،از آن زمان تفرقه هست،تورکهای تورکیه ۱۰۰۰ سال بیشتر بر ایران پاسداری کردنند،،انگلیس طراح بود،،حالا ایران بازیچه تورکیه مانده چه کند با ایران ،،نصف تورک زبان
بهنظر شخصی من ایران باید به ترکیه حمله کند یا حداقل قطع رابطه کندچون عثمانی چندشهرایران را تصرف کرد
اردوغان ازریشه عثمانی مانده هر لحظه ممکنه به ایران حمله کند
بیایید منطقی باشیم. دولت ترکیه دنبال منافع ملت و مملکت خودشه، دولت ترکیه زرنگه،همین!!!!! کاری که ما نمیکنیم. هر وقت ترکیه به آذربایجان یا کردستان حمله کرد اونوقت من خودم اولین نفر میرم برای دفاع از خاک و ناموس مملکتم. اگر بحث «بی اعتماد » بودن هست که در دنیای سیاست هیچ هیچ هیچ احد و کشوری قابل اعتماد نیست غیر از ملت خودت !!! پس، هوای مردم خودت رو داشته باش، رفاه و اقتصاد و امنیت رو در حد اعلا تأمین کن، اونوقت ببین لشگر ۹۰ میلیونی یعنی چی!!!!
۲۰سال دیر فهمیدین ترکیه دشمن ایرانه نه اسرائیل
ایران باید با ترکیه بجنگه و پدر این سوخه را در بیاره
نکته بسیار اساسی تفاوت بین تورک واقعی و ترک زبان شده می باشد. خاستگاه اصلی مردمان تورکتبار اصیل، کوهستان آلتایی و سیبری است مردمانی که از نژاد زرد هستند. قابل توجه اینکه در نوشتههای معتبر و کهن کشور چین، قرقیزهای ترک زبان شده فعلی را مردمانی سفیدپوست با موهایی عمدتاً زردرنگ، بور با چشمانی آبی و شبیه به اروپاییهای امروزی توصیف کردهاند؟؟!!! اقوام تورک بومی در مشرق آسیا به تدریج در طول تاریخ به طرف غرب آسیا، خاورمیانه، آسیای کوچک و اروپای شرقی پراکنده شدند و در جریان این مهاجرتها بخشهای بزرگی از مردمان هندواروپایی سفیدپوست این نواحی به مرور زمان تا حدی دورگه پشم بادامی و ترکزبان شدند و متأسفانه بر طبق آمار جعلی دولت ترکیه بر خلاف واقعیات موجود تاریخی "جهان تورک" معرفی می شوند!
بر پایه پژوهش های ژنتیکی به عمل آمده، هاپلوگروپ اقوام تورک تبار باستانی، هاپلوگروپ Q است که بیانگر ژن مشترک میان گوکتورکها، هونها (هپتالیان یا خزرهای مهاجم به شمال قفقاز در دوران ساسانیان) و بومیان سرخپوست آمریکا میباشد. بیشترین شیوع ژن هاپلوگروپ Q از طرف پدر در سرتاسر قاره آسیا فقط مربوط به کشور ترکمنستان با حدود 45 درصد است. بدین معنی که هنوز در ترکمنستان نیمی از مردم ترک زبان شده از نژاد زرد نیستند و سفیدپوست می باشند. این امر نشانه تاثیر مهاجرت اقوام زردپوست از شرق آسیا و تغییر زبان تدریجی درصدی از اقوام بومی (غیر آریایی باستانی و آریایی) قلمرو ایران بزرگ تاریخی به زبان زردپوستان مهاجم می باشد. جالب است که هر چه به طرف غرب قاره آسیا برویم، غلظت ژن هاپلوگروپ Q زردپوستان مهاجم و اشغالگر کاهش می یابد. به طوری که ژن هاپلوگروپ Q در مردم آذریایجان فقط در حدود ۴٫۵٪ است!!! و بر عکس، ژن هاپلوگروپ J2 با حدود 40 درصد ژن اصلی مردم آذربایجان است! منشأ ژن هاپلوگروپ J2 ، از نژاد سفیدپوست قفقازی غیر آریایی بومی باستان (احتمالا کادوسی ها) یعنی ساکنان اولیه غرب آسیا و خاورمیانه می باشد که پیش از آریاییها در ایران زندگی میکردند. به همین شکل،
بررسی دیانای در ترکیه نیز نشان میدهد که مردم با زور و اجبار ترک زبان شده ترکیه، اصالتا زردپوست نیستند!!! بلکه از نوادگان یونانی ها، ارمنی ها، کردهای آریایی و قفقازی های غیرآریایی هستند که در سدههای اخیر ترکزبان شدهاند و تاکید می شود که مردم ترکیه اعم از ترک زبان یا غیر ترک زبان، درصد بسیار ناچیزی از ژن نژاد هاپلوگروپ Q تورک حقیقی (زردپوست مغولسان) را در بر دارند و بنابراین به هیچ عنوان بر خلاف تبلیغات عوامفریبانه و نژادپرستانه دولت ترکیه، نمی توان مردم ترکیه را حقیقا "تورک" اصیل قلمداد کرد!!! حتی در آمار رسمی دولت ترکیه هم که تلاش بر بزرگنمایی رقم واقعی ترک زبانان دارد، فقط ۷۰–۷۶ درصد از مردم ترکیه ترک زبان هستند. اما به شکل متناقضی در برآورد حداقلی ۲۰۱۲ مؤسسه آمار ترک استات (The Turkish Statistical Institute (TurkStat))، جمعیت کردهای آریایی ترکیه بیش از ۲۲ میلیون نفر (۲۲٬۶۹۱٬۸۲۴) و بیش از سی درصد از جمعیت ۷۴٬۷۰۰٬۰۰۰ نفری ترکیه می باشد که مطابق با آمار رسمی به این ترتیب درصد ترک زبان های ترکیه حتی از ۷۰ درصد هم کمتر است!
دوستان جنگ چالدران نبود برید تاریخ و جغرافیا بخوانید میفهمید جنگ بدر بود حوالی احد بین صفین انجام شد در آن جنگ ناپلئون بناپارت تسلیم شد و امپراتونی عثمانی سقوط کرد ایران بود ولی عثمان هم بود برید تاریخ بخوانید در جنگ نهروان سپاه شام به سرکردگی اردوغان میخواست با هواپیما فرار کنه ولی ما با تلفن گفتیم برگرد پشیمان میشی آخر الان هم اگر بخایم با یک تلفن یا موبایل یا پیجر میتونیم اردغان را سر جایش بنشانیم ما باید معادن را با کارگرهایش بخریم و باید به حذف مسلولین گوش بدیم تا ترکیه حمله نکنه کو گوش شنوا من که طریق پیشرفت کشور را به شما گفتم ولی حیف که به اراجیف بنده گوش نمیدهید ما ملت بزرگی هستیم در همه امور بی جهت اظهار نظر میکنیم لزومی هم به خواندن کتاب نمیبینیم البته بدتر از آن عده ای هستند که پشت موبایل هایشان نشسته و گوش به فرمان هستند برای ماهی چند میلیون هر چه که دیکته میشه مینویسند در هر کشور عزیزم بی سواد و با سواد وجود دارد با انتشار این کامنت ها نمیتوانید حق حرف زدن را از جامعه روشنفکر ایران بگیرید چون عده ای بیسواد هستن از همین بیسوادها شما در انتخابات بهترین استفاده را میبرید و حالا با این کامنت ها قصد این است ملت بیسواد است و حق اظهار نظر در خیلی از مسائل جاری مملکت را ندارد !! ولی این به شرطی حرف درستی است که این اقشار را از انتخاب کردن هم محروم کنید که نمیکنید پس وقت خود را تلف نکنید این کامنت ها دارای منشاء مشترک هستند و فرستندگان آن چند نفر بیشتر نمیباشند با هدفی مشخص
دولت باید برای دانشجویان ایرانی در ترکیه فراخوان بدهد. درآمدهای ترکیه از دانشجویان کم نیست.
می تواند آنان را در خود ایران در دانشگاه های غیر انتفاعی جای دهد و هزینه را به دلار بگیرد.
کسانیکه در ترکیه سرمایه گذاری کردن یا از اونجا به کشورمان قانونی یا قاچاق جنس وارد می کنند در ایران تسهیلات بدهد.
خلاصه کمر ترکیه را بشکند . لازم نیست جنگ کند یا فحش بدهد یا حتی اخم کند .با خنده و ادب هتل ها و فروشگاه های وان را ورشکست کند. چطوری؟ با عقل و درایت. متاسفانه امیدی ندارم. ولی گفتم تا شایدکسی بشنود.