توراکو پرندهای معروف به مرغ بهشتی
توراکو یا موزخوار (مرغ بهشتی) پرندهای از تیره Musophagidae است. توراکوها (مرغهای بهشتی) به دلیل رنگدانههای سبز و قرمز ویژه و منحصربه فردشان مورد توجه هستند .
در گذشته هم بومیان آفریقایی از پرهای این پرندگان برای تزیین لباسهای خود استفاده میکردند.توراکوها (مرغ های بهشتی) پرندههایی با اندازه متوسط با تاج برآمده و دم دراز هستند. (Turaco)
شکل انگشتان منحصر به فرد است به صورتی که انگشت چهارم به عقب برگشته و با انگشت اول در تماس است و گاهی اوقات این انگشت به جلو میآید و با انگشت دوم و سوم در یک جهت قرار میگیرد. توراکو (مرغ بهشتی) بومی آفریقا بوده و در جنگلها و دشتها زندگی میکنند ۲۳ گونه متفاوت از توراکوها (مرغهای بهشتی) وجود دارد.
نکته قابل توجه در مورد این توراکوها (مرغهای بهشتی) رنگدانههای تولید رنگ آنهاست. رنگ سبز پرهای توراکو(مرغ بهشتی) ناشی از رنگدانه حاوی مس است در حالی که رنگ سبز پرندههای دیگر به علت رنگدانه زرد پرها و حالت منشوری پر است. حتی مخلوط کردن آب و پر توراکو سبب رنگی شدن آب می شود، این اتفاق در مورد پرهای پرندگان معمولی نمیافتد .
توراکوها (مرغان بهشتی) علاقه زیادی به حرکت در ارتفاع بالای جنگل دارند. آنها پرواز ضعیفی دارند ولی با چابکی روی شاخههای درخت حرکت میکنند. تراکوها (مرغان بهشتی) سر و صدای زیاد و با رزونانس بالا تولید میکنند و صدای آنها از شاخصههای جنگلهای بارانی آفریقاست.
این پرندگان به صورت گروهی در گروههای حداکثر ۳۰ تایی زندگی میکنند و مهاجرت ندارند. تولید مثل آنها اوایل فصل بارانی آغاز میشود .توراکوها تک جفتی هستند و در حین دوره جفت گیری نرها به مادهها غذا میدهند وآنها کنار هم آشیانه میسازند. توراکو (مرغ بهشتی)ی ماده در هر نوبت ۲ تا ۳ عدد تخم میگذارد و پدر و مادر به صورت گردشی روی تخم میخوابند.
این مطلب را از دست ندهید شناختی بر میمونها به بهانه سال 1395، که سال میمون بود
دوره انکوباسیون تخم توراکو بین ۲۱ تا ۲۴ روز است. جوجهها با چشمان نیمه باز یا تقریبا باز از تخم خارج میشوند. جوجهها در ۴ هفتگی شروع به پرواز میکنند و بعد از ۶ هفتگی یا در گله میمانند و یا گله را ترک میکنند. در ادامه ۲ گونه از ۲۳ گونه معروف توراکو که که در ایران هم به تازگی وارد شده است مورد بررسی قرار میگیرند.
توراکو(مرغ بهشتی)ی بنفش :این گونه بومی غرب آفریقا است. پر و بال آن بنفش براق است، پیشانی زرد و تاج بلوطی رنگ دارد و پرهای گوشش سفید است.توراکوی بنفش در هر نوبت دو عدد تخم میگذارد. توراکوهای بنفش در گروههای ده تا دوازده عددی زندگی میکنند.
توراکو(مرغ بهشتی)ی سبز: نام دیگر آن توراکوی گینهای است. این گونه در غرب و مرکز آفریقا یافت میشود. پرنده ماده در هر نوبت دو عدد تخم میگذارد. بال پر اینها تا حد زیادی سبز و دم متمایل به بنفش است. پرهای ارغوانی اولیه آنها فقط در پرواز دیده میشود. یک خط سفید در بالا و مقابل چشم و یک خط سیاه زیر چشمهای این گونه توراکو وجود دارد.
طول عمر توراکو (مرغ بهشتی)
در مورد انواعی که زندگی وحشی در طبیعت دارند اطلاعات زیادی در دسترس نیست. توراکوهای محصور حدود ۳۰ سال یا بیشتر عمر میکنند.
رژیم غذایی توراکو (مرغ بهشتی)
توراکوها از میوهها و گیاهان تغذیه میکنند البته گهگاهی حشرات را هم میخورند.
بیماریهای توراکو (مرغ بهشتی)
اطلاعات بسیار کمی در مورد بیماریهای شایع توراکوها وجود دارد ولی میتوان حدس زد مانند سایر پرندهها عفونتهای باکتریایی، ویروسی و قارچی بین آنها رایج است.
این پرندهها در کل اهلی و خانگی نیستند. آنها به به فضای زیادی برای پرواز وپرش نیاز دارند. اکثر آنها از مصاحبت انسان لذت نمیبرند مگر آنهایی که از سن کم مورد توجه و مراقبت قرار گرفتهاند. این پرندگان، حتی انواع دستی و اهلی به شدت رفتارهای تهاجمی از خود بروز میدهند و میتوانند مشکل سازشوند.
1980