کفش پاشنه بلند، کودک و سلفی ممنوع، زن‌ها جایزه نبردند چون فیلم خوب نساختند!

این‌روزها کن قلب سینمای دنیاست. جشنواره معتبر سینمایی فرانسوی‌ها بزرگان سینما را دور هم گرد آورده و هیچ بعید نیست که حاشیه‌هایش جهان سینما را تحت‌الشعاع قرار دهد.

کفش پاشنه بلند، کودک و سلفی ممنوع، زن‌ها جایزه نبردند چون فیلم خوب نساختند!

کن این جشنواره ۷۲ساله سینمایی. معتبرترین و قدیمی‌ترین فستیوال برای فیلمسازان دنیا، همان جشنواره ای که یکبار نخل طلایی اش را زنده یاد عباس کیارستمی با «درخت گلابی» برای‌مان کسب کرده. همان فستیوالی که شهاب حسینی با «فروشنده» بهترین بازیگرش شد و اصغر فرهادی جایزه بهترین فیلمنامه‌اش را گرفت.
کن، همان جشنواره‌ای که بهروز افخمی علاقه ای وافر دارد بگوید فستیوال همجنسگراهاست.
فستیوالی که امسال احتمالا «بینوایان»، کاری که به مصائب زندگی بچه‌های مهاجر در روزگار تلخ اروپای امروز می‌پردازد، جوایز مهمی کسب می کند.

کفش پاشنه بلند، کودک و سلفی ممنوع، زن‌ها جایزه نبردند چون فیلم خوب نساختند!

سلفی؟ این کار احمقانه ممنوع!
اما همین جشن هفتاد و دوم حاشیه کم نداشته است. فرانسوی‌ها استاد تشریفات دست‌وپاگیر هستند. قوانین سختی که حسابی مهمانان خارجی‌شان را کلافه می‌کند.
لس آنجلس تایمز از فرق این مراسم با دیگر مراسم اینچنینی در هالیوود نوشته و اشاره کرده است: «فرقی اساسی دارند. وجود قانون‌های بیشمار و عجیبی که کن دارد،آن را بسیار متفاوت‌تر از دیگر فستیوال‌ها می‌کند.
یکی از عجیب ترین قانون‌هایی که در این مراسم وجود دارد آن است که هرکسی که وارد فرش قرمز می‌شود، اجازه گرفتن سلفی را ندارد. این قانون که با آن مخالفت‌های زیادی در سال های اخیر شده، سرانجام در سال ۲۰۱۸ به عنوان یک قانون شناخته شده توسط پلیس مصوب شد. به همین جهت هیچکس در مراسم کن جرات گرفتن سلفی را ندارد. چون ممکن است اخراج شود یا حتی جرایم سختگیرانه‌تری تا مرز بازداشت برایش در نظر بگیرند.»
به گفته روزنامه نیویورک تایمز، Thierry Frémaux که رئیس جشنواره کن است، در توضیح این قانون گفته است: «سلفی گرفتن کاری احمقانه و مضحک است که باعث می‌شود دیگران اشتیاق گرفتن سلفی پیدا کنند و دائم در حرکت باشند. این کار موجب شلوغی و هرج و مرج می شود.»
به همین دلیل است که برخلاف دیگر فرش قرمزها و فستیوال‌های دنیا در کن، خبری از مصاحبه و یا سلفی گرفتن خبرنگاران نیست. افراد در سکوت از پله‌های طولانی که در مراسم وجود دارد بالا می‌روند و عکاسان هم در این بین عکس می‌گیرند.

بدون کفش پاشنه بلند ، هرگز!
اما نگرفتن سلفی تنها قانونی نیست که کن را از بقیه جشنواره ها متمایز می کند. روزنامه تایمز در گزارشی با کنایه به قوانین، این مراسم را به سخره گرفته بود.
از دیگر قوانین جشنواره کن پوشیدن اجباری کفش پاشنه بلند برای خانم ها، در مراسم است. اگرچه که رئیس مراسم کن در توییتی این حرف را تنها «یک شایعه بی اساس» خوانده بود اما صحبت‌های رسمی که در خارج از مراسم شد، خلاف آن را نشان داد.
‏Asif Kapadia کارگردان مستند amy ، چندی پیش در توییتی ذکر کرده بود که از ورورد همسرش به مراسم کن سال گذشته، به علت نپوشیدن کفش پاشنه بلند جلوگیری شده است و اجازه ورودش را تا بعد از مراسم نداده اند.

آوردن نوزاد؟ ممنوع! حتی شما کارگردان عزیز!

گاردین نوشته در مراسم امسال، از ورود کارگردان بریتانیایی، گرتا بلاسامیانا که فرزند چندماهه‌اش را در آغوش داشته به کاخ جشنواره جلوگیری شده است .
بدتر اینکه تنها پس از دریافت ۳۰۰ پوند جریمه، اجازه ورودش به مراسم را داده‌اند.

کفش پاشنه بلند، کودک و سلفی ممنوع، زن‌ها جایزه نبردند چون فیلم خوب نساختند!


تبعیض علیه زنان؟
بحث نابرابری های جنسیتی، در مراسم کن هر سال پررنگ تر می‌شود، Thierry Frémaux، رئیس مراسم کن، چند روز پیش از شروع مراسم در کنفرانس مطبوعاتی، به روند انتخاب کارگردانان و فیلم ها پرداخت. این درحالی است که سال گذشته ۸۲ زن به روند انتخاب مسابقه اعتراض کرده بودند.
اعتراض زنان به روند مسابقه به این جهت بود که در این ۷۲سال جشنواره‌ای که برگزار شده است، تا به حال تنها یک زن موفق به دریافت جایزه نخل طلایی شده و بیش از ۴ زن، دیگران هیچوقت نامزد هیچ فیلمی نبوده‌اند. جدای از پوشیدن کفش پاشنه بلند که اعتراض علنی زنان به این مراسم را در پی داشت و حتی کریستین استوارت یک بار با درآوردن کفش‌هایش و پابرهنه طی کردن پله‌های مراسم اعتراض خود را به این مساله نشان داد، این انتخاب‌های جنسیتی نیز روند مراسم را زیر سوال برده. در حالی که این اعتراضات رخ می‌دهند، مراسم امسال اولین مراسمی بوده که بیش از ۲۰ زن در بخش‌های مهم اصلی نامزد دریافت جایزه شده‌اند که این رقم بی‌سابقه است.
به گفته cbc، رئیس مراسم کن در کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به این انتقادات اینگونه گفت: «زمانی که ما منشور حقوق مسابقه را امضا می‌کردیم هدف انتخاب فیلم‌ها بر اساس جنسیت نبود. تمام فیلم‌هایی که به صورت رسمی انتخاب شده‌اند، تنها به این علت انتخاب شده‌اند که از دید ما شایستگی انتخاب شدن را داشته‌اند.
اگر تا به حال اینهمه خانم، نامزد دریافت جایزه نشده‌اند تنها به این علت است که در صنعت کارگردانی، تا به امروز حضور نداشته‌اند.»

کن شکارگاه هاروی؟
این جنس از اعتراضات به مراسم کن، جا را برای دیگر اعتراضات زن‌ها که تا به حال ناگفته مانده بود نیز، باز کرد. در می سال گذشته، Asia argento کارگردان ایتالیایی در پایان مراسم به روی استیج آمد و از تجاوز جنسی که در همین مراسم در سن ۲۱ سالگی توسط Harvey winstein صورت گرفته بود صحبت کرد و مراسم کن را برای او او شکارگاه خواند. این تهیه‌کننده هالیوودی البته بعد از راه افتادن جنبش #me_too در هالیوود ممنوع‌الکار شد. اگرچه که هاروی این گفته را انکار کرد اما ظاهرا این جنس از اتفاقات در مراسم کن بسیار اتفاق افتاده است.

چالش کارگردانان متجاوز
امسال نیز به گفته cbc در پاریس یک گروه تحقیقاتی، مسئول تحقیق در مورد تجاوز جنسی صورت گرفته توسط abdellatif kechiche شده‌اند که سابقا برنده جایزه نخل طلایی به خاطر فیلم blue is warmest colour بوده است. اگر چه که او هرگونه اتهامی را رد کرده اما تیم تحقیقاتی در پاریس همچنان مشغول تحقیق برسر این موضوع هستند.

کفش پاشنه بلند، کودک و سلفی ممنوع، زن‌ها جایزه نبردند چون فیلم خوب نساختند!

کن جهنم عکاسان مرد!
درحالی که مراسم کن پر است از حواشی جنسیتی برای خانم ها، آقایان هم به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، از قوانین سختگیرانه کن شاکی هستند.
این دسته از شکایات مربوط به مردان عکاسی است که در مراسم کن، مجبور به پوشیدن کت و شلوار و کروات هستند. در حالی که همتایان آن ها، خانم ها، در لباس‌های راحت مشغول عکاسی هستند!

منبع: خبر آنلاین

1981

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید