همان شب چله بگوییم، بهتر است
بازیگر پیشکسوت و صداپیشه کشورمان در برنامه صبحگاهی شبکه پنج سیما خاطرات خود از شب یلدا را بازگو کرد.
![همان شب چله بگوییم، بهتر است](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/ex3AOEgZsKej/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJH_cFtEbjAic/5628109.jpg)
رضا فیاضی در برنامه «سلام تهران» از اینکه هنوز هم مردم او را با مجموعه زیزیگولو به خاطر دارند، ابراز خرسندی کرد و گفت: شنیدن خاطرات مردم از مجموعه زیزیگولو در تاکسی، بیمارستان و جاهای دیگر، به من انرژی مثبت میدهد و از لبخند آنها سرمست میشوم.
بازیگر مجموعه تابهتا با اشاره به عبارتی از یک مجری تلویزیون هنگام خداحافظی با مردم که گفته بود شبتان به عشق و شبتان بهشت، افزود: به این فکر میکردم که چقدر خوب میشد دنیای ما همان بهشت موعود باشد. با خوبیهای فراوان زندگی کنیم و مملو از سلامتی باشد، به یکدیگر مهربانی کنیم و از زندگی لذت ببریم.
بازیگر پیشکسوت مجموعههای تلویزیونی با بیان اینکه در خوزستان به دنیا آمدم، عرب هستم و به همین دلیل شب یلدا را در کودکی نمیشناختم، تصریح کرد: بهتر است اسم این شب را همان شب چله بگوییم. من وقتی بزرگتر شدم، قدر چند ثانیه بیشتر این شب چله را فهمیدم و دوستش دارم.
صداپیشه و هنرمند کشورمان در پاسخ به سؤال مجری «سلام تهران» مبنی بر اینکه جای خالی چه کسی را در شب یلدای امسال حس میکنید؟، گفت: عاشق مادرم بودم، به همین دلیل جای خالی او را حس میکنم. پدرم یک خشونت عجیب دوستداشتنی داشت و بیشتر قصههایم را از او به یادگار دارم. پدرم نزدیک به ۱۰۰ سال عمر کرد، اما مادرم در سن ۶۴ سالگی از دنیا رفت. شباهت من به مادرم بیشتر از پدرم است.
وی با اشاره به خاطره به یادماندنی از مادر خود، گفت: یک سکّو جلوی منزل ما بود، مادرم تا بازگشت من از تمرین، روی آن سکّو مینشست؛ یکبار برای برنامه همدلی به اهواز رفته بودم، در برنامه از مادرم تشکر کردم. در راه بازگشت، برادرم تماس گرفت و خبر فوت مادرم را داد.
فیاضی همچنین مخاطبان برنامه «سلام تهران» را مهمان یکی از شعرهای خود از کتاب بانوی نیلوفری کرد. شعری با مطلع "اصلا بزار راحت بگویمت، باید از همان اول رو به آسمان میرفتم".
بکار بردن واژه شب یلدا (طولانی ترین شب سال) نسبت به واژه شب چهله (که مصادف با ۱۰ بهمن ماه است) از لحاظ معنی لغوی صحیح تر است.
مراجعه کنیم به متون ادبی پارسی
این شب درهمه جا به نام یلدا شناخته میشه
خواهشا درادبیات دست نبرین
ميگن شب يلدا طولاني ترين شب است اما در واقع تا يازده دي شب ها طولاني ميشه علت جيست
اینطور نیست. بلند ترین شب سال (یلدا) را از لحظه اذان مغرب روز ۳۰ آذرماه تا لحظه اذان صبح روز اول دی ماه محاسبه می کنند.
به ناشماس شب. يلدا قبل اذ اسلام بوده دليل منطقي بيار
چله از اول دی تا ده بهمن است و شب چله اولین شب شروع این چله است پس نامگذاری ایرانیان جذاب تر است
*شب چله ایرانی تراست*
اصلٱ یلدا نام ایرانی نیست شب چله یعنی شروع چله بزرگ که چهل روز است وچله کوچک که از ده بهمن تا اول اسفند است که بسیار دقیق است در چهل روز اول زمستان هوا سرد وبارندگی وبرف وجود دارد ولی در چله کوچک زمستان به اوج میرسد به همین دلیل چله کوچک به اندازه چله بزرگ فعالیت میکند که در اقوام مختلف افسانه ها وجود دارد که میگویند چله کوچک به کنایه به چله بزرگ میگوید اگر من زمان تورا داشتم دست نو عروسانی که در حال خمیر درست کردن هستن را در تشت یخش میزدم وتو کار بلد نیستی