سریال های فاخر «سیمافیلم» در راه تلویزیون
چهار سریال فاخر سیما فیلم مراحل نهایی تولید را میگذرانند، سه سریال «حضرت موسی(ع)»، «سلمان فارسی» و «جشن سربرون» بخشهایی از تاریخ را ورق میزنند و «طلاق» هم به موضوعات روز اقتصادی و اجتماعی میپردازد.
در کارنامه سیما فیلم چندین اثر فاخر همچون امام علی (ع)، معمای شاه، در چشم باد، تنهاترین سردار، کیف انگلیسی، یوسف پیامبر و ... ثبت شده است. در حال حاضر این مجموعه چهار سریال را در دست تولید دارد که هنوز زمان پخش آنها اعلام نشده است. دو سریال «جشن سربرون» و «طلاق» آخرین مراحل تولید را میگذرانند و مسلما چندین سال زودتر از دو سریال دیگر به آنتن خواهند رسید.
در ادامه مروری داریم بر چهار سریالی که با آمدنشان حال و هوای آنتن تلویزیون را عوض خواهند کرد.
تکمیل یک سهگانه پس از امام علی (ع) و مختارنامه
اهمیت سریال سلمان فارسی به کارگردانی داوود میرباقری به این نکته برمیگردد که هم بخشی از تاریخ اسلام را روایت میکند و هم ابعاد زندگی یک قهرمان کاملا ایرانی را پیش روی مخاطب قرار میدهد.
سریال سلمان فارسی از تولیدات مرکز سیما فیلم است که با نمایش ایران دوره ساسانی، بیزانس و حجاز به زندگی، زمانه و مهاجرت سلمان فارسی یار ایرانی پیامبر اسلام می پردازد.
بنابر پیش بینیهای صورت گرفته فیلمبرداری سریال سلمان فارسی حدودا پنج سال طول میکشد. بازیگران ایرانی و خارجی از کشورهای یونان، مراکش و تونس در آن بازی کردهاند.
داوود میرباقری به همراه عوامل سریال سلمان فارسی پس از شاهرود، جلفا، شهرک سینمایی نور قم، سواحل مازندران و جزیره قشم، اکنون در شهرک غزالی مستقر شدهاست و به مسیر فیلمبرداری خود ادامه میدهد.
همزمان با فیلمبرداری بخشهای پایانی فصل بیزانس در شهرک غزالی، ساخت تجهیزات در شهرک سینمایی غزالی و ساخت برخی دکورها در مناطق مورد تائید تیم سازنده نیز در حال انجام است.
سریال سلمان فارسی به کارگردانی داوود میرباقری و تهیهکنندگی حسین طاهری در حال ساخت است.
فیلمبرداری این سریال از زمستان سال ۱۳۹۹ در کویر شهداد کرمان و جزیره قشم آغازشده بود که شیوع ویروس کرونا، چهار ماهی، فیلمبرداری را متوقف کرد. نهایتاً فیلمبرداری این سریال از دهم مرداد سال ۱۴۰۰ با رعایت تمام شیوه نامه های بهداشتی در شاهرود و شهرک سینمایی نور از سر گرفته شد.
این سریال زاویۀ دیگری از تاریخ اسلام را به تصویر میکشد و دنبالهای بر دو اثر دیگر کارگردان، سریالهای امام علی (ع) و مختارنامه است که زندگی سلمان فارسی، یار ایرانی پیامبر اسلام را در سه مقطع روایت میکند.
این سه مقطع شامل تولد و جوانی او در ایران باستان دوران ساسانیان، مهاجرت او به بیزانس و گرویدن او به دین اسلام در حجاز میشود.
تعداد بازیگران این سریال همانند آثار قبلی میرباقری متعدد است و ۱۵۰۰ شخصیت در سریال حضور دارند. علیرضا شجاع نوری، فرهاد اصلانی، داریوش فرهنگ، محمدرضا هدایتی، مجید مظفری، احترام برومند، علی دهکردی، چنگیز جلیلوند، سیامک اطلسی، امین شیردره، مهدی فقیه، هشام رستم و... بخشی از بازیگران این سریال هستند.
سریال «حضرت موسی(ع)» در ایستگاه فیلمنامه و انتخاب بازیگر
در حال حاضر سریال حضرت موسی(ع) که با نام موسی کلیم الله هم شناخته میشود، مراحل پیش تولید و انتخاب بازیگر را سپری میکند. فیلمنامه این اثر را مرحوم فرج الله سلحشور نوشته و ابتدا قرار بود جمال شورجه آن را کارگردانی کند اما به دلیل بیماری، کارگردانی این اثر فاخر برعهده ابراهیم حاتمی کیا قرار گرفت.
از یک سال و نیم گذشته ابراهیم حاتمیکیا بازنویسی فیلمنامه سریال موسی(ع) را آغاز کرده و تاکنون ۳۰ قسمت از این سریال بیش از ۶۰ قسمتی به طور کامل بازنویسی شده است.
گروه کارگردانی سریال موسی(ع) تاکنون از میان هزاران نفر از بازیگران و علاقهمندان بازیگری جهت بازی در سریال تست گرفته که از میان این افراد تعداد زیادی از بازیگران در حال انتخاب هستند.
از یک سال گذشته با برپایی ۱۰ کارگاه بزرگ چوب، آهن، دوخت لباس تاریخی و... لوازم صحنه در حال ساخت و آمادهسازی است. همزمان با انجام این کار، طراحی سهبعدی دکورهای عظیم سریال نیز انجام شده است.
وحدت ادیان الهی، هدف اصلی فیلمنامه است که میتواند جهان را بهسمت توحید پیش ببرد. قصه از قبل تولد حضرت موسی(ع) و از زمان رحلت یوسف پیامبر(ع) شروع میشود.
جدیدترین خبر درباره این سریال این است که تهیه کننده سریال حضرت موسی(ع) در میانه مراحل پیش تولید تغییر کرد. در حالی که پیش از این تهیه کنندگی سریال برعهده سیداحمد میرعلایی بود، در ادامه کار به سید محمود رضوی سپرده شد.
تحلیل مفاسد اقتصادی در سریال «طلاق»
سریال طلاق به کارگردانی ابوالقاسم طالبی جزو آثار الف فاخر تلویزیون است که در مرکز سیمافیلم تهیه میشود. ابوالقاسم طالبی کارگردان سریال های به کجا چنین شتابان و بازگشت پرستوها قصهای در هم تنیده شده را طراحی و به نگارش در آورده که به مسائل اجتماعی میپردازد و در دل قصهها نگاهی به مفاسد اقتصادی نیز شده است. داستان سریال وارد زندگی اختلاسگرها میشود و به موضوع آقازادهها هم سرک میکشد.
خلاف آنچه از عنوان طلاق در ذهن متبادر میشود، این سریال به مسائل خانوادگی نمیپردازد و موضوع داستان درباره مسائل اجتماعی بحثبرانگیز و یک درام سیاسی است که به مفاسد اقتصادی میپردازد.
تهیهکننده و کارگردان سریال طلاق ترجیح داد از سوژه و داستان صحبت نکند.
تحقیق و نگارش فیلمنامه این سریال از خرداد ماه سال ۹۵ و تصویربرداری آن از سال ۹۸ شروع شده است.
از بازیگران این سریال میتوان به مجید واشقانی، علیرام نورایی، جعفر دهقان، محمدرضا رهبری، مهرداد ضیایی، حمیدرضا هدایتی، حمید گودرزی، شهرام عبدلی، سروش طاهری و ... اشاره کرد.
سفر به دوران قبل از مشروطه با «جشن سربرون»
سریال ۴۵ قسمتی جشن سربرون به تهیهکنندگی حسن نجاریان و کارگردانی مجتبی راعی ساخته شده است. این مجموعه تاریخی به سفارش سیما فیلم تولید شده و به روایت دوران قبل از مشروطه میپردازد.
تصویربرداری این اثر از مهر ۹۸ در منطقه شهریار شروع شد و دی ماه سال گذشته در شهرک غزالی به پایان رسید.
عوامل این سریال، این روزها مشغول کارهای پس از تولید شامل صداگذاری، موسیقی، جلوههای ویژه و تصحیح رنگ در حال انجام هستند.
حسین محجوب، محمود پاکنیت، لاله اسکندری، فرخ نعمتی، قاسم زارع، میرطاهر مظلومی و رامین ناصرنصیر از بازیگران این مجموعه تلویزیونی هستند.
در حال حاضر تدوین تمام قسمتها به پایان رسیده؛ اما هنوز زمان پخش این سریال اعلام نشده است.
این سریال پنج بخش دارد که شرایط و فضای ایران را در زمان مشروطه و به قدرت رسیدن رضا خان نشان میدهد و به مرور وارد سال ۱۳۲۰ و رخدادهای تاریخی آن دوره می شود.
داستان جشن سربرون این چنین است: بهادر کدخدای ایل پوسان با کدخدای طایفه همسایه سرخو رقابت و مخالفتی دیرینه دارد. مدتی است آتش کینهها خاموش شده است تا اینکه سرخو با اعتماد به نفس به خواستگاری دختری زیبا و کم سن و سال بهادر جهان پسند میآید. غافل از اینکه قرار است مدتی بعد جهان پسند به عقد پسرعمویش درآید. بهادر قاطعانه با این وصلت مخالفت میکند. زخمهای کهنه سرباز میکنند. هر دو طایفه از کدخدای خود حمایت میکنند. درگیری ابعاد بزرگتری مییابد و بهادر تلاش بزرگی را آغاز میکند.