تلاش خون سردانه برای ایرانی شدن
درباره 3 تفاوت مهم سریال «خون سرد» با مجموعه خارجی «دکستر» که باعث شده قصه برای مخاطب ملموس و همراهی برانگیز باشد، بخوانید.
سریال «خونسرد» به کارگردانی امیرحسین ترابی بر اساس سریال آمریکایی مشهور «دکستر» ساخته شده است و بالطبع از جهت قصه و شخصیت پردازی، شباهتهای واضحی به این مجموعه دارد، اما فارغ از شباهتها، سه تفاوت مهم میان «خونسرد» و منبع اقتباس آن وجود دارد که باعث میشود مخاطب ایرانی با سوژه سریال ارتباط بیشتری برقرار کند. انگیزه «کسری» از قتلها و نوع پروندههایی که او انتخاب میکند، با آن چه در «دکستر» اتفاق میافتد، متفاوت است و شخصیتی مانند «سروش معزی» در منبع اقتباس «خونسرد» وجود ندارد.
آزار و اذیت توسط ناپدری
رخ دادن یک اتفاق وحشتناک در دوران کودکی شخصیتهای اصلی هر دو سریال، تاثیرات منفی عمیقی بر روح و روان آنها میگذارد و در نهایت از آنها یک قاتل میسازد.قتل دردناک مادر «دکستر» و «کسری» موضوع مشترک این دو مجموعه است. در «دکستر» مادر این کاراکتر، از سوی قاچاقچیان مواد مخدر و یک باند خلافکار، بیرحمانه به قتل میرسد و او که در آن زمان کودک بوده شاهد این اتفاق است، اما در «خونسرد» این آزار و اذیتهای ناپدری «کسری» است که باعث رنج و وحشت او، خواهر و مادرش میشود.
در نهایت نیز معلوم میشود ناپدری «کسری»، مادر او را داخل استخر پرت کرده و به قتل رسانده است. فعالیت باندهای تبهکار و درگیری وحشیانه آنها با خانواده «دکستر» موضوعی است که برای مخاطب ایرانی چندان ملموس نیست، اما بیرحمی ناپدری بدجنس، برای تماشاگر باورپذیرتر است، بنابراین این مورد به خوبی به ایرانی شدن خون سرد کمک کرده است.
مردان ظالم و آزارگر سوژه «کسری»
در مجموعه «دکستر» قاتل سریالی قصه، سراغ قاتلانی میرود که افراد بیگناه را کشته و به سزای عملشان نرسیدهاند، اما سوژه قتلهای «کسری» تفاوت مهمی با «دکستر» دارد. او افرادی را که به شکلهای مختلف باعث آزار و اذیت زنان شده و با انگیزههای گوناگون آنان را کشتهاند، به قتل میرساند.
به عنوان مثال، استاد دانشگاهی که به دانشجویش تعرض کرده و باعث شده دست به خودکشی بزند، پدری که دخترش را به بهانه آبرو به قتل رسانده و مردی که به دلیل جواب منفی دختر مورد علاقهاش به خواستگاری، قصد دارد روی صورت او اسید بپاشد، تعدادی از سوژههای «کسری» هستند.
جنبش میتو، قاچاق زنان و دختران و اسیدپاشی از مسائل جامعه هستند و گروهی از زنان جامعه ما درگیر آنها شدهاند. انتخاب مردان ظالم و آزارگر نیز جزو ویژگیهای مثبت «خونسرد» است که به ایرانی شدن قصه سریال کمک کرده است.
حضور کاراکتر «سروش معزی»
شخصیت «سروش معزی» مابهازایی در «دکستر» ندارد و به قصه «خونسرد» اضافه شده است. «سروش» یک جاسوس است که در خارج از ایران زندگی میکند و به سبک یک پاپاراتزی ایرانی خارجنشین، در فضای مجازی افشاگری میکند. او به واسطه یک سرباز جوان که قصد دارد به صورت غیرقانونی از کشور خارج شود، اطلاعاتی از پروندههایی که سرگرد «امیرعلی طلوعی» مسئول رسیدگی به آنهاست، به دست میآورد و اطلاعات آن ها را افشا میکند.
هرچند که کار «سروش» مانند مابهازای واقعیاش، افشاگری درباره زندگی سلبریتیها نیست و فعالیت جدی تری دارد، اما مخاطب را به یاد او میاندازد.