فیلمساز مستقل: تصمیم گرفته‌ام یکی از کلیه‌های خود را بفروشم

وحید وکیلی فر فیلمساز مستقل در صفحه اینستاگرامش نوشت: «اینجانب وحید وکیلی فر فیلمساز مستقل، چهل و سه ساله، گروه خون B منفی، به دلیل وضعیت معیشتی تصمیم گرفته‌ام یکی از کلیه‌های خود را بفروشم».

فیلمساز مستقل: تصمیم گرفته‌ام یکی از کلیه‌های خود را بفروشم

خبر تکان دهنده است، وحید وکیلی فر فیلمساز مستقل سینمای ایران در صفحه اینستاگرامش پستی منتشر کرد و نوشت: «اینجانب وحید وکیلی فر فیلمساز مستقل، چهل و سه ساله، گروه خون B منفی، به دلیل وضعیت معیشتی تصمیم گرفته‌ام یکی از کلیه‌های خود را بفروشم. لطفا قیمت پیشنهادی خود را به آدرس ایمیل زیر ارسال کنید.»

وحید وکیلی فر یکی از متفاوت‌ترین فیلمسازان مستقل سینمای ایران است که بیش از 15 سال از ساخت اولین فیلم او می‌گذرد، او چهار فیلم سینمایی بلند در کارنامه دارد: «گِشِر»، «تابور»، «کی 9» و «کرگدن ها خاورمیانه را فتح کردند». 

نشریه معتبر سینمایی هالییود ریپورتر درباره فیلم «گِشِر» نخستین ساخته بلند سینمایی «وحید وکیلی‌فر»نوشته است: «گِشِر» در واقع، یک پرتره انسانی‌ بی‌ادعاست که شرافت‌ را در ساده‌ترین شکلش به تصویر می‌کشد و فیلم اول بسیار امیدوار کننده‌ای از فیلمساز ایرانی‌ وحید وکیلی‌ فر است.»

در سایت تیوال در معرفی او به درستی آمده است: «وحید وکیلی فر یکی از قدرنادیده‌ترین فیلمسازان سینمای مستقل ایران است. فیلمسازی مطرود از مناسبات جریان غالب سینمای ایران. او چهار فیلم بلند سینمایی ساخته است که دو تای اول آن پیشتر به شکل محدود در سینمای هنر و تجربه اکران شده‌اند. هر چند هرگز به آنچه استحقاق‌اش را داشتند، لااقل از نظر اقبال عموم نرسیدند. دو فیلم آخر وکیلی‌فر هرگز اکران نشده‌اند. فیلمسازی که اولین فیلم علمی-تخیلی تاریخ سینمای ایران را نیز به نام خود ثبت کرده است.» 

وکیلی فر فیلم‌هایی خاص ساخته است که هر کدام به نوعی به تنهایی و انزوا انسان معاصر می‌پردازد، درست است که او هیچ‌گاه به گیشه توجه نکرده و برای مخاطب عام فیلم نساخته است اما از طرف دیگر آثار او به غایت درجه نشان دهنده وضعیت بشری است. فضا سازی فیلم‌ها و داستان‌های انتخابی او واقعا فارغ از هر گونه سلیقه و ارزش گذاری مهر و امضا خاص او را دارد.

فیلم‌های او در بسیاری از جشنواره‌های جهانی به نمایش درآمده‌اند و جایزه گرفته‌اند، اتفاقا در هیاهوی جشنواره‌هایی که عادت کرده بودند یک نوع فیلم‌های منسوب به سینمای اجتماعی از ایران ببینند، همیشه فیلم‌های وحید وکیلی فر یک تعجب و سورپرایز بزرگ برای آنها به همراه داشت. برای مثال فیلم تابور که داستان قصه مردی تنها است در یک زندگی آخر الزمانی که هیچ انسان دیگری در اطراف او زنده نیست، واقعا یک نسخه پیچیده نشده از سینمای ایران بود.

حال این تنهایی و انزوا شخصیت فیلم‌هایی وحید وکیلی فر انگار به زندگی شخصی و حرف‌ای او راه پیدا کرده است که مجبور شده چنین تصمیمی بگیرد، این قضیه واقعا ناراحت کننده است.

وقتی که به سینمای امروز ایران و وضعیت آن نگاه می‌کنیم، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی را می‌بینیم واقعا اولین نکته‌ای که به چشم می‌خورد این است که یک دایره محدود از هنرمندان هستند که در هر کدام از این حیطه‌ها فعالیت دارند هم به عنوان سازندگان و هم بازیگران و ... طبیعی است با توجه به محصولاتی هم که خلق می‌شود، تنهایی و استیصال افرادی با نگاه خاص چون وحید وکیلی فر بیشتر از پیش معلوم می‌شود.

باید به مسئولان و مدیران مربوطه هشدار داد که موقعیت این فیلمساز و بسیاری از هنرمندان دیگر که مثل او هستند را جدی بگیرند. قطعا این چنین تصمیمی و اعلام آن اصلا خوشایند هیچ کسی نیست و در واقع این زنگ خطر، یک وضعیت قرمز، هشدار و ... است که باید به آن توجه کرد.

متاسفانه انگار در وزارت ارشاد، سازمان سینمایی، حوزه هنری، تلویزیون، سکوهای نمایش خانگی و ... هیچ دپارتمان یا امکان فیلمسازی برای سینمای متفاوت و اندیشه هم وجود ندارد که یک فیلمساز از نظر معیشتی به چنین نقطه‌ای نرسد که از سر ناچاری اعلام کند که می‌خواهد برای بقا کلیه‌اش را بفروشد.

با یک نگاه ساده وقتی این همه فیلم و سریال و برنامه‌های مختلف تولید شده در انواع و اقسام سازمان‌ها و نهادهای تولید محصولات هنری می‌بینیم واقعا تاسف آور است که وحید وکیلی فر هیچ امکانی برای ادامه فعالیت نیابد.

در همه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جهان برای هنرمندانی چون وحید وکیلی فر که خارج از قواعد بازار فعالیت می کنند یارانه و حمایت وجود دارد. 

 

منبع: عصر ایران
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 13
  • ناشناس
    7

    چرا این کار رو بکنی
    دو تا فحش بده ، دو تا زن زندگی آزادی دروغین بگو و یا خودت رو وصلکن به مافیای سینما و شریک فیلم های آبکی با بازی های لوس سه ضلعی و چند ضلعی با تم بی ادبی و دهن دریده گی بشو

    نظرات شما -
    • بهلول
      0

      اگه میخواست کلیه اش رابفروشه وبه لبنان کمک کنه هم این حرفومیزدی

  • بهلول
    0

    ۲۰:۳۰اعلام کردیکی ازهنرمندان متعهدکشورمان قصدداردیکی ازکلیه هایش رابرای کمک به لبنان بفروشد

  • میثم
    1

    سلطان مشتری داشتی خبربده منم Bمنفی ورزشکارسالم تاحالا یه نخ سیگارم نکشیدم 33ساله میفروشم.

  • ناشناس
    0

    وای به حال سایر مردم

  • ناشناس باز نشسته فرهنگى
    0

    واقعا همكاران هنرى پولدار وميلياردر ايشان ، اعم از هنرپيشه و نويسنده و تهيه كننده و كار گردان …بايد از خجالت اب شوند. . چهارتا مرد تو اين صنف حتما هست كه به صورت محرمانه گلريزان كنند. من يك بازنشسته فرهنگى هستم ايشان راهم كامل نمى شناسم ولى به سهم خودم حاضرم ده ميليون تومان تقديم كنم !!

  • سامان
    4

    منم ارشد برق دارم تو زمینه ی تحصیلی خودم به نتیجه دلخواه نرسیدم وارد بازار کار شدم عاری هم ندارم این کارگردان هم حتی اگر راننده اسنپ بشه بهتر از اینِ که باد تو دماغ بندازه و غرور داشته باشه و به کلیه فروشی بیفته خیلی از تحصیلکرده ها ی امروز متاسفانه شغل های پایین یا بی ربط به تحصیلشون رو دارند اما چوب حراج به داشته هاشون نزدن یک کم عرضه میخواد فقط

  • ناشناس
    4

    فی چنده ؟ منم بدون فیلمسازی شرایطم بحرانی است و مثبتش را دارم

  • ناشناس
    0

    امیدوارم شو نباشه

  • ناشناس
    1

    مشتری باشه منم میفروشم بخدا قسم دیگه از بی پولی خسته شدم هر روز شرمنده زن و بچه

  • ناشناس
    0

    احسنت احسنت

  • ناشناس
    2

    علم و دانش و هنر و تکامل فکری و کتاب در این کشور خریدار ندارد. شلختگی ریش بلند باچه خواری و دین نون داره و ماتم و نوحه و گریه و روصه بدبخت

  • کار حرکت برکت
    1

    برو کار بکن مگر کار نیست کار عار نیست تن سالم کار سالم فراوان است مگر کارگری ضرر دارد اینها مفت خوردند و خوابیدند مردی برو کار بکن اگر کار بکنی دنیا به آخر می‌رسد همت مردان مدد خدا