جزئیات محدودیت های عربستان برای زائران
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در کشور عربستان مبتنی بر روشهای مدیریتی روز، تفکرات سنتی گذشته که بحثهای زیارتی و معنوی در اولویت بود، تغییر کرده و دیگر به حج یک نگاه درآمدزایی دارد.
علیرضا بیات در خصوص محدودیتهای عربستان برای زائران گفت: بحث زیارت روضه منوره در مدینه باید بر اساس نوبتدهی قبلی باشد و زائرین کشور برای اینکه بتوانند از این فرصت زیارتی استفاده کنند دچار مشکل شدهاند و البته دنبال راه حلهایی هستند.
موضوع دیگر مسیر ورود به مسجدالحرام است که پیش از این زائرین میتوانستند از درهای مختلف مشرف شوند اما اکنون به دلایلی که برای خودشان هست، این مسیرها محدود شده است. البته این فقط برای زائرین ایرانی نیست و برای زائرین کشورهای مختلفی که به اینجا مشرف میشوند، هم میباشد. اینها مواردی است که کمی برای زائرین کشورمان ایجاد مشکل کرده که در صدد رفع آن هستیم. با پیگیریهایی که انجام میشود و روشهای اجرایی که احیاناً خودمان بازنگری کنیم، به دنبال آن هستیم این موضوع را مدیریت کنیم.
وی افزود: در خصوص مسئله ارز برای عمره مشکلی وجود ندارد و مبالغ زائرین کشور به عربستان منتقل شده و طبق روال در حال پرداخت است. در مورد حج، به دلیل شرایط تحریمی که در انتقال ارز وجود دارد، سختگیریهایی از مبدا ایران وجود دارد یا حسابهای ارزی مربوط به جمهوری اسلامی که در هر جای دنیا به حسابهای ما در عربستان منتقل شود و از آن بانکهای مبدأ مشکلاتی دارند و مجوزهایی میخواهند که آن هم انجام شده و امیدواریم که در حج سال جاری، سه ماه زودتر از حج سال گذشته مبالغمان به عربستان منتقل شود.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره تاخیر در پروازها ی زائران ایرانی نیز خاطر نشان کرد: متأسفانه به دلیل امکانات محدودی که ایرانایر دارد، در پشتیبانی هواپیمایی دچار مشکل است. اگر هواپیمایی دچار نقص فنی شود یا مشکلی برایش پیش بیاید به اصطلاح بکاپ یا انتقال هواپیمایی جایگزین برایشان مشکل است و این منجر به بروز تغییراتی شده که البته با مذاکراتی که با ایران ایر داشتیم درخواست شد که در این مقوله حتماً تدبیر کنند و طبق توافقی که داریم، بتوانند پشتیبانی لازم را از هواپیماهای خود داشته باشند.