کوروش تهامی: دغدغهمندی، تلویزیون را به روزهای اوج برمیگرداند
تهامی این روزها در دو سریال تلویزیونی ایفای نقش میکند، ابراز امیدواری میکند که هنر این مرز و بوم با انگیزه و دغدغهمندی در مسیر رو به رشد قرار میگیرد؛ تلویزیون در این راستا میتواند نقش موثرتری را ایفا کند.
کوروش تهامی «زیر تیغ»، «شوق پرواز» یا «رگ خواب»؛ همه گواه بر کاربلدی این بازیگر سینما و تلویزیون است. او بعد از مدتی دوباره با دو سریال «محکومین2» و «سرباز» به تلویزیون میآید؛ یکی در شبکه یک و دیگری شبکه سه. البته تهامی این روزها فیلم سینمایی «وکیل مدافع» سلما بابایی و ونداد دوشن را برای جشنواره فیلم فجر داشت که با موقعیت کمدی در فضای دفاعمقدس روایت میشد. پیش از این محسن علی اکبری تهیهکننده این فیلم سینمایی گفته بود یک فضایی نزدیک به «لیلی با من است» را این اثر سینمایی به تصویر میکشد.
او درباره این اثر سینمایی گفت: «وکیل مدافع» به نظرم ریتم خوبی داشت؛ جنگ را با فضایی کمدی قابل قبول و دوستداشتنی روایت کرد. البته که یک فیلم سینمایی دیگری هم داشتم که سازندگان تصمیم گرفتند در فضایی غیر از جشنواره، اکران شود.
تهامی در پاسخ به این سوال که چرا برخی از سازندگان به فضایی غیر از جشنواره برای اکران میاندیشند، تأکید کرد: به هر حال هر فیلمسازی یک نظر و رویهای دارد؛ شاید برایشان بدون حاشیه اکران شدن اهمیت داشته باشد. چرا که بالاخره جشنواره از ابعاد مختلف حواشی برای فیلمها ایجاد میکند. پیش از موعد، در معرض نگاه و نقد قرار میگیرد؛ احساس میکنم برخی از سازندگان ترجیح میدهند فیلمشان بدون حاشیه اکران شود.
وی با اشاره به اینکه امروز برخی از کارگردانها، بازیگران را رها میکنند، گفت: هنرمندی به پختگی و بالندگی نمیرسد مگر اینکه تحت نظر کارگردانی خبره و کاربلد، پرورش پیدا نکند. من فکر میکنم نقش باید درست تفهیم و دریافت شود و نباید همه مسئولیت را کارگردانها به بازیگران واگذار کنند. علی رغم اینکه بازیگر درجه یک و صاحب کمالات باشد. حتماً کار بهتر زمانی روی پرده و روی آنتن میرود که بازیگر و کارگردان تبادل نظر خوبی با هم داشته باشند.
تهامی خاطرنشان کرد: یکسری از منتقدین اعتقاد دارند فیلمهای ما در تلویزیون و سینما تلخ شده است؛ من احساس میکنم سینما بایستی آیینه تمام نمای جامعه باشد و تلویزیون هم واقعیت را به نمایش دربیاورد. مهم این است که اشتباهی رخ میدهد مردم و مسئولین متوجه آن بشوند. چرا که سینما و تلویزیون باید مثل آیینه رفتار کنند تا تأثیرگذار باشند. من برایم حضور در سینما و تلویزیون فرقی ندارد جز اینکه سازندگان فیلم و سریال باید هر دو حرفهای عمل کنند.
او با اشاره به اینکه تلویزیون به روحیه دغدغهمندی گذشته خودش برگردد، افزود: زمانی که سریالهای مثل «زیر تیغ» ساخته میشد شاید دغدغهها و انگیزهها بیشتر بود. نویسندگان بهتر قلم میزدند و کاربلدها بیشتر در میدان بودند. زمانی مخاطب، مخاطب پروپا قرص تلویزیون میشود که نقشها، نقشهای چالشبرانگیزی برای بازیگر باشد و فیلمسازان هم با دغدغه و انگیزه بیشتر جلوی دوربین قرار بگیرند. امروز برخی از تهیهکنندگان برای هر نقشی به سراغ بازیگران درجه سه هم میروند و مردم کار درجه یک دیدهاند کمتر میتوانند با آن نقش سطحی خودشان را وفق بدهند. از طرفی تولیدات انبوه و کنداکتور فشرده هم یک ضربههایی وارد کرده که امیدوارم تلویزیون هرچه زودتر به روزهای اوج خودش بازگردد.
منبع: تسنیم
1981