تیغ عدالت بر گلوی یقه سفیدها
تاکید دستگاه قضا به برخورد با یقه سفیدها و اجرای عدالت بدون هیچ خط قرمزی، زمینه ساز مسدود شدن دور زدن قانون است.
اقدامات اخیر دستگاه قضا در شناسایی روزنهها و گلوگاههای فساد و ورود بهنگام و قاطعانه در رسیدگی بدون تبعیض به اتهامات برخی متهمان خاص و همچنین اجرای احکام قطعیت یافته درباره مجرمانی که خیلی ها انتظار آن را نداشتند، اعتماد افکار عمومی به عدلیه را افزایش داده است.
به تعبیر دقیقتر قوه قضاییه در راستای وظایف ذاتی و قانونی خود، مشی تحولی و رویکرد راهگشایی را انتخاب کرده و آن یک نگاه جهادی و اجتهادی به مبارزه با «فساد» است که در حوزههای مختلف باید بصورت همزمان انجام بشود و تأخیر یا غفلت در برخی از حوزهها، به حوزههای دیگر ضربه می زند و «مبارزه» را از کارایی میاندازد. بنابراین اگر نباید اشرار، اوباش، قدارهبندان و زورگیرها حاشیه امن داشته باشند و اگر نباید اخلالگران اقتصادی، اختلاسگران، رانت خواران و باندهای مافیایی جولان بدهند و خون مردم را بمکند؛ بدون تردید نباید از یقه سفیدها، کانونهای قدرت و ثروت و جریانهای انحرافی و اشرافی که سودای دست اندازی به حقوق مردم و بیتالمال را دارند، غافل شد. این نگاه جامع و دقیق است که میتواند پشتوانه محکم و ماندگاری برای اجرای عدالت با همه ظرایف، دقایق و پیچیدگیهای آن باشد.
از همین روی؛ رییس محترم قوه قضاییه در جلسه اخیر مسئولان عالی قضایی بر یک مساله مهم ورود و تاکید می کند: "مصمم هستیم که با همه افراد حتی یقه سفیدها که فکر میکنند خط قرمز هستند و میتوانند قانون را با استفاده از روابط و نفوذ خود دور بزنند، برخورد کنیم. ما در برخورد با مفاسد، هیچ خط قرمزی جز اجرای قانون نمیشناسیم."
درباره ورود عدلیه برای برخورد با تمام مظاهر فساد و غافل نشدن از یقه سفیدها(افرادی که با ظاهری موجه و شیک و در پوشش های چندلایه به رانت خواری و جرایمی عمدتا در حوزه های پولشویی، اختلاس، جعل و ... اقدام می کنند) چند نکته قابل اعتناست:
1- جای کمترین تردیدی وجود ندارد اکنون که قوه قضاییه مصمم است راه جولان کانونهای قدرت و ثروت را مسدود کند و تیغ عدالت را بر گلوی یقه سفیدها بفشارد؛ دشمن و شبکه رسانه ای و عنکبوتی آن، تضعیف تصمیمات و اقدامات دستگاه قضا را در دستور کار قرار دهد و این راهبرد را با تاکتیک ها و تکنیک های عملیات روانی و رسانه ای و پمپاژ شایعات و شبهات شوم و مغرضانه پیگیری و رهگیری نماید. طرفه آنکه اخیرا رسانه های بیگانه، معاند و ضدانقلاب تا اپوزیسیون بیرونی و البته جماعتی قلیل هم در داخل می کوشند تا اراده قدرتمند عدلیه در برخورد با فساد را «سیاسی»! القاء نمایند.
2-شواهد متقن نشان میدهد عزم دستگاه قضا در برخورد با یقه سفیدها برای آن است که نگاه جامع و دقیقی به چرخه اجرایی شدن عدالت دارد. نمی شود با چهره هایی که پا در میدان مجرمانه گذاشته اند برخورد کرد ولی چهره هایی با ظاهر موجه و شیک که تلاش می کنند ردپایی در میدان مجرمانه نگذارند ولی از جایگاه و منصب مهم و پرنفوذشان سوء استفاده کرده اند، برخورد نکرد. عدالت حکم می کند که افراد پشت پرده و مسببان نیز علاوه بر عاملان و مباشران در چنگ قانون گرفتار شوند.
همچنانکه پیش از این نیز رییس محترم دستگاه قضا به یک نکته ای اشاره داشت که کمتر مورد توجه قرار گرفته بود و آن برخورد با "ترک فعل ها" در بروز آسیب ها و خسارات به مردم و بیت المال بود. عمدتا نگاه ها این بوده که با "فعل" مجرمانه برخورد شود ولی از "ترک فعل ها" غفلت می شد. همچنانکه در نگاه حقوقی و فنی به همان میزان که مجازات فاعل مادی (مباشر) ضرورت دارد؛ در مواردی باید فاعل معنوی(مسبب) نیز مورد مجازات قرار بگیرد و نبایداز قلم بیفتد.
3- و بالاخره باید گفت تاکید دستگاه قضا به برخورد با یقه سفیدها و اجرای عدالت بدون هیچ خط قرمزی، زمینه ساز مسدود شدن دور زدن قانون است. این اقدام عدلیه، تاباندن نور بر نقاط تاریکی در چرخه جرایم و فساد است تا هیچ یقه سفید اتوکشیده ای که با لطایف الحیل می خواهد از چنگ قانون و مجازات فرار کند، در امان نباشد و البته نافی مسئولیت های دستگاه های اجرایی و نهادهای ذی ربط در این رسالت تاریخی نیست.
منبع: حمایت
24