حاشیه‌نگاری بر یک دادگاه مفاسد اقتصادی / از تفال به حافظ تا محاکمه یکی از تحریم‌شده‌ها ازسوی آمریکا

پای مدیرعامل شرکت هفت تپه به یک دادگاه مفاسد اقتصادی دیگر باز شده است، او متهم ردیف اول دادگاه برخی از مدیران سابق بانک مرکزی است.

حاشیه‌نگاری بر یک دادگاه مفاسد اقتصادی / از تفال به حافظ تا محاکمه یکی از تحریم‌شده‌ها ازسوی آمریکا

به گزارش خبرنگار خبر فوری ، اولین جلسه این دادگاه پُرمتهم امروز برگزار شد و با اینکه نماینده دادستان از 28 متهم خبر داد اما تنها دو متهم برای دفاع از خود پشت تریبون رفتند و جالب است که هیچ کدام از وکلای خود کمک نگرفتند. متهم ردیف اول این پرونده به واسطه شرکتش معروف است؛ امید اسدبیگی مدیرعامل شرکت هفت تپه است. این پرونده اسدبیگی اما ارتباط مستقیمی به هفت تپه ندارد. او یک کارگزاری ایجاد کرده و حالا متهم است که برای پیشبرد کارهایش به برخی مدیران و کارمندان پیشین بانک مرکزی رشوه داده است. اسدبیگی امروز تاکید کرد که کارگزاری را ایجاد کرده تا بتواند از سود حاصله حقوق کارکنانش در هفت تپه را پرداخت کند.

از امروز دادگاهی به ریاست قاضی مسعودی مقام تشکیل شده تا به اتهام او و همکارانش، مدیران و کارمندانی که کارش را راه می انداختند و چند داستان مشابه رسیدگی کند.

شرح کامل آنچه امروز در دادگاه گذشت را می توانید اینجا بخوانید.

تعداد متهمان، 28 یا...؟

ابتدای جلسه با سخنان کوتاه قاضی مسعودی آغاز شد. او نام متهان را خواند: "متهمان پرونده امید اسدبیگی، مهرداد رستمی چگنی، مجتبی کمال‌زاده، جواد بصیرانی، اکبر لارجانی، فرشاد طالبی، مهدی توسلی، سید رسول سجاد، محسن صالحی، سید محمدرضا حسینی، فرزاد محمدی، اسدالله سیفی، شهریار دربانی، سید محمدرضا آل علی، موسی حسین‌زاده، محمدرضا قاعدی، میثم فرجام، محمد نوری، محمد بیرانوند، سید وحید حسینی، حمیدرضا مخبر و رضا انصاری هستند". بنابراین به گفته او، این پرونده 22 متهم دارد.

سپس نماینده دادستان، جلسه را دست گرفت و حدود 45 دقیقه متن تایپ شده ای را خواند که هر بند از آن به بخشی از اتهامات برمی‌گشت. او سخنانش را با نام بردن از متهمان ردیف اول تا 28 پرونده به پایان برد و موارد اتهامی هر یک را همزمان قرائت می‌کرد. یعنی بنابر اعلام او این پرونده شش متهم بیشتر دارد. او البته بعد از متهم ردیف هشت یعنی سیدرسول سجاد، نام و اتهامات متهم ردیف 14 یعنی محسن صالحی را خواند. یعنی در مجموع نام 23 نفر را خواند. احمد سعیدی فر نام متهمی است که در فهرست اولیه آقای قاضی خوانده نشده بود.

تنها دو متهم در لباس زندان

از این تعداد متهم، تنها دو نفر با لباس‌های راه راه زندان در دادگاه حاضر بودند و بقیه با پای خودشان به دادگاه کیفری 2 آمده بودند. به جز دو نفری که به گفته شاه محمدی، نماینده دادستان متواری هستند. البته قابل به ذکر است که پیش از این برخی از متهمان ماه‌ها در زندان و تخت بازجویی بوده‌اند و اکنون با قرار وثیقه آزادند.

تفال به حافظ پیش از ورود به دادگاه

دو نفری که لباس زندانی داشتند، زودتر از بقیه به پشت در دادگاه رسیده بودند و همین امر به آنها فرصتی داده بود تا ملاقاتی داشته باشند. یکی از این ملاقاتی‌ها، خانمی بود که دیوان حافظ آورده بود. یکی از متهمان پیش از ورود، تفالی زد و با چهره‌ای خندان وارد دادگاه شد.

اسم پشت اسم!

جلسه امروز به بررسی موارد اتهامی دو متهم رسیدگی کرد، یکی امید اسدبیگی و دیگری رسول سجاد. اسدبیگی خودش در دفاع صحبت کرد و از وکیلش کمک نخواست. او که اتهامات خود را رد کرد، مدعی شد که اقرارات پیشینش تحت فشار بوده و بازپرس از او می‌خواسته که بنویسید به چه کسانی سکه داده است. او در نام بردن از افرادی که بازپرس از او خواسته بود هم بی‌سانسور بود؛ بنویس به وزیر... سکه دادی، به وزیر ... هم! آقای فلانی... او حتی به نام بردن از رئیس یکی از شوراهای بلندمرتبه کشور هم اشاره کرد. به گفته نماینده دادستان، حاشیه ساختن یکی از ترفندهای اسدبیگی است که در دادگاه هفت تپه هم از آن بهره برده اما اسدبیگی مدعی شد که می توانند فیلم‌های بازپرسی‌اش را نگاه کنند.

او خاطره‌ای از دوران زندان خود نیز تعریف کرد که همبند او پیش از آن با دیگر متهمان پرونده همبند بوده و به نقل از آنها گفته، حالا که اسدبیگی گم شده، همه اتهامات با به او نسبت می دهیم. به گفته خودش او در این مدت در زیر زمین کارخانه‌هایش پنهان شده بوده تا بتواند حقوق کارکنانش را جور کند.

صرافی پسرعمو

به گفته نماینده دادستان، عمده سکه مکشوفه در این پرونده که از خانه متهم صالحی کشف شده و همسر سجاد تحویل داده، وکیوم صرافی خاصی را دارند که متعلق به پسرعمومی اسدبیگی است. اسدبیگی اما تاکید کرد که ارتباطی با پسرعموی خود ندارد.

نماینده دادستان بخشی از این سکه ها را در یک کیف ساسونت به دادگاه آورده بود.

محاکمه فردی که آمریکا تحریمش کرده

متهم بعدی رسول سجاد بود که مدیر بین الملل بانک مرکزی بوده. او نیز تمامی اتهاماتش را رد کرد و گفت چون برای دفاع از خودش باید بخشی از اسرار بانک مرکزی را فاش کند، آنها را نمی‌گوید و به صورت مکتوب به قاضی مسعودی خواهد داد. اما گاهی به وعده خود عمل نمی‌کرد. به عنوان مثال یکی از اتهامات او، گرفتن یک آپارتمان به مبلغ 700هزار دلار در یکی از کشورهای اروپایی بود که نام آن کشور ظاهرا نباید گفته می شد اما سجاد در توضیح، ضمن تکذیب، کدهایی را مطرح کرد که می شد فهمید از کدام کشور حرف می‌زند و دست آخر نام کشور را لابه‌لا مطرح کرد. سجاد همچنین به این موضوع اشاره کرد که چرا توسط آمریکا تحریم شده که آن هم در صورت صحت، یکی از اسناد بانک مرکزی است.

داستان حقوق 300 میلیونی

بیش از 300 سکه توسط همسر سجاد به دادستانی تحویل شده است. سجاد در اعترافاتی که فیلم آن با آرم سپاه پاسداران در جلسه پخش شد، تاکید کرد که بین 700 تا 800 سکه از اسدبیگی گرفته است اما در دادگاه منکر این مساله شد و گفت چون به دلایلی از جمله اتهامات جاسوسی تحت فشار بوده، چنین اقراری کرده و صحت ندارد. قاضی از او پرسید پس این سکه‌ها که تحویل دادی، متعلق به چه کسی است؟ او مدعی شد که 40 سکه متعلق به پسرش است که او هم در بانک مرکزی کار می کند و بقیه را خودش خریده. قاضی پرسید مگر ماهیانه چقدر حقوق می گرفته که این همه سکه دارد؟ و سجاد پاسخ داد: آخرین حقوقش از بانک را سال 96 گرفته و معادل سالیانه بین 280 تا 300میلیون تومان بود چون به دلیل قانون حقوق های نجومی 50 میلیون تومان از سقف حقوقش کم شده بود. قاضی مسعودی از او خواست که مستندات خرید سکه را بیاورد.

18

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 14
  • هباس
    0

    احسنت به هر چی دزد و کار چاق کنن درود بر کشوری که اینگونه حیواناتی بنام کارمند دزد دارند چرا پول کل مملکت بایر دست قشر بخصوصی باشد مگر مردم دیگر انسان نبودند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      احسنت به تو نادان

  • محسن نوروزی
    0

    درود بر سید خدا رییسی دلاور ... دشمن هرچی دزدو نامرد...باید عدالت در کشور برای همه حاکم شود تا همه رنگ ارامش را ببینند...

  • اسد
    0

    هم حقوق نجومی میگیرند و هم دزدی و ارتشا نجومی.حالا ان حقوق نجومی حقوقی است که به یک دزد میدهند یا ان دزدی و رانت و ارتشا دستمز ان حقوق نجومی است.باید هم واقعا حفظ این نظام اوجب واجبات باشد و هیچ کس هم پاسخگو نباشد.میشه جمعیت ایران رو به دو دست تقسیم کرد 1 دزد 2 غیر دزد خوب دزدها از کی دزدی میکنند از غیر دزدها خوب حفظ نظام توسط کی باید صورت بگیره معلومه گفتن نداره گروه دوم غیر دزدها .جالب اینه که همین گروه دومی که دائما در معرض دزدی گرو نخستند باید برای منافع گروه اول یا شهید شوند و یا جانباز و یا ... و جالب تر اینکه همین گروه دوم تو این نظام فرزندش بیکاره،حقوق قطع شده،وام بی بهره نمیگیرند ،اگر قسط وام 30درصد ربویشون عقب بفته جاشون اون کنج زندانه و تو دادگاه وکیل ان چنانی نداره و... اگر با این تفاسیر این نظام تا حالا سرپاه مانده از عجایب روزگاره و یا گروه دوم از عجایب روزگارند و استثنا تاریخ بشریت.

  • داودی
    0

    جناب اقای رئیسی از زحماتتان مردم تشکر فراوان دارند چرا تخلفات فرزندان بزرگان نظام را نادیده گرفته اید در زمان حکومت پهلوی پسر سپهبد صمدیانپور رئیس شهربانی ان زمان یکبار در کاباره میامی نزاع کرد و چاقو کشید بلافاصله مراتب از طریق بازرسی شاهنشاهی اقای دکتر معینیان پیگیری و پدر ایشان شدیدا ماخذه شدو تعهد داد به امورات پسرش رسیدگی کند و فرزندش را فرستاد خارج کشور والا از مقامش برکنار میشد در حالیکه پدرش بسیار مرد محترمی بود و نقشی در برنامه های پسرش نداشت الان مسئول و مقام ایرانی میداند فرزندش ویا دامادش ویا برادرش و خواهرش جرم مرتکب شدند واز نام و مقام ایشان سوء استفاده میشود ولی متاسفانه ضمن پشتیبانی از انها مسئولین قضائی و ضابطین قضائی را هم تهدید میکنند و کسی جرعت نزدیکی به خانواده این حضرات راندارند جالب اینست داماد فلان مسئول به خبرنگاران میگوید پول دیه کسانیکه پا بگذارند در ویلای من را کنار گذاشتم مادر نزائیده کسی به من حرف بزند ! آیا قانون در این مملکت فقط برای افراد عادیست ! این مسئله مردم را زجر میدهد مایوس میکند تا کی باید شاهد این همه ظلم باشیم

  • ملک
    0

    امنیت در بیت المال نبوده

  • سپهر
    0

    چرا این همه اختلاس، این همه حقوقهای نجومی، این همه دروغ،این همه تبعض،این همه فاصله،آیا میشود روزی برسد که اینها ریشه کن شود همه معنای انسانیت رو بدانند و حداقل یک روز در آرامش زندگی کنیم خداوند به داد مردم مظلوم برسد بزرگان بدانید که فقط آه میکشیم

  • اکبر
    0

    فقط این را میتوانم بگویم خدا لعنت کند هر چه مسوول فاسد را اقشار کم در امد جامعه نابود میشوند این بیشرفا اگر دزدی هم میکنند برای یک میلیارد یا دو میلیارد تومان راضی نیستند همیشه صد میلیلرد به بالا میدزدند من از این ناراحتم که در یک کشور کفر هم شاید اینطوری فسادنباشد ما هم نام یک کشور اسلامی را یدک میکشیم فقط خدا به ما رحم کند

  • بینام
    0

    برای یک نفر که شرب خمر کرده حکم اعدام صادر می‌کنند ولی برآی دزدان ومفسدان که دستی در قدرت دارن ونتیجه کار اونا میلیون ها انسان درگیر وبه سوی فقر سوق داده هیچی فقط ی سری دادگاه نمایشی ایذا واقعا به این میشه گفت عدالت این عدالت نیست فریب مردم است

    نظرات شما -
    • بی وجدان و دورغگو نباشیم
      0

      بینام ...اون فرد 20 فقره دزدی و زور گیری و حتی گروگان گیری داشت جرمش فقط شرب خمر نبود

    • بینام
      0

      جناب من قصد دفاع از اون فرد رو ندارم ولی قیاس جرم او با مجرمین در قدرت یک در میلیون است اون فرد جرمش به اندازه جرم مسول دزد که بر روی معیشت مردم تاثیر گذار است به تناسب احکامی که صادر می‌شود موثر نیست اگه سزای جرم او اعدام است که هست سزای دزدان وخیانت کاران در قدرت باید چندین اعدام باشد که نمی‌شوند وبه حبس های نمادین محکوم که حبس نیز نمی‌شوند بلکه به هتل فرستاده می‌شوند تا در کمال مشغله فکری زندگی لاکچری کنند آیا این عادلانه است

  • ۹خخخخ
    0

    کشورنیست جنگل مولا

  • حرف حق....
    0

    اینهایی که محاکمه میشوند سابقه بالایی در امور اداری و قضایی مملکت داشته اند چرا باید تو این یکی دو سال لو بروندومحاکمه شوند که تمام منابع را در این سالهادزدیده اند یاحدر داده اندحالا دیگر چه فایده ای برای مردم دارد جز بازی سیاسی و تسویه حسابها

  • سعید راد
    0

    سلام هر وقت مدیران و مسئولان نظام و فرزندان آنان پاک و منزه شدند فساد تمام میشود ، تنها راه اعدام مقامات فاسد و یا فرزندان آنان است ، همانند چین قوه قضاییه بجای اعدام مدیران فاسد که عاملان اصلی ایجاد فساد هستند مدیران بخش خصوصی را اعدام میکند بخش خصوصی بدنبال درآمد است و حتی شاید تشخیص ندهد که درآمدش شبه دارد ولی آن مقامی که مازاد حقوقش وجوهی را دریافت میکند کاملا به عمل محرمانه خود واقف است پس این نقشه راه خدمت شما بسم الله