پل دره خزینه معلق بین بودن یا نبودن
یکی از جاذبههای مهم دره خزینه وجود پلی به طول ۱۱۲ متر و ارتفاع ۸۵ متر و عرض دهانه ۸۰ متر بود که از آن با عنوان بلندترین پل معلق ایران و حتی خاورمیانه یاد میشد.
پل معلق «دره خزینه» پلدختر یکی از جاذبه های زیبای گردشگری در این شهرستان بود که فروردین امسال توسط افراد ناشناس تخریب شد.
این اقدام از سمت روستای «ماژین» انجام شد و قرار شد این پل سریعا بازسازی شود. در این رابطه پیگیر موضوع شدیم اما ظاهرا اوضاع فعلی فقط بر قیمت گوشت و مرغ و پراید تاثیر نداشته و هزینه ساخت این پل نیز هر هفته میلیاردی گرانتر میشود و ساخت آن را تحت چالش قرار داده است.
پل درصورت ساخته شدن نمای جالبی ندارد
رشنو، مشاور طرح این پل را بزرگترین پل معلق خاورمیانه عنوان کرد و گفت: در طرح ارائه شده با ورودی شهر پلدختر 482 متر است و در آن از کف پوش پلیمر کامپوزیتی ضدحریق استفاده میشود.
وی ادامه داد: این پل در راستای سهولت دسترسی و بهرهبرداری گردشگران ساخته میشود و دارای امکان احداث پارکینگ و امکانات رفاهی است.
رشنو خاطرنشان کرد: به طور مجموع هزینه طرح 3 میلیارد و 900 میلیون تومان خواهد بود.
مشاور طرح با بیان اینکه این پل درصورت ساخته شدن نمای جالبی ندارد، ادامه داد: با توجه به بافت تاریخی منطقه و اینکه در حریم باستانی قرار دارد از جاذبه بالایی برخوردار نخواهد بود.
وی تصریح کرد: همچنین قسمتی از پل در بخش ایلام قرار دارد و راه آن نیز ناهموار است که هزینه بالایی را میبرد.
رشنو با اشاره به نمای طبیعی دره گفت: به لحاظ طبیعت دره خزینه جزو سایتهای گردشگری محسوب میشود و جاذبه زیبایی دارد اما پلدختر تماما بافت فرسوده و نمای تاریخی است که ممکن است چهره پل را تحت شعاع قرار دهد.
مطالعات مجدد پل انجام شده است
سید امین قاسمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان نیز در این رابطه بیان کرد: پل دره خزینه در ۴۹ کیلومتری جنوب شرقی پلدختر در حدفاصل جاده پلدختر- اندیمشک در درهای به همین نام به طول ۱۱۲ متر و ارتفاع ۸۵ متر بر روی رود کرخه قرار داشت.
وی اظهار کرد: متاسفانه این پل در بخش جنوب غربی روستای «ماژین» متعلق به دره شهر استان ایلام تخریب شد.
قاسمی اضافه کرد: بر اساس دستور استاندار لرستان مطالعات بازسازی این پل انجام شد و قرار بود با معاون عمرانی جلساتی تشکیل شود که به علت مشغله کاری فراهم نشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان تصریح کرد: هم اکنون مشاور طرح مطالعات مجدد پل را انجام داده و منتظر تصمیمات بعدی هستیم.
هزینههای اعلام شده برای پل بالاست
علی هادی چگنی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان نیز گفت: هزینههای اعلام شده برای پل بالاست و اگر پل قدیم بازسازی شود بهتر است.
وی بیان کرد: اگر امکان این کار باشد میتوان خیلی از هزینهها را صرفه جویی کرد.
در هر بار ارزیابی مبلغ جدیدی اعلام میشود
در این خصوص سیدموسی خادمی، استاندار لرستان نیز اظهار کرد: از ابتدای آغاز طرح مبالغ کمی برای بازسازی پل اعلام میشد که حال به دو میلیارد و 800 تا سه میلیارد و 900 میلیون تومان رسیده است.
وی ادامه داد: در هر بار ارزیابی مبلغ جدیدی اعلام میشود که تصمیمگیری را مشکل میکند.
خادمی بیان کرد: به طور کلی ورودی شهر پلدختر در اسفند و فروردین استفاده میشود و در ماههای بعدی کاربردی ندارد و کسی از آنجا بازدید نمیکند.
استاندار لرستان با بیان اینکه هزینه نگهداری این تاسیسات را نیز داریم که به پول آن افزوده میشود، ادامه داد: مشاور باید تمامی موارد را لحاظ کند با دقت و مطالعه بیشتری آن را ارائه دهد.
به گفته وی باید به جزییات بیشتر موضوع بپردازند.
و این چنین بود که ساخت بزرگترین پل معلق خاورمیانه در هالهای از ابهام ماند و نمیتوان حدس زد که آینده آن چه خواهد شد.
منبع: ایسنا
1696