پدیده تلخ باج‌گیری زیر سقف مجلس/استفاده غیرقانونی از جایگاه نمایندگی

عضو اسبق کمیسیون اصل ۹۰ می گوید: متاسفانه وقتی فردی وارد مجلس می‌شود که در حد و اندازه آن صندلی نیست طبیعی است که وسوسه می‌شود و به سمت باج گیری حرکت می کند.

پدیده تلخ باج‌گیری زیر سقف مجلس/استفاده غیرقانونی از جایگاه نمایندگی

حرف و حدیث‌های پرحاشیه حول و حوش مجلس این روزها کم نیست آن هم درباره باج‌گیری برخی نمایندگان. زمزمه ها گاهی به گرفتن آپارتمان ختم می‌شود گاهی هم امتیازاتی که جسته و گریخته خبرهایش به گوش می‌رسد. اینکه فاصله شایعه تا حقیقت این حرف و حدیث‌ها تا کجاست آن را با فاضل موسوی عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هشتم در میان گذاشتیم.

وضعیت مالی برخی نمایندگان در بدو ورود به مجلس و پایان نمایندگی تفاوت فاحش دارد

او درباره باج‌گیری‌هایی که زیر سقف بهارستان اتفاق می‌افتد به گفت: این واقعیتی است که اگر وضعیت مالی و اجتماعی نمایندگان را در بدو ورودشان به پارلمان و همینطور بعد از پایان چهار سال نمایندگی‌شان مقایسه کنید حداقل درمورد تعدادی از آنها می‌توانید تفاوت فاحشی مشاهده کنید؛ البته در برخی موارد تغییرات در مسائل مالی‌ یا موقعیت‌های اجتماعی بعضا درمورد نزدیکان و خانواده‌های آنها نیز قابل مشاهده است.

موسوی ادامه داد: برای بررسی این موضوع حتی یک‌گام عقب‌تر می‌رویم و می‌بینیم در جریان انتخابات برای تعدادی از نمایندگان امکانات ویژه‌ای فراهم می‌شود و در اختیار آنها قرار می‌گیرد که این بهره‌مندی و این امکانات ویژه را قطعا کسی برای او در نظر گرفته است و قطعا برای این امکانات قرار است از نمایندگی آن فرد بهره‌ای ببرد.

این نماینده اسبق مجلس با بیان اینکه باج‌گیری و رانت‌خواری بیماری است که بسیاری از دستگاه‌ها با آن دست به گریبان هستند، گفت: البته این موضوع تنها متوجه قوه مقننه نیست و اگر ما سیستم قابل قبولی در حوزه نظارت داشته باشیم خیلی از این موارد را می‌توانیم در قوای دیگر ببنیم.

برخی از جایگاه نمایندگی استفاده غیرقانونی و غیرشرعی می کنند

او ادامه داد: نمایندگی جایگاه ویژه‌ای است و متاسفانه برخی چون ظرفیت آن را ندارند و یا حساب شده وارد این حوزه می‌شوند از این جایگاه استفاده های غیرقانونی و غیر شرعی و درنهایت سواستفاده می‌کنند. متاسفانه کم هم نیست و روز به روز بر شمار آن اضافه می‌شود.

پدیده تلخ باج‌گیری زیر سقف مجلس/استفاده غیرقانونی از جایگاه نمایندگی

این چهره سیاسی با بیان اینکه این وضعیت روز به روز بیشتر و بغرنج تر می‌شود گفت: در شرایطی که جامعه انتظار دارد این افراد در راس نظارت و پاکدستی باشند می‌بینیم اخباری اینچنین از باج‌گیری‌ها به گوش می‌رسد. متاسفانه تعداد این افراد رو به افزایش است و با نهایت تاسف باید گفت به نظرم می‌رسد این مسائل تا حدودی هم عادی شده است بدین معنا که طرف حق مسلم خود می‌داند که به چنین مسائلی رو بیاورد؛ یعنی مانند کارمندی که می‌خواهد رشوه بگیرد و توجیه می‌کند چرا تو (نوئی) اینقدر بهره‌مند بشوی و من هیچ بهره‌ای نبرم فردی‌ هم در مجلس عنوان می‌کند من این همه هزینه کرده‌ام و به این جایگاه رسیده‌ام چرا فقط دیگران منتفع بشوند.

موسوی گفت: متاسفانه به نظر نمی‌رسد برنامه مدون و حساب‌شده و قاعده‌مندی برای جلوگیری از این اتفاقات وجود داشته باشد اگر هم در ذهن‌ها موردی باشد در عمل خروجی ندارد.

او با اشاره به کاهش تقید نمایندگان در طول ۱۰ دوره مجلس، گفت: یک بررسی درباره ده دوره مجلس صورت گرفته بود آنطور که به من گفته شد طبق این بررسی‌ها کمترین تقید را به رعایت برخی مسائل در همین زمینه ها را نمایندگان مجلس دهم داشته ‌اند و بیشترین تقید در مجلس اول بوده است. یعنی هرچه از مجلس اول فاصله گرفتیم میزان این تقید کمتر شده است.

به نماینده ای گفتیم چرا از یک فرد متخلف انقدر حمایت می کنید، گفت برای دلسوزی!

او درباره مصادیقی که با آن مواجه شده است گفت: از آنجا که در کمیسیون اصل ۹۰ بودم تمام شکایات و تخلفاتی که متوجه نمایندگان و مسوولان بود در این کمیسسیون مطرح می‌شد و از این موارد کم نبود و می‌دیدیم که یا شکایت خصوصی داشت و یا تذکری از مسوولان بود که مثلا فلان نماینده چنین درخواستی داشته است.مثلا من یادم می‌آید نماینده‌ای را به کمیسیون خواستیم و گفتیم شما چرا از این فرد که می‌دانید متخلف است انقدر حمایت می‌کنید و نامه سفارشی برایش نوشته‌اید؛در جواب می‌گفت من برای دلسوزی این کار را انجام می‌دهم می‌پرسیدیم چرا برای دیگران این دلسوزی را ندارید و همه دلسوزی‌تان متوجه همین فردی است که میلیاردها تخلف مالی دارد به او می گفتیم کدام قانون این اجازه را به شما داده است.

امیر منصور آریا را برخی نمایندگان همراهی کردند و به آنجا رساندند

او ادامه داد: ما از این موارد کم نداشتیم مثلا بودند افرادی که برای افرادی که اتفاقا تخلف مالی داشتند درخواست وام می‌دادند. بالاخره منصور اریا که به یک‌باره مطرح نشد او از یک‌جایی شروع شد؛ همین نمایندگان این فرد را حمایت و همراهی کردند تا اینکه ارام آرام به آنجا رساندند.

فردی که در حد و اندازه صندلی نمایندگی نباشد وسوسه می شود

موسوی گفت: متاسفانه وقتی فردی وارد مجلس می‌شود که در حد و اندازه آن صندلی نیست طبیعی است که وسوسه می‌شود به این سمت حرکت کند اگر شایستگی ها کم باشد این اتفاق می‌تواند برای هر کسی رخ بدهد اگر پرده‌ها کنار زده شود خیلی مسائل دیده خواهد شد.

منبع: خبرآنلاین

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • کاربر ناشناس
    0

    دزد خونه اس!

  • مهدی جعفریان
    0

    اگر قوه قضاییه با توجه به تغییرات حادث شده در مدیریتش قصد داره حسن نیت خودش رو در برخورد با فساد اعلام کنه باید نمایندگان باجگیر رو بازداشت کنه.بسنده کردن به بازداشت چند شهردار و عضو شورای شهر فایده ای نداره.بدون شک وزارت اطلاعات آمار نمایندگان باجگیر رو داره.پس نباید تعلل بشه.اگر این اتفاق بیفته با توجه به پیش رو بودن انتخابات مجلس کاندیداها حساب کار دستشون میاد که نباید از رای مردم و کرسی مجلس برای کاسبی و گسترش فساد و در نهایت خندیدن به ریش مردم استفاده کنن.