معاون سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد
افزایش ۱.۵ درجهای دمای زمین تا سال ۲۰۵۰
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از افزایش ۱.۵ درجهای دمای زمین تا سال ۲۰۵۰ خبر داد که با این افزایش دما و خشکی هوا، نحوه بارشها تغییر خواهدکرد و به جای برف در زمستانها شاهد بارش باران خواهیم بود.
مسعود تجریشی در مورد خشکسالی ایران، با بیان اینکه کشور ایران اقلیم خشکی دارد، گفت: همانطورکه دما طی سه دهه اخیر بین ۱.۵ تا ۲ درجه افزایش پیدا کرده تا سال ۲۰۵۰ نیز حدود ۱.۵ درجه دیگر افزایش دما را خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه افزایش دما باعث تشدید تبخیر و تعرق و خشک شدن هوا میشود، افزود: بر اساس مطالعات انجام شده خوشبینانهترین حالت حتی اگر میزان بارشها هم ثابت بماند، به دلیل خشکی هوا، نحوه بارشها تغییر خواهدکرد و به جای برف در زمستانها فقط شاهد بارش باران خواهیم بود. باید توجه کرد که تغییر اقلیم و گرم شدن هوا حتی زمان بارشها را هم تغییر میدهد و بنابراین بیشتر بارشها به صورت سیلابی خواهد بود و در این حالت، دیم از دست میرود.
تجریشی با بیان به اینکه فشار به منابع آب کشور بسیار بالاست و به شدت نیازمند مدیریت منابع آبی هستیم، گفت: ما جزو معدود کشورهایی هستیم که سالانه حدود ۱۵ میلیارد متر مکعب از مخازن آب شیرین برداشت میکنیم که تجدیدپذیر نیستند.
منبع: ایسنا
70
مصرف روز افزون سوخت و سایر انرژیها که در نهایت به گرما تبدیل میشوند، صرفنظر از اتش سوزی عمدی جنگلها و چاههای نفت در سراسر جهان و وارد کردن گاز متان توسط بدخواهان بشریت و گرم کردن کره زمین باهدف ایجاد تحولات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی، متان در کوتاه مدت موجب اثر گلخانه ای میشود اما در چرخه سوخت یا توسط ازون نابود میشود و کربن دی اکسید هم عمدتا در اب دریا حل شده و یا در فتوسنتز مصرف میشود اما بخار اب دریاها بواسطه گرم شدن زمین اثر گلخانه ای طولانی و مخرب دارد و با ازبین رفتن یخچالهای قطبی، بازتابش نورخورشید از بین رفته و مشکل حادتر میشود. جمعیت رو به انفجار و شیوه تفکر مسموم عده ای عامل نابودی طبیعت است. کاهش بارندگی و فروپاشی اقتصاد مولد جهانی اینده بسیار تاریک فرا روی بشریت خواهد گذاشت که همگی از اثار حاکمیت انقلاب ایران بر جهان است.