واحدهای غیرمجاز پرورش ماهی در استان مرکزی ساماندهی میشوند
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه
محسن شانقی با اشاره به ضررهای ماده "مالاشیتگرین" در حوزه آبزیپروری اظهار داشت: در استان مرکزی 18 واحد با ظرفیت 54 میلیون قطعه ماهی سالانه وجود دارد و این واحدها پس از انجام مراحل لازم آنها را به مراکز پرورش ماهی عرضه می کنند و واحدهای "تخمماهی چشمشده" قبل از دریافت محموله از خارج یا داخل کشور مجوزهای لازم از اداره دامپزشکی استان دریافت می کنند و پس از ورود محموله به این واحدها نیروهای ناظر اداره دامپزشکی و شیلات نظارت های لازم را انجام میدهند.
وی افزود: عمده مصرف ماده "مالاشیتگرین" در تخمماهی چشمزده است و معمولاً واحدهای پرورش ماهی از مالاشیتگرین استفاده نمیکنند؛ تمام واحدهای موجود در استان مرکزی دارای آبهای اختصاصی هستند و 50 درصد آنها دستگاه UV ( دستگاه ضدعفونی) نصب کرده و استفاده میکنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: مابقی واحدهای تفریخ و پرورش بچه ماهی در استان مرکزی درحال نصب دستگاه uv هستند و معمولا این واحدها از آبهای اختصاصی استفاده میکنند و این امر باعث کاهش بیماری در ماهیان میشود و "هالامید" جایگزین "مالاشیت گرین" شده است.
شانقی خاطرنشان کرد: ماهیان استخرهای تخمماهی چشمزده معمولا به سبب استفاده از آب اختصاصی و روشهای نوین دچار بیماریهای عفونتی نمی شوند و بخاطر همین امر نیاز به استفاده از مالاشیت گرین وجود ندارد و همچنین در مرحله تفریخ مسئول فنی مشکلات، انتقال و غیره را به اداره به دامپزشکی اطلاع میدهد و سپس گواهی لازم از سوی اداره صادر میشود.
نظارت بهداشتی بر مزارع پرورش ماهثی در استان مرکزی
وی تصریح کرد: به منظور نظارت بهداشتی از مزارع پرورش علاوه بر اینکه بازدیدهای تصادفی و مستمر در طول سال انجام می شود، سالانه پایش باقی مانده سم "مالاشیت گرین" استان انجام می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: ماهیان معمولا از طریق آب رودخانهها و مشترک به بیماری مبتلا میشوند که خوشبختانه تمام واحدهای تفریخ موجود استان مرکزی از آب اختصاصی استفاده میکنند و در واحدهای دارای پروانه استان ابتلا ماهی به بیماری کم است؛ مشکلات موجود بر اثر عدم مدیریت صحیح است.
شانقی بیان کرد: متأسفانه در استان مرکزی واحدهای پرورش ماهی غیرمجاز وجود دارد که ماهی خود را از استانهای دیگر یا به صورت غیرمجاز از واحدهای موجود دریافت میکنند و برای ورود محموله ماهی از اداره دامپزشکی گواهی دریافت نمیکنند و بخاطر همین امر امکان نظارتهای کافی وجود ندارد و در صورت اطلاع از مردم به صورت اتفاقی به واحدهای پرورش ماهی مراجعه کرده و برخورد می کنیم و از مردم خواهشمندیم در صورت مشاهده با پل ارتباطی 1512 تماس بگیرند.
ماهی مانند مرغ به صورت بسته بندی وارد بازار نمیشود
وی تصریح کرد: متاسفانه ماهی همانند مرغ به صورت بستهبندی وارد بازار نمیشود و همین امر نظارت را دشوار میکنند اما درصورت بسته بندی و مشخص بودن واحد عرضه میتوانیم نظارت بیشتری انجام دهیم و امسال واحدهای غیرمجاز پرورش ماهی استان مرکزی با همکاری سازمان شیلات ساماندهی میشوند تا موادغذایی سالم و با کیفیت تری به دست مردم برسد، نمونه ماهیان قبل از توزیع در بازار به آزمایشگاه ارسال می شود و پس از تایید و عدم استفاده از مالاشیتگرین در بازار توزیع و عرضه میشود و خوشبختانه تا به امروز مورد مثبت آزمایشگاهی استفاده از مالاشیتگرین یافت نشده است.
مدیرکل سازمان دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: دسترسی به موادغذایی سالم و با کیفیت از حق مردم استان مرکزی است و خواهشمندیم از فروشندههای خیابانی ماهی خریداری نکنند بخاطر اینکه نه تنها کیفیت آنها تایید نشده بلکه مبدا اصلی آنها مشخص نیست و درصورت مشاهده می توانند با پل ارتباطی 1512 تماس بگیرند.
منبع: تسنیم
68