مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان:
خوزستان با شدیدترین خشکسالی ۶۰ سال اخیر خود مواجه است/ سال گذشته در این زمان سد دز پر و حتی در وضعیت سرریز قرار داشت
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در حاشیه بازدید از سد دز، با اشاره به وضعیت کمسابقه خشکسالی در سال آبی جاری، اعلام کرد: امسال یکی از خشکترین سالها در ۶۰ سال گذشته را پشت سر گذاشتیم و میزان آوردها، بهویژه در فصل پاییز، بهطور محسوسی کاهش یافته است.

عباس صدریانفر روز جمعه ۲۲ فروردین در حاشیه بازدید از سد دز که با حضور نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت با بیان اینکه به جز بارشهای فروردینماه، بارندگی مؤثری در استان و استانهای بالادست نداشتهایم، گفت: ذخایر برفی نیز در مقایسه با سالهای گذشته بسیار اندک بود و این موضوع بر وضعیت آب و برق نیز تأثیر گذاشت.
وی افزود: با تمهیداتی که در سال آبی گذشته انجام دادیم سعی کردیم به پیش بینی های اقلیمی اکتفا نکرده و پس از بررسی کارشناسان خود با وجود کاهش ۴ میلیارد مترمکعبی آورد نسبت به سال گذشته و کاهش بیش از ۵.۴ میلیارد مترمکعبی نسبت به آمار بلندمدت، با تدابیر پیشبینیشده، توانستیم ذخیره انتهای شهریور سدها را نسبت به سال قبل حدود یک میلیارد مترمکعب افزایش دهیم که اگر این کار را نمی کردیم در پاییز گذشته که بارش خاصی نداشتیم حتما با مشکل مواجه می شدیم.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه پاییز نیز با وجود کمآبی با کشت مناسب در برخی مناطق همراه بود، اظهار کرد: در برخی نقاط استان بدون در نظر گرفتن کشت دیم، سطح زیرکشت نه تنها کاهش نیافت بلکه از میانگین نرمال نیز فراتر رفت و به لطف خدا آب مورد نیاز تامین و یک خوشه گندم از دسترنج مردم به هدر نرفت.
صدریانفر درباره ممنوعیت کشت در سال جاری گفت: موضوع در جلسات شورای کشاورزی استان و کارگروه سازگاری با کمآبی مطرح شده اما با توجه به احتمال بارش در فروردین و اردیبهشت، تصمیمگیری نهایی با تأخیر انجام خواهد شد و پس از تصویب در سطوح ملی و استانی، به صورت عمومی اطلاعرسانی خواهد شد.
وی با ابراز نگرانی از کاهش شدید حجم سد دز نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزود: سال گذشته در این زمان سد دز پر و حتی در وضعیت سرریز قرار داشت، اما امسال با کاهش محسوس ذخایر روبرو هستیم.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان تأکید کرد: در صورت وقوع بارش در بالادست، تلاش خواهیم کرد رهاسازیها را متناسب با نیاز مصارف پاییندست از جمله کشاورزی، شرب و صنعت انجام دهیم. البته باید ذخایر استراتژیک برای فصل پاییز نیز حفظ شود تا در صورت تأخیر بارشها، دچار بحران نشویم.
صدریانفر در پایان خواستار همکاری همهجانبه مردم و مصرفکنندگان شد و گفت: عبور از این شرایط دشوار، نیازمند همدلی و مدیریت دقیق منابع آبی است. در صورت عدم همراهی، ممکن است کنترل شرایط از دست خارج شده و تصمیمگیریهای کارشناسی با چالش مواجه شود.
آب را قبل سد میبرند قم و شهر های دیگر آبی نمی ماند به سد برسد !!!
خیلی عالی
خیلی عالی
این همه بارندگی بازم میگن خشکسالی
بارندگی بیشترش تبخیر میشه
تمام بارندگی لرستان حق آبه مال خوزستان بازم خشکسالی
به کویت وقطروعراق وقوم واصفهان وبم وقیره نفرسیدخوشکسالی نمیشه
توسعه نیشکر را تعطیل کنید....
همان ملت بی عقلی که خاک از جزیره میدزدن میبرن خونه هاشون با بیست لیتری آب را هم بردن سرتون کلاه نره خداوکیلی بعضی ها باید حتما شبها کندر بخورن بارندگی نشده ملت میگن آب را میدزدن کجا میبرن کمی ب شعورتون فشار بیاورید
اون لوله های انتقال اب از سدها خذف کنید اب زیاده فقط ده تا لوله اب میره عراق یزد و قم تهران و اصفهان اینا مشکلی نیست اون ده تا قطع من
دلیل پایین بودن سطح آب سدهای خوزستان برداشت بیشتر از ورودی آب به سدهاست وگرنه بارش ها امسال خوب بودن و سدهای بالادست مثل رودبار لرستان که تقریبا دو هفته پیش بعد از سریز دریچه های تخلیه اضطراریش هم باز شد به مرز خطر شکستن برسونه این دو هفته هم بارش ها عالی بودن چندین روز متوالی بارش باران شدید بهاری آب حاصل از این بارش ها همه به سمت خوزستان و سدهاش میرن که میتونن همه سدهاشو پر کنن اونم نه یه بار بلکه چند بار حالا این حجم خیره کننده آب شیرین ارزشمند کجا میره سواله
این بلاییست که دولت با انتقال اب خوزستان سرما اورد
والا مشکل خشکسالی نیست سدی که پارسال سرریز کرده امروز بی اب بخاطر تونل های انتقال اب