مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی
پیش بینی انفجار قیمت ماهی در نیمه دوم سال
مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی گفت: خشکسالی، کمبود نهاده ماهی و سیاستهای غلط دولت این احتمال را تقویت کرده است که در مهر و آبان سال جاری شاهد کاهش تولید و در نتیجه انفجار قیمت ماهی باشیم.
آرش نبیزاده، با اشاره به احتمال حذف ارز ترجیحی در سال جاری، گفت: ۸ تا ۱۰ درصد از نهادههای مورد نیاز پرورشدهندگان ماهی قزلآلا با نرخ دولتی تهیه و تامین میشود از اینرو اثرات بعد از حذف ارز ترجیحی بر قیمت ماهی قزلآلا باید حداکثر ۱۵ درصد باشد.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود با حذف ارز ترجیحی نرخ مرغ واقعی و به کیلویی ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان برسد؛ البته نرخ ماهی نیز متاثر از نرخ مرغ به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان میرسد در این شرایط احتمال اینکه پروتئین مرغ و ماهی از سبد خانوارها حذف شود تقویت میشود.
این فعال اقتصادی با اشاره به کاهش تولید قزلآلا در سال جاری، تصریح کرد: خشکسالی، کمبود نهاده ماهی و سیاستهای غلط دولت این احتمال را تقویت کرده است که در مهر و آبان سال جاری شاهد کاهش تولید و در نتیجه انفجار قیمت ماهی باشیم. این روزها ماهی محصول صادراتی شده است.
مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآبی با بیان اینکه دولت با پرداخت یارانه به مرغ، بازار را به سمت خرید این محصول متمایل کرده است، تصریح کرد: در ابتدای انقلاب سرانه مصرف ماهی نیم کیلو بود، اما مطابق با آمار ارائه شده از سوی سازمان شیلات سرانه مصرف در سال ۹۷ به ۱۳ کیلو رسید متاسفانه با در پیش گرفتن سیاستهای اشتباه و اعطای یارانه به مرغ، نرخ ماهی افزایش و مصرف آن در بین مردم کاهش پیدا کرد.
به گفته نبیزاده؛ مصرفکنندگان قیمت ماهی را با مرغ مقایسه میکنند و ازآنجاییکه توان خرید آنها پایین است ترجیح میدهند برای تامین نیاز پروتئین سبد خانوار مرغ خریداری کنند.
وی با اشاره به تاثیرات جنگ اوکراین و روسیه، گفت: امکان خرید برخی نهادههای وارداتی بعد از این جنگ و افزایش نرخ آنها در بازارهای جهانی برای ایران کاهش پیدا کرده است از اینرو احتمال سهمیه بندی کردن نهادهها برای پرورش دهندگان مرغ و ماهی افزایش پیدا میکند.
این فعال اقتصادی قیمت تمام شده ماهی قزلآلا را کیلویی ۶۵ هزار تومان دانست و افزود: ماهی سر مزرعه کیلویی ۴۵ تا ۴۷ هزار تومان بفروش میرسد. اینجا یک پرسش اساسی مطرح است که آیا ماهی با این نرخ در بازار عرضه و بهدست مصرف کنندگان میرسد؟ بدون تردید پاسخ منفی است و این سود در جیب دلالها میرود و همین مسئله باعث شده است که تولیدکنندگان انگیزه و رغبتی برای تولید نداشته باشند.
وی تصریح کرد: ۶۰ درصد از ماهی قزلآلا به کشورهای آذربایجان و ارمنستان صادر میشود و از این کشورها به روسیه میرفت، اما جنگ روسیه و اوکراین باعث شده که این بازار تا مشخص شدن ارزش روبل با دلار بلاتکلیف بماند.
نبیزاده میزان تولید قزلآلا در سال ۹۹ نزدیک به ۱۴۰ هزار تن دانست و افزود: تولید قزلآلا در ۱۴۰۰ به ۱۱۵ هزار تن رسید که این کاهش تولید اثرات خود را بر قیمت محصول گذاشت.
ازارش خان باید پرسید اتحادیه چه راهکارهای برای کاهش هزینه خوراک ابزیان که قسمت اعظم هزینه های جاری ماهیان سردابی را بخصود اختصاص داده ، ارایه نموده است ؟ ابزی پروری نوین بر اساس دانش روز می باشد نه روش نیمه متراکم هزینه بر فاقد مکانیزاسیون فعلی
ماهی را هم از سفره غذایی مان حذف می کنیم .سفره هرچه کوچک وسبک باشد بهتر است.
چندسالی هست که حذف شده است.
ماهی ؟ این دیگه چه موجودیه ؟ خوراکیه ؟
در کدام کشور وجود دارد ؟
شاید هم میخواین به روسیه صادر کنید
میبیندتو این سه ساله که ماهی قیمتش هفت برابر شده خوراک با دلار ۴۲۰۰ اکثر استفاده میکنند بعد خیلیش صادر میشه به آذربایجان یعنی ما باید به قیمت جهانی ماهی بخوریم و دلار ۲۷۰۰۰ تومان اما خارجیها از دلار ۴۲۰۰ ما استفاده کنند اینه مفهوم صادرات ایرانی .بعد هم دلارش بخش مهمیش برنگرده.تا وضع اینه شما انتظار بهبود معیشت نداشته باشید.بعد میگن بدروغ اینقدر تومان.از طرفی ماهی جنوب هم با دلار روی کشتی میخرن اما سوخت ارزان و نیروی کار ارزان و...یعنی حساب کن ماهی خوراک ایرانی رو خارجیها بخش مهمیش رو مصرف میکنن.اونوقت اتاق بازرگانی میگه چطور و چطور....تو کفش همینه تو تره بار همینه و قسط علیهذا محصولات آردی هم همینطور بوده
همین الانم ماهی خیلی وقت است از سفره مردم حذف شده