سلطانی: عدم عضویت در افایتیاف نام ایران را کنار صحرای غربی و سودان جنوبی قرار داد
نائب رییس سابق اتاق بازرگانی تهران و فعال اقتصادی گفت: متاسفانه برخی به جای پرداختن به صل موضوع سراغ شگردهایی سیاسی میروند و درباره تقدم و ترتب موضوع صبحت میشود که اصلا اهمیت چندانی ندارد.
پدرام سلطانی با اشاره به اینکه افایتیاف سازمانی بین المللی و منطقهای است، تاکید کرد: این سازمان ۳۶ عضو رسمی دارد اما در کل جهان ایران، کره شمالی، سودان جنوبی، اریتره و صحرای غربی عضو اف ای تی اف نشدهاند .
او گفت: دقت کنید نام ایران در کنار نام کدام کشورها قرار گرفته است، برخی با سیاست ورزی می گویند افای تی اف فقط ۳۶ عضو دارد. در حالی که نمیگویند کنوانسیونهای اصلی آن شامل پارلمو و CFT بیش از ۱۸۰ عضو دارند.
او با تاکید بر اینکه آیا شایسته است نام ایران در کنار نام سودان جنوبی که کشوری ۱۰ ساله است و صحرای غربی که منطقهای مورد مناقشه است و کشور اریتره که کشوری بسیار کوچک است، قرار گیرد؟ توضیح داد: حالا ببینید کدام کشورها عضو پالرمو نشده اند، بوتان، کنگو، اریتره و ایران عضو پالرمو نیستند. این بدان معناست که ما در کنار کشورهای کوچک و ناشناس قرار میگیریم.
وی اضافه کرد: چطورتمام کشورهای دنیا که تحت نظارت قرار میگیرند و به چالش و چنبره کشورهای ابرقدرت دچار نشدند اما فقط ایران است که در این چنبره می افتد؟
سلطانی اضافه کرد: موضوع افایتیاف مربوط به بانکداری، پولشویی و حقوق بانکی است. باید چنین متخصصاتی را سر میز بنشانیم تا دربارهاش حرف بزنند اما کارشناسانی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس می روند هیچ کدام در ردیف سوم و چهارم کارشناسان این رشته ها هم نیستند.
وی اضافه کرد: افایتیاف چهارچوب مقرراتی است که بانکها باید رعایت کنند تا تراکنشهای آنها منطبق با مقررات بین المللی باشد. این یک خطوط راهنمایی است که کشورها باید رعایت کنید.
می گویند اگر افایتیاف را بپذیرید نمیتوانیم تحریمها را دور بزنیم. این در حالی است که شما نمیتوانید چهارچوب افایتیاف را دور بزنید. در حال حاضر ما چطور عمل می کنیم؟ در بانک مرکزی ریال جابجا میشود و در سنگاپور یا ترکیه به عنوان کشور مقصد، ارز جابهجا می شود. اگر قرار باشد جابجایی انجام شود، باید در بانکهای مقصد مسیر پولها را دنبال کنند که اصلا چنین اتفاقی نمیافتد.
در ادامه این نشست، علی شریعتی، فعال اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی ایران نیز گفت: من بارها گفتهام برخورد با موضوع افایتیاف سیاسی است. اتفاقا یک بار فردی میگفت من فعال اقتصادی هستم و مخالفم ، از ایشان پرسیدم چه فعالیتی می کنید؟ گفت من اجناسی را میبرم و به کشورهای دیگر میفروشم و تحریم دور میزنم گفتم اگر شما کالایی که میآورید را ۱۰ برابر قیمت نفروشید حرفتان درست است اما در غیر این صورت دلیل مخالفت شما کاملا روشن است.
وی این پرسش را مطرح کرد که آیا می خواهیم با جهان کار کنیم و چطور میتوانیم به جهان بگوییم دنبال بمب اتم نیستیم.
منبع: خبرآنلاین
70
ماکه می خواهیم اسلام را گسترش دهیم باید با دنیا وقوانین ان همراه باشیم ملت دست دولت هاست نمی گویند این چه اسلامی است که به همه چیز مشکوک است