مرکز آمار: فاصله طبقاتی خانوارهای ایرانی کم شد
طبق اعلام مرکز آمار، در سال ١٤٠١ ضریب جینی (فاصله طبقاتی) خانوارهای کشور ٠,٣٨٧٧ بوده است که در مقایسه با سال قبلش ٠.٠٠٦١ کاهش نشان می دهد.
ضریب جینی خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب ٠.٣٦٩٦ و ٠.٣٦٤٣ است که نسبت به سال قبل به ترتیب ٠.٠٠٦١ کاهش و ٠.٠٠٤٩ افزایش را نشان می دهد.
در سال ۱۴۰۱ سهم ۲۰ درصد کمهزینهترین و پرهزینهترین جمعیت کل کشور به ترتیب ٦,٠١ و ٤٦.٢١ درصد بوده است.
نسبت ۱۰، ۲۰ و ۴۰ درصد پرهزینهترین به ۱۰، ۲۰ و ۴۰ درصد کم هزینهترین به ترتیب ١٢,٨٦، ٧.٦٩ و ٤.١٣ است.
شاخص پالما به ١.٨٢ و شاخص تیل به ٠.٢٥٢٤ رسیده است. همچنین شاخص اتکینسون ٠.٢٢٤٤ است.
بیشتر بخوانید: تا مدتی دیگر ۸۵ میلیون نفر باید تحت پوشش کمیته امداد قرار بگیرند
سال ١٤٠١ – مناطق شهری:
سهم ۲۰ درصد کم هزینهترین و پرهزینهترین جمعیت به ترتیب ٦,٥٩ و ٤٤.٩٠ درصد است.
نسبت ۱۰، ۲۰ و ۴۰ درصد پرهزینهترین به ۱۰، ۲۰ و ۴۰ درصد کم هزینهترین جمعیت به ترتیب ١١,٢٣، ٦.٨٢ و ٣.٨٠ است.
شاخص پالما ١.٦٥ و شاخص تیل ٠.٢٢٩٢ است. همچنین شاخص اتکینسون ٠.٢٠٣٨ است.
سال ١٤٠١ – مناطق روستایی:
سهم ۲۰ درصد کم هزینهترین و پرهزینهترین جمعیت به ترتیب ٦,٨٩ و ٤٤.٦١ درصد است.
نسبت ۱۰، ۲۰ و ۴۰ درصد پرهزینهترین به ۱۰، ۲۰ و ۴۰ درصد کم هزینهترین جمعیت در مناطق روستایی به ترتیب ١٠,٥٥، ٦.٤٧ و ٣.٧٠ است.
شاخص پالما ١,٦٢ و شاخص تیل در ٠.٢٢٣٩ است. همچنین شاخص اتکینسون ٠.١٩٧٠ است.
در سال ١٤٠١ در مناطق شهری کمترین ضریب جینی در استان کرمان (٠,٢٧٠٠) و بالاترین ضریب جینی در استان سیستان و بلوچستان (٠.٤٦٤٧) مشاهده میشود.
همچنین در مناطق روستایی کمترین ضریب جینی مربوط به استان ایلام (٠,٢٣٥٤) و بیشترین ضریب جینی مربوط به استان همدان (٠.٣٩١٣) است.
گفتنی است؛ ضریب جینی معیاری از پراکندگی آماری در اقتصاد است که برای نشان دادن نابرابری درآمد یا ثروت در یک کشور یا هر گروه دیگر از مردم در نظر گرفته شده است.
ضریب جینی شاخصی اقتصادی برای محاسبه توزیع ثروت در میان مردم است. ضریب صفر جینی بیانگر برابری کامل است و جایی که همه درآمد یکسانی دارند. ضریب جینی یک (یا ۱۰۰ درصد) بیانگر حداکثر نابرابری در بین مقادیر است (به عنوان مثال، برای تعداد زیادی از افراد که فقط یک نفر کل درآمد یا مصرف را دارد و بقیه هیچ چیز ندارند، ضریب جینی تقریباً یک خواهد بود).
بالا بودن این ضریب در یک کشور معمولا به عنوان شاخصی از بالا بودن اختلاف طبقاتی و نابرابری درآمدی در این کشور در نظر گرفته میشود.
فعلا شکم ما گرسنه است و با آمار پر نمیشه
اینهمه دروغ تحویل مردم دادید خسته نشدید.
تو استاندارد فاصله طبقاتی 2.80 هست الان با تدبیر مسولین خالی بند شده 2 متر اینجوری با بوی غذای طبقات بالا و پایین راحتتر به مشام میرسه
شاید هم درست باشه. بالاخره وقتی همه بیچاره شدن و دچار مشکلات معاش شدند ، لابد همه در یک سطح هستند و تنها افرادی که در این سطح نیستند، کسانی هستند که این آمار را ارائه می دهند
خب يعنى قشر متوسط رو به بالا هم دارد به سرعت به قشر فقير جامعه مى پيوندد!!!
کاملا صحیح است اما پایینیا نرفتند بالا اشتباه نکنید بالا تریا اومدن پایین .
است میگه با حقوق ۷میلیونی کارگر در مقابل حقوق ۱۲۵ میلیونی مدیران ارشد به احتمال زیاد از برده داری نوین هم عبور کرده ایم نظام مقدس جمهوری اسلامی چقدر دقیق عدالت را اجرا کرده یکی نداره بخوره آن یکی آنقدر داره که برای سیسمونی نوه اش مره استانبول خرید