گفتگوی خواندنی با فرزند آیتالله بهجت
جام جم با حاج شیخ علی، فرزند آیت الله محمدتقی بهجت درباره پدرش گفتگو کرده است.
(در پاسخ به گاهی هم ایشان را به صوفیگری متهم میکردند. واکنش ایشان چه بود؟): مرحوم ابوی واقعاً از این اتهام رنج میکشیدند، اما واکنش نشان نمیدادند. یکی از دلایل کتمان کرامات و پیشبینی آینده توسط ایشان به همین دلیل بود، با این همه طاعنان دست از انتشار مطالب کذب و واهی برنمیداشتند!
مرحوم ابوی همیشه از اساتید خود یاد و برای آنها دعا میکردند. مرحوم نائینی به اعلمیت شهره بودند. مرحوم ابوی میگفتند ایشان در معنویت هم فوقالعاده بودند. حاجآقا در مورد مرحوم شیخ مرتضی طالقانی هم میگفتند صادق و بیادعا بود و احوالات عجیبی هم داشت. از دقت علمی مرحوم غروی اصفهان ی خیلی تعریف میکردند. در علم ادب خود را مدیون مرحوم خوئی میدانستند. همیشه به عبادت عجیب مرحوم شیخ محمدحسین غروی اشاره میکردند و میگفتند در کنار تدریس، روزی هزار مرتبه انا انزلنا، زیارت عاشورا و نماز شب ایشان ترک نمیشد.
به مرحوم آقای قاضی بسیار اعتقاد داشتند. در مورد محیالدین عربی احتمال زیاد میدادند که شیعه باشد. کتاب احیاءالعلوم غزالی و احیاءالاحیاء فیض را برای مطالعه توصیه میکردند و میگفتند در زمینه عرفان نظری، کار اساسی و در خوری انجام نشده و انسان باید خودش نظر بدهد که آن هم مستلزم این است که خود فرد به آن مقامات برسد، چون عرفان مسالهای یافتنی است، نه تقلیدی و خواندن نظرات دیگران بیفایده است.
ایشان از شهرت به عارف بودن ابداً خوششان نمیآمد و از به کار بردن الفاظ عرفانی پرهیز میکردند. حتی اجازه نمیدادند از ایشان عکس بگیریم. یک بار عکاسی با دوربین گرانقیمتی آمد و به من گفت اجازه بدهید از حاجآقا عکس بگیرم. بعد هم ۲۰، ۳۰ عکس از ایشان گرفت، ولی موقعی که رفت و آنها را چاپ کرد، همه عکسها سفید شده بود!
منبع: جام جم
1981
آ نها که بودندو من کی هستم