رسالت قرآن و عترت، حیات بخشیدن به جامعه است
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ حجتالاسلام «حمید محمدی» دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در اولین همایش تجلیل از قاریان اعزامی به اربعین که دوشنبه 13 دی ماه در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، با اشاره به آیه «فَتَمَّ میقاتُ رَبِّهِ اَرْبَعینَ لَیْلَهً» گفت: احیاء امر اربعین، نشانه بلوغ جامعه است و «انا قتیل العبرات» بیانگر عظمت سیدالشهدا(ع) همراه با اشک دیدگان، عواطف و حضور قلب است.
وی با بیان اینکه رسالت قرآن و عترت، حیاتبخشی به جامعه است، افزود: طبق فرمایش خداوند متعال که فرمود: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا استَجیبوا لِلَّهِ وَلِلرَّسولِ إِذا دَعاكُم لِما یُحییكُم»، قرآن و عترت دو ثقل اکبر و کبیر هستند که هر دو در رسالت احیاء جامعه و حیات طیبه مشترکند و رسالت «لما یحییکم» بسان نقطه تلاقی و مشترک قرآن و عترت است.
حجتالاسلام محمدی زیارت اربعین را از مصادیق اجابت دعوت خداوند در احیای زندگی انسان دانست و اظهار کرد: زیارت اربعین، بهترین مصداق امام شناسی و بصیرتافزایی و جلوگیری از ضلالت است؛ همانطور که قرآن این رسالت را بر عهده دارد.
وی قرائت قرآن در اربعین را یکی از مهمترین برنامههای این حماسه عظیم برشمرد و گفت: در زیارت اربعین حقیقت ولایت را زیارت می کنیم و در قرآن هم به پیشگاه خداوند حاضر میشویم و به همین سبب، زیارت اربعین و قرائت قرآن عینیت واحد و پیوندی وجودی بین قرآن نازل و قرآن ناطق دارد.
محمدی افزود: طبق حدیث «من مات ولم یعرف إمام زمانه مات میتةً جاهلیة» حقیقت مرگ جاهلی برای کسی است که در شناخت و معرفت امام خود، جاهل باشد چراکه مرگ نتیجه زندگی است و مرگ جاهلانه محصول زندگی جاهلانه خواهد بود و دعای «اللَّهُمَّ اجْعَلْ مَحْیاىَ مَحْیا مُحَمّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَماتى مَماتَ محمّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ» اشاره به همین موضوع دارد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی عدم توجه به تمام ظرفیت های موجود در حماسه بزرگ اربعین را آسیبی جدی برشمرد و تاکید کرد: ظرفیت های موجود این حماسه عظیم مغفول مانده است؛ اربعین نه تنها متعلق به شیعه، بلکه متعلق به تمام آزادگان تمام جهان است و همانطور که امام خمینی(ره) فرمود: ما وحدت را به سه جامعه شیعیان و اهل سنت، اهل کتاب و مستضعفان جهان تقسیم میکنیم.
منبع: تسنیم
10