حدیث امام باقر(ع) درباره شب قدر
حدیث امام باقر(ع) درباره شب قدر را اینجا بخوانید.
اهمیت حدیث در میان مسلمانان از آن روست که از منابع اصلی استنباط احکام در فقه و عقاید در علم کلام محسوب میشود. همچنین احادیث از منابع اولیه پژوهشهای تاریخی است.
به دلیل آشنایی بیشتر و تلمذ در پیشگاه پروردگار الهی و ائمه معصومین، هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر میشود.
امام باقر علیه السلام:
سَأَلتُهُ عَن لَيلَةِ القَدرِ. قالَ: «هِيَ لَيلَةُ إحدى وعِشرينَ، أو ثَلاثٍ وعِشرينَ». قُلتُ : ألَيسَ إنَّما هِيَ لَيلَةٌ؟ قالَ : «بَلى» قُلتُ : فَأَخبِرني بِها. فَقالَ: «وما عَلَيكَ أن تَفعَلَ خَيرا في لَيلَتَينِ؟» .
از امام باقر عليه السلام درباره شب قدر پرسيدم. فرمود:«شب بيست و يكم يا بيست و سوم است».گفتم: مگر نه اين كه شب قدر، يك شب است؟ فرمود: «آرى» گفتم: پس ، آن را به من خبر بده. فرمود: «چه عيبى دارد كه در دو شب ، كار خير انجام دهى؟!».
تهذيب الأحكام ج ٣ ص ٥
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
1261
آیا در خود خدا پنداری زیان بار بشر جایز الخطا دقت کرده ایم؟؟؟!!! --- با دقت به این حدیث شریف منقول از امام باقر (ع) در باره ی شبهای احتمالی قدر که نشانه ی آشکارعظمت کار خداوند در تعیین جملگی سرنوشتها است توجه کنید: و با این دقت خدا پسندانه دریابید چه قدر بشر غیر معصوم همیشه جایز الخطا با خود بزرگ بینی و جرئت و جسارت فاجعه بار ، به خود اجازه می دهد ، با افزودن به شبهای قدر ، خود را جانشین خدا و رسول و اهل بیت کند؟؟؟!!! و با دقت خود ببینید این بشر خدا و این بزرگان مظلوم را چگونه با سوء استفاده از نام مولای متقیان امیر مؤمنان حضرت علی (ع) بازیچه تخیلات بی پایه ی خود قرار می دهد؟؟؟!!! و دریابید چگونه این بشر بسادگی آب خوردن شب شهادت این حضرت ، که در حد خود یک شب زیان بار بوده ، را نیز بی پروا با ابتکار ناقص خود به شبهای قدر اضافه می کند؟؟؟!!! و ببینید این بشر چگونه خوشحال از دخالت دادن ذهن بی نهایت ناتوان خود در کار خدا ، خود و دیگران را با تقدس بخشیدن به این ابتکارهای ساخته و پرداخته ی ذهن ناتوان خود پیوسته به انفاق میلیاردها پول بدون به دست آوردن هیچ بازده مثبت و سازنده با دوام معنوی و مادی به پایبندی به این ابتکارها وادارا می سازد ؟؟؟!!! و تصور کنید که این بشر ناچیز همیشه جایز الخطای خود خدا پندار چگونه با نهایت جرئت و جسارت با خیال خام خود ، خود را جای خدا می نشاند و بدون درک نتایج فاجعه بار بنام خدا و رسول و اهل بیت و دین و مذهب پیوسته از جیب خود حلال و حرام و واجب و مستحب من در آوردی می سازد؟؟؟!!! و خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل و عادلانه قضاوت کن؟؟؟!!!
تاخیر در پخش هشدارهای دینی - قرآنی و منع پخش این هشدارها بی تردید طرف منع کننده را در گمراهی مردم سهیم می سازد و در عواقب ناگوار این گونه منعها شریک می کند. از رویا رویی خود با گناهان بخشش ناپذیر و مجازاتهای غیر قابل تحمل در قیامت که جای جبران نیست بشر خدا شناس عاقل باید پرهیز کند.