آموزش قرآن به ۱۵ میلیون نفر در ۴۰ سال پس از انقلاب
رئیس دارالقرآن الکریم گفت: طی ۴۰ سال گذشته دستاوردهای قرآنی زیادی را به برکت انقلاب اسلامی در کشور داشتیم که یکی از آنها آموزش قرآن به ۱۵ میلیون نفر در سطوح مختلف است.
مهدی قره شیخلو در گردهمایی سراسری مدرسان و مربیان کشوری سبک زندگی قرآنی و رونمایی از پنج کتاب سبک زندگی قرآنی که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: ۱۵ میلیون نفر در طول ۴۰ سال گذشته آموزشهای قرآنی از جمله آموزشهای عمومی، تخصصی، حفظ و تربیت مربی را فرا گرفتهاند.
وی گفت: علیرغم اینکه این آموزشها ضروری بوده و باید انجام میشده اما نیازمند اقدام تکمیلی است لذا استاد خدام حسینی از سال ۷۴ بحث بکارگیری قرآن در زندگی را مطرح و باب جدیدی را باز کردند.
رئیس دارالقرآن الکریم افزود: بحث بکارگیری آموزههای قرآنی در زندگی در فضای قرآنی کشور مورد بحث قرار گرفت و در این سه سال اخیر به صورت مأموریت آموزشی به آن توجه شد و رویکرد همه برنامههای قرآنی را تربیت قرآنی تعیین کردیم و بیش از ۳۰۰ کارگاه سبک زندگی قرآنی برگزار و شش دوره تربیت مربی برپا شد.
وی بیان کرد: این اقدام آغاز شده اما ابتدای راه هستیم و باید تلاش کنیم در تربیت نیروی متخصص برای این موضوع و هم در تدوین محنوا و هم در گستره آموزشی آن کمک کنیم که نتیجه و بازخورد این کارگاهها مردم استقبال بسیار خوبی داشتند.
قره شیخلو بیان کرد: نظرسنجیهای که انجام شد این را نشان میدهد که اکثر مردم دنبال این هستند که از نسخههای قرآنی در زندگی خود استفاده کنند و بکار گیرند و این اقدام مهم و با برکتی است که همه باید کمک کنیم که به سرعت توسعه پیدا کند و عمق و تأثیرگذاری آن بیشتر شود.
اعمال و رفتار فعالان قرآنی باید الگوی جامعه باشد
وی ادامه داد: در این راه ممکن است آفتهایی هم داشته باشد و آن عمل نکردن عاملان به این کتاب آسمانی هستند لذا مهمترین موضوع این است که کسانی که در حلقه اول به عنوان مبلغان و مربیان هستند باید مراقبتهای فردی را در دستور کار خود قرار دهند و باید زندگی قرآنی داشته باشند و از خود شروع کنند تا مردم به عینه رفتارهای قرآنی را شاهد باشند.
رئیس دارالقرآن الکریم با تأکید بر اینکه باید از بزرگان حوزه علمیه و دانشگاه استفاده کنیم، گفت: به این منظور خدمت آیت الله جوادی آملی رسیدیم و پس از آن با انرژی چند برابر کار را ادامه دادیم و به رغم همه محدودیتها در برخی استانها این کلاسها برگزار میشود و به عنوان تکلیف بر گردن خود میدانیم که با داشتن کوله باری ۴۰ ساله، در دهه پنجم انقلاب سبک و سیاق زندگیمان را قرآنی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه راهکار کاهش آسیبهای اجتماعی و در بازگشت به قرآن و زندگی قرآنی است، به بیان خاطرهای از آیت الله علوی گرگانی پرداخت و گفت: چند سال پیش خدمت آیت الله علوی گرگانی از مراجع عظام تقلید رسیدیم ایشان فرمودند یک روز خدمت علامه طباطبایی رسیدیم و از ایشان سؤال کردیم انگیزه تدوین المیزان چطور در شما بوجود آمد؟ و ایشان فرمودند «پس از فوت مادرم یک شب ایشان را در عالم خواب دیدیم و به من خطاب کرد محمدحسین این همه کار انجام دادی اگر میخواهی کارهات مورد قبول قرار گیرد یک کاری برای قرآن انجام بده و من زمانی که از خواب بلند شدم تصمیم گرفتم یک دوره تفسیر قرآن را بنویسم و تدوین المیزان را مدیون مادرم هستم».
قره شیخلو تأکید کرد: ما هم باید کاری برای قرآن انجام دهیم و خدمتگذار صادق باشیم در مرحله اول رفتار و گفتار ما بوی قرآن دهد و هم بتوانیم دیگران را به این سفره با برکت دعوت کنیم.
منبع: مهر
1981