دانشیار دانشگاه علوم پرشکی شهید بهشتی عنوان کرد؛
سه اختلال روانپزشكى شایع که جهان از آن رنج میبرد
دانشيار دانشگاه علوم پرشكى شهيد بهشتى گفت: افسردگى و اختلالات اضطرابى و اعتياد شايعترين اختلالات روانپزشكى در جهان به شمار میرود.
به گزارش خبر فوری به نقل از سلامت نیوز، روابط عمومی ششمین کنگره علوم اعصاب، دکتر جمال شمس در آستانه برگزاری ششمین کنگره بین الملی علوم اعصاب پایه و بالینی اظهارداشت: این کنگره 29 آذر تا 1 دی ماه سالجاری در مرکز همایشهای رازی تهران با هدف ارتقاء جايگاه علوم اعصاب در بين دانشگاهيان و آشنايى بيشتر پژوهشگران و متخصصين فيلدهاى مربوط به علوم اعصاب با زمينههاى جديد پژوهشى برگزار میشود.
دبیرعلمی بخش بالینی ششمین کنگره بین الملی علوم اعصاب پایه و بالینی با بیان اینکه علوم اعصاب پاسخهايى به نيازهاى گسترده بشر محسوب میشود، ادامه داد: بيماريهاى روانپزشكى با توجه به تغييرات گسترده اى كه در مغز زخ ميدهند ايجاد ميشوند. اين تغييرات در برخى عملكردهاى مغز مثل فعاليتهاى شناختى cognition نقايصى ايجاد ميكنند كه اين فعاليتها مثل توجه و تمركز بر كاركودهاى عالى مغز همچون تصميم گيرى، قضاوت و بينش تاثيرات منفى بسيار ميگذارند.
شمس با اشاره به اینکه شايعترين اختلالات روانپزشكى در جهان افسردگى و اختلالات اضطرابى و اعتياد است، كه تاثيرات منفى زيادى بر كيفيت زندگى وعملكرد بشر دارد، بیان داشت: افسردگى از علل مهم مرگ و مير بشر بوده كه تا چند سال آينده از اين نظر نقش مهمترى نيز پيدا خواهد كرد.
این روانپزشك گفت: از نظر ريسك فاكتور در بروز این مشکلات مهمترين عامل در كنار عوامل بيولوژيك همچون ژن، استرس و تنش هاى روانى است.
دانشيار دانشگاه علوم پرشكى شهيد بهشتى خاطرنشان کرد: علوم اعصاب با توجه شاخه و زمينه هاى مختلفى كه دارد نقش مهمى در زندگى روزمره داشته به نحوى كه قرن حاضر را قرن مغز مينامند. همچنین در جهان سرمايه گذارى زيادى در اين زمينه انجام شده است.
وی افزود:حساسیت این موضوع به حدی بوده که كاخ سفيد مستقيماً رانتهاى سنگينى به پژوهشهاى علوم اعصاب اختصاص داده و این موضوع نشان دهنده اهميت و نفش يافتهها در زندگى بشر دارد؛ بنابراین جا دارد پژوهشگران و دانشگاهيان از قافله اين علم جانمانده و اهميت خاصى براى علوم اعصاب قائل شوند.
35