آلوده ترین میوه ها و سبزیجات دنیا که ایرانی ها زیاد استفاده می کنند
میوه ها و سبزیجات اجزای کلیدی یک رژیم غذایی سالم هستند، پس باید از سلامت این گروه از مواد غذایی مطمئن شد، یعنی میوه و سبزیجاتی که تهیه می کنیم بایستی عاری از هر نوع آلودگی و آفت کش ها باشد.
طبق گزارشات EWG، امسال 75 درصد از کل محصولات تازه نمونه برداری شده دارای بقایای آفت کش های بالقوه مضر هستند که این میزان در برخی از محصولات بیشتر است.
به گفته مرکز جهانی کنترل و پیشگیری از بیماری، برخی آفت کش ها در مطالعات انسانی با مشکلاتی از جمله سقط جنین، نقایص مادرزادی، و ناتوانی های یادگیری یا رشد در کودکان مرتبط هستند، بنابراین توجه به این مسئله، اهمیت ویژه ای دارد.
میوه ها و سبزیجات دارای بیشترین میزان آفت کش
در میان میوه و سبزیجاتی که مدام مورد استفاده قرار میگیرند، برخی میزان بیشتری از آفت کش ها را به خود جذب کرده و خطرناک ترند که توت فرنگی در میان آنها، رتبه اول را بخود اختصاص داده است. توت فرنگی و اسفناج دو جایگاه اول فهرست امسال را به خود اختصاص دادند و به ترتیب در رتبه های 1 و 2 قرار گرفتند. و انگور از رتبه 8 لیست در سال 2023 به رتبه 4 در سال 2024 رسیده است.
با لیست 12 میوه و سبزی دارای بیشترین میزان آفت کش در سال جاری آشنا می شوید که به شرح زیر است:
- توت فرنگی
- اسفناج
- کلم
- انگور
- هلو
- گلابی
- شلیل
- سیب
- فلفل دلمه ای و تند
- گیلاس
- بلوبری
- لوبیا سبز
راه حل چیست؟ چطور میتوان این محصولات را سالم تر مصرف کرد؟
بهترین راه حل، شستشوی صحیح این دسته از مواد غذایی است که با رعایت نکات زیر، تا حد قابل توجهی میتوانید از پاسکازی آنها از آلودگی مطمئن شوید.
محصول را چند دقیقه ای داخل آب سرد و نمک حل شده در سینک نگه دارید.
با استفاده از یک حوله کاغذی تمیز، تمام کثیفی ها و... را از محصولات پاک کنید. برخی از افراد برای انجام این مرحله از یک برس تمیز که مخصوص تمیز کردن میوه و سبزیجات است استفاده می کنند.
من طرفدار کاهو گوجه فرنگی و فلفل دلمه هستم اما حیف که خیلی بدهکار هستم
تو برو شمال عکس بنداز
متاسفانه خیلی از بیماریها خصوصا سرطانها بر اثر استفاده زیاد سموم کشاورزی و کودهای شیمیایی است خصوصا کودهای نیتراته که کشاورزان بی رویه به کار میبرند که هم آبهای زیر زمینی وهم خاک وهم سلامت مصرف کننده ایرانی به خطر انداخته اند مثل شیوع سرطان خصوصا سرطان معده، به علت ضفف نظارت و کوتاهی کارشناسان کشاورزی و کشاورزی سنتی مسولین امر برای محصولات صادراتی تا حدودی میزان سم و کود مجاز در محصولات از ترس مرجوع شدن که مسبوق به سابقه است اندازه میگیرند ولی در محصولاتی که وارد بازار کشور میشه این فرآیند شکل نمیگیرد