چرا کشور‌های غربی تاکنون به پیروزی پزشکیان واکنش نشان نداده‌اند؟

با قطعی شدن پیروزی مسعود پزشکیان در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری و از همان ساعات اولیه پیام‌های تبریک رهبران و مقامات کشورهای خارجی روانه تهران شد. یک رویه معمول و عرف دیپلماتیک که طبیعتا با محوریت کشورهای همسایه و کشورهای «دوست» آغاز و ادامه یافت.

چرا کشور‌های غربی تاکنون به پیروزی پزشکیان واکنش نشان نداده‌اند؟

علاوه بر پیام‌های تبریک کشورهای همسایه از عراق و پاکستان گرفته تا جمهوری آذربایجان و ارمنستان، مقامات عربستان سعودی و برخی از حاشیه‌نشینان خلیج‌فارس در زمره مقاماتی بودند که در ارسال پیام خود تعلل نکردند.

رئیس‌جمهور ترکیه نیز که علاوه بر برخورداری از روابط «مستحکم» با ایران حالا یک رئیس‌جمهور «همزبان» را در مرزهای شرقی خود می‌بیند، قبل از عزیمت به آلمان برای تماشای بازی فوتبال تیم ملی ترکیه برابر هلند، ضمن تبریک به همتای ایرانی خود برای ملت دوست و برادر ایران آرزوی بهروزی و سعادت کرد.

از آن‌سو اما ولادیمیر پوتین که همین چند روز پیش با محمد مخبر، کفیل ریاست‌جمهوری ایران در قزاقستان دیدار کرده بود بلافاصله پیروزی پزشکیان را تبریک گفت، هر چند به‌نظر می‌رسید سعید جلیلی بیشتر می‌توانست در راستای منویات کرملین حرکت کند.

چینی‌ها که یکی از ۵ عضو دائم شورای امنیت هستند هم همداستان با همتایان روس خود از رئیس‌جمهوری مسعود پزشکیان استقبال کردند. رویه‌ای که عمدتا از سوی سایر کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای از جمله هند که روابط اقتصادی و حجم مبادله قابل توجهی با ایران دارد هم دنبال شد.

قدرت‌های اقتصادی دموکراتیک شرق آسیا نظیر ژاپن و کره‌جنوبی هم در سطح وزاری خارجه با انتشار بیانیه‌هایی انتخاب پزشکیان را تبریک گفته‌اند.

اما با وجود گذشت بیش از یک روز از اعلام رسمی پیروزی این وزیر سابق محمد خاتمی، کشورهای غربی هنوز دست‌کم بصورت علنی خوشنودی خود را از این مهم ابراز نکرده‌اند.

نگاهی گذرا به حساب‌های مقامات اروپایی در شبکه‌های اجتماعی هم نشان می‌دهد که هیچکدام نسبت به این موضوع دست‌کم تا غروب شنبه واکنشی نداشته‌اند. هر چند روز شنبه در اکثر کشورهای غربی حالت نیمه‌تعطیل دارد ولی باز هم نگاهی گذرا به حساب جوزپ بورل، مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا یا شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا ثابت می‌کند آن‌ها در مورد مسائل سیاسی دیگری موضع‌گیری داشته اند.

مثلا شارل میشل انتخاب رئیس‌جمهور موریتانی را تبریک گفته یا جوزپ بورل در مورد مسائل امنیتی اروپا اظهار نظر کرده است. رهبران قدرت‌های نخست اروپایی نظیر امانوئل ماکرون و اولاف شولتس هم تاکنون واکنشی شخصی به پیروزی مسعود پزشکیان نداشته‌اند.

آخرین پست ویکتوراوربان، نخست وزیر مجارستان در شبکه اجتماعی ایکس که کشورش ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد نیز مربوط به دیدار سرزده‌اش با ولادیمیر پوتین و تلاش برای برقراری صلح در جنگ اوکراین است.

ساعتی پس از انتشار این خبر نبیلا ماسرالی، یکی از سخنگویان دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتشار پیامی در شبکه ایکس ضمن تبریک به پزشکیان از آمادگی اتحادیه اروپا در همکاری با دولت جدید ایران مبتنی با سیاست‌های بروکسل خبر داد.

وزارت خارجه آمریکا هم در سطح پاسخ کتبی به سئوال یک رسانه ضمن ادعا بر ناعادلانه بودن انتخابات در ایران مدعی شد که نتیجه این انتخابات تاثیری بر رویکرد واشنگتن ندارد، بسنده کرده است.

منبع: یورو نیوز
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 27
  • بابک
    5

    کشورهای اروپایی هنوز نمی دوند چه اتفاقی رخ می ده
    آیا رئیس جمهور جدید قصد تعامل با کشورهای اروپایی را داره
    یا نه
    وضعیت سیاست خارجی ایران افتضاح هست
    شاید با انتخاب رئیس جمهور جدید وضعیت تغییر کنه

    نظرات شما -
    • ناشناس
      3

      و شاید هم تغییر نکند. چون رییس جمهور جدید مختار مطلق نیست.

    • ناشناس
      2

      جالب است که بعضی از ما هموطنان خودمون رو میدریم اما نسبت به کسانی که با منافع ایران دشمنی دارند ساده لوحانه و عاشقانه نگاه میکنیم.اگر کمی دانش جغرافیای سیاسی داشتی میفهمیدی که داستان علاقه یا عدم علاقه دولتهای مختلف ایران نیست بلکه پیشرفت و قدرتمند شدن ایران در منطقه به نفع منافع اروپا و غرب نیست.اگر اونها ذره ایی علاقه به توافق داشتند سه تا توافق هسته ایی گذشته رو زیرش نمیزدن!

    • ناشناس
      1

      اروپا خودش درگیر زلزله سیاسی چپ و راست رادیکال هست و بعید میدونم وقت داشته باشه مسائل سیاسی دیگران رو دنبال کنه.فعلا کلاه خودشون رو هواست...

  • ا
    12

    مگر غیر از این توقع داشتید؟
    باز ۸ سال بازی دادن ما و سرکار گذاشتن و نابود شدن زحمات طاقت فرسای شهید جمهور

  • پوتین
    3

    خب میدانند که . نمیتواند تغیرات محسوسی در سیاست خارجی ایران ایجاد کند، یعنی تقریبا ادامه دولتهای قبلی

  • ناشناس
    0

    رییس اتحادیه اروپا راپس دروغ گفتید؟

  • ناشناس
    3

    اروپاییها از پیروزی اصلاح طلبان نباید خوشحال باشند چون اونا پیشرفت ایران رو مانع خود می بینند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      ازاین جمله آدم شاخ در می آورد یاد آقای ظریف افتادم‌.

  • محمد
    0

    واکنش آمریکا این بود که انتخابات در ایران آزاد نیست و انتسابات بود.

  • afshar124
    2

    آنچه پر واضح میباشد کشورهای مثلث تروئیکای اروپا با همرزمشان آمریکای
    سیاهپوست کش بر اساس مثلی برای ما طره خرد نمیکنند ، بنابراین نباید اعتنائی
    به این موارد نمود بلکه حواس ما بیشتر به سیاست تقابلی با آنان بر مبنای
    مسائل فی ما بین باید استوار شود . / افشار

  • ناشناس
    1

    هیچ تغییری ایجاد نمی شود فقط مردم نفهمیدند و رای دادند خاتمی وروحانی که از پزشکیان قوی تر بودند نتوانستند کاری بکنند چه رسد به پزشکیان بله قربان گو و.... یه بازی بود که مردم ندانسته آلوده اش شدند دولت خاتمی گفت دولت پنهان - روحانی گفت و احدی نژاد آقازاده ها در نتیجه هیچ هیچ هیچ تغییری نمی شود و بدتر میشود دست راست پزشکیان ظریف است که پسرش با پول ایران در نیویورک به ریش مردم نادان ایران می خندد اگر امریکا و اروپا بد است فرزندان و آقازاده ها چرا آنجا هستند ظریف و ابتکار و لاریجانی و ......بخود بیایید

  • ناشناس
    1

    از همان سالهای شروع انقلاب دول خارجی همگی ایران رو به چشم طالبان میدیدند برای همین هم جنگ ایران و عراق رو راه انداحتند، جمهوری اسلامی هم که سعی نکرد هیچوقت وضعیت و روابطش رو با دول خارجی بهتر بکنه و تازه شروع کرد به دیپلماسی نفوذ در گروه های شیعی دول دیگر و وضع رو بدتر کرد، اینکه الان روسیه و چین تفاهمنامه بی خاصیت با ایران امضا کردند دنبال سواستفاده از شرایط ایران هستند مثل قضیه پهپهادهای شاهد و فروش نفت مفت به چین. مگر نه ما هنوز طالبانی برای آنها بیش نیستیم.

  • ناشناس
    1

    چونکه در این سیستم بسته نظام سیاسی دکتر مصدق و مهندس بازرگان هم نمی توانند تغییری کلی در سیاستهای داخلی و خارجی ایران ایجاد کنند!

  • ناشناس
    2

    باسلام.اتحادیه اروپا که شامل بسیاری از کشورهای داخل اتحادیه که هم در شرق و مرکز و غرب اروپا گسترش دارند.به نظرم،ویندوز غربی ها کمی طول میکشد تا بالا بیاید.باتشکر

  • مهدی
    1

    درگیر جام ملت‌ها هستن

  • م
    1

    ما خودمون موندیم چکار کنیم اونها که هیچ چی چون این آدم تنها حرفی که زد این بود که من دروغ نمی گم

  • ناشناس
    0

    تازه داشتند به هرطریق ممکن خودشان را به ایران نزدیک می کردند اما حالا بلاتکلیفند .

  • ناشناس
    0

    آیا واقعا نیاز داریم آنها تبریک بگویند

  • ناشناس
    1

    پزشکیان باید ومجبور است محکم جلو زیاده خواهی های غربیان که پیشرفت ایران وایرانی را به ضرر منافع خود میدانندبایستد وراه شهید رییسی را ادمه دهد چون خواسته نزدیک به چهارده میلیون نفر رای دهنده به آقای جلیلی این بود وانشاالله این کار را که به صلاح ایران وایرانی است خواهد کرد

  • ناشناس
    0

    ایران وایرانی نباید دلخوش و منتظر این پیام های عرف ودیپلماتیک باشد،با تکیه به ملت وجوانان غیور خود واتحاد همه دلسوزان بدون وقفه باید ایران راآباد کنیم به یاری خداوند متعال

  • بهلول
    0

    چون جریان پالونه

  • ناشناس
    0

    از میوه ها توتش رسید.برید دعا کنید استعفا بده.دلم به ملت ایران سوخت!روح

  • هموطن
    1

    اینم از اروپاتون
    شهید رئیسی خوب اینا را شناخته بود

  • ناشناس
    0

    طالبان که بدرد نمی خوره تبریک میگه امریکا. غرب که موثرند تبریک نمیکن خدا لعنتشون کنه چه غرب وچه داخل ایران که موافق گرفتاری هستن

  • یزدی
    0

    به خاطر تجربه ای که از تنگ نظری تند روهایی مثل کیهان دارند.پیام تسلیا اروپا به رئیسی خوب خوب اما به اصلاح طلبان میشه منافق غربزده نفوذی

  • شبگرد بیدار
    0

    ما نیازی به غرب نداریم، و واکنش انها برای ما مهم نیست. و تا نابودی غرب به مبارزه ادامه می‌دهیم.
    همین که ما دوستان و هم پیمانانی مثل چین و روسیه کره داریم و نگاهمان به شرق است.
    برای ادامه مبارزات بر علیه کفر کافی است.‌