نماینده ادوار مجلس:
باید منتظر عملکرد ترامپ ماند، او باتجربهتر شده است
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید منتظر عملکرد ترامپ در قبال کشورمان بمانیم، گفت: سیاست اعلامی با اِعمالی تفاوت دارد و به این سادگی نیست که ترامپ فشارها و تحریمها را کم کند.
محمد جواد جمالی نوبندگانی با بیان اینکه پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا حاصل ضعف شخصیتی بایدن و مدیریتی دموکراتها بود، اظهار کرد: مردم آمریکا دنبال فرد قویتری میگشتند، بنابراین مجدد به ترامپ روی آوردند. البته میدانیم که استراتژی دولتهای آمریکا چه جمهوریخواه چه دموکرات ثابت است و ممکن است تفاوت در تاکتیکها باشد. سیاست خارجی آمریکا درباره اسرائیل، روسیه، اروپا، چین، ناتو و ایران ثابت است و جمهورِیخواهان و دموکراتها در مسائل بینالمللی اختلاف زیادی با هم ندارند، ولی در مسائل داخلی از جمله آموزش، مالیات و بهداشت و درمان تفاوت رویکرد دارند.
وی ادامه داد: ترامپ در دوره قبل خارج از عرف دیپلماتیک عمل کرده و ادبیات قلدرمآبانه ای داشت و موجب دوری سیاستمداران اروپایی از آمریکا شده بود، اما الان با تجربهتر شده است و شاید این تجریه بتواند به کمک او آمده و سیاست منطقی در برابر ایران پیش بگیرد ولی اینطور هم نیست که برخی سیاستمداران غربگرا در ایران ذوق زدهشده و نامه نوشتهاند که ما اهل صلح هستیم. باید بدانیم سیاست اعلامی با اِعمالی تفاوت دارد و به این سادگی نیست که ترامپ فشارها و تحریمها را کم کند، زیرا لابی صهیونیستها و جنگطلبان در آمریکا قوی است و آنها میتوانند روسایجمهور را تحت تاثیر قرار دهند پس باید منتظر عملکرد ترامپ در قبال کشورمان بمانیم.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تشابه شراط امروز با دوران صلح امام حسن(ع) یا جنگ احد یا مذاکره با صدام درست نیست. صدام به آیتالله هاشمی پیام داده بود که شرایط ایران را قبول دارد، اما ترامپ چنین شرایطی ندارد، بنابراین اینچنین شباهت دادنها اشتباه است. ما باید سیاست هوشیارانه در قبال آمریکا داشته باشیم و از فرصتهای خود بهره ببریم.
وی افزود: برخی تحلیلهای سیاسی از عمق مناسبی برخوردار نیست. سیاستگذاری در این زمینه باید به شورای عالی امنیت ملی سپرده شود و اگر افراد یا جریانهای داخلی پیشنهادی دارند، باید آن را به آن شورا ارائه دهند نه اینکه نامه نوشته و از صلح و مذاکره بگویند. این مواضع میتواند تاثیر عکسی بر طرف مقابل داشته و کمکی هم به کشورمان نکند. بعد از امضای برجام ، در ایران جشن گرفته شد، اما طرف مقابل آن را اجرا نکرد و ترامپ هم از برجام خارج شد بنابراین باید مراقب تحلیلها باشیم.
ترامپ کهنه کار سیاست است
انشالاه که خیر ایران با خیر آنها همسو شود تا مردم کمتر آسیب ببینند.
اگه چین یا روسیه با آمریکا شاخ بشاخ میشن ازمولفه های قدرتمندی برخودار بوده که اثر تحریمها در کشورشان ، زیاد نیست ،، مثلا گردش حساب مالی چین انقدر بالاست که ممکنه خود امریکا رو هم قورت بده ،، ولی کشوری مث ایران که برای اقلام بدیهی مث گوجه فرنگی یا مرغ کارگروه تشکیل میدهد کلا نباید خودشو وارد این معرکه ها کند ، ایران براحتی زیر چرخ دنده های ماشین جنگی و مالی این قدرتها له و نابود میشود