یک کلیسای دیگر در استانبول مسجد شد
کلیسای سابق «خورا» (منجی مقدس) در استانبول که به «موزه کاریه» تغییر یافته بود به مسجد تبدیل شد.
کلیسای سابق «خورا» (منجی مقدس) در استانبول که به «موزه کاریه» تغییر یافته بود به مسجد تبدیل شد.
بر اساس حکمی از سوی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، این ساختمان تاریخی مربوط به دوره بیزانس که در سال 1945 به عنوان موزه معرفی شده بود، برای برگزاری نماز افتتاح می شود.
دیوان عالی ترکیه در پایان سال 2019 راه را برای تبدیل این موزه به مسجد هموار کرد. تاریخچه این بنا به قرن ششم باز می گردد و به دلیل نقاشی های دیواری آن از جاذبه های گردشگری پرطرفدار بهشمار می رود.
«موزه کاریه» در بخش «ادرین کاپی» واقع در غرب استانبول قرار دارد و در سال 534 میلادی ساخته شده است.
حکومت عثمانی در قرن چهاردهم این کلیسا را به مسجد تبدیل کرد. اما پس از اعلام حکومت جمهوری در ترکیه و به قدرت رسیدن «مصطفی کمال آتاتورک» این کلیسا به موزه تبدیل شد و تا امروز به همین شکل باقی ماند.
کلیسای سابق «خورا» به عنوان زیباترین نمونه از کلیساهای دوران امپراطوری روم شرقی شناخته شده و داخل ساختمان آن با موزائیک های نفیس و نقاشی های دیواری تزئین شده است. این بنا در نزدیکی دیوارهای باستانی شهر قسطنطنیه ساخته شد.
شورای دولتی ترکیه 10 ژوئیه (20 تیر) نیز با حکمی بنای تاریخی ایاصوفیه در استانبول را به مسجد تبدیل، و آن را به سازمان امور دینی ترکیه واگذار کرد. اردوغان این حکم را امضا کرد و تبریک گفت. ماه پیش اردوغان شخصا در ایاصوفیه، در اولین نماز در 86 سال گذشته شرکت کرد.
این اقدامات دولت ترکیه به عنوان گام هایی دیگر برای تضعیف سکولاریسم در ترکیه ارزیابی می شود و مخالفت بسیاری از کشورها را برانگیخته است. آنها می گویند تبدیل ایاصوفیه به مکانی انحصاری برای عبادت مسلمانان، موجب تعمیق شکاف های مذهبی می شود.
منبع: جماران
70